Lääkkeetön elämä?

Luin ennen joulua kielletyn kirjan – siis Antti Heikkilän Lääkkeettömän elämän, joka sai tiedeyhteisön tuohtumaan ja mies potkittiin klinikaltaan Eiran sairaalasta (?) pihalle syytettynä vaarallisista valheista. Kirjassa väitettiin mm. että verenpaineet katoavat kahdessa viikossa. Ei ne kadonneet minulta neljä vuotta sitten edes äijäjoogalla, noinkohan sitten tämän profeetan voimalla.

Joitain vuosia sitten kirjoittelin paljonkin Saint Omronista, jonka digitaalinen näyttö kertoi, oliko asiat menossa ns. oikeaan suuntaan. Omron on ollut rauhallinen jo nelisen vuotta – mutta vain siten että 1/4 pilleri on vaihtunut 1/2 pilleriksi ja sitten 3/4 pilleriksi. Vuoden 2018 lopussa näytti siltä, että verenpaineet nousevat niin, että pitää alkaa syödä kokonaista pilleriä, jotta St. Omron ei napisisi.

Ilman sen kummempaa harkintaa päätin 8.1.2019 kokeilla, että pitääkö Heikkilän väite paikkaansa. Eli ruoaksi jotain muuta kuin hiilihydraatteja: munakasta, vihanneksia, vaikka pekonia. Lihaa, kalaa, oliiviöljyä, voita, vihanneksia, salaattia, tomaattia, kurkkua, kaaleja, jugurttia, erityismysliä (saksanpähkinöitä, mantelilastuja, kookoshiutaleita), marjoja, yksi omena, kahvia tietty, vahvaprosenttista suklaatakin saa syödä, mutta ei viljoja, riisiä, kauraa, perunoita, pastaa, ei sokeria, eikä edes paljon hedelmiä.

Heti päivästä 1 alkaen tuli todistetettua se, että napostelu ei ole paha tapa, joka lähtee jostain selkäytimestä, vaan se on jotain enemmän, sillä heti ensimmäisen aamiaisen jälkeen ei tehnyt mieli tarttua äidin pulliin, kahvin kanssa rinkeleihin yms. Ei ollut kerta kaikkiaan haluja makean perään, vaikka kaikki naposteltavat olivat kädenulottuvilla. Sai välillä oikein muistutella itseään että päivässä olisi hyvä joskus syödäkin.

Meni viikko ja Pyhä Omron näytti niin matalia paineita, että pelästyin. Piti laskea pillerit puoleen. Meni kaksi viikkoa, jätin pillerit pois kokonaan. Siis tasan KAKSI viikkoa!! Tähän mennessä myös huomasin, että en tarvinnutkaan enää silmätippoja, joita ilman en kyennyt mihinkään!! Tämä oli kyllä kaikkein ihmeellisintä. Sen sijaan sitä, mihin uskoin ei tapahtunut. Paino ei ainakaan laskenut. En toki liikkunut enempää kuin tavallisesti eikä muutenkaan mitään erikoista.

Meni kuukausi ilman pillereitä, kun verenpaine alkoi yhtäkkiä nousta uudellen. Meinasin jo luovuttaa, mutta kun sitten samalla ensi kertaa alkoi paino laskea, ajattelin jatkaa ja katsoa, mihin homma päätyy.

En tiedä vastausta vielä, mutta 1/2 pilleriä riittää edelleen, silmätippoja en tarvitse ja paino laskee hissukseen mutta varmasti. Nälkä on tuntematon käsite. Saas nähdä, miten käy. Tyroksiinit mitattiin tammikuun alkupuolella. Menee vielä aikaa ennen kuin sen saa selville, onko sillä rintamalla vaikutusta. Kaikki sairaudet tuli silloin aikoinaan kerralla, tai diagnosoitiin kerralla paremminkin. Alkusyynä oli tuo pahasti kuivuva silmä (joka on harvinaisempi kilpirauhasen vajaatoiminnan oire). Tämä sopii Heikkilän teoriaan. Voisiko ne sitten kaikki lähteäkin kerralla?

On tämä todella erikoinen tilanne… Sen verran hyvältä tuntuu elo, että en viitsi testata heikkilä-fundamentalismista luopumista hissukseen – ihan vielä ainakaan.

Kiellettyyn kirjaan, joita on Helsingin kirjastoissa 70 kpl, on yli 1000 varausta. Kirjan saa itselleen vasta ensi vuonna. Hämeenlinnan kirjastossa on vain 20 ihmisen jono. Kielletty kirja myy, vaikka S- ja K-ketjut sitä boikotoivat. On ne nettikaupat.

Antti Heikkilä on saman ikäinen kuin Pekka Puska. Kerran joskus kauan kauan sitten kävin heitä kuuntelemassakin Akateemisessa kirjakaupassa. Silloin taisi olla rasvasota. Kilpailu on yhä voimassa: kumpi elää pidempään?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.