Vihollisen valehtellussa osa 94

Okkultismi

Vihollisen parhaimpia ja tehokkaimpia tapoja irrottaa ihmiset Jumalan tahdosta ja hänen yhteydestään on keskittyminen ihmisen kaipuuseen johonkin parempaan ja jumalalliseen, joka olisi mahdollista saavuttaa ihmisen omin voimin. Jumala on kuitenkin ilmoittanut ainoan tavan tähän olevan vain Hänen oman Poikansa kautta. Ihmisen ylpeys ja itseriittoisuus ei tähän voi suostua, vaan tilalle on totettu se tapa, joka tuli esiin jo erään puun juurella, ja joka miellyttää ihmistä: ”Tulette niin kuin Jumala…”

Ihminen tietää sisimmässään, että tämä näkyvä ei ole kaikki (vaikka ateisti-materialistit kieltävät sen), vaan että on jotakin korkeampaa. Se halutaan saavuttaa erilaisin keinoin: okkultismi, magia, noituus, gematria, kabbala, astrologia, horoskoopit, homeopatia, jooga, mindfulness jne. Toinen tapa on rukoilla ja palvoa erilaisia epäjumalia ja uhrata niille (jopa vauvoja; mitä abortit ovat?) sekä harjoittaa erilaisia hedelmällisyysmenoja seksuaalisine hurjasteluineen. Vihollinen esittää nämä kaikki tapoina saavuttaa itsejumalointi, jolla syrjäytetään oikean Jumalan etsiminen.

Okkultismi on siis vihollisen tapa saattaa ihminen löytämään itsestään jotain jumalallista tai tietämään salaisia asioita (esoteriaa) eri menetelmin: spiritualismi, antroposofia, teosofia ja parapsykologia, wicca-uskonto ja satanismi, karma, jälleensyntyminen ja henkinen kehitys. Okkultismissa käytetään hyväksi myös matematiikkaa ja geometriaa. Muun muassa alkuluvut, pii ja ympyrän neliöiminen ovat olleet okkultistien mielenkiinnon kohteina. Esoteerisuus korostaa pääsyä salaiseen pelastavaan tietoon eli gnosikseen. Se voi koostua erilaisista symbolisista järjestelmistä kuten astrologia, kabbala tai tarot. Niiden lisäksi on olemassa salaisia tai vihkiytymättömiltä varjeltuja tekniikoita, kuten sisäinen alkemia tai teurgia.

Lisäksi käytetään erilaisia symboleja. Kaikilla symboleilla voi kuitenkin olla useita eri merkityksiä, jotka eivät helposti avaudu asiaan perehtymättömälle. Länsimaisten okkultistien mukaan symboleja voidaan tulkita seitsemän eri ”avaimen” avulla.

Kuten huomataan, kaikki nuo ovat ihmisen tapoja päästä jumalallistumaan: ”tulette niin kuin Jumala, tietämään…” Mutta onko se oikeaa tietämistä? Valitettavasti oikea tieto katosi, kun yhteys Jumalaan katkesi. Seurauksena on ollut yhä suurempi vajoaminen synnin suohon, josta Jumala kuitenkin haluaa ihmisen nostaa takaisin yhteyteensä. Se ei kuitenkaan ole mahdollista muuten kuin Poikanssa Jeesuksen Kristuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen kautta, ei minkään itsetehtyjen salaisuuksien paljasteluyritysten kautta, koska vihollinen valehtelee okkultismin kautta. Tottakai joskus hän pukeutuu ’valkeuden enkeliksi’ ja paljastaa myös totuuksia, mutta vain erottaakseen ihmisen Jumalasta. Pahinta on, jos ihminen vihkiytyy okkultismiin, hän altistaa itsensä demoniselle orjuudelle.

Kammottavinta on, että kouluissa Setan ja okkultismin riivaamat opettajat opettavat viattomille lapsille noituutta ja hämmentävät heidän tietoisuuttaan sukupuolestaan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
65 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Seppo Heinola

Siinä Kukkanen kirjoittaa taas vakaumuksen syvällä rintaäänellä asiasta josta ei näköjään tiedä eikä ymmärrä yhtään mitään. Latinan sana occultus kun on vain vastavuus kreikan mysterion -sanalle jota käytetään esim. Uudessa testamentissa vastaavissa tarkoituksissa usein.
Matematiikka ja geometria sisältyvät kiistatta Raamatun matemaattiseen rakenteeseen ja informatioon, eikä tämä fakta muuksi muutu suhtautuu joku Kukkanen siihen sitten riehuen tai kiehuen. Asian on todistanut mm. matemaatikko rabbi Yitzach Ginsburgh eikä hän taatusti ole Kukkasen mielikuvittelema okkultisti…Luepa Kukkanen tämä, jos uskallat, vaikka et tietenkään uskalla; joutuisit luopumaan rakkaista harhaluuloistasi:
https://borhatorah.files.wordpress.com/2013/11/introduction-to-mathematical-structure-in-torah-1.pdf

Typerääkin typerämpi väite että Seta opettaisi lapsille jotain ’noituutta’ alkaa hipoa mielestäni kunnianloukkauksen rajoja.

Seppo Heinola

Omistettu Kari Kukkaselle opiksi ja iloksi ja ihmeeksi:
”Selvä aurinkoallegoria heijastuu mitä ilmiselvemmin pääsiäisen Golgatha-kertomuksessa. Erityisesti sen Johanneksen evankeliumissa kuvatussa muodossa.
Markus kertoo, että Jeesus asetetaan ristille kolmannella hetkellä ja hän kuolee yhdeksännellä hetkellä. Aikamääreet vastaavat nykyisessä kellotaulussa aamua kello 9 ja iltapäivää kello 15. Tällöin hän on ristillä puoli päivää eli 6 tuntia. Tai jos ajattelemme vertauskuvallisesti ja suurennamme vuorokausiympyrän vuosiympyräksi, muuttuu kuusi tuntia kuudeksi kuukaudeksi. Oikeuden tähän mittakaavamuutokseen voi halutessaan saada nimen Golgatha sisällöstä, joka sisältää idean suuresta ja pienestä ympyrästä. (vrt. Gulgalath/ Gilgal,galgal, gilgul)
Päiväympyrän mukaan ajateltuna sisältyy Golgathan kuuteen kärsimyksen tuntiin 360 minuuttia (Vrt. ympyrän asteluku), joihin sisältyy edelleen 216oo sekuntia! Siis tässä on muinainen metempsykoositunnus 216! (W.Wyn.Westcot)
Vuosiympyrässä vastaa aamua syksy ja iltapäivää kevät. Yhdeksännessä kuussa on syyspäivän tasaus, jolloin aurinko alkaa kuolla, joutuu talven vangiksi, on pimeimmillään joulun aikoihin alkaa sitten kasvaa ja syntyy maaliskuun lopulla kevätpäiväntasauksessa uudelleen eli päiväympyrää ajatellen noin klo 15!

Golgatha on siis jälleensyntymispaikka, missä aurinkokuningas jälleensyntyy kesäpäiväntasauspisteessä. Että kyseessä on astronominen malli eikä sellaisenaan historiallinen ihmistä koskeva tapahtuma voidaan osoittaa myös pyhän geometrian keinoin siten, että kun piirrämme ympyrän ja sen sisään sen säde jänteenä kuusikulmion, voimme tämän kuusikulmion avulla piirtää ”Golgathan” yläpuolelle samansivuisen viisikulmion ja sen sisälle viisisakaraisen tähden eli Salomonin sinetin, jonka ylimmät ”käsivarret jakavat sen ympärille piirretyn suorakaiteen kahteen osaan, joiden suhde toisiinsa, jos viisikulmion sivu on 1, on sama kuin 1480:0,888:n. Eli nimiin Jeesus Kristus! Myös Graalin maljan symboli liittyy geometriseen Kristukseen. Jälleensyntymää kuvaa usein myös häntäänsä syövä käärme, joka usein oli maljan ornamentttina. Malja symboloi kohtua ja hauska ”sattuma” onkin, että heprean kohtua tarkoittava sana on sama kuin suomen pata. Walesilaisessa muinaisenglantilaisessa ns. Mabinogion legendassa puhutaankin jälleensyntymäpadasta. Symboli on sama kuin Graalin malja esim. Marian kohtuna.

Edellä sanottu ei tarkoita sitä, etteikö Rooma olisi voinut myös ristiinnaulita ja teloittaa jonkun juutalaisen ajan kapinajohtajan, joka samalla on voinut olla tunnettu esoteerisia mysteerioita opettanut rabbi, mutta itse kuvaus tästä teloituksesta yksityiskohtineen on selvästi allegorinen ja osin myös jälleensyntymäoppiinkin sitoutuva.

Voimme siis perustelluksi sanoa, että sanan tieto, gnosis sisältyvän lukuarvon yhtäsuuruus käsitteen risti ja sanonnan pyhä perimätieto kanssa merkitsee ja tarkoittaa viestittää symbolien tuntijalle ja tutkijalle sitä, että:

” Oikea tieto on pyhää perimätietoa ristin salaisuudesta, joka symboliikassaan sisältää salaisuuden ihmisestä kolmasti jälleensyntyvänä sieluna, joka itseuhrausten sekä kokelas-, veljes- ja mestari asteiden kautta eheytyy ja yhtyy alkuperäiseen ydinitseensä eli eGo’nsa.”

Seppo Heinola

”Ymmärsinkö oikein, että se koira älähtää…?”

Et, sillä isännän ventin ventissä vetäneen isännän ei tarvitse katsos älähdellä…
Ja et siis uskaltautunut lukemaan matemaatikko rabbi Ginsburghin tutkielmaa Raamatun matemaattisesta rakenteesta. No en ihmettele.

Seppo Heinola

Onko rabbi Ginsburgh mielestäsi siis okkultisti? Tämän täysin äidinkieletään hepreaa hallitsevan rabbin käsitykset kun nousevat suoraan Jumalan Sanasta? Ai niin, ethän ole uskaltanut tutkimustaan lukea.

Tauno J. Jokinen

Joo, …

Aika hyvin tämä kristinusko täyttää kirjoituksessa luetellut okkultismin piirteet. Löytyy symboleja joka lähtöön kidutusvälineestä alkaen, epäjumalan kuvia kirkot ja kadunvarret vääränään, loitsuja lukevia pappeja, alkemiaa, mystiikkaa, taikaolenteoja tuonpuoleisiissa, ennustuseukkoja ja kaikkia muitakin tapoja tehdä pilkkaa oikeasta Jumalaa.

Tuolla Kotimaa24:ssäkin kristityt ennustajaeukot vääntävät kilvan tulkintaa Ilmestyskirjasta. Joku Gookin sota alkaa kohta, koska joku näki unta 2000 vuotta sitten. Nyt sitten intetään onko Pahuuden Voimien valtio Venäjä, Turkki vai Israel. Ikäänkuin Raamatusta voisi tavata oikean lottorivin.

Paavali myi jeesusoppia roomalaisille niin, että korvat heiluivat kun Sanna Marinilla tämän kertoessa twitterissä EU-neuvottelujen onnistumisista. Loppujen lopuksi Nikean poliitikkoväki väänsi omassa komiteassaan aasista kamelin. Joka ei uskonut kamelia aasiksi, poltettiin roviolla.

Seppo Heinola

Et siis kyennyt Kukkanen osoittaman Ginsburghin Raamattumatematiikka olemattomaksi etkä virheelliseksi ja etteivätkö hänen havaintonsa perustuisi Raamattuun ja nousi siis siten Jumalan Sanasta.
Raamatun matemaattisen rakenteen on muuten todistanut m y ö s syvästi uskovainen tohtori Ivan Panin…tuskinpa hänkään on ollut okkultisti tai noita?

Tauno J. Jokinen

Kukkanen,…

En ole kuin kristityt, jotka väittävät tuntevansa valtameren luettuaan siitä lehdessä.

Jumala on se, joka saa auringon paistamaan ja sateen ropisemaan.

Jumala on se, joka saa ihmisen syntymään ja ihmisen kuolemaan.

Jumala voi surmata ihmisen, mutta ihminen ei voi surmata Jumalaa. Jumalaa ei voi naulata ristinpuulle sen kummemmin kuin vettäkään, vaikka Jumala onkin kaikkialla, kaikissa ja kaikessa.

Jumala On.

Tauno J. Jokinen

Joo Kari, …

Mikä minä olen kieltämään ihmisiltä heidän taikakalujaan kuten Raamattua, Taikarumpua tai tai Talismaneja. Ei Jumalasta tarvitse lukea entisaikojen ihmisten kirjoittamasta ikivanhasta kirjasta, koska Jumala on kokoajan ympärillä ja läsnä.

Pitää vain katsella ympärilleen ja unohtaa kirsittyjen julistamat harhaopit. Sen jälkeen alkavat silmät aueta Jumalan näkemiseen, kