Taivaan kaipuu vai helvetin kaipuu?

Kesäterästä on säihkynyt mielenkiintoisia heittoja kohti hihhuleita eli lyöty Raamatulla päähän kristittyjä.
Kaikki pääsevät taivaaseen tai eivät pääse, aivan kuten kukin kirjoittaja katsoo parhaaksi. Tärkeintä on, ettei se mitä Jumala haluaa ilmoittaa sanassaan, saa pitää paikkaansa. Joka tapauksessa kysymys siitä mitä kuoleman jälkeen on tai ei ole kiinnostaa itse kutakin (vaikkakin salassa, ettei kukaan vain luule, etten olisikaan ateisti eli materialisti).

Mitä nuo sanat taivas ja helvetti pitävätkään sisällään on jo visaisempi pulma. Kaikissa uskonnoissa sitä on pohdittu ja ateistitkin ovat varmoja siitä, että ’mihin puu kaatuu, siihen se maatuu’. Jos oletetaan että Jeesus on Jumala, joka on luonut kaiken voimallaan, hänen mielipiteensä luulisi kiinnostavan, edes uteliaisuudesta.

Matteuksen ja Johanneksen evankeliumeissa Jeesus ilmoitti selvästi mitä tulevaisuudessa tapahtuu ja Paavali tarkentaa ajatusta ja Ilmestyskirjassa kootaan sanoma yhteen. Tietysti liberaaliteologit selittävät kaiken niin kuin se ei varmasti tule tapahtumaan, mutta jos oletamme Jeesuksen ym. olleen tosissaan, kiertyy esille mielenkiintoinen skenaario.

Kun Jeeus tulee takaisin, hän herättää ne kuolleista jotka ovat kuolleet Herrassa ja sillä hetkellä uskossa olevat kohtaavat yhdessä Jeesuksen. Eräs selitys on, että taivaassa vietetään jonkin aikaa, mutta tärkeintä on että Jeesus perustaa tänne maan päälle valtakuntansa. (Siis harppujen soittelu iankaikkisesti ei olekaan se ihanne jota kohti lukemattomat uskovien sukupolvat ovat kaihonneet!) Tällöin miekat taotaan auran teriksi ja keihäät vesureiksi. Rauhan valtakunta vallitsee ja maa uudistetaan (ilmasto rauhoittuu ja saastuminen lakkaa) ja siinä riittääkin ihmisillä työtä, jotta saadaan maa ja meret kuntoon.

Sitten 1000 vuoden kuluttua saatana tekee viimeisen ponnistuksensa (turhaan) ja sitten tulee tuomio, jossa lampaat ja vuohet erotellaan tekojen mukaan. Ne jotka eivät piittaa Jumalasta tuon taivaallista saavat olla ilman Jumalaa ja jotka haluavat olla Jumalan kanssa, saavat olla sitä, tosin nämä kaksi ryhmää erotetaan toisistaan ja sitten luodaan uudet taivaat ja uusi maa (jotka ovat hengellisiä todellisuuksia) ja sitten alkaa varsinainen iankaikkisuus (jossa ei ole aikaa meidän tämänhetkisen ymmärryksemme mukaan).

Näin suurin piirtein Raamatun sanoman mukaan. Kukin repii siitä ymmärryksensä ja tahtonsa (etten sanoisi uskonsa) mukaan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.