Yksipuolista suvaitsevaisuutta

Nyt, kun suurmoskeijahankkeesta kirjoitetaan puolesta ja vastaan, mietin kristittyjen asemaa muslimimaissa. Onko niin, että tahot, jotka haluavat moskeijoita, ovat antikristillisiä?

Islam lienee jokaisen arabimaan virallinen uskonto. Saudi Arabiassa näin kuitenkin on ja lain mukaan jokaisen kansalaisen on oltava muslimi. Jokaisen, joka haluaa kansalaisuuden, on käännyttävä muslimiksi. Maassa ei ole kristillisiä kirkkoja ja kaikki kristilliset symbolit ovat kiellettyjä.

Iranissa kristillisyyttä pidetään uhkana maan islamilaiselle identiteetille. Maanalainen kristillinen seurakunta kylläkin kasvaa mutta kristityksi kääntyneitä vainotaan. He ovat toisen luokan kansalaisia.

Myös Irakissa kääntyminen kristityksi saattaa johtaa kuolemantuomioon. Irakissa sanotaan olevan maailman vanhimmat kristilliset yhteisöt. Nykyään lähes kaikki Irakin kristityt elävät kurdien hallitsemilla alueilla. Heistä suurin osa pakeni Irakista 2006-2016 välisenä aikana. Kristittyjen määrä Irakissa on romahtanut vuoden 2003 jälkeen al-Qaidan ja ISIS:n raakalaismaisten vainojen vuoksi. Terroristit ovat kidnapanneet kristittyjä, pakottaneet kääntymään muslimeiksi kidutuksen uhalla, myyneet heitä seksiorjiksi…

Syyrian väestöstä n. 10% oli kristittyjä vielä muutama vuosi sitten. Suurin osa heistä asui Damaskoksen, Aleppon ja Homsin kaupungeissa. Patriarkka Gregorius III Syyrian Kreikkalais-ortodoksisesta kirkosta sanoi viime vuonna, että enemmän kuin 1000 kristittyä on tapettu, kokonaisia kyliä on puhdistettu ja tusinoittain kirkkoja ja kristillisiä keskuksia on rikottu tai tuhottu.

Libanonissa näyttäisi lähteiden mukaan olevan Lähi-idän muslimimaista eniten kristittyjä. Tämän arvellaan johtuvan siitä, että sekä Jeesus että apostolit julistivat evankeliumia alueella. Osa nykykristityistä ovat näiden uskoon tulleiden jälkeläisiä. Kirkkorakennuksiakin näytti olevan nettilähteiden mukaan.

Listaa voisi jatkaa…

(samaa tekstiä laitoin erääseen US:n Puheenvuoro blogin kommenttiin)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 kommenttia artikkeliin ”Yksipuolista suvaitsevaisuutta”

  1. Mitä sinun mielestä tälle tulisi tehdä? Nythän se suvaitsemattomuus siirtyy tulijoiden mukana Eurooppaan ja sitä vaan hyssytellään ja annetaan radikaalisaarnaajien lietsoa vihaa ihan rauhassa.

  2. Havaintosi ovat toki oikeita mutta mitä pitäisi tehdä niin kyllä tällaiset moskeija hankkeet yhteiskunnan tuella pitäisi torpata saman tien. Tämä on juuri sitä väärää tukemista ja suvaitsevaisuutta. Kaikki kansankiihotus pitää tuomita paitsi yhteiskunnassa niin myös lain edessä. Näyttöä on minusta islamistisesta kihotuksesta ihan riittävästi. Siihen ei vain uskalleta puuttua.

Jätä kommentti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Piditkö lukemastasi. Jaa teksti.