Arvot eivät löydy taseesta eivätkä tuloslaskelmasta

Tämän aamun Keskipohjanmaassa oli lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan painavaa asiaa. Tätä ei voi sivuuttaa yksikään vallanpitäjä taikka päättäjä olankohautuksella taikka jos niin tekee on ihan väärällä paikalla.

Olen tästä aiheesta kirjoittanut kymmeniä juttuja ja linkannut hallituksen tekemiä päätöksiä. Olen saanut kuraa niskaan todella paljon, uhkauksia ja pelottelua sähköpostiini ja tekstiviestein. Mutta en vaikene, en koskaan näistä aiheista.

Tämä maa on mennyt jo pidemmän aikaa huonompaan suuntaan ihmisen elää ja asua. Meillä perhe ja ihminen ei ole keskiössä politiikanteossa. Meillä kiihtyvään tahtiin säädetään ”suvaitsevaisuuslakeja”, katsomatta ihmistä lain takaa, muutetaan ihmisten käsitystä itsestään lainsäädännöllä. Ei anneta kasvaa ja kokea ihmisenä sitä mikä, ja kuka minä olen. Perhe ei ole enää yhteiskunnan ydin vaan minä keskeinen suvaitsevaisuus, jossa maailmaa syleilevät arvot ovat tärkeimmät. Rakkauden käsite on kirjoitettu lakiin uudella tavalla, ja sotkettu kristillinen rakkaus, Jumalan rakkaus,  ihmisten halailun kaltaiseksi pikkusieluisuudeksi.
Evl-kirkko on lähtenyt samaan leikkiin. Meillä on herätyskristillisiä piirejä, jossa johtokunta päättää mikä on evankeliumia ja mikä ei. Raamatun luvusta on tehty selittämisen taidetta sen sijaan että se koettaisiin armollisesti itsensä parhaaksi olla ja elää tässä ajassa. Ei tekoja vaan enemmän uskoa, epäilyä ja kokemista omassa elämässään. Jumala on, Armo on.

Valtionhallinnossa tuijotetaan sitä miten meidän tase ja tuloslaskelma menee. Se ei ole politiikkaa eikä sillä luoda politiikkaa. Se ei ole yhteiskuntavastuun kantamista vaan puhdasta matematiikkaa. Tämä Tuomas Kurttilan kirjoitus kertoo osamattomasta hallituspolitiikasta. Eurot ja ”mitä meistä ajatellaan eu:ssa” politiikka johtaa äärimmäisiin ilmiöihin ja yhteiskunnan hajoamiseen, pirstaloitumiseen.
Meidän taantumamme on luotu pysyväksi kultturelliseksi hävitykseksi. Mikäli muutosta ei tehdä nopeasti niin tulevien sukupolvien tie tulee olemaan Suomen ja suomalaisen kristillisen yhteiskunta-ajattelun, kulttuurin pyyhkiminen pois kartalta.

Kun samaisessa Keskipohjanmaassa Kari Urpilainen kirjoittaa Kokkolan menettävän 10 miljoonaa hallituksen toimin, niin sen lukija helposti ymmärtää, kun puhutaan euroista.
Kun ”menettää” 10% suomalaisista lapsista köyhyyden seurauksena niin se ei olekaan enää konkreettista vaan pitää nähdä enemmän. Poliitikon ja valtaapitävän on tähän kyettävä.

Valitettavasti Juha Sipilä ja Petteri Orpo hillotolppa joukkioineen ei ole tähän kykenevä. Ovat sen osoittaneet teoillaan. Muutoksen on tapahduttava nyt ja tässä. Parasta olisi jos ymmärtäisivät väistyä. Olen erittäin pettynyt tähän hallitukseen ja sen aikaansaannoksiin.

tuomo

Henkilön Tuomo Hirvi kuva.
Henkilön Tuomo Hirvi kuva.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.