Suomi eriavoistuu taloudellisesti mutta myös arvoiltaan

Tämän päivän Keskipohjanmaassa kaksi kirjoitusta pysäytti allekirjoittaneen, kappalainen Tapani Kirsilän ”Isä, tule jo kotiin” ja kokkolalaisen kaupunginvaltuutettu (kd) Reijo Ruotsalaisen ”Kiitos Suomen hallitus”.

Niiden sisältö on kaikessa lyhykäisyydessään se, että tässä maassa hallitus, etupäässä tolkuttoman vapauden, vapauttamisen ja kilpailun vimmassa ajavat lakeja, joissa on unohdettu kokonaan kansakunnan etu, sen heikompiosaiset ja heikoimmat ihmiset.

Samaan aikaan kun eduskunnan kuppilassa opposiotioedustaja ”suuteloi” hallitusihannettaan ja siitä saadaan suuret otsikot, Pekka Haavistokin saa aikaan neuroottisen lapsellisen ehdotuksen ”Lex Hakkaraiseksi”, Haavisto painaa salissa nappia, että kalja virratkoon entistäkin enemmän tämän kansan turmioksi. Meillä on jo riittävästi viinan ja kaljan aiheuttamia ongelmia ja kuluja. Suurin osa erilaisista rikoksista tehdään päihdyttävien aineiden aikaansaamina. Perheet hajoavat ja rikkinäisiä ihmisiä on kohta kaikki kylät, vankilat ja hoitolaitokset täynnä.

Herra meitä näin hölmöltä eduskunnalta vastaisuudessa varjelkoon. Tämänkin ”nelosolutlain” suurin anti on miljardiluokan lisälasku ja sen maksaa köyhin osa kansasta. Siitä kärsii kaikkein vähävaraisin väki.

Tämä on hallituksen esitys, jota johtaa pääministeri Juha Sipilä ja jonka suurimmat puolueet ovat Kokoomus ja Keskusta rp höystettynä vailla kansan kannatusta olevilla sinisillä ”uuvateilla”. Tämä hallitusjoukko on arvoiltaan kaukana tavallisen suomalaisen arvoista. Heillä ei ole enää kosketuspintaa tähän yhteiskuntaan. On järkyttävää kuinka moraali, arvot ja elämä on eriarvoistunut taloudellisesta koskemaan myös näitä kristityn Suomen perusarvoja. Koti, uskonto ja isänmaa ei ole meille enää sama ja se on tämän maan suurin ongelma.

Ilmeisesti on niin, että tässä maassa ei ole tarkoituskaan katsoa lähimmäistä eikä ihmistä hänen heikkoudessaan vaan pitää olla vahva, rikas ja varoissaan. Väitetään, että ihminen on oman onnensa seppä. Ei ole. Me jokainen olemme vastuussa toinen toisistamme.

Olen todella tympeetynyt tähän joukkioon. Käsittämättömiä torveloita.

tuomo

Henkilön Tuomo Hirvi kuva.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 kommenttia artikkeliin ”Suomi eriavoistuu taloudellisesti mutta myös arvoiltaan

 1. Hakkarainen edustaa vielä sitä wanhaa sukupolvea, jota viina kuljetti ja kuljettaa rajusti. Kaikki merkit ovat kuitenkin viitanneet siihen, että päihtymys itsetarkoituksellisesti eli alkoholin megakäyttö eli dokaaminen on laskussa keskimäärin. Nuorissa on jo aika suuri osuus niitä, joille hapan ei juuri maistu. Brenkun suurkulutus on aina ollut ja on edelleen sen tietyn osan suurkulutusta. Kun keskiolut vapautettiin -69, tuli raju hyppäys kulutuksessa ja niin ikään ongelmia. Mutta toisaalta alkoholin kokonaiskulutuksen rajusta noustusta vain pieni osa johtui keskarista. Maaseudulle nimittäin perustettiin runsaasti Alkoja ja ravintoloita. Se aiheutti sen nousun. Takana oli ollut pitkä alkoholikuri kieltolakeineen. Ei kansaa opetettu präkäämään viinan säällisesti, vaan siitä tehtiin kielletty mutta maistuva hedelmä. Mutta kun keskiketterää -94 sallittiin myydä R-kioskeissa, ei se mitään kummempaa hyppäystä tehnyt.

