Viisas elämä

Eräässä toisessa yhteydessä joku oli kirjoittanut opetusrunon. Sen sanoma oli että koska on vain yksi elämä ja lopulta kuolee eikä mitään voi viedä mukanansa, niin olisi parasta elää viisaasti.

No ,sitähän tässä on koko elämän ajan yritetty. Mutta kaiken maailman impulssit ja muut kiusaukset nostavat päätään ja saavat poikkeamaan viisaan vaellukselta.

Ikäni olen lueskellut ja kuunnellut neuvoja siitä miten elämä olisi elettävä ja myöntänyt niiden neuvojen oikeutuksen. Itseltäni ovat sellaiset neuvot loppuneet joita voisi etukäteen , ennen kun tarpeelliset erehdykset on tehty, muille tarjota. Analysoin sitten mielelläni jälkeenpäin kaikkea jotta ymmärrys kasvaisi ainakin vähän. Yleensä sitä ei tee samoja erehdyksiä kovin monta kertaa, mutta yhden kerran koko ajan.

No Yhden asian viisaasta elämästä ole kuitenkin ymmärtänyt : Jos haluaa elää viisaasti, niin on parasta elää elämänsä vanhuudesta lapsuuteen eikä päinvastoin.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
4 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tauno J. Jokinen

Joo, …

Minunkin ajatukseni kallistuu siihen suuntaan, että pyrkimykset viisaampaan elämään ovat pyrkimyksiä pois elämän ytimestä. Jumala on minut luonut elämään juuri tällaista elämää, enkä koe tarvetta olla Jumalaa viisaampi. Asiasta jotain tietävät, kertovat ihmisten kuolinvuoteellaan katuvan enemmän tekemättömiä, kuin tehtyjä virheitä.

Yki Räikkälä

Insinöörit voi olla viisaampia kuin ihmiset, mutta kukaan ei alita eikä ylitä jumalan viisautta…

Mitä viisauteen tulee ja siihen wanhaan sananlaskuun, että vanhuus ja viisaus jne., olen vakaasti sitä mieltä, että kukaan ei viisastu vanhetessaan, ellei ole JO viisas. Nähnyt jo niin paljon erilaisia vanhoja ihmisiä, kuullut ja lukenut näistä.

Nyt kun 59-vuotiaana olen viisaudeltani keskinkertainen, tiedän, mikäli vuosia piisaa, olevani sitä hamaan loppuun saakka.

Anne Mikkola

Joka tapauksessa lähden just nyt ajamaan taksia. Saa sitten nähdä kaduttaako. Mietin kuitenkin, että johan tää elämä nähtiin, jotta menoks.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial