Voittamaton

Vietimme tässä juuri vastikään Sol invictuksen päivää, ikivanhaa roomalaista pakanajuhlaa, jonka kristityt sittemmin katsoivat sopivaksi päiväksi viettää herramme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa. Sol invictus tarkoittaa, kuten kaikki nyt tietävätkin, voittamatonta aurinkoa. Aurinko-jumala oli ammoinen syyrialainen jumala, josta Rooman keisari Aurelianus teki Rooman valtionuskonnon vuonna 274. Tämänkin kaikki aikaansa seuraavat tietysti tiesivät. No, minä nyt en ainakaan. Onneksi wiki tiesi.

Aikoinaan jumalaksi kelpasivat kaikki vähänkin mysteerinomaiset asiat tai objektit, kuten taivaankappaleet. Aurinko tietysti suurimpana, kun se nyt vain on se suurin ja kaunein kuten Cassius Clay. Tai oli aikoinaan sen aikaisessa tietämyksessä. Ja niinpä luomiskertomuksen kirjoittajat hekin asettivat auringon tärkeään rooliin kaikessa. Aurinko onkin kyllä varsin jumalaksi soveltuva, koska se nyt on se elämän ensimmäinen ja tärkein edellytys. Mikään muu parametri tai elämän edellytyksen alkuaine ei toimisi ilman auringon luomaa energiaa, valoa ja lämpöä. Kaikki mikä täällä maapallolla on elollista ja liikkuvaa, ja Yki joka tätä kirjoittaa, on olemassa vain ja pelkästään auringon vuoksi. Tietysti on maan magneettikenttä, sattumoisin sopivasti maan pyörimistä tasapainottamaan maasta aikoinaan jonkun ison kappaleen törmäyksen irrottama möykky, jota nyt nimitämme kuuksi, ja tämä maapallommekin vielä sattuu olemaan sopivalla etäisyydellä auringosta, jotka nämä kaikki ovat perusedellytyksiä tälle tuntemallemme elämänmuodolle.

Ei siis ihme, että jotkut kulttuurit, jotka aikoinaan olivat paljon edellä vaikka niistä alkukantaisista metsän eläjistä, jotka tätä Niemeä eli Suomen aluetta aikoinaan asustivat, ottivat auringon jumalakseen. Jos olisin kaksi – kolme tuhatta vuotta sitten elänyt, olisin ollut varmaankin Sol-uskovainen. Tai ehkä olisin siltikin ollut skeptikko ja ateisti, ainakin salaa. Siis jos olisin perimässäni saanut ne ominaisuudet, mitkä minut uskonnottomaksi nytkin aivan ilmeisesti ovat muovanneet.

Mutta kun se aurinkokaan ei ole voittamaton, vaikka ehdoton valtias onkin aurinkokunnassamme. Aurinko on tähdeksi pientä keskiluokkaa. Itse asiassa näkymätön hitunen vaikka VV Cephei A:n tai VY Canis Majorin rinnalla. Näitä valtaisia hyperjättiläistähtiä on pelkästään omassa galaksissamme miljoonia. Ja Galakseja on miljardeja. Kassiopeian tähdistössä on näkyvissä Rho Cassiopeiae, jonkakirkkaus on 550 000 kertaa auringon verran. Se siis näkyy maahan hyvin, vaikka se on 8 000 – 10 000 valovuoden päässä. On siis ainakin ollut. Sehän on voinut räjähtää supernovaksi jo tuhansia vuosia ennen herramme Jeesuksen Kristuksen syntymää.

Invictus on juhlallinen epiteetti. Voittamaton. Vaikka voittamatonta ei ole olemassakaan. Sitä eivät vain maailman kaikkina aikoina hallinneet itsevaltaiset, narsistiset ja luonnehäiriöiset johtajat ole ymmärtäneet. Nämä ovat katsoneet heidän yksin ratkaisevan erilaiset ongelmat. Näille demokratia on turha hidaste. Maailmassamme on näitä tällaisia itsensä korvaamattomaksi kuvittelevia johtajia nytkin. Yksi näistä on USA:n vaalit hävinnyt presidentti, joka nyt juuri on yrittänyt painostaa Georgian osavaltion ylintä vaaliviranomaista, Raffenspergeriä, muuttamaan osavaltion vaalitulosta hänen edukseen. Eli pitäisi löytää se yksi ääni. Hän pitää Georgian vaaliviranomaisten toimia rikollisina, elleivät he tee kuten hän määrää. Hän ei näe mitään väärää siinä, että hän, istuva presidentti, painostaa tunnin puhelulla vaaliviranomaisia muuttamaan vaalituloksen. Hänhän on voittamaton. Hän edustaa ihmislajia nimeltä Homo Invictus Trump.

Tähän loppuun tällään vielä ainakin minusta sopivasti youtubesta kuultavan neo-folk -bändi Sol Invictuksen biisin nimeltä The World Schrugged.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
6 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Seppo Heinola

Niinpä. Yki pöyhäisee arkaa asiaa. Sillä esoteerisessa kristinuskossa ei ollut tietoa vain hengen vaan myös aineen maailmasta. Vihityn tuli olla selvillä myös maan ja maailmankaikkeuden aineellisista rakenteista. Hänen tuli oppia maan kiertävän aurinkoa ja olevan yksi aurinkoa kiertävästä planeettaperheestä. Essealaiset tunsivatkin hyvin auringon, maan ja kuun, mutta myös muun tähtitaivaan, liikkeet. Jeesuskin näyttää hyvin tunteneen myös prekession. Hän opettaa sen salaisuuksia Pistis Sophiassa.
Auringolla oli kolme tietä. Vuorokautinen tie, vuotuinen tie ja suuren tähtivuoden päiväntasauksia säätelevä tie, jolloin aurinko ns. prekessiovuoden eli 25920 aikana kulki näennäisesti 12 eläinradan tähtimerkin kautta 2160 vuotta kussakin merkissä viipyen.
Liikkeen nopeus vastasi yhtä astetta 72 vuodessa, ja saapuessaan uuteen merkkiin sai aurinko myös aina uuden nimen. Niinpä sitä Härän merkissä kutsuttiin voittoisaksi Häräksi, Oinaan merkissä voittoisaksi Oinaaksi, kristillisesti Karitsaksi, ja Kalojen merkissä Hän (aurinko) oli fish dagon tai Piscis: suuri Kala. Näin Jeesuskin edusti esoteerisessa kristinuskossa kaikkia kolmea. Kuollessaan Karitsana hän kukisti Härän, mutta syntyi samalla ensin pieneksi ja sitten suureksi Kalaksi. Näin Jeesuksella oli myös 12 opetuslasta, joille hän puolestaan antoi
voiton ja uuden syntymän hetkellä aina uuden nimen. Taivaan kuningas, aurinko, oli siis kuin pyhiinvaeltaja, joka viipyen 30 päivää kunkin apostolinsa, 12 eläinradan merkin, luona, vaelsi vuosittain kaikkien 12 tähdistön kautta, vaipuen ja nousten niin vuorokautisen kuin vuosittaisenkin liikkeensä aikana välillä pimeyteen ja kuolemaan vain noustakseen ylös jälleen. Antiikin kirjailijoilta kuten Serviukselta voimme tarkistaa, että pakanuudessa tämän aurinkomiehen syntymäpäivää vietettiin 8 päivää ennen tammikuuta. Joulukuun 25. oli talvi ohi, kuoleman
valta voitettu ja valon loistava Poika oli nousemassa pohjoiselle taivaalle. Silloin ilkamoitiin, juhlittiin, muodostettiin kulkueita ja uhrattiin temppeleissä, mutta kokoonnuttiin myös hierofanttien johdolla salaisiin paikkoihin perehtymään taivaankappaleitten liikkeisiin ja tekemään niistä ennusteita niin yksityisen kuin valtiollisen elämänkin kannalta. Sillä astronomia ja astrologia olivat vielä tuolloin kuin veli ja sisar, saman perheen lapsia. 

Viimeksi muokattu 16 päivää sitten by Seppo Heinola
Kalevi Kauppinen

Paljon on ainetta maailmankaikkeudessa, ja tiedemiehet sanovat, että  kaikki sai alkunsa noin metrin halkaisijaltaan olevasta kaasupallosta,  uskoo ken tahtoo.

Seppo Heinola

Maailmankaikeudessa kaikkien ainehiukkasten sisus on 99 prosentisesti tyhjää…Maailmankaikkeudessa on miljardeja galakseja, satoja miljardeja tähtiä miljardienkin valovuosien etäisyydellä toissistaan ja triljoonia planeettoja ja niille kuita ja näiden lisäksi ehkä vielä useita muita rinnakkaismaailmankaikkeuksia. Ja kaiken tämän loi siis Jumala vain yksin pienen pientä ihmistä varten? Uskokoon ken tahtoo.

Viimeksi muokattu 16 päivää sitten by Seppo Heinola
Seppo Heinola

Tuohon aurinkoon vielä: Precessio siirtyy siis yhden asteen per 72 vuotta. Sanamuoto ’hänen pyöränsä’/ympyränäs/piirinsä on hepreaksi גלגלו (galgalu) ja sen lukuarvo on juuri 72. Tästä ’pyörästä tulee myös nimi Galilea, josta maakunnasta Jeesus valitsi 12 opetuslastaan,joista jokainen vastaa yhtä eläinradan merkkiä,kuten tekivät jo Jaakobin pojat Vt:ssä. Galilea-nimi esiintyy Ut:ssa juuri 72 kertaa ja Zoharin mukaan Jaakobin tikapuissa oli myös 72 puolaa. Vetäköön näistä ’sattumista’ johtopäätökset ken uskaltaa… 

Viimeksi muokattu 16 päivää sitten by Seppo Heinola
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial