Yhteiskunta ja yhteisöllisyys on rikki

Yhteiskunta ja musiikkielämä on ”särkyneessä” tilassa.

Vastuu toinen toisistamme tänä aikana on suuri. Päättäjien vastuu on paljon suurempi kuin ikinä ymmärtävätkään.

Sanon ääneen mitä ajattelen. Jokainen kuolema joka aiheutetaan viivyttelemällä, poliittisella jargonilla ja politikoimisella on edesvastuutonta vastuunpakoilua ja rikos ihmisyyttä vastaan.

Olen miettinyt usein päättäjän osaa. Hän turvautuu pykäliin ja sopimuksiin. Sopimusyhteiskunta ei aina ole kovin ihmisystävällinen eikä huomioi ihmistä. Silti tiedän ja pidän vastuunpakoilua paljon pahempana kuin pykälien noudattamatta jättämistä.

Ainut asia johon meidät ihmiset on velvoitettu on, että suojelemme elämää siis toinen toisiamme.

Se mikä minua on aina ihmetyttänyt on kirkollisten piirien julmuus. Herätyskristillisyydessä poljetaan enemmän kuin missään muussa yhteisöllisessä toiminnassa. Kristitty kansa vaeltaa ikeen alla kun evankeliumin ääni luetaan kuin laissa on. Tappakaa ja virtaanheittäkää jne.

Kun vaikkapa Ruotsissa päätettiin koronastrategiasta niin minun tulkintani on, että silloin päätettiin tappaa osa kansasta ennenaikaisesti. Ei haluttu suojella elämää vaan päätettiin suojella terveitä muttei sairaita ja heikkoja.

Suomessa ollaan vain tyhmiä ja hitaita eikä nähdä mistä vetoamisessa EU:n yhteisiin rokotehankintoihin ja päätöksiin oikeasti on kyse. Pakoillaan vastuuta ja siirrytään inhimillisen kärsimyksen puolelle. Kun tiedetään pandemian leviämismalli niin olisi vähintäänkin kohtuullista panna ”korkki kiinni”.

Elän itse elämäni turvattominta aikaa.

Meiltä on otettu yhteisön turva ja ilo pois

Oleellinen puuttuu, yhteinen kokeminen, yhteisöllisyys.

Etenkin kuorot, kirkkokuorot ja orkesterit ovat hajoamispisteessä. Niinpä kirjoitin Ylivieskan kirkkokuorolle oheisen pienen tervehdyksen helmikuun viimeisenä päivänä 2021.

Siispä terveiset Tavitieltä vähän erilaisella särjetyllä orkestraatiolla jonka päälle soitin Ole Bullin ”kun hiljaisin hetkin”.

Musiikki ei kuole se elää tilassa ja ajassa.

Kuoron yhteisöllinen kokeminen puuttuu just nyt mutta aina voi hengittää musiikin kautta. Jaksaa, jaksaa…koronakuolemaa välttääkseni viulu puhukoon puolestaan.

”Kun hiljaisin hetkin, yksin mä jään, niin salaisetkin syntini nään, ja muistot raskaat taasen heräjää, ei aika voinut niitä keventää”.

Armon enkelit kantaa ajan yli.

Näissä merkeissä kohden kesää.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
13 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anne Mikkola

Näin se vähän näyttäisi olevan. Seurakunta ei päästä edes sisarta hautaamaan sisartaan, jos tällä oli liian monta lasta. Äitini sisar kuoli, ja ilmeisesti äitini ei pääse hautajaisiin. Liekö sitten byrokraattinen kirkko läimäyttää oven kiinni nenän edestä, jos moiseen tilaisuuteen pyrkii. Ainakin kirkko on hiljaa.
Ihan ok rellestää ravintoloissa, ihan ok pakottaa lapset kouluun tuomaan kuolemantaudit kotiin, mutta hautajaisiin ei sovi mennä vaikka olisi mitä turvavälejä.
Kyllä tämä maailman on mennyt aika kauheaksi.

Juha Hyrsky

Kouluista ei covid leviä.

Anne Mikkola

Eihän tuo pidä paikkaansa, jos nyt yhtään taas uutisia seuraa, pitäisi tietää. Juuri äiti kertoi, kuinka joku lapsi oli tuonut Covidin kotiin ja äitinsä oli kuollut.

Tauno J. Jokinen

Olet Anne aivan oikeassa. Kyllä Covid leviää kouluissa, vaikka lapset eivät yleensä sairastukaan vakavasti. Kotona sitten Covid tarttuu vanhempiin. Uutisissa salaillaan tätä asiaa kertomalla, että ”Covid leviää nyt kodeissa”. Sitä ei kerrota, että Covid on tullut koteihin kouluista.

Juha Hyrsky

Tuohon voi vain kategorisesti todeta, että olet väärässä. Levität väärää tietoa ja valhetta. Mutta eihän tämä fakta kiinnosta niitä, jotka haluavat rypeä valheen loassa.

Anne Mikkola

Mielenkiintoista että Juha vetoaa nyt trumppilaisten jo vanhentuneeseen tieteeseen.
Juha on siis kiihkeimpien trumppilaisten kannalla. Lapset kouluun ja heti, viis siitä, miten vakavana tilanne nähdään ja on nähnyt trumpistien ulkopuolella.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anne Mikkola
Juha Hyrsky

Anne ei tiedä mistä puhuu. Tietenkin minäkin katson, että koulun tulee järjestää ne kaikki suojautumistavat, joita Suomessa onkin tehokkaasti käytetty. Juuri niiden takia korona ei ole koulujen kautta levinnyt.

Anne Mikkola

Toivotaan Juha että olisit oikeassa. Minusta vaan tilastot puhuvat toista kieltä. Se että lapsi ei sairastu vakavasti tai kenties juuri laisinkaan ei näytä tarkoittavan sitä, etteikö lapsi levitä tautia läheisimmille huoltajilleen. Todistusaineistoa lasten taudin vaarattomuuteen tämän uuden virusmuunnoksen osalta ei ole kait, mutta selvää on että se ei noudata vanhoja kaavoja. Iskee nyt nuoriin. Tilastoissa sen sijaan THL:kin(?) on esittänyt, että aika siivu tartunnoista lähtee päiväkodeista ja kouluista.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anne Mikkola
Tuomo Hirvi

Tähän ei voi muuta vastata kuin höpöhöpö.

Tuomo Hirvi

Juha aivan törkeä kommentti. Ota opettajana selvää asioista. Kaksi kertaa olen ollut karanteenissa nimenomaan kouluissa tapahtuneiden altistumisten takia.

Törkeää Juha eli katso se malka omasta silmästä. Minä tiedän mistä puhun kuten täkäläinen infektiolääkäri myös ja pitää tätä kouluihin levinneenä todella problemaattisena.

Tuomo Hirvi

Kuulepas Juha älä anna väärää todistusta jne…Ylivieskassa kaikkein hankalin on tilanne juuri siksi että pääsi kouluhin ja lasten liikkeiden jäljittäminen on lähes mahdotonta. Minunkin oppilaistani neljä on ollut sairaana tunnilla ja levittänyt tautia ties minne.

Eli varmasti leviää. Se tiedetään ja sen kanssa täällä tuskaillaan siksi on suljettu mm lukio ja yksi peruskoulu tällä hetkellä.

Ulla Tuominen

Olen seurannut tuota Koskelan murhatapausta ja voinut ihan fyysisesti pahoin. – Kuusitoistakesäiset kypsymättömät kakarat, jotka elävät jossakin virtuaalimaailmassa vailla kontrollia, kuria ja ymmärrystä elämän todellisuudesta. Päällimmäinen tunne on ollut, että suomalainen yhteiskunta on pahasti sairas. Kirkolla ei tunnu olevan enää vastauksia siihen – jos mihinkään. Se on liian kauan myötäillyt yhteiskunnan muuta kehitystä.

Eteläpohjanmaan historia on tullut minulle tutuksi, lähinnä siksi, että se on osa minun oman sukuni historiaa. Kun väkivalta ja kaikkinainen häjyyly sai yhteisössä vallan, nousi herrännäisyys sitä tukahduttamaan. Silloinkaan päätekijä ei ollut kirkko, vaan maallikkosaarnaajat, Tynjälän Arveen ja Niiles Kustaan tapaiset isäntämiehet, joilla oli rohkeutta ja vaikitusvaltaa yhteisössä.

Anne Mikkola

Minä en ole pystynyt edes seuraamaan. Tarkoituksella olen hypännyt yli.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial