Yrittikö Sanna Marin vallankaappausta?

Samalla kun ihmetellään Kongressiin rynnänneen väkijoukon motiiveja Washingtonissa, vähemmälle huomiolle on jäänyt kaksi vakavaa kotimaista uhkaa sananvapaudelle ja demokratialle. Ensinnäkin HS-konsernin pääkonttorin miehitti sisäministeri Ohisaloa aattellisesti lähellä oleva militanttiryhmäjoukko, joka kutsuu itseään Elokapinaksi. Suomen sananvapauden keskiöön rynnänneet rettelöitsijät eivät tyytyneet pelkkään mielenilmaisuun, vaan myös vandalisoivat vapaan lehdistön omaisuutta.

Vielä vakavampaa on pääministerin pyrkimys kaapata tiedotusvalta kokonaan itselleen juuri ennen kunnallisvaaleja. Ilmeisesti joku on ilmaisut mielipiteitä, jotka eivät ole pääministeriä miellyttäneet. Lisäksi pääministeri unohti asemansa ja ryhtyi jakamaan omapäisiä käskyjään eduskunnalle, kuin Putin konsanaan. Maanantaihin mennessä pitää olla pikkudiktaattorin ilmoittama laki käsitelty ja hyväksytty.

Pääministeri ei selvästikään hallitse valtiosääntöä, jonka mukaan eduskunta aivan itse päättää, hyväksyykö vai hylkääkö lakeja. Onneksi löytyi vielä muutama rohkea kertomaan pääministerille demokratian pelisäännöt. Eduskunnan puheenjohtajan nuhteet viittaavat siihen, että pääministerin ura vallan kahvassa alkaa olla loppusuoralla. Hyvä niin.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
16 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anne Mikkola

Mainiota… täydellisen loogista asiaa.

Tapio Tuomaala

Blogit Blogimetsässä sakenevat eivätkä eroa QAnon jutuista juurikaan. No, saa makeat naurut, kun lukee Taunon tarinoita.

Puhemies Vehviläinen tekee kepun politiikkaa:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007836689.html

Yhteinen vihollinen on Sanna Marin, joka pääsi toisena suomalaisena Time-lehden kanteen. Edellinen oli Jean Sibelius. Pikkusieluisista persuista tuli vihreitä, kateudesta, kuten Vehviläisestä ja monesta muusta pienen maan pienestä silmäntekevästä,

Mutta jatkakaa, kannustan. Nauru tekee hyvää ja ehkä joskus nauru saattaa parantaa maailmaa 🙂

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Tapio Tuomaala
Tapio Tuomaala

Tauno: ”Times lehden kanteen ovat päässet myös Stalin, Hitler ja Mussolin. Ehkäpä Sibelius on joutunut hieman huonoon seuraan”

Trump joutui myös huonoon seuraan, kun pääsi Time-lehden kanteen:

https://www.is.fi/viihde/art-2000005001101.html

Yki Räikkälä

Useimmilla meistä on narsistisia piirteitä lievinä. Blogisteilla varsinkin. Ja poliitikon yksi vaadittava ominaisuus on tietty määrä narsismia. Ilman sitä ei pärjää. Miksei Marinilla olisi narsistisiakin piirteitä, mutta minä en sitä tiedä kuinka paljon. Ainakaan tämän asiaesiintymisissä se ei juuri ole näkynyt. Marin on selkeästi asiajohtaja päinvastoin kuin sairaalloisen narsistinen Trump. Trumpin pilasi kai despoottimainen isä, mutta Marinilla ei liene kovinkaan paljon muistikuviakaan isästään, kun tämä lähti lätkimään/heitettiin ulos jo Marinin pienenä ollessa. En kyllä näe Marinissa ja Trumpissa oikein mitään yhteistä.

Anne Mikkola

Aika katkeraa kyllä on kun ei mennyt edes isänsä hautajaisiin… vai muistanko aivan väärin.

Yki Räikkälä

En menisi asiaa tuntemattomana sanomaan juuta enkä jaata Marinin mahdollisen katkeruuden perään. Hän on kertomansa mukaan elänyt käytännössä isättömänä. Näki isänsä eron jälkeen vain kerran. Tuskinpa Marinin omasta päätöksestä.

Jos minulla olisi sama tilanne ollut, olisi minullakin varmaan ollut vähän yksi ja sama, olisinko mennyt hautajaisiin tai en. Hautajaiset ovat muutenkin juttuja, joihin ei mielellään mennä, jos ei ole tunnesiteitä vainajaan. Sinne mennään silloin vain sosiaalisista syistä, näyttäytymään eli tavallaan itsekkäistä syistä.

Yki Räikkälä

Mahtaneekohan ollakin aivan toisinpäin – setämiehillä on varsin ongelmallinen suhde maan historian nuorimpana pääministeriksi päässeeseen – nuoreen naiseen, jonka BBC vielä valitsi maailman 100 vaikuttavimman naisen joukkoon ja joka Tampereen valtuustossa kehtasi pitää tiukkaa jöötä jankkaaville setämiesvaltuutetuille…

Tälle setämiehelle Sanna Marin ei ole ongelma, vaikka ei äänestäkään eikä ole koskaan äänestänyt, eikä tule äänestämäänkään demareita. Eikä – luojan kiitos – koskaan ollut kiinnostunut kuntapoliitikon urasta ja mennyt valtuustoon, koska siellä on aina niitä jankkaavia, mölähteleviä ja hörähteleviä setämiehiä.

Yki Räikkälä

Eli nuoret naiset pysykööt poissa hallituksista ja muista miesten töistä…

Anne Mikkola

Kyllä minulle ainakin heti särähti korvaan kun Marin tviittailee Navalnyistä puhumatta lainkaan Niinistön kanssa. Tuossa kaiketi vastuu oli hänellä eikä setämiehellä. Toiminta oli kovin trumppimaista.

Yki Räikkälä

Jos oli Marinin toiminta trumppimaista Navalnyin tapauksessa, niin oman logiikkani mukaan tuo olisi pitänyt osoittaa hyvää ja vahvaa johtajuutta ja suoraselkäisyyttä mitä trumppimainen toiminta tiettävästi on?

Ei Marin protokollaa tietty noudattanut, mutta jos olisi, niin viestin lähteminen olisi varmaan viivästynyt turhan paljon setämies Niinistön jahkaillessa, ”mutta toisaalta on niin että…”.

Anne Mikkola

”Jos oli Marinin toiminta trumppimaista Navalnyin tapauksessa, niin oman logiikkani mukaan tuo olisi pitänyt osoittaa hyvää ja vahvaa johtajuutta ja suoraselkäisyyttä mitä trumppimainen toiminta tiettävästi on”

Trumppilainen johtajuus on sitä että tviiteillään saa aikaiseksi sen mitä haluaa. Eli osaa ajatella niiden seurauksia. Saiko Marin Navalnyin tviitillään vapaaksi? Ei saletistisi ei. Sen sijaan on aito epäilys, että Niinistö saattoi pelastaa Navalnyin hengen soittaessaan Putinille oikeaan aikaan.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial