Voiton paraati

Mitä tapahtuu toukokuun yhdeksännen päivän jälkeen, siinä kysymys, joka askarruttaa koko läntistä maailmaa. Putin haluaa näyttää kansalleen kuinka on aihetta on juhlia voittoa ”natsi” Ukrainasta.

Jos Venäjä valloittaisiko Ukrainan, niin olisiko seuraavana Baltian maat ja sen jälkeen Suomi ja Ruotsi.

Sodan pelko jäytää jo tavallisen ihmisen arkielämää. Ensimmäisenä, kun aamulla herään, luen uutiset, mitä yön aikana on tapahtunut ja illalla sama juttu, mitä päivän aikana.

Putin uhkaa natoa ”saatana 2” ohjuksella pelotellakseen viimeisenä keinona käyttääksen ohjusta, jos muu ei auta. Onko hän tosissaan vai ei, sekin panee miettimään.

Sodan varjo on ihmiskunnan yllä, siinä on vain opittava elämään. Kuka hakee turvaa mistäkin, se on jokaisen itse ratkaistava.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
6 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Seppo Heinola

Ei voi muuta kuin toivoa parasta.

Yki Räikkälä

Näillä näkymin Venäjä ei hyökkää enää muualle. Ei ole rahkeita. Armeijan kyky on tullut ilmi – ei ole kykyjä. Ja kalustoa on tuhoutunut määrättömästi. Venäläisiä nuoria miehiä tapatettu jo jotain 20.000, vaikka ei ole edes sota käynnissä… Jo nyt siellä kysellään kadonneiden poikien perään, ihmiset saa pikku hiljaa muutakin tietoa kuin valtion propagandaa. Tulee ikäviä kysymyksiä ja sisäisiä levottomuuksia. Putin pelkää mielenosoituksia ja ”värivallankumousta”.

Tosin voi käydä niinkin, että Putin julistaa ”puolustussodan”, jolloin tulee liikekannallepano. jos näin käy, on Euroopassa edessä vielä saatanallisempi sota kuin tähän mennessä. Mutta sitä en oikein usko venäläisten sallivan johtonsa tekevän. Silovikit ja muu hallinto tajuaa oman perseensä kastuisivan pahasti siinä.

Yki Räikkälä

Varsin laimeaksi lässähti tämän vuotinen Suuri Voitonpäivä… Putin hymyili pakonomaisesti ja näytti aika vaisulta. Joku lontoonkielinen tiedotussaitti väitti Putinin kävelyn olleen ontuvaa. Ja kyllä uutispätkän perustella se vähän sellaiselta näyttikin – naamioi sen vain siihen tyypillliseen KGB-koviksen kävelytyyliin. -Ei ollut lentsikkaylilentoja, vaikka niitä oli harjoiteltu. Ilmeisesti pelättiin sabotointia. Ei ole tullut voittoa Donbasissa, ja muutenkin operaatio yskii pahasti. Uutiset ovat huonoja sekä Kremlille että muulle maailmalle. Venäjä heikkenee, mutta silmitön raakuus ja väkivalta jatkuu. Putin häviää, Venäjä häviää, tavalla tai toisella joka tapauksessa.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial