Vihollisen valehtelussa osa 95

Jumalan pelko

Herran pelko on viisauden alku, Pyhän tunteminen on ymmärryksen perusta. Herran pelko kartuttaa elinpäiviä, jumalattomalta vuodet hupenevat. Herran pelko on vankka varustus, jälkipolvillekin se suo turvan. Herran pelko turvaa elämäsi: nukut tyynesti, säikkymättä pahaa. Herran pelko on elämän lähde, se ohjaa ohi kuoleman loukkujen. Pelätkää Herraa, palvelkaa häntä, vaviskaa, kohottakaa hänelle riemuhuuto. Seurakunnalla… oli rauha; ja se rakentui ja vaelsi Herran pelossa ja lisääntyi Pyhän Hengen virvoittavasta vaikutuksesta.

On merkillistä, että Herran pelko on joidenkin mielestä ahdistavaa, vaikka noiden Raamatun kohtien perusteella se on parasta mitä ihmiselle voi tapahtua. Heillä on ilmeisesti mielessään toisenlainen pelko, joka tulee syyllisyydestä ja jota vihollinen vielä lisää.

Toisaalta joillakin ihmisillä ei ole minkäännäköistä kunnioitusta Jumalaa kohtaan: he kuvittelevat Jumalan seniiliksi pilvellä istuvaksi ukoksi joka päivittelee maailman menoa ja ajattelee vain: ”Pojat on poikia, voi voi sentään.”

Oikea Jumalan tunteminen on täysin toisenlaista. Siinä tietää ja tuntee koko olemuksessaan olevansa mahtavan ja ylivertaisen henkilön edessä, joka tietää sinusta kaiken ja jonka edessä et voi teeskennellä. Hyvä esimerkki on Jesaja (Jes. 6:5). Jumala sanoo: Poikani, jos sinä otat minun sanani varteen ja kätket mieleesi minun käskyni, niin että herkistät korvasi viisaudelle ja taivutat sydämesi taitoon – niin, jos kutsut ymmärrystä ja ääneesi huudat taitoa, jos haet sitä kuin hopeata ja etsit sitä kuin aarretta, silloin pääset ymmärtämään Herran pelon ja löydät Jumalan tuntemisen.

Ylpeä ja itseriittoinen ihminen ei suostu olemaan Jumalan opetettavissa. Mieluummin hän pakenee viimeiseen asti Jumalaa ja hänen armoaan. Vasta kun ihminen nöyrtyy ja suostuu olemaan syntinen, hänellä on toivoa saavuttaa oikea viisaus, mikä on juuri tuo Jumalan pelko.

Ensimmäisillä ihmisillä oli oikea asenne Jumalaa kohtaan, koska he tunsivat Hänet (ja seurustelivat Hänen kanssaan kasvoista kasvoihin) ja tunsivat myös itsensä. He ymmärsivät että Jumala on luonut heidät ja rakastaa heitä, mutta tiesivät myös, että heidän tuli samalla pelätä Jumalaa, eli olla oikealla paikallaan Pyhän ja Majesteellisen henkilön edessä. Ei ollut mitään harhakäsitystä siitä kuka on kuka. Kun sitten kapinallinen enkeli, saatana käärmeen hahmossa, sai ihmisen liittymmään kapinaansa, tuli syyllisyys ensi kertaa ihmiseen ja sitä kautta kauhu ja pakeneminen. Samalla ihminen kadotti myös itsensä. Siitä lähtien tämä pakeneminen on jatkunut ja ihminen luonnostaan vihaa Jumalaa (vaikka tietääkin olevansa luotu) ja haluaa itse päättää asioistaan.

Vihollinen ei halua päästää irti saaliistaan ja haluaa viedä mahdollisimman monta mukanaan helvettiin (mikä on ikuinen ero Jumalasta). Jumala haluaa synnyttää ihmisessä oikean asenteen syntiin ja sen kautta palauttaa ihmisen luokseen ja viedä hänet valtakuntaansa. Väärä pelko ja syyllisyys estävät usein tämän, eikä vihollinen jää toimettomaksi, vaan haluaa estää tämän ateismilla, okkultismilla, epäjumalanpalveluksella jne.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
31 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Seppo Heinola

”Vihollinen ei halua päästää irti saaliistaan ja haluaa viedä mahdollisimman monta mukanaan helvettiin (mikä on ikuinen ero Jumalasta).”

Jeesuksen mukaan helvetti on sadistinen kidutuspaikka, jossa ihminen kärsii ikuisesti hirvittäviä tuskia. Kummalista ’rakkauta’ kun ei moista aikaansaavaa Saatanaa, omaa ilkeää poikaansa, ole saanut hengiltä.

Kalevi Kauppinen

”Kummalista ’rakkautta’ kun ei moista aikaansaavaa Saatanaa, omaa ilkeää poikaansa, ole saanut hengiltä.”

Tappamiseen ihminen on tottunut sillä tavoin, että sillä ratkeaa kaikki ongelmat, mutta unohtaa sen, että jokainen omistaa sielun, jota ei voi tappaa, koska ei ole mitä tappaa. Tappaminen vaatii sen, että pitää tapattavan olla materiaalista rakennetun.

Seppo Heinola

Kukkanen ”Sepon mielestä rakkaus tarkoittaa sitä, että pitää tappaa? Siis saatana on rakastava, koska on ollut murhaaja alusta asti?”

Tyypillistä Kukkasen jälleen kerran osoittamaa lukutaidottomuutta tai tahallallista väärinlukemista. Kuten jokainen älyllisesti rehellinen tai riittävän kompetenssin omaava lukija ymmärtää,minulla käsitteen ’rakkaus’ sitaateissa kritisoiminen liittyi Jumalan toimimattomuuteen ja helvetin sallivuuteen eikä Saatanan toimintaan. Kukkanen tietysti ohitti myös lainausmerkini sanassa ”rakkaus”. Eikö hän todellakaan ymmärrä mitä ne kussakin asiayhteydesä sanaan liitettyinä merkitsevät sanan saamalle sävylle?

Seppo Heinola

No käytä sitten Kalevi vaikkapa sanamuotoa sanaa ’toimimattomaksi’. Katsos kun viestintämme virkeissä olevat sanat eivät yksin määrää virkkeen sisältöä, vaan tule nähdä ja ymmärtää myös kirjoitajan tarkoitus ja pyrkimys.

Yki Räikkälä

Kalevi, ihmiskunnassa on ikävä kyllä olemassa tuo yksi ongelmanratkaisutapa, tappaminen. Siihen on syyllistynyt historian saatossa runsain määrin myös kristityt.

Mutta ensimmäisiä ongelmanratkaisijoita tappamisella on itse teidän Jumalallenne! Raamatussa on yksittäisistä tapoista yhteen laskettu määrä 2.821.364. Ja kun kaikkia ruumiita ei ole laskettu eikä ilmoitettu (jumalannehan sen määrän varmasti tietää…), on arvioitu määrä, siis Raamatun tapahtumista kaikella realismilla arvioitu, noin 25 miljoonaa. Ensimmäinen ongelmanratkaisu oli se vedenpaisumus. Näin jumalanne hävitti epäonnistuneen luomisensa ensimmäisen version – lukuunottamatta tietty Nooaa perhekuntineen ja jokusta määrää elukoita.

Seppo Heinola

Kari: ”Aamen. Jos tarkoitus on pilkata Jumalaa ja ylistää saatanaa, niin hyvin menee.”

Onnitteluni, alat Kari edistyä,nyt jo käytit tavanomaisen manipuloivan vääristelysi edessä sentään sanaa ’jos’.
No i h m i s e n kehittelemän epäloogisen ja sadistisen jonkun
o p i n kritiikki ei kohdistu mihinkään Jumalaan eikä jumaliin eikä edes saatanoihin, ymmärrätkö? Ai et… voi voi, no selitin sen silti.

Yki Räikkälä

Kari, sun kanssa en evoluutiosta enää vänkää. Turhuuksien turhuus on se.

Miten perustelet sen, että Raamatussa selvästi kerrotaan nuo jumalasi tappamiset, tappamiseen kehottamiset, orjuuttamiset ym. väkivallan teot? Noista 25 miljoonasta suurin osa oli tyyten viattomia kauheaan kuolemaansa.

Vai onko niin, että kun olivat syntisiä, palvelivat väärää jumalaa, oli heidän palkkansa kuolema ja se oli ihan oikein näille? Kun nämä siis tapettiin, jumala itse tai hänen käskyläisensä israelilaiset, niin olisko sekin ihan ok, että minulle kävisi niin? Että kun palvon tätä maailmaa (ja evoluutiota), niin minulle olisi aivan sopiva palkka kuolema? Keihäällä läpi vatsan, kuten Phinehas jumalaa lepyttääkseen tappoi erään sekauskoisen, mahdollisesti kauheaa seksiä harjoittamassa olleen parin?

Tai sitten, miten perustelet sen, että synti on olemassa tässä jumalasi määrittelemässä, suunnittelemassa ja toteuttamassa maailmassa? Miten selität sen, että jumalasi ei kyennytkään täydellisyyteen, vaikka Hän on erehtymätön, kaikkitietävä, kaikkivoipa ja ylimaallisen hyvä?

Yki Räikkälä

Kari. Milloin vastaat kysymyksiin?

Etkö voi olla aina kiertelemättä?

”Jos kuolen” on väärä kysymys. Oikea on ”kun kuolen”.

Seppo Heinola

Luonnossa kaikki yksilöllinen orgaaninen elämä kuolee, myös kasvit ja eläimet. Ovatko nekin perisynnin alaisia ja joutuvat helvettiin elleivät käänny? Ja jos eivät kuole syntisyytensä takia niin miksi sitten?

Seppo Heinola

Jumalan salliman ja myös tuottaman pahuuden selittäminen vapaalla tahdolla ei kestä lähempää tarkastelua. Ei vapaa tahto näet välttämätä mitään paha valisemista edellytä. Sillä jos pahaa vaihtoehtoa ei olisi pantu esille, oisi voitu valita vapasti vain vaarattomista vaihtoehdoista.
En minä lasteni vapaata tahtoa rajoita, vaikka en heille runsaaseen seisovaan pöytään asetakaan esille ansaksi myrkkykaramelleja ja kiellä heitä niitä syömästä.

Seppo Heinola

”Sitten asiaan, jos Seppo sallii. Sinun mielestäsi Jumala on toimimaton, jos Hän ei toimi sinun tahtosi mukaan?”

Näytäistkö kohdan, mistä exat ilmenee minun tahtoni, jonka mukaan olen vaatinut Jumalan toimimaan? Jos et kykene näyttämään, olet jälleen kerran puhunut vain p:aa, mitä muodon ja hämäyksen vuoksi höpinäsi perään liittämäsi ? -merkki ei suinkaan peitä.

Seppo Heinola

Voi Kari Kari, kun ko. hedelmän syömisestä oli seurauksena KUOLEMA niin olihan se toki ’myrkyllinen’ eli esimerkkini oli aivan relevantti, mitä ihan ilman kuule kabbalaa nousevaa johdonmukaista päättelyä et jälleen kerran kestänyt.
Ja olisko sinun mielestäsi ’jälkiruuan’ maistaminen luvatta etukäteen rangaistu k o h t u u d e l l a kun sen vuoksi pantiin kaikki luonnossa ja koko maailmankaikeudessa miljardien tähtien pinnoilla kuolemaan ehkä jopa miljooniksi vuosiksi ja ei vain kuolemaan vaan suurin osa miljardeista ihmistä vielä helvettiin kärsimään ikuisia tuskia. Ja tämä rakkauden Jumalan toimesta…en todellakaan rankaisisi omia lapsiani yhdestä pienestä tottelematomudesta noin hirvittävän megalomaanisesti.
Ps. Ihmisen laatiman opin laaduttaman Jumalan ristiriitaisten toimien kritisoiminen ei ole mitään mahdolliselta oikealta Jumalalta, josta emme mitään varmuudella tiedä, vaatimista.

Seppo Heinola

Väistit taas olennaisen kuten tapasi on. Nyt kun oli tässä kohtaa kysmys vain siitä, oliko vaihtoehto karamelli/omena ’ myrkyllinen vai ei’ koska kuoleman tuottavana oli, esimerkkini oli aivan relevantti.

No en minä kapinallisten lapsia ja lapsenlapsia ja lastenelastenlapsia jne vuosituhanesta toisen tappaisi ja heittäisi vielä heistä suurinta osaa palaman ikuisestipoltavassa tulessa kostonaesi-isienerheestä. Minusta moinen olisi kohtuutonta. Varsinkinkoska en yhtä pientä erhettä vielä edes kapinaksi kutsuisi.

Seppo Heinola

”Jopa pikku lapset riistävät toiselta lapselta lelun kun himoitsevat sitä.”

Tämä saadaan kyllä oikealla kasvatuksella pois, en minä tuota lasta tuon vuoksi elävältä polttaisi ja jättäisi vielä miljardiksi vuodeksi kitumaan hiillokselle.

Seppo Heinola

Kyllä minun käteni palaa tulessa ja hiilloksella ihan vaikka en olisi niiden lämpötilaa mitannutkaan…

Seppo Heinola

”Raamatun mukaan helvetti ei ole fyysinen paikka jolloin siellä ei ole lämpötilaakaan.”

No miksi sitten eräät hartaat uskovat ajatelevat yhä tänään helvetin sijaitseva syvällä maan alla, missä on palavan laavan kuumuus, kun ovat kuulemma kuulleet sieltä hirveästi kidutettujen valituksia? Mutta Ihan sama,kun siellä helvetissä kuitenkin tunnetaan Raamatun ja Jeesuksen mukaan sadistisena rangaistuksena ikuisesti samoja tuskia kuin jos ihminen palaisi tulessa. Sielussa eli hengessä kaikki tuska koetaan niin henkinen kuin fyysinen:
’Ääniä helvetistä’ alkuperää selvittäneen amerikkalaisen toimittajan Rich Buhlerin mukaan se esiintyi ensimmäisen kerran kalifornialaisen kristillisen yhteisön julkaisussa, josta sitä lainasi heinäkuussa 1989 suomalainen Vaeltajat-niminen lehti. Seuraavaksi tarina julkaistiin Lahdessa ilmestyvän Etelä-Suomen Sanomien lukijakirjeessä, mistä se kulkeutui Ammennusastia-nimiseen uskonnolliseen lehtiseen. Sitä painoi Siikaisten Leväsjoen kylässä toimiva Myllykummun evankelis-luterilainen yhteisö. Suomessa vieraillut amerikkalainen evankelista puolestaan oli toimittanut tarinan sisältäneen Ammennusastian kristilliselle Trinity Broadcasting Network -radio- ja televisiokanavalle.
Laajempaan julkisuuteen reikä helvettiin -tarina tuli huhtikuussa 1990, kun se julkaistiin Weekly World News -kohulehdessä. Lehti nimitti artikkelissaan Ammennusastiaa ”arvostetuksi suomalaiseksi sanomalehdeksi”.
Että näin!

Seppo Heinola

”Päästä meidät nyt jännityksestä ja paljasta aikakoneesi salaisuus, niin minäkin pääsen seuraamaan paikan päältä Raamatun tapahtumia.”

Eikö Raamattu siis annakaan oikeata kuvaa tapahtumista? Miten sitten sinä voit luottaa Raamattuun vai voitko?
Jeesus: ”Jos kätesi viettelee sinua, hakkaa se pois. Onhan parempi, että käsipuolena pääset sisälle elämään, kuin että molemmat kädet tallella joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen,missä mato ei kuole eikä tuli sammu.” ”Mutta nämä menevät pois i a n k a i k i s e e n rangaistukseen.” (M 25:46)

Seppo Heinola

”Sinähän et usko Raamatun selostukseen asiosta, vaan kehität omia kehitelmiäsi Jumalan sanasta, joten esitä todistuksesi.

Hehe,kun minä tässä juuri otan Raamatun ja Jeeuksen sanan kirjaimellisesti toteana, mutta sinun täytyy tehdä siitä kehitelmäsi…eli

Jeesus: ”Jos kätesi viettelee sinua, hakkaa se pois. Onhan parempi, että käsipuolena pääset sisälle elämään, kuin että molemmat kädet tallella joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen, missä mato ei kuole eikä tuli sammu.” ”Mutta nämä menevät pois i a n k a i k i s e e n rangaistukseen.” (M 25:46)

Jeeuksen mukan helvetisä voi siis olla tallela molemmat kädetkin palamassa ja ja matojen syötävissä…

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial