Vihollisen ympäröimänä osa 11

11. Ihmismieli
Kaikkein hämmästyttävin ilmiö maailmankaikkeudessa on ihmisen mieli. On outoa, että ihminen voi mahduttaa mieleensä koko maailmankaikkeuden ja samalla reflektoida itsensä suhteessa siihen ja vielä samalla tajuta ajattelevansa tätä tajuamistaan. Ne, jotka redusoivat ihmisen mielen vain molekyylien satunnaisiksi sähköpurkauksiksi aivoissa eivät käytä järkeään, vaan todistelevat sillä omaa päätöstään tulkita kaiken materialistisesti.

Mikä sitten on mieli? Vanha ihmisen olemuksen jako kolmeen: henki, sielu (mieli) ja ruumis, on edelleen pätevä. Ihminen on sielu, jonka Jumala on luonut ja tehnyt eläväksi hengellään ja joka asuu tomusta tehdyssä ruumiissa. Tämä sielu voi olla yhteydessä Jumalaan ja toisiin ihmisiin mielensä kautta. Ateistit tahtovat rikkoa tämän yhteyden ja palauttaa ihmisen pelkästään tomuksi, mutta jokainen ihminen pohjimmiltaan tiedostaa tämän harhan (vrt Dawkins-harha) ja vaistoaa olevansa myös jotakin muuta. Lapsi on syntyessään yhteydessä Jumalaan ja vasta tiukan propagandistisen koulutuksen jälkeen omaksuu materialistisen maailmankatsomuksen.

Paavali analysoi ihmisen mieltä seuraavasti: Periaatteessa ihmisen mieli voi tajuta totuuden Luojastaan. Toiseksi, mielensä kautta hän päättää suhtautumisensa. Kolmanneksi mieli on kytköksissä sydämeen, eli ihmisen olemuksen, tunteiden ja kaipausten keskukseen, ytimeen, jossa hän tahdollaan ratkaisee tekemisensä. Kun ihmisen mieli pimentyy (tuon propagandan seurauksena) hän hylkää Jumalan ja alkaa palvoa epäjumalia (olkoonpa ne raha, valta, seksi jne) ja näin menettää oikean ajattelukyvyn, oikean viisauden. Seurauksena on ihmisarvon alentava käytös ja kaikki synnin seuraukset maailman historiassa ja jokaisen ihmisen kohdalla erikseen.

Mikä neuvoksi? Jumala on antanut ihmiselle valon Pojassaan, mutta ihmismieli haluaa olla riippumaton. Sama tapahtui kerran aikojen alussa kun taivaassa tapautui erään toisen mielen ylpistyminen ja pyrkimys tulla Jumalan kaltaiseksi. Tämä heijastuu tänäkin päivänä yhä voimakkaampana ihmismielen sokaisuna median ja koululaitoksen kautta. Vasta kun pimeys on tullut kyllin pahaksi, voi ihminen mielessään tajuta tarvitsevansa valoa.

Jumala ei todellakaan ole vain sokean uskon kohde, vaan oikea suhde Häneen vaatii perehtymistä, vakuuttuneisuutta, luottamusta ja rakkautta, kaikki mielen vakavaa ja sitoutunutta suuntaamista viisauteen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.