68. Taistelu joulusta
On mielenkiintoista, että melkein koko maailma laskee kalenterinsa alkavaksi vuodesta 1 eli Jeesuksen syntymästä, jolloin vietetään vuotta 2019. Poikkeuksena on muslimimaailma ja juutalaiset. Edelliset aloittavat Muhammedin paosta Medinaan ja jälkimmäiset maailman luomisesta, mutta ne käyttävät kristillistä ajanlaskua rinnakkain omansa kanssa.
Tuota Jeesuksen syntymäpäivää juhlitaan myös laajalti koko maailmassa (poislukien em. uskonnot). Nykypäivänä halutaan kuitenkin ateistien toimesta Jeesus poistaa kokonaan joulunvietosta, koska heidän mielestään se loukkaa heidän omaa uskontoaan. Heidän mielestään joulu on oikeasti juhla, jolla ylistetään rahan ja tavaroiden paljoutta, ylensyöntiä, velaksiostamista (globaalin talouden moottoria), joulupukkia ja lahjoja, tonttuja ja nissejä sekä lämmintä ailahdusta sydänalassa. Tällaiseen ei mikään Jeesus kuulu.
Ateistit saavat allergisen reaktion aina, kun kuulevat nimen Jeesus. Sen tähden tämänkin joulun alla on haluttu kieltää joulukirkot koululaisilta, kuorolaulut sairaaloista ja laitoksista ja kieltää seimiasetelmat viattomia agnostikkoja raaistavina. Tokihan eri sanomalehdissä ja muissa medioissa liberaaliteologit esittelevät uusia ”tutkimustuloksiaan”, joilla he esittelevät todisteita kuinka Jeesus ei kuitenkaan ole oikeasti ollutkaan olemassa tai että ei ainakaan syntynyt noihin aikoihin eikä missään tapauksessa ollut Jumalan Poika eikä ’mirabile dictu’ syntynyt neitseestä.
Toisaalta on todisteltu ettei Jeesus olisi syntynyt talvella, vaan ehkä syksyllä lehtimajan juhlien aikaan. Tällöin Jeesuksen hedelmöittyminen Marian kohdussa Pyhästä Hengestä olisi sattunut Hannukkan aikoihin eli joulukuussa. Joka tapauksessa kristityt viettävät Jeesuksen syntymäjulaa, vaikka sen tarkkaa päivämäärää ei ole Raamatussa sanottu (eikä edes tarkkaa vuotta). Sitä vastoin tiedetään tarkka päivämäärä Jeesuksen ristinkuolemalle ja ylösnousemiselle (ja todennäköinen vuosi olisi 30).
Meillä Suomessa (kuten kaikkialla länsimaissa) halutaan siis poistaa Jeesus joulusta (ja kaikesta elämästä) koska halutaan olla suvaitsevaisia muille uskonnoille ja ateismille (mihin kristityt unohtuivat suvaitsevuudesta?). Jeesus-lapsi seimessä on liian vaarallinen tälle maailmalle, seimen lapsi on ikäänkuin terroristi, joka pitää poistaa vaarantamasta maailman ”rauhaa”. Toinen olikin rauha jota enkelit julistivat Jeesuksen syntymäyönä ja mikä on Jumalalta ihmisille tuleva. Se rauha jota Jeesus tarjoaa, ei kelpaa tälle maailmalle.
Pääasia kuitenkin on että kaikilla on hyvä mieli ja kauppa käy, jolloin kaikki ovat onnellisia, eikä Jeesus pääse häiritsemään joulumieltä.
