Ketä olemme

Tervetuloa Blogimetsään. Blogimetsä on keskustelufoorumi vapaalle keskustelulle kristinuskoon liittyen ja sen vierestä. Toimimme WordPress-alustalla.

Tältä suvulta löydät Blogimetsän vision, moderointilinjan ja käyttöehdot, linkin tietosuojalausekkeeseen ja käytännön ohjeita alkuun pääsemiseksi.

Aloitetaan ylläpitäjien kuvauksista.

Päätoimittaja Tuomo Hirvi:

Ihailen avointa ja tunnepitoista ihmisen kaipuuta jonnekin, arkeen ja juhlaan harsimaan kasaan toivoa olla ja elää.

Kun kykenee synnyttämään uutta ja kommentoimaan vanhaa, niin on elämän virrassa kiinni. Henkinen ja hengellinen lama pysyy poissa, kun voi sanoa ei ja samalla voi hyväksya, että joku toinen sanoo kyllä. Siitä syntyy ajatus, miete ja ihanne.

Silti se mikä hyvää on, on edelleen hyvää ja mikä pahaa on, on edelleen pahaa. Sillekin on sanomisen paikkansa, olkoon se Blogimetsässä mielipiteen totuus, ei enempää.

Tarvitsemme keskustelua paljon lisää, myös aroista aiheista, kipeistä kysymyksistä. On kyettävä näkemään aidan yli tiukasti mielipidettään puolustaen. On myös provosoitava tarvittaessa.

Sitä se on Blogimetsä, ihanne kirkosta ja sen liepeiltä. Olkoon kirkko sitten mitä tahansa.

Minun visioni Blogimetsästä.

Moderaattori Tauno J. Jokinen:

Foorumilla kunnioitamme näkemysten moninaisuutta. Itse kukin olemme enemmän oppimassa, kuin opettamassa. Vuorovaikutuksessa muiden kanssa etsimme sopuisuutta, sekä noudatamme lakia ja hyviä tapoja.

Tekninen ylläpito, Anne Mikkola:

Kaikkea voi oppia, varsinkin kun opastajana ”kaiken olevaisen alkulähteille” on Blogimetsän alkuperäinen perustaja ja alustan luoja Tuomas Hynynen. Teknisiin häiriöihin, joiden mittaluokka voi olla pieni tai suuri, on siis syytä varautua säilömällä aina tärkeät asiansa myös omalle koneelleen.

Kirjoitusten kategoriat

Sivustolle kirjoitettavat tekstit on jaettu kolmeen osastoon eli kategoriaan. Valitse tekstisi kirjoittamisen yhteydessä kategoria, johon tekstisi mielestäsi parhaiten sopii:

a) Blogit – blogit ovat sivustomme perusjuttu.
b) Uutiset -osio tarjoaa Blogimetsäläisille mahdollisuuden uutisoida itse haluamistaan aiheista. Uutisen on tarkoitus kuvata jotain kirjoittajalle tärkeätä ilmiötä, ei niinkään kirjoittajan omia näkemyksiä. Tarvitaan lisää toimittajia!
c) Tekniikka – on osasto sivuston tekniikkaan ja ylläpitoon liittyviin pohdintoihin.

Visioita-foorumi toimii tällä hetkellä lähinnä varafoorumina kriisitilanteiden kohdatessa.

Kuinka blogistiksi?

Rekisteröidy ensin Blogimetsään, jotta voit kirjoittaa blogeja ja osallistua keskusteluun. Rekisteröityäksesi foorumille kirjoita pyyntö ylläpidolle osoitteeseen blogimetsa@gmail.com. Rekisteröidyttyäsi voit kirjautua foorumille ja alkaa kirjoittaa.

Jos olet ensikertalainen blogien kirjoittajana, kommentoijana tai WordPressin käyttäjänä, ylläpito neuvoo mielellään ongelmatilanteissa.

Käyttöehdot

Tällä pääfoorumilla kirjoitamme pääsääntöisesti omalla nimellä eli etunimen/vakiintuneen kutsumanimen ja sukunimen yhdistelmällä. Profiilissasi voi valita näkyä etu- ja sukunimellä, vaikka ehkä valitsitkin käyttäjätunnukseksi jotain muuta. (Jos joku kokee asemastaan käsin mahdottomaksi kirjoittamisen oikealla nimelllä, niin kunhan henkilöllisyys on ylläpidon tiedossa, se on hyvin perustellusti mahdollista. Tärkeintä on saada helposti aikaan vilkas keskustelu, sitähän me toki toivomme.

Käyttämällä sivustoa sitoudut toimimaan Suomen lain ja hyvän maun mukaisesti ja vastaat siitä, että sinulla on oikeus julkaista tällä sivustolla tänne lähettämääsi materiaalia. Vastaat siis tekijänoikeuksista tänne lähettämäsi materiaalin osalta ja omista tekemisistäsi.

Hyväksyt myös sen, että sivuston ylläpitäjä voi milloin tahansa muuttaa käyttöehtoja, ja käyttäessäsi tätä sivustoa sitoudut toimimaan voimassaolevien käyttöehtojen mukaisesti.

Tätä ylläpitävät tällä hetkellä yksityishenkilöt. Mikäli palsta kasvaisi isoksi, sivustosta vastaamaan ja ylläpitämään tarvitaan oikea organisaatio. Organisaatio voi olla esim. rekisteröity yhdistys, kaupallinen toimija tai mikä tahansa muu organisaatio. Siten ylläpitäjällä on oikeus luovuttaa sivusto kaikkine sisältöineen kolmannelle osapuolelle.

Käyttäjä hyväksyy myös sen, että sivuston ylläpitäjä voi antaa kolmannelle osapuolelle luvan jakaa Blogimetsän sisältöä korvauksetta esimerkiksi rss-syötteiden kautta. Tämä tarkoittaisi esimerkiksi blogien esittämistä jollain toisella sivustolla samaan tapaan kuin sivuston vasemmassa laidassa esitetään evl.fi-palvelun uutisia.

Käyttäjä hyväksyy myös sen, että ylläpito ei takaa tietojen säilymistä palvelimella eikä sitä, että kirjoitukset tai kommentit säilyvät saatavilla. Käyttäjä huolehtii siis itse haluamiensa varmuuskopioiden ottamisesta.

Tietosuojalausekkeen löydät tästä.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial