Moderointi ja erikoisluvat

Tuomo kirjoitti tuolla Kannelmäki-blogissa alkaneessa keskustelussa näin:
”PS. Tuohon kommentointiin sen verran, että jos joku kokee asemastaan käsin mahdottomaksi oikealla nimelllä kommentoimisen niin kunhan henkilöllisyys on moderaattorien eli Annen ja Tauno J:n tiedossa niin minusta hyvin perustellusti se on mahdollista. Tärkeintä on saada helposti aikaan vilkas keskustelu, sitähän me toki toivomme.”

Yritin tuon lisätä oman info ”juttuni” loppuun mutta en onnistunut eli laitappa sinä tuo sinne sillä minusta näin olisi hyvä.”

Jatkan tästä nyt omassa tekniikka-aiheisessa blogissa, että keskustelu ei jää ikään kuin ”väärään paikkaan”

Tuomo. Minä en ajattele itseäni varsinaisesti moderaattorina. Sinä ja Tauno olette minua enemmän – ja oikein hyvä niin – vapauksien kannalla. Minä olen tästä oikein hyvilläni. Se on oikea suunta.

En vain ole halukas siitä mahdollisesti seuraavaa päänsärkyä ja pahaa mieltä kantamaan. En koe olevani oikea henkilö heittelemään ihmisiä ulos tms, muutoin kuin aivan selvissä teknisluonteisissa tapauksissa, joissa ei tarvita mitään psykologista silmää. Minulle on jo ihan tarpeeksi haastetta nyt tässä aivan uudessa tekniikka puolessa.

Tauno lupautui hoitamaan tuota moderointia, ja minusta se on oikein hyvä. Hänen oikeudentajuunsa ja kykyynsä toimia hötkyilemättä ilman turhia tunnevaltaisuuksia, kuitenkin psykologista silmää omaavana, varmaan muutkin luottavat kuin minä. Toki voin tehdä avustavia toimia, jos on tarpeen kun kerran täällä pyörin, ohjata ihmisiä painelemaan oikeita nappuloita, jos asiassa on opettelemista yms. Mutta jos sitten eivät suostu oikeita nappuloita painamaan, niin jätän asian teille. Näin tämän olen itse ajatellut.

Minusta fooruminkin kannalta parempi, että ainakin päävastuun moderoinnista ja linjasta sen suhteen kantaa moderaattori Tauno ja päätoimittaja Tuomo.

Siksi ehdottaisinkin, että tuohon kohtaan laitettaisiin vain ”ylläpidon tiedossa”.

Toinen asia on sitten, että jos vaikka pääministerillä on jotain hampaankolossa Ylen suuntaan ja hän haluaa siitä nimimerkillä kirjoittaa, niin minusta kirjoittakoon (kunhan vakuutumme henkilöllisyydestä :)). Koska meillä ei nytkään foorumilla ole mitään eroa kommentoijien ja blogistien välillä, minusta ei ole tarpeen olla noilla poikkeuslupatapauksillakaan. Emmekö heitä juuri hyväksy sen tähden, että haluamme myös heidän panoksensa täysillä, siis ihan aloitteellisina kirjoittajina mukaan?

Miten olisi seuraava teksti sinne käyttöehtojen kohtaan poikkeuksena yleissääntöön, jonka mukaan kirjoitetaan omalla nimellä?

”Jos joku kokee asemastaan käsin mahdottomaksi oikealla nimelllä kirjoittamisen niin kunhan henkilöllisyys on ylläpidon tiedossa niin hyvin perustellusti se on mahdollista. Tärkeintä on saada helposti aikaan vilkas keskustelu, sitähän me toki toivomme.”

Yhteytiedot:
info@blogimetsa.fi
tuomo@blogimetsa.fi
tauno@blogimetsa.fi
anne@blogimetsa.fi

Joku foorumin yleinen yhteystietokin on varmaan syytä antaa. Nyt kun meillä on eri roolit niin minusta voisi olla hyvä ihan henk.koht. blogimetsa.fi – osoitteetkin yleisen lisäksi? Mitä mieltä? Onkohan Tauno kuulolla?

Saa muutkin kommentoida..ja olisi suorastaan toivottavaa. Miltä tämä kuulostaa?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 kommenttia artikkeliin ”Moderointi ja erikoisluvat”

  1. Minusta on hieman kyseenalaista se, että vain kommentointi sallittaisiin nimimerkillä. Jos nyt joku haluaa asialleen julkisuutta niin eikö hän kirjoita mieluummin blogin asiastaan. Sitä paitsi, kuka kokee pystyvänsä sanomaan onko jonkun olosuhteet sellaiset, että hän voi kirjoittaa nimimerkillä ja kenenkä olosuhteet ovat taas sellaiset, että hänen on pakko käyttää omaa nimeään.

  2. Se harkinta pitää sitten tehdä, että mikä on sellainen tilanne. Käytännössähän kukaan jolla on mikään virka, pappeus tai muu, ei vaivaudu julkisesti yleensä kirjoittelemaan mitään kriittistä omaa ruokkivaa kättänsä kohtaan. Onhan se tietysti vähän epäreilua, jos toiset pistävät itsensä likoon ja toiset arvostavat asemaansa ja mainettansa niin, että suostuvat vain salanimen kautta asioista puhumaan. Mutta tietty sitten ylläpidon pitäisi asiaa miettiä keskuudessaan varmaankin.

    Tässä vaiheessa tärkeintä olisi nyt saada jotain kirjoittajia. Turha pitää ylimääräisiä rajoja kun ei tulijoitakaan ylenpalttisesti ole.

    Lisäys: Poistin kehotukseni Brorille vaihtaa nimensä oikeaksi kun huomasin, että en ole moderaattori.

  3. Minä nyt lisäsin tuon Tuomon lauseen Infosivun käyttöehtoihin, melkein sellaisenaan, mutta muodossa jossa eritysoikeus koskee kaikkea kirjoittamista.

    Laitoin myös yhteystiedot sinne alas. Ilmoitelkaa, jos haluatte toisin. Ne on helppo mitätöidä, jos ette niitä halua nyt tai myöhemmin. Eli jos alkaa tulla liikaa ei-toivottua postia esimerkiksi.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.