Anekdootti tietokoneesta ja ikäerosta.

Tapahtui lähihistoriassa.

Varoitus heti kärkeen.

Tähän ei sisälly mitään hengellistä, ehkä jotain ajan hengestä kuitenkin.

Tapahtuma-aika: Sunnuntai 9.5.2010  noin kello 14 – 18.

Tapahtumapaikka:  Tyttäremme kodin keittiön pöydän ääri. Hänen vanhempansa olivat 300 km:n päässä muuttoavustajina.

Istuimme vierekkäin, minä ja 7-vuotias tyttären tyttäremme Amanda. Kummallakin meistä oli edessään tietokone, joita naputtelimme. Amandalla oli vanhempiensa läppäri, jossa Internet yhteys mutta ei Exceliä, minulla taas heidän vanhempi ”eläkkeellä” oleva pöytäkoneensa, jossa oli Excel, mutta ei Internetiä.

Teimme kumpikin omia juttujamme tiukan hiljaisuuden vallitessa. Muutaman kerran vilkaisin Amandan koneen ruutua, jossa hän pelasi jotain  Pikku-kakkosen TV-peliä, jossa mm. kuorittiin virtuaaliporkkanoita virtuaaliveitsellä, varsin opettavaa siis! Pari kolme kertaa jotain yritin väliin kommentoidakin, mutta sain vastauksen ”pappa, älä häiritse!”  Amanda puolestaan ei katsonut minun koneelleni tai edes kysynyt, mitä teen.

No mitä minä sitten tein. No minulla oli Amandan matikan kirja, josta tein hänelle harjoitukseksi myöhemmin vastaan tulevia lisätehtäviä. Ne tein siten, että kirjoitin tehtävän ja jätin ne solut, joihin tehtävissä annetut tiedot piti syöttää kirjoitussuojaamatta ja ”maalasin” ne vihreällä taustavärillä. Tulos-solu oli keltaisella taustavärillä ja se, samoin kuin taulukon muutkin solut olivat kirjoitussuojattuja. Siihen tuli tulos sen mukaan mitä syöttösoluihin oli kirjoitettu ja, jos se oli väärin, tuli muuten tyhjältä näyttävään soluun teksti ”UUDESTAAN”. Jos se taas oli oikein – tai ainakin sama, minkä minä olin Excelillä saanut, tuli samaan kohtaan teksti punaisella fonttivärillä ”HYVÄ AMANDA!”

No ei tämä varsinaisesti ollut tämän bloggauksen asiasisältö, vaan se, kun olin saanut oman osuuteni tehtyä ja pyysin ylpeänä Amandaa katsomaan – ja nyt arvoitus: Arvatkaa, oliko tyttö kiinnostunut papan hänelle tekemästä opiksi tarkoitetusta ?

ARVASITTE OIKEIN!!

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Yksi kommentti artikkeliin ”Anekdootti tietokoneesta ja ikäerosta.”

  1. heh.. vai virtuaaliporkkanoita. Noiden kanssa on paha kilpailla excelin kera 🙂

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.