Vihollisen ympäröimänä osa 47

47. Antisemitismi 2

Tarkoittaa siis juutalaisten vainoamista heidän uskontonsa tai etnisyytensä takia.

Juutalaisilla ei ollut todellista mahdollisuutta puolustautua vainoa vastaan ennen Israelin valtion perustamista. Esim. natsi-Saksan alettua vainota juutalaisia monet heistä yrittivät päästä pois Saksasta, mutta heitä ei haluttu ottaa vastaan muissa maissa. Kuuluisin esimerkki on saksalainen laiva MS St. Louis vuonna 1939, mitä ei päästetty Kuubaan eikä USAan, eikä muuallekaan, kunnes se lopulta päästettiin Hollantiin. Myös Suomeen pyrki monia juutalaisia pakolaisia. Suomalaisten häpeäksi 8 heistä luovutettiin saksalaisille (vain yksi näistä säilyi hengissä). Tämän muistoksi suomalaisen perustivat vapaaehtoisvoimin Israeliin moshavin nimeltä Jad Hashmona (kahdeksan muisto). Nykyään se toimii messiaanisten juutalaisten hoidossa (ja se joutui homoagendan hyökkäyksen kohteeksi kieltäydyttään järjestämästä homohäitä moshavissaan).

Antisemitismiä on ollut koko ajan mitä juutalaisia on ollut olemassa, aina Egyptin orjuudesta alkaen. Syitä tähän on paljon, mutta tärkein on heidän uskontonsa, monoteismi. Muita on juutalaisten korkea moraali ja tavat, sekä heidän keskimääräistä korkeampi älykkyys (tai oikeammin se, että he voivat käyttää älykkyyttään monoteismin, eli luomistyön pohjalta). Myöhemmin tuli kilpailu kristinuskon kanssa. Tämä juutalaisvastaisuus on kristillisen kirkon häpeä, ja on täysin Jeesuksen (ja Paavalin) käskyä vastaan.

Eräs syy antisemitismille on juutalaisten korkeampi terveydentilansa (johtuen mm. pesuista eli paremmasta hygieniasta), mikä johti mustan surman aikana väitteisiin että juutalaiset, kun eivät sairastuneet niin helposti kuin muut, että he joko olivat noitia tai myrkyttivät muiden kaivoja. Seurauksena oli ankaria vainoja.

Toinen syy oli heidän varallisuutensa kertyminen. Koska juutalaisilta kiellettiin maanviljelys, heidän täytyi tyytyä kauppaan (ja sitten pankkitoimintaan) tai käsityöammatteihin. Ruhtinaat joutuivat lainaamaan juutalaisilta ja kun eivät voineet maksaa velkoja takaisin, syyttivät juutalaisia eri syistä ja takavarikoivat heidän omaisuutensa.

Eli perussyy vainoihin oli lähinnä kateus, seuraavana oli uskonto. Karmein vahinko tapahtui, kun vanhuudenäreä Luther julkaisi törkeän juutalaisvastaisen pamflettinsa, jota Hilter käytti omassa juutalaisuuden demonisoinnissaan.

Vasta 1800-luvulla mukaan tuli etninen syy. Ensin Ranskassa ja sitten Saksassa väitettiin, että semiitit, eli juutalaiset ovat alempaa rotua kuin eurooppalaiset (ja tähän liittyi darwinismin kehitysoppi, jossa valkoisen rodun ylivalta todistettiin). Hitler tarttui tähän ja julisti arjalaiset herraroduksi ja juutalaiset (ja mustat) ali-ihmisiksi, jotka voi tuhota loisina.

Tärkein syy on kuitenkin hengellinen. Saatana vihaa juutalaisia, koska Jeesus syntyi ihmiseksi juutalaisesta äidistä. Tämä viha (mille ei löydy mitään järjellistä perustaa) näkyy tänä päivänä antisionismina, BDS-liikkeenä, islamin vihana Israelia kohtaan (Iran ja Hamas ovat vannoneet pyyhkäisevänsä juutalaiset mereen) ja eurooppalaisena vihervasemmiston raivona Israelia kohtaan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

7 kommenttia artikkeliin ”Vihollisen ympäröimänä osa 47”

 1. Minä olen vihreä ja suhtaudun Israeliin ja juutalaisuuten erittäin myönteisesti. Se ei estä minua muistamasta,että ko kansa Jumalansa johdolla valtasi historiassaan varsin väkivaltaisesti maita, joiden alkuperäisasukkaita he eivät suinkaan olleet.

 2. Kukkanen: Mitkä olivat alueen alkuperäisasukkaat?
  Kuukkeli: Kanaaninmaa (myös Kanaanin maa, Kaanaanmaa, Kaanaa) on Raamatussa juutalaisten eli israelilaisten ”luvatun maan” eli Palestiinan, nykyisen Israelin nimityksenä. Kanaaninmaa mainitaan ensimmäisen kerran Abramin, myöhemmän Abrahamin, asuinpaikkana ensimmäisen Mooseksen kirjan jakeessa 12:7. Jumala lupasi maan Abrahamin jälkeläisille ikuiseksi omaisuudeksi.

  Kanaanilaiset olivat R a a m a t u n m u k a a n maan alkuasukkaita, todennäköisesti foinikialaisia ja muita seemiläisiä, jotka saapuivat maahan e n n e n amorilaisia, israelilaisia ja aramealaisia.

 3. Mitkä noista mainitsemistasi kansoista ovat olemassa tänä päivänä, muut kuin juutalaiset? Juutalaiset ovat ainoa kansa joka on asunut tuolla alueella yli 3500 vuotta, vaikka roomalaiset läheltä pitäen tuhosivat sen vuonna 70. 1900-luvun alussa alue oli lähes asumaton ja vasta kun juutalaiset olivat aloittaneet viljelemään aluetta, alkoi ympäröiviltä alueilta muuttaa runsain määrin arabeja. Tuosta maanhanmuuttaja-joukosta muodostui nykyinen Palestiinan ”kansa” 1964 yhdessä yössä, siihen asti he olivat Jordanian ja Egyptin alaisuudessa.

 4. Kukkanen: ”Mitkä noista mainitsemistasi kansoista ovat olemassa tänä päivänä…”

  Jotkut rikokset eivät vanhene koskaan…

 5. Ainoastaan evolutionistien rikokset vanhenevat, kristittyjen eivät koskaan.

 6. Lainsäädännössämme murha ei vanhene koskaan ja laki koskee yhtähyvin kristittyjä kreduja kuin ateisteja kuin agnostikkoja. Kansanmurhat eivät myökään moraalisessa mielessä vanhene olkoot vaikka 3500 vuodentakaa.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.