Milloin Jumala sanoi …

” Ja Jumala sanoi: ”Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat.” Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.” (1. Moos. 1: 26 – 27)

Yksi mahdollisuus on siihen SK:n 16.12.2016 artikkelin ”Yksi mutaatio kasvatti ihmisen aivot” mukaan tämä. Artikkelin mukaan tämä muutos ihmisen kehityksessä, kun Jumala loi ihmisen aivoihin geenin ”ARHGAP11B” , joka artikkelin mukaan ”on ainoa vain ihmisellä havaittu proteiinia koodaavaa geeni, jonka tiedetään saavan aikaan hermosolujen lisääntymistä aivokuoren kehityshistoriallisesti uusimmassa osassa neokorteksissa.” — ”Tämä geeni on olemassa kaikilla nykyihmisillä ja myös denisovan- ja neadertalinihmisillä”.— ”Tämä geeni kehittyi ….n. miljoona vuotta sen jälkeen, kun ihmisen ja simpanssin kehityslinjat erkaantuivat toisistaan.”

Suomen Kuvalehden artikkeli ei tietenkään tapansa mukaan puhu JUMALASTA  halaistua sanaa, mutta se osoittaa älyllistä epärehellisyyttä, sillä kaikella on tekijänsä, niin SUOMEN KUVALEHDELLÄ kuin sen tekijöiden  tekijöilläkin, jolla en nyt tarkoita näiden tekijöiden vanhempia!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

11 kommenttia artikkeliin ”Milloin Jumala sanoi …”

 1. Toivo, logiikasta että kaikella täytyy olla tekijänsä ei ilman muuta seuraa, että tuon tekijän on välttämättä ollut oltava ev.lut. krist. Jumalakuvan mukainen kolmiyhteinen Jumala. Loogisempaa olisi edellyttää näin valtavalle mailmankaikeudelle tekijöiksi elidemiurgeiksi vaikkapa tuhat Jumalaa . Elohimithan sanoivat ’tehkäämme’ eikä alkuteksti mitenkään viittaa kolminaisuuteen. Elohimeja on Vt:sa ollut paljon paljon enemmän kuin vain yksi kolminainen.

  Ja sitäpaitsi ko luovat jumalat ovat voineet olla vaikka kaikkien tuntemiemme uskontojen ulkopuollella.

 2. ”Toivo, logiikasta että kaikella täytyy olla tekijänsä ei ilman muuta seuraa, että tuon tekijän on välttämättä ollut oltava ev.lut. krist. Jumalakuvan mukainen kolmiyhteinen Jumala.”

  Ei toki seuraakaan, ainoastaan se, että tuon ominaisuuden nyt ihmiseksi kutsutuille olioille on tehnyt niiden ”yläpuolella” oleva ajatteleva JÄRKI!

 3. Kaikki, vaikka taulujen tekijät ilmoittavat itsestään jollakin tavalla, niin on maailmankaikkeuden kohdalla myös, olisi kaiken järjen vastaista sellainen ajatus, että näkyvän maailman olisi saanut aikaan satoja tai tuhansia (jumalia) tekijöitä.

 4. Kalevi,ei kaikkia mailman taulujakaan vain yksi maalari ole maalannut ja monet taulut ovat jääneet signeeraamatta. Ja toiseksi, monien tuhansien ihmisten töistä saattaa ilmoittaa vain yksi yhteisön nimenkirjoittaja…
  Fakta nyt vaan on, että elohjim on monikossa ja sen yhteydessä oleva verbi asa on myös monikossa.

 5. ”nyt ihmiseksi kutsutuille olioille on tehnyt niiden ”yläpuolella” oleva ajatteleva JÄRKI!”

  Tai monta järkeä, on myös elämänymmärrys, jonka mukaan kaikki maailmankaikeudessa on yhtä ja samaa järkeä; jokainen atomin osa on ’tajuinen’ ja on ollut aina, maailmankaikkeudella ei ole alkua eikä loppua on vain jatkuva muutos.

 6. ”kun Jumala loi ihmisen aivoihin geenin ”ARHGAP11B” , joka artikkelin mukaan ”on ainoa vain ihmisellä havaittu proteiinia koodaavaa geeni, jonka tiedetään saavan aikaan hermosolujen lisääntymistä aivokuoren kehityshistoriallisesti uusimmassa osassa neokorteksissa.” — ”Tämä geeni on olemassa kaikilla nykyihmisillä ja myös denisovan- ja neadertalinihmisillä”.— ”Tämä geeni kehittyi ….n. miljoona vuotta sen jälkeen, kun ihmisen ja simpanssin kehityslinjat erkaantuivat toisistaan.”
  Toivo

  Sitkeässä tuntuu tuo evoluutio olevan ihmisen uskomuksessa, jos Jumala loi koko maailmankaikkeuden niin eikö hän pystyisi luomaan myös ihmistä suoraan eikä mutaatioiden kautta, ei hänen olisi tarvinnut apinasta ihmistä rakentaa.

  Raamattuun uskominen ja evoluutio eivät sovi yhteen ollenkaan jommasta kummasta on luovuttava koska ne ovat täysin ristiriidassa keskenään.

 7. Kalevi
  Kirjoitat:
  ” Sitkeässä tuntuu tuo evoluutio olevan ihmisen uskomuksessa, jos Jumala loi koko maailmankaikkeuden niin eikö hän pystyisi luomaan myös ihmistä suoraan eikä mutaatioiden kautta, ei hänen olisi tarvinnut apinasta ihmistä rakentaa.
  Raamattuun uskominen ja evoluutio eivät sovi yhteen ollenkaan jommasta kummasta on luovuttava koska ne ovat täysin ristiriidassa keskenään.”

  Raamattuun kirjoitettu yksi Jeesuksen parantamistapaus:

  ” Ja kun he saapuivat kansan luo, tuli hänen tykönsä muuan mies, polvistui hänen eteensä
  15. ja sanoi: ”Herra, armahda minun poikaani, sillä hän on kuunvaihetautinen ja kärsii kovin; usein hän kaatuu, milloin tuleen, milloin veteen.
  16. Ja minä toin hänet sinun opetuslastesi tykö, mutta he eivät voineet häntä parantaa.”
  17. Niin Jeesus vastasi ja sanoi: ”Voi sinä epäuskoinen ja nurja sukupolvi, kuinka kauan minun täytyy olla teidän kanssanne? Kuinka kauan kärsiä teitä? Tuokaa hänet tänne minun tyköni.”
  18. Ja Jeesus nuhteli riivaajaa, ja se lähti pojasta, ja poika oli siitä hetkestä terve.
  19. Sitten opetuslapset menivät Jeesuksen tykö eriksensä ja sanoivat: ”Miksi emme me voineet ajaa sitä ulos?”
  20. Niin hän sanoi heille: ”Teidän epäuskonne tähden; sillä totisesti minä sanon teille: jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenenkään verran, niin te voisitte sanoa tälle vuorelle: ’Siirry täältä tuonne’, ja se siirtyisi, eikä mikään olisi teille mahdotonta.”
  21. Mutta tätä lajia ei saa lähtemään ulos muulla kuin rukouksella ja paastolla.” (Matt. 17: 14-12)

  Tässä on kai ilmiselvästi kaatumataupitapaus.
  JONKA JEESUS SIIS PARANSI.
  Mutta Jeesus oli MYÖS siinä käsityksessä, että kysymyksessä oli ”paha henki, eli demoni”, joka nuo tautioireet aiheutti.
  Raamattu on kirjoitettu sen aikaisten tietämysten mukaan fysiikasta, lääketieteestä j.n.e..
  Jeeus kyllä paransi vertauksessa kuvatun tautitapauksen, mutta Hänenkin fyysisen tietämyksen raja oli yleisen sivistystason mukainen.
  HÄN SIIS PARANSI SAIRAAN, mutta ei tiennyt sairauden lähtökohtaa.
  Raamattu on otettava raamattuna – ei fyysisen olevuuden kehityksen tietokirjana.
  Siis ei näin, kuten kirjoitat ” Raamattuun uskominen ja evoluutio eivät sovi yhteen ollenkaan jommasta kummasta on luovuttava”
  vaan otettava molemmat vaikka ne fyysisen tietämyksen valossa ovat osin ristiriidassa keskenään, koska Raamattu ei ole fysiikan, kemian vaan Jumalan ja ihmisen välinen tietokirja!

 8. ”Reinikainen väittää, että todisteet luomisen puolesta ovat murskaavia ja todisteita evoluution puolesta ei oikeastaan ole lukuun ottamatta muuntelua esimerkiksi koirista. Reinikainen täsmentää, että meillä ei ole hajuakaan siitä mikä on evoluution mekanismi, että mutaatioista eivät sattumanvaraiset virheet tuota yhtään mitään, muuta kuin ns. virheellisen koodin. Reinikaisen mukaan me emme tiedä, kuinka ensimmäinen solu syntyisi, mutta tiedämme mitä nämä mutaatiot saavat aikaan. Mutaatio synnyttää sairauksia ja kuolemaa. ”Meidät on ikään kuin ohjelmoitu kuolemaan”, Reinikainen sanoi.

  Pekka Reinikaisen mukaan me tiedämme, että maailmassa on 30 000 sairautta, josta voidaan laskea, että jäljet johtavat suoraan Eedenin puutarhaan. Reinikainen laskee uusimman DNA-tutkimuksen myötä, että 100 pysyvää sairautta tai mutaatiota syntyy joka sukupolvessa, n. 20 vuodessa. Sairauksien määrästä Reinikainen laskee, että 300 sukupolvea erottaa meidät Aatamista ja Eevasta. Sen hän uskoo olevan yksi DNA:n viesti. Reinikainen pitää tätä laskelmaa helposti ymmärrettävänä. 30 000:sta sairaudesta 6 000 on varmuudella mutaatioiden aiheuttamia ja Reinikainen uskoo, että loputkin sairaudet ovat.”
  Wikipedia

  Pekka Reinikaisen kannalla on paljonkin tiedemiehiä jotka eivät usko ”viralliseen” opetukseen elämän alkuperästä. Mitä siitä seuraisi jos nykyisen kouluissa opetuksen todettaisiin olevan virheellinen, samoin mitä tapahtuisi yliopistoissa, sen takia ei ole varaa romuttaa evoluutioteoriaa, siitä pidetään kiinni kaikin keinoin.

 9. Tuosta edelläolevan kommentisi tästä osiosta olen 100 %:sti samaa mieltä:

  ”Meidät on ikään kuin ohjelmoitu kuolemaan”.
  ” Silloin Herra sanoi: ”Minun henkeni ei ole vallitseva ihmisessä iankaikkisesti, koska hän on liha. Niin olkoon hänen aikansa sata kaksikymmentä vuotta.” (1. Moos. 6:3)

  Mitä ovat sitten nämä Jumalan pojat?
  ” Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä ja heille syntyi tyttäriä, huomasivat Jumalan pojat ihmisten tyttäret ihaniksi ja ottivat vaimoikseen kaikki, jotka he parhaiksi katsoivat.(1. Moos. 6: 1-2)

  Ja se pitää todella paikkansa, onko yhdenkään ihmisen todettu saavuttaneen tuota ikää?

 10. ”Saatana tahtoo koetella Jobia
  6 Eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat koolle ja asettuivat Herran eteen. Myös Saatana oli heidän joukossaan. 7 Herra kysyi Saatanalta: ”Mistä sinä tulet?” Saatana vastasi: ”Olen kuljeksinut pitkin ja poikin maita mantereita.” 8 Herra kysyi: ”Oletko pannut merkille palvelijani Jobin? Ei ole maan päällä toista hänen kaltaistaan, niin vilpitöntä ja nuhteetonta ja jumalaapelkäävää, ei ketään, joka niin karttaisi kaikkea pahaa.”

  Vaikuttaa siltä että jumalan pojat ovat pahoja, oli ne sitten keitä tai mitä tahansa. Olen kuunnellut monia sanan selittäjiä joilla tuntuu olevan erilaisia käsityksiä jumalan pojista.

  Yleisin lienee käsitys että ne ovat langenneita enkeleitä, toisien mielestä ne voisivat olla avaruudesta tulleita olentoja jotka ovat tulleet maan päälle.

  Yhtyminen maan tyttäriin niin että saavat lapsia on ongelmallinen siitä syystä kun enkeleillä ei ole Raamatun mukaan sukupuolta vaikka enkelit on nimetty miesten nimien mukaan.

  On myös esitetty näkemys että jumalan pojat olisivat olleen mahtimiesten jälkeläisiä tavallista suurikokoisempien ihmisten suvuista, esimerkiksi Goljat oli Daavidin taistelu kumppani.

  ”Goljat oli Raamatun mukaan filistealainen jättiläinen, josta kerrotaan Ensimmäisessä Samuelin kirjassa. Goljat oli syntyisin Gatista, jossa asui jättiläiskokoisten anakilaisten heimo.”
  Wikipedia

 11. Kalevi Kauppinen, kun lentokone laskeutuu kentälle ei kaiketi voida puhua langenneesta lentokoneesta?
  Eli sana nephilim,joita jumalapojista käyteään, tulee heprean verbistä naphal,joka merkitse yksinkertaisaen selkeästi ’laskeutua alas’. (kuten ruotsin falla ner).
  Jumalien pojat olivayt aineellisia lisääntymiskykyisiä olentoja, jotka laskeutuivat maan päälle käyttäen kulkuneuvoja, joissa oli siivet ja pyörät ja joista näkyi tulta ja kipinöitä. Näitä kulkuneuvoja kutsuttiin nimellä merkaba ja niitä ohjasivat serapit ja kerubit, joiden nimiin liittyy tuli ja ajaminen. Sinun kannattais Kalevi lukea Nasan avaruusinsinööri Joseph Blumrichin Hesekielin ’näkyä’ käsitelevä teos: Kun taivaat aukenivat.
  Ja muutama apokryfiteksti,kuten vaikapa Mooseksen Ilmestyskirja ja Aabrahamin Ilmestys sekä kaikki Heenokin kirjat. Alkaa gerimien ja shemeberien, nephilimien ja gibborimien arvoitus kenties aueta.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.