  Olen aika saletti siitä, että tuo lakimuutos ei juuri kauheasti ainakaan pitkällä aikavälillä tule tuomaan lisää niitä murheita, mitä viina jo on tuonut. Itselleni tuo laki ei juuri mitään merkitse. Olen keskiketterän ystävä ja sitä tulen olemaan toistaiseksi, tapahtui mitä muutoksia tahansa. Hinnan muutokset sun muut eivät vuosikymmenten mittaan omiin tottumuksiini ole vaikuttanut sitä eikä tätä. Eli näitä uhkakuvia, mitä kerrot, en usko tulevan toteutumaan.

  Mutta on mielenkiintoista se ajoitus, mihin se työttömien brutaali kurituslakimuutos tuli. Samaan aikaan tuli päätettäväksi tämä suuria intohimoja herättävä alkoholilakiuudistus. Ei ollut vaikea arvata, kumpi näistä sen suuremman huomion saa. Tässä on se arvojen alennus, mikä minua eniten ketuttaa. Tämä hallitus on selvästi ihmisarvon polkija. Ilmeisesti mikään hallitus koko Suomen itsenäisyyden aikana ei ole halveksunut köyhiä niin paljon kuin Sipilän hallitus.

  On myös niin, että suurkuluttajat ovat suurelta osin niissä, joilta vähä vähältä omanarvon tunto ja tulevaisuudenusko on syystä tai toisesta hävinnyt tai sitten viety ja edelleen viedään sillä eetoksella, mitä arvoton ja arvotympeä hallituksemme harjoittaa maata hallitessaan. Jos sitä edes hallitsemiseksi voi sanoa.

  Mutta todellakin, tämä nykyhallitus, kuten myös hallitukset suunnilleen Esko Ahon ajoista ovat enimmäkseen ajaneet eetosta, että jokaisen tulee olla se oman elämänsä sankari ja onnensa seppä. Alkoholisteiksi tulee pääasiassa se eliitti, joka ”harrastaa” hienoja viinejä ja seurustelee kaltaistensa parissa rennosti kekkereillä ja kokkareilla ja sitten ne, joilta toivo paremmasta elämästä on hiipunut. Siihen ei mikään alkoholilain säätäminen tee mitään vaikutusta.

 2. Erittäin hyviä huomioita Yki. Toivottavasti nuoriso on tässä suhteessa viisastunut. Sen sijaan päihteiden käytössä on siirrytty nykyaikaisempaan suuntaan ja käytetään huumeita tavalla joka on minulle täysin vierasta edes ottaa kantaa. En ymmärrä miten meillä on jopa kansanedustajissa niitä, jotka ovat enemmän taikka vähemmän vapaamman huumeiden käytön kannalla.

  Se tästä enää puuttuisi, että tuo viheliäisyys tehtäisiin lailliseksi.

 3. No, huumesota on hävitty jo vähän kaikkialla. Keinot sen kitkemiseen ovat olleet vääriä. On puututtu käyttöön, vaikka pitäisi suunnata resurssit sen juurien ja kaupan kitkemiseen. Huumausaineiden käyttö tulisi dekriminalisoida. Ei ole mitään järkeä rangaista heitä, jotka ovat huumemaailman uhreja. Päinvastoin näitä tulee auttaa ja tavalla tai toisella saada käyttäjät toipumaan ja velvoittaa heidät antamaan tietoja kauppiaista. Huumebisnes ja myynti tietysti tulee olla rangaistavia tekoja. Siis suunnata resurssit mahdollisimman tehokkaasti. Käyttäjiä tulee tutkia niin, että saadaan selville myyntiketjut, mutta heidän viemisensä oikeuteen ja rankaiseminen ei auta yhtään mitään.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.