Niin, kalenteri on mielenkiintoinen jutska. Vahimmat ihmisen käyttämät on jo vuosituhannet ajalta annen kristinuskoa. Kelttiläinen ns. Colignyn kalenteri synkronoi kuunkierron ja aurinkokalenterin viiden vuoden aikana, käsittäen yhteensä 62 kuukautta, jotka kestivät kukin 29 tai 30 yötä. Nyt tulee muistaa, että Juudas ’petti’ Jeesuksen juuri 30 hopearahaa vastaan. Antiikin hopeakolikoissa olikin hyvin paljon astronomisia aiheita. Nyt heprean yksi kuuta tarkoittavista sanoista lebana tarkoittaa kirjaimellisesti kalkkikivestä poltetun tiilen väriä, samaa väriä kuin ’hopeinen kuu’: 30 hopearahaa tarkoittivatkin paitsi 30 astetta/Zoen merkki, myös 30 kuuvuorokautta, jotka toimivat interkalaationa ko. kelttiläisessä kalenterissa, joka edistää 5 vrk:ta. Kelttiastronomit ratkaisivat tämän ’uhraamalla’ joka kuudennesta 5-vuotisjaksosta yhden ylimääräisen kuukauden pois, koska 5- päiväsistä kertyi kuudessa jaksossa juuri tuo lisäkuukauden päiväluku 30 päivää. Joten joka 30:s vuosi käsitti aina 12 kuukautta. Plutarkos manitsee kelttien 30-vuotisjuhlan, jolloin Saturnus saapuu Härän merkkiin edeltäen ‘uuden 30 vuotis-ajan’ alkamista . (”hopea rahaa”, hopeisen kuun 30 uhrattavaa päivää)
Kelttiläinen kalenteri oli siis varsin kehittynyt. Ja sitä käytettiin 1.vuosisadalla eKr.
samaan aikaan kun Meton keksi 19 vuotisjaksonsa, jonka jälkeen vuodenajat ja aurinkovuosi täsmäävät. Tämän Metonin 19 vuotisjakso oli myös juutalaisille tärkeä, sillä vain 6 m. 25 s /vuosi heittävä juutalainen kuukalenteri täsmäsi aurinkokalenteriin kun väliin jätettiin eli uhrattiin 224 (BRM!) vuoden kuluttua yksi vrk:n eli 24 tuntia (Iesous 8+8+8 = 24!)
Keltit ja juutalaiset saavuttivat siis hyvin likeisen suhteen synodisten kuukausien ja trooppisten vuosien välille sillä 99 synodista kuukautta on vain 2 päivää pitempi, kuin 8 trooppista vuotta. Mutta vielä tarkemman vastaavuuden antaa 136 synodista kuukautta, sykli päättyy nimittäin vain 1 vrk ennen 11 trooppista vuotta. Ja jos lisäämme 99 synodista kuukautta 136:n synodiseen kuukauteen saamme 235 kk ja tällöin tulemme Metoniseen sykliin, jonka 19 trooppista vuotta vastaa 235 synodista kuukautta tai 254
trooppista kuukautta.
Kelttiläinen kalenteri heitti siis 5 vrk/5 v, 2 vrk /99 v ja 1 vrk /136 vuotta. Huomaa, että 99+136=235 eli verrattavissa Meton jakson kuukausiin, siis 235:n. Edelleen huomattakoon,että Gematriassa luku 136 on YsWs Jeesus -nimen lukuarvo translitteroituna heprean kieleen ja Juudan valtakunta säilyi juuri 136 vuotta kauemmin kuin Israelin valtakunta.
Juutalaisessa kuukalenterissa Jeesus eli 24 t. eli 1 vrk sovitti siis kalenterin
224 vuoden kuluttua, vastaavassa kelttiläisessä sovittavaan vuorokauteen tarvitaan 136 vuotta, joka sekin liittyy siis ’sovittavaan’ eli kalenteria päivittävään nimeen
Jeesus.
Irlannin Carrowkeelin megaliittiajan hautakammio on rakennettu kuusi tuhatta vuotta sitten siten, että kuunvalo osui sisään täsmälleen talvipäivän tasauksen aikaan, ja auringonvalo taas kuukautta ennen ja jälkeen keskikesän. Rakentamisen onnistuminen on vaatinut pitkäaikaista havainnointia, sillä vain kerran 18,6:ssa vuodessa laskeva kuu näkyy tässä pohjoisimmassa kohdassa, jossa se kohtaa horisontin. Kukkulan nimi on Knocknarea eli Kuumäki. Huomaa , että heprean JHVH:n kuutiointi antaa luvun 186, samoin sanat MAQOM ja kreikan GOGOLTHA. Luku 18,6 on myös ns. Saros jakso, jonka aikana kuun ja auringon pimennykset toistuvat samassa järjestyksessä. Avaruudellisesti saros-jaksot muostavat ns. perheen, joissa on 70 jaksoa kussakin ja 70 x 18 on 1260 eli 3,5 vuotta, joka myös esiintyy Johanneksen evankeliumissa.
Jos ym. astronomiset analogiat ovat tarkoituksellisia eivätkä sattumia, on perinteisen eksegetiikan harjoittajilla edessään hikiset selitysvuodet ovat sitten maallikkoja tai teologian proffia.
Ut:n kertomukset ovat osoittautumassa näet mahdollisesti astronomisiksi allegorioiksi. Tätä mahdollisuuta ei vähnnä se Juudaan evankeliumin kertoma, että Jeesus ilmestyi 12 jäseniselle seurueelleen myös ’lapsena’ sillä yhtä aioonia eli precessiovuoden 12. osaa sanottiin ’ajan lapseksi’, jonka luku 12 eli AB siis isä ’synnytti’.
Ihmisen selkäranka muodostuu 33 selkänikamasta, monet ovat nähneet tällä luvulla olevan yhteyden selkärankaan myös sellaisissa tapauksissa kuin vapaamuurariuden 33 astetta, Kristuksen eliniän oli 33 vuotta, Daavidin Jerusalemin hallituskausi 33 vuotta ja Francis Baconin salamerkki (33).
Kuukalenteri heitti yhden vuoden joka 33:s vuosi. Jeesus siis ’kuoli’ eli uhrasi itsensä 33 vuoden kuluttua.
Itse asiasa esselaisten aurinkokalentrin kannatajien ja Jerusalemin papiston kuukalenterin kannattajien välinen ristiriita oli yksi vahva syy koko kristinuskon syntyyn,sillä essealaiset laskivat tuomiopäivän läheisyyden aurinokalenterinsa pohjalta ja Jeeus opetti ajan pian täyttyvän. Juoneen kuluu voimakkasti luku 33,j oka liittyy Jeeuksenja Golgathaan ja elämänpuuhun: Ihmisen selkäranka muodostuu 33 selkänikamasta, monet ovat nähneet tällä luvulla olevan yhteyden selkärankaan myös sellaisissa tapauksissa kuin vapaamuurariuden 33 astetta, Kristuksen elinikä oli 33 vuotta, Daavidin Jerusalemin hallituskausi 33 vuotta ja Francis Baconin salamerkki (33).
Kuukalenteri heitti yhden vuoden joka 33:s vuosi. Jeesus siis ’kuoli’ eli uhrasi itsensä 33 vuoden kuluttua.
Calculating the day of the week is easy, using an anchor date. One good such date is Sunday, 1 Farvardin 1372, which equals 21 March 1993. Assuming the 33-year cycle approximation, move back by one weekday to jump ahead by one 33-year cycle. Similarly, to jump back by one 33-year cycle, move ahead by one weekday
Seasonal error
There are the difference between the Iranian calendar (using the 33-year arithmetic approximation) and the seasons. The Y axis is ”days error” and the X axis is Gregorian calendar years. Each point represents a single date on a given year. The error shifts by about 1/4 day per year, and is corrected by a leap year every 4th year regularly, and one 5 year leap period to complete a 33-year cycle
Kaikkein hämmästyttävin tapahtuma maailmanhistoriassa on, että Jumala halusi sitoutua ihmiskuntaan tulemalla ihmiseksi Marian kohtuun. Siksi saamme tänäkin jouluna ylistää häntä tästä rakkauden ja armon osoituksesta.
”…sitoutua ihmiskuntaan tulemalla ihmiseksi Marian kohtuun.”
Hän syntyi Jumalan poikana maallisen naisen kohdusta, kolme haltijatarta toivat hänelle lahjoja ,hän tuli sanansaattajaksi ja tarjosi pelastusta kaikille. Hänen nimensä oli Dionysos. Hänet tunnettiin myös nimillä Eleutherios (”Vapauttaja”) ja Soter (”Pelastaja”) ja Lyaios, joka myös tarkoittaa ”Vapauttajaa”.
Hän muutti veden viiniksi häissä. Nähdessään näytelmän henkilöiden kärsivän ihmiset käsittelivät omaa suruaan ja kokivat tunteensa jalostuneemmalla tavalla. Uusi testamentti käyttää samaa puhdistautumista tarkoittavaa sanaa kuin Aristoteles viitatessaan tragedia analyyseissään ”synneistä puhdistautumiseen”.