Virkamieshallitus nyt

Tässä maassa tilanne on tämän hallituksen seurauksena sellainen, että ainut toimiva ratkaisu on hallituksen välitön kaataminen.

Johtajuus hallituksessa puuttuu eikä syyn vyöryttäminen 20 vuotiselle kokoomuslais-EK:laiselle talouspolitiikalle johda mihinkään.

Tätä edeltävä hallitus toimi erityisolosuhteissa. Velka on otettu eduskunnan parlamentarisella siunauksella coronan sekä Venäjän aloittaman sodan pakotteiden tulojen sekä menojen korvaamiseksi.

Nykyinen hallitus on kyvytön yhteistyöhön maan ja kansalaisten parhaaksi.

Maahan tulee synnyttää virkamieshallitus, jolle annetaan kaksi tehtävää.

  1. Työmarkkinat tulee rauhoittaa eikä politiikkaa viedä hallitustasolla niihin pöytiin. Asiat neuvotellaan työmarkinamekanismein.
  2. Sote sotkulla luotu helvetikone pitää pysäyttää ja palvelujen alasajo lopettaa. Hallinto tulee ajaa alas.

Poliitikot ja edustuksellinen kokoomuslais-pesussuomalainen sanelu johtaa maan sekasorron tilaan.

Orpo ja Purra eivät omaa sellaista johtajuutta jolla tästä mennään eteenpäin.

Toiminta-aikaa on enää muutama viikko.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
20 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Kalevi Kauppinen

Kansan enemmistä on valinnut hallituksen, jolloin demokratian pitäisi toimia. Ääri vasemmisto on historiansa aikana toiminut niin ettei kansan enemmistöä kuulla vaan ajetaan omia etuja keinolla millä hyvänsä. Nyt on otettu poliittiset lakot käyttöön jotka lisäävät velanottoa entisestään. Yritetään saada maa sekasortoon niin kuin aikoinaan kommunistit tekivät.

Nyt suomen taloustilanteesta ollaan huolissaan ei yksin meillä vaan EU tasolla. Jotain järkevää pitää tehdä että velkakierre saataisiin pysäytettyä. Vasemmistolla ei ole muita lääkkeitä kuin veroja korotetaan ja mistään ei saisi säästää, entinen meno jatkuisi ja velka lisääntyisi seuraaville sukupolville.

Vasemmistolaiset muodostaisivat virkamieshallituksen jos saisivat päättää ja ajaisivat taloutemme umpikujaan. Onneksi näin ei tapahdu vaan ollaan sitten lakossa ja päivitellään tilannetta. Kuinkahan kauan kansalaiset kuuntelevat suuripalkkaisia lakkopomoja. Kaikella on rajansa.

Tauno J. Jokinen

Kansa on valinnut kansanedustajansa ja hallitus nauttii eduskunnan luottamusta. Millään virkamieshallituksella ei ole kansan antamaa mandaattia tehdä tarvittavia ratkaisuja.

Ay-mafia on astunut väärien valintojen tielle ja ihmettelen hallituksen maltillisuutta. Lakkoilun aiheuttamat tappiot voidaan helposti korvata poistamalla ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeus.

On myös korkea aika poistaa työehtosopimusten yleissitovuus ja muuttaa lakeja siten, että kaikki työntekijät ovat automaattisesti työttömyyskassan jäseniä.

SAK:n jäsenkunta on marginaalinen joukko kansalaisia, joista on tehty demarien taistelujärjestö, joka pyrkii ulkoparlametaarisin keinoin ohjailemaan poliittista päätöksentekoa.

Hallituksen tulee reagoida ay-mafian hybridivaukutramisyrityksiin ankaralla kädellä ja tehdä työmarkkinajärjestöille selväksi, kenelle valta Suomessa kuuluu perustuslain mukaan.

Kalevi Kauppinen

Ay-liike ei toimi niin kuin pitäisi, mieltä voi osoittaa kuinka paljon tahansa mutta työajan ulkopuolella. Työmarkkinoilla on voimassa olevat sopimukset jonka pitäisi taata työrauhan työpaikoilla mutta nyt mennään alueelle joka tuottaa tarkoituksella suurta vahinkoa taloudelle.

Kahden viikon lakko aiheuttaa yli kahden miljardin euron vahingot joka lisää velkaa. Kuinka hoidetaan sosiaaliturva jos pitää hoitaa se ottamalla aina lisää velkaa. Jos yksityistä yritystä hoidettaisi tällä tavalla niin se olisi ollut velkasaneerauksessa ajat sitten.

Kaikille, varsinkin ikäihmisille olisi tärkeä se että heistä pidetään huolta ja lääkäripalvelut toimivat. Jos nyt työnteko lopetetaan niin sosiaalipalvelut on vaarassa. Viimeisenä keinona on puututtava eläkkeisiin, ei kai sekään kovin hyvältä kuulostaisi.

Suomen työssä käyvien osuus vähenee jatkuvasti ikäimisiin verrattuna, aina työssä käyvät joutuvat elättämään suurempaa eläkkeellä olevaa ihmismäärää. Rahaa syntyy vain työn tuloksena, mitään muuta keinoa siihen ei ole. Suomen talous on riippuvainen siitä että teollisuus toimii täydellä teholla, ja vientimarkkinat vetävät.

Hallitus tulee leikkaamaan keväällä vielä lisää veroja korottamalla ja alvia nostamalla jolloin ruoka korin hinta nousee. Mitä enemmän lakkoillaan niin sitä sitä enemmän köyhyys lisääntyy.

Suomi on selviytynyt sotien jälkeenkin vaikeista ajoista vaikka silloin kommunistit yrittivät poliittisilla lakoilla sotkea työmarkkinat ja hakea turvaa itäisestä naapurista mutta onneksi järki voitti.

Viimeksi muokattu 10 kuukausia sitten by Kalevi Kauppinen
Tauno J. Jokinen

SAK:lla on vaatimattomat 800’000 jäsentä. Se edustaa vain 15% prosenttia suomalaisista ja jäsenmäärää supistuu jatkuvasti kuin kirkonväki.

SAK edustaa historiaa, jossa Suomi oli suuryritysten maa. Koko sopimusjärjestelmä on luotu metsä- ja metalliteollisuuden suuryrityksiä varten. Pienyritykset on työmarkkinakentässä sivuutettu kokonaan, vaikka kasvu ja tulevaisuus nousee nykyisin pienyrityksistä.

Meidän työmarkkinakulttuurimme on kuin suoraan tsaarinajalta. Ylensyöneet työmarkkinapomot kauppaavat työväkeä, kuin maaorjia.

Viimeksi muokattu 10 kuukausia sitten by Tauno J. Jokinen
Kalevi Kauppinen

Onko työntekijät erikoisasemassa muihin kansalaisiin verrattuna, suuri osa suomalaisista on sellaisessa asemassa jotka eivät voi mennä lakkoon, kuka heidän etujaan ajaa, ei kukaan. Hallitus ja lainsäätäjä ovat vastaavat heidän hyvinvoinnistaan.

Kaikki joutuvat leikkauksista kärsimään mutta liittojen pamput ajattelevat että kärsikööt muut meidänkin puolesta, tässä on solidaarisuus kaukana.

Joka tapauksessa lomautukset ja irtisanomiset lisääntyvät eikä uusia yrityksiä synny, tästä joutuu loppujen lopuksi työntekijätkin kärsimään kun väkeä siirtyy kilometri tehtaalle. .

Kalevi Kauppinen

Mitä ne rikkaitten verohelpotukset ovat. Suomessa on verotus kovimpia Euroopassa. Jos tarkoitat pääomaverotusta niin 30 tuhanteen euroon asti se on 30% ja yli 34%. Jos vertaillaan vaikka Euroopan verotusta niin suomi on kärkipäässä.

Sijoitukset ja pääoma karkaa sinne missä verotus on halvempaa, tämä on suomen kannalta ikävä tosiasia.

Kalevi Kauppinen

Kannattaa tutustua perintöverotukseen jota Euroopan kaikissa maissa ei ole. Esimerkiksi Ruotsi (2005) Itävalta (2008) Norja (2014) Portugali (2003) Virossa, nämä maat ovat talouden kasvussa Suomea huomattavan paljon edellä siitä huolimatta.

Suomessa pienten yritysten sukupolven vaihdos verotuksen takia usein päätyy siihen että yritys lopetetaan.

Suuret yritykset esimerkiksi paperi teollisuus on sulkenut tehtaita ja vienyt tuotantoa halpamaihin. Tälläkin hetkellä uhkaa lomautukset ja irtisanomiset.

Tauno J. Jokinen

Valtionyhtiö Neste sulkee Naantalin öljynjalistamon ja rakentaa bioöljykaitoksen Rotterdamiin – näin päätettiin, kun Tytti Tuppurainen toimi omistajaohjausministerinä.

Suomi ei kelpaa toimintaympäristönä edes Suomen valtiolle. Miettikää tätä tarkoin.

Viimeksi muokattu 10 kuukausia sitten by Tauno J. Jokinen
Tauno J. Jokinen

Jaa, ..

Kyllä se on ay-liike, joka on sulkemassa satamat, eikä hallitus.

Anne Mikkola

Varmaan Suomen valtion kannattaisi panostaa sen tyyppiseen digitalisaatioon ja jonkun Konecranes/Cargotecin kehittämiseen niin että noita terroristi-ahtaajia ei enää tarvita ollenkaan.

Tauno J. Jokinen

Ay-liike ei ole sulkemassa mitään

Hallitus ei ole vastuussa ay-liikkeen tekemisistä. Vetäköön mies hameen päälleen, jos ei itse vastaa omista toimistaan.

Anne Mikkola

On se vaan jotenkin traagista, että Suomessa nimenomaan vasemmisto käytännössä ajaa hyvinvointivaltion yhteisvastuun viimeisetkin rippeet alas. Sanovat, että naapurimaissa nimenomaan demarit uudistivat näitä vanhoja järjestelmiä, mutta Suomessa vaan ”kapitalisti on liian rikas”, vaikka asian laita on juuri päinvastoin.

Täällä ei oikein kukaan ole tarpeeksi rikas ja riskin rakastaja, että investoisi johonkin isompaan, jonka avulla taloutta saataisiin tuottamaan hyvinvointia. Päin vastoin ilmeisesti sekä woke-vasemmisto että ahtaaja miehet ovat sitä mieltä että talouskasvu on perkeleestä. Ja jos jollakin jotain varoja on, niin sattuneesta syystä ne kannatta investoida jonnekin niin kaus Suomesta kuin mahdollista, vaikkapa Ecuadoriin.

Aika hauska sinällään, että UPM maailman moderneimmasta sellutehtaasta Uruquaissa, joka tuottaa ison osan maan BKT:stä ja uutta infraa, tehdään ”kapitalistit riistää” lauluja, vaikka ilmeisesti ainakin osa hameettomista miehistä olisi halunnut tehtaan Suomeen.

Kyllä minä aina ihmettelen, miksi minä en koskaan ole kelvollisen saamaan ensimmäistäkään euroa ansiosidonnaista toimeentulotukea. Melkein se jo tapahtui, kun viisikkohallitus taisi haluta euroistaa tuet. Liityin jo kuukaudeksi johonkin kassaan, kunnes homma peruttiin. Silti tuntiopettajan hommistani maksan samat mitä nuo etuoikeutetut ihmiset, jotka ansiosidonnaista saavat. Joten – kyllä – en oikein jaksa tuntea myötätuntoa ihan hirveästi. Komppaan sikäli Kalevia. Ei noiden herrojen tavoitteena ole ajaa kaikkien etua tasapuolisesti vaan ihan jotain muuta.

Viimeksi muokattu 10 kuukausia sitten by Anne Mikkola
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial