Yhdysvaltojen uusi tappajapresidentti aloitti sotimisen

Kauan ei salamurhaajapuolueen presidentti ehtinyt virassaan olla, kun jo alkavat aseet puhua. Vahvistaakseen heikkoa itsetuntoaan superpresidentti Donald Trumpin mitättömänä seuraajana John Biden kaivaa verta nenästään haastamalla Iranilaiset tappotalkoisiin. Kohteena oli Itä-Syyrialainen raja-asema ja tavoitteena kostaa amerikkalaisiin miehittäjäjoukkoihin Irakissa kohdistunut agressio. Yhdysvallat siis loukkaa sotatoimillaan kolmea itsenäistä valtiota, joista yksikään ei hyvillä mielin katsele amerikkalaista tappokoneistoa omalla maaperällään.

Saudi-Arabiaan Yhdysvallat olisi tervetullut tappamaan jemeniläisiä, mutta jostain syystä Bidenin poliittinen rohkeus ei tähän riitä. Ehkäpä hiljalleen dementoituva presidentti näkee asian mustavalkoisesti siten, että Trumpin ystävät ovat hänen vihollisiaan ja päinvastoin. Jemenin urheat vapaustaistelijat ovat kuitenkin Iranin liittolaisia, joten Bidenin ulkopoliittisen vanhuudenhöperöinnin seurauksena sotatoimet Jemenissä todennäköisesti tulevat voimistumaan.

Ostetaan popkorneja ja jäädään odottamaan Iranin vastatoimia.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
42 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Markku Hirn

Yrittääkö Tauno provosoida jotta saisi aikaan keskustelua suvakkien kanssa? Hän ehkä luulee että jos oli Trumppia vastaan ,niin automaattisesti on Bidenin politiikan intohimoinen kannattaja. USAn politiikkaan puuttumatta lähemmin ,voi kuitenkin huokaista helpotuksesta kun olemme palanneet normaaliin keskusteluun maailman menosta.

Yki Räikkälä

Niin, ”näin nämä asiat koetaan”… Mutta eihän se Trumpin määräämä Quds-joukkojen komentajan Qassem Suleimanin tappaminen sotilasiskulla ollut yhtään mitään tavallista rauhanjohtamista kummempaa. – Sulieman muuten ei ollut terroristi, vaan suvereenin valtion sotilasjohdossa siellä korkeimmassa päässä.

Anne Mikkola

No niin.. Ei kai mitenkään yllättävää. Yle ei näytä raportoivan koko uutista, joka kyllä löytyy näköjään CNN:n etusivulta ja Fox Newsistäkin.

Yki Räikkälä

Yle tänään jo aamulla:

”Yhdysvallat iski Syyriassa Iranin tukemien joukkojen kohteeseen
Isku oli presidentti Joe Bidenin hallinnon ensimmäinen sotatoimi.”

https://yle.fi/uutiset/3-11810740

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Yki Räikkälä
Yki Räikkälä

salamurhaajapuolue..?

Yki Räikkälä

Tiedän. Kun kaikki persut ja isämmaalliset vaatii tasapuolisuutta, niin voinet sitten listata myös kaikki repulipresidentitkin näissä ”salamurhaaamisissa” sun muissa offensiiveissa. Vai onko repulit tässä tyyten synnittömiä?

Et vielä tuonut kantaasi siitä Qassem Suleimanin tappamisesta. Suvereenin valtion alueella tapahtuneesta valtion korkeimman johdon jäsenen murhaamisesta. Oliko se ”salamurha”, likvidointi vaiko ihan muuten vain tavallinen ulkopoliittinen toimi?

Yki Räikkälä

Tämä selvä. Siis oletan nyt niin, että mielestäsi myös superpresidentti Trump kuuluu tähän ihmiskunnan pohjasakkaan. -Ai niin, Trumphan sai sen Quantanamon häpeällisen toiminnan lakkaamaan…

Yki Räikkälä

Siis hetkinen, Trump, tuo superpressa ja rauhanmies, oli neljä vuotta virassa, jossa hän olisi saanut tuon Quantanamon inhimillisen törkeyden loppumaan. Mitä hän teki? Mainitsiko hän edes koko paikkaa missään..? En muista tai sitten on mennyt ohi. Jos hän oli superia, niin MIKSI hän ei sitä saanut loppumaan??? Biden on ollut vasta jokusen viikon pressana ja nyt syytät häntä siitä, ettei ole tehnyt mitään sen suhteen? Missä tolkku?

Vai oli Trump sankari vain sen takia, että nousi presidentiksi ”vaikeasta lapsuudestaan” huolimatta. Sallittakoon minun nyt vähän hymähdellä. Ja että Forrest Gump… Se muuten siis oli Gump eikä Cump.

Bidenistä minulla ei ole nyt vielä mitään sanottavaa. En ollut hänen puolestaan, enkä häntä pitänyt edes hyvänä ehdokkaana. Miksi puolustelisin häntä? Puolustan kunnes tiedän mitä hän tekee jos se on sitä mitä voi puolustella. Tärkeintä oli se, että Trump, tuo Supersankari ei enää saanut jatkaa maailman hajottamista valheillaan ja neurooseillaan.

Anne Mikkola

”Yritin lähinnä kirjoittaa sellaisella tyylillä, jonka suvakit voivat kokea omakseen.”
Heh… olipa mainio suoritus, noin uudella lukemalla.

Yki Räikkälä

Keitäs ne ”suvakit” oikein ovat? Ja kuten jo aiemmin totesin, Yle, tuo ”vihervassarilinnake”, uutisoi tapahtumasta aamulla jo noin klo 5. Ja sitten, Yle on kokoomus-keskustavetoinen ollut jo pitkään. Enimmäkseen nykyisin kokoomusvetoinen. Pääjohtaja on perikokkari ja tuleva hallituksen pj, Matti Apunen äärikapitalismin apupappi.
Ja onhan siellä hallintoneuvostossa persuillakin edustus.Kokkareita siinä on kolme, kepuleita kaksi, demareita kolme, persuja kaksi, vehreitä kaksi, krissejä yksi ja vassareita yksi. Aika vähemmistössä on nuo vihervassari… Ja sitten, vihreillä ja vassareilla ei juuri ole yhteistä. Enimmäkseen vihreissä on oikealle suuntautuneita. Ilmankos vihreitä onkin kutsuttu Kokoomuksen puutarhaosastoksi…
Ja Ylen hallituskin koostuu lähinnä yritysmaailman edustajista. Kommareita sieltä on turha etsiä.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Yki Räikkälä
Anne Mikkola

”Keitäs ne ”suvakit” oikein ovat?” No ne on niitä, joiden elämäntehtävä on ollut viimeiset 4 vuotta demonisoida Trumppia. Ei tässä ole kait kyse perinteisistä polittisista linjoista ollut enää pitkään.

Heräsin yöllä klo 4 jostain syystä. En muista koska tuon Taunon tekstin luin, mutta silloin iskin koneeseen yle.fi, enkä nähnyt mitään.

Toimittajat ovat vihervasemmistolaisia aivan ylivoimaisella enemmistöllä. Onhan sitä tutkittukin. Ja toimittajat kai niitä juttuja tekee.

Tauno käytti näiden ”suvakkien” retoriikkaa kääntäen ja semmoinen tuosta peilikuvasta tuli.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Anne Mikkola
Yki Räikkälä

Siis toimittajat, ylen tietty, ovat siis vihervasemmistolaisia aivan ylivoimaisella enemmistöllä? Ja oikein tutkittukin? Missäs tällainen tutkimus on nähtävillä? Ja mikäs taho tuon tutkimuksen onkaan tehnyt? Ja edelleen, kuinka moni toimittaja ihan oikeesti ilmoittaa haastattelussa puoluekantansa..?

Toimittajat juttuja tietysti tekevät. Mutta onko niin, että vaikka Tiedonantajassa toimittajat sai tehdä kapitalismia myötäileviä juttuja, aikaisessa Uudessa Suomessa SAK:ta ihailevia juttuja? Jne. Yleensä se on niin, että sen lauluja laulat, jonka leipää syöt.

Yle on ollut jo pitkään oikeiston hallussa. Reporadionkin aikaan Eino S. Repo valittiin toimeensa maalaisliiton mandaatilla, vaikka ei puoluekantaansa kai ilmoittanut. Hän oli uudistaja ja niinpä Yle olikin varsin raikas tuulettaja ja laadukasta ohjelmaa tuottanut, tosin liikaa Neuvostoliittoa kumartanut. Mutta siis pitkään Yle on ollut kokoomuksen ja keskustan hallinnoima ja se on näkynyt jo kauan kaupallisten medioiden apinointina ja laadun yleisenä heikentymisenä.

Ja edelleen, ei ole olemassa vihervasemmistoa. On vain vihreitä ja vassareita. Näitä ei voi niputtaa yhteen.

Yki Räikkälä

Hallitusta voi kyllä kutsua vihervasemmistolaiseksikin, mutta kummasti se nyt on sellainen kun joskus aikoinaan demari-keskustavetoista hallitusta kutsuttiin punamultahallitukseksi, ei multavasemmistolaiseksi. Mutta onhan tuossa hallituksessa myös ruåttalaiset ja kepulit. Eivät taatusti ole vasemmistopuolueita. Paitsi tietysti Laurha Huhtasaaren mielestä…

En ota kantaa vihreiden ymmärrykseen heikompiosaisia kohtaan, mutta tuohon, että nämä ja vasemmistolaiset eivät erottaisi omia rahojaan toisten rahoista, on silkkaa populistista puppua. Mitä vikaa on oikeudenmukaisessa yhteisten varojen jakamisessa? Sen sijaan oikeistolaiset, persut mukaan lukien, kannattavat selliasta rahanjakomallia, jossa yhteiesti koottu arvonlisä jäisi pelkästään pienelle osalle väestöstä. Tuloerot ovat olleet pitkään kasvussa ja rikkaiden pieni joukko on rikastunut viimeisen neljännesvuosisadan aikana järjettömästi samaan aikaan kun vähäosaisten tuista on leikattu.

Muuten, Kokoomus on maamme ylivoimaisesti eniten hallituksissa valtionvelkaa ottaneista puolueista.

Yki Räikkälä

Maailmantilannekin on nyt pandemian aikana tyyten erilainen. Jäämme seuraamaan, miten demarit tässä kisassa pärjäävät.

Anne Mikkola

Ihan pikagooglettamallakin löytyi ykille tutkimustuloksia toimittajaopiskelijoiden puoluekannasta. Onhan näistä uutisoitu vuosien mittaan.
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/kyselytutkimus-paljasti-journalismin-opiskelijoiden-suosikkipuolueet-tuloksiin-sisaltyi-myos-melkoinen-yllatys/

Yki Räikkälä

Muistan tuon kyllä. Kyse on siis opiskelijoiden joukossa tehdystä kyselystä – ja tiettävästi aika pienestä otoksesta. Itse työssä olevat toimittajat eivät juuri puoluekantojaan mihinkään ilmoita, eivätkä he pidä sen tutkimista ja ylipäätään puoluekantaa niin merkittävänä, vaan sitä, että journalismi on tasokasta ja niin objektiivista kuin se mahdollista vain on. Tietty henkilön oma katsomus vaikuttaa työssään tekemiin valintoihin ja rajauksiin. Ja tämä pitää paikkansa, oli minkä puolueen äänenkannattajamediasta sitten kyse.
-Kuvaavaa on kyllä se, että vakiintunut media suunnilleen kauttaaltaan on sitoutunut Julkisen sanan neuvoston journalistin ohjeisiin, mutta Suomen uutiset -verkkolehti ja Perussuomalainen -lehti eivät.

Juha Hyrsky

Tämä keskustelu on jälleen yksi rajapyykki rintamalinjassa absurdius vastaan järjen ääni.

Juha Hyrsky

Absurdanian asukkaat ovat varmaan ostaneet popkorninsa ja odottelevat MAGA-hatut vinossa Trumpin puhetta tänään illalla. Onhan odotettavissa ihana hyppy valheen ja todellisuuspaon voimauttavaan haavemaailmaan.

Anne Mikkola

Varmaan osaat tämän todellisuuspaon asiantuntijana hyvin kuvailla.

Anne Mikkola

Tauno, se on Joe…

Seppo Heinola

Juu, lehdistöhän se on arvotettavien ilmiöiden kriteeri ja ylituomari, sillä onhan lehdistölle toki kuollut koira toimituksen portaalla suurempi uutinen kuin 6 miljoonaa kuollutta kiinalaista…(tavattiin sanoa jo 60-luvulla…)

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Tuomo Hirvi

Hienoa että Juhaa kiinnostaa noin paljon Trumpin sanomiset. Pysyt paremmin amerikkalaisten pulssilla.

Juha Hyrsky

Katselin Trumpia odottavien haastatteluja kokouksen ulkopuolella. Umpihulluja kaikki tyynni.

Anne Mikkola

Kiitos vaan Juhalle tiedosta. Suora lähetys on päällä CPACin sivuilta. Kohta puhuu republikaanien johtaja.

Juha Hyrsky

Ja niin puhui. Samaa vanhaa luuserin löpinää, rasistista, ennakkoluuloista ja totuutta karttavaa. Ihan on kannattajiensa näköinen. Sehän tässä hyvä onkin: luusereiden luuseri, väkivallan profeetta ja inspiraatio johtaa republikaanipuoluetta. Hyödyn tästä korjaavat täyspäiset ja täyssydämiset, järkevät ihmiset.

Juha Hyrsky

Trump ottaa tunteisiin, totta. Samoin kuin se, että niin moni kuvittelee tuon valehtelijan, huorintekijän, anti-kristillisen mammonanpalvojan esikuvakseen.

Anne Mikkola

Ihan hyvinhän Trump tiivisti agendansa, eli ilmeisesti tosiaan republikaanien agendan jatkossa. Ei siinä ollut mitään karismaattista öyhötystä, vaan vahvistettiin vain uudelleen uudessa tilanteessa homman ydinarvot ja niiden käytännön sovellus tässä tilanteessa, jossa fasistit ottavat valtaa ja uhkaavat jenkkien vapautta. Viimeisimpien kehityskulkujen näkökulmasta Trumpin vanhalla sanomalla on vain entistäkin painavampi oikeutus kuulijoille.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Anne Mikkola
Juha Hyrsky

Viitannet Capitoliumin tapahtumiin, jossa todella kansanvallan vastaiset kiihotetut uhkasivat ja uhkaavat jenkkien vapautta. Hienoa, että tunnistat todelliset uhat! En kuunnellut Trumpin koko puhetta, joten tuo osa jäi varmaan kuulematta.Miten Trump aikoo estää sairaiden MAGA-ihmisten tunkeutumisen republikaanipuolueeseen , kun presidenttinä hän ei halunnut estää edes varapresidenttinsä murhaamista suunnitelleiden tunkeutumista poliiseja tappaen hallinnon ytimeen?

Anne Mikkola

Viittaan toki tähän fasistiseen eliittiin (media ja poliitikot ja näitä myötäilevät lähinnä monopoli/kartellisoituneet oligarkkien yritykset), jotka sulkevat jopa tiedonvälityksen puolelta kansalta, koska nämä eivät ajattele tämän fasistipuolueen tavalla.
Sairaat Maga-ihmiset ovat varmaankin kovasti tulleet petetyiksi, ja tuskinpa sortuvat väärintulkitsemaan presidenttiään uudelleen samaan tapaan.

Tuomo Hirvi

No niin siinä kävi että kun sotimisen lopettamiseen tähdännyt presidentti saatiin tehtyä naurunalaiseksi ja lähes julmimmaksi rikolliseksi mitä Yhdysvalloissa on ollut niin valtaanpäässyt otti ohjat käsiinsä ja ruumiita tulee ympäri maailmaa.

Ei siinä mikään yllättänyt. Kun Amerikkaa tehdään suureksi jälleen tappamalla niin suomalainen hyväveli verkosto taputtaa toisilleen ja tappajalle. Ollaan olevinaan niin rauhan ja rakkauden asialla että oikein.

Näillä suvaitsevaisen ja oikeassaolemisen idiooteilla on tapana vaientaa, alistaa ja poistaa silmistä sellainen krääsä joka häiritsee. Sitä kutsutaan jossakin päin maailmaa ja joidenkin sydämissä demokratian diktatuuriksi taikka parlamentaariseksi diktatuuriksi. He ovat julmia ihmisiä yhteen persoonaan osuessaan. Yhdysvaltojen etsikkoaika on nyt. Suomalainen suvaitsevaisto on eksyksissä eikä sen kotiin löytämisestä ole toivoa.

Hyvä havainto Tauno J:ltä. Kiitän ja seuraan mielenkiinnolla tämän meidän Blogimetsän porukan keskustelua. Johan tuo alkoi ihan odotetulla tavalla.

Yki Räikkälä

IS Amerikassa: ”Amerikansuomalaiset ovat nousseet koronarajoituksia vastaan Michiganin saunavyöhykkeellä. Erik Kiilusen mielestä koronavirus on suuri huijaus ja osa juonta, jonka päämäärä on muuttaa Yhdysvallat sosialistiseksi valtioksi.”

Erik on trumpisti, kuten suuri osa amerikansuomalaisista. Varmaan Johnsonit, omat sukulaiseni Minnesotassa, pitää Bideniä salaliiton asettamana valepresidenttinä, jonka tehtävänä on ainoastaan sosialismin levittäminen maahan.

Paradoksaalisesti nämä jenkkeihin muuttaneet esi-isämme, jotka menivät kaivoksiin töihin (myös Räikkälän, jenkeissä Johnsonin veljekset Duluthissa), rupesivat lakkoilemaan työolojensa parantamisen vuoksi. Silkkaa sosialismia.

Tuomo Hirvi

Se että on trumpisti ei anna oikeutta istuttaa mielipidettä hänen päähänsä miltään muulta osin. Trumpistillakin voi olla ihan oma ajatus ja jopa ajattelevat aivot.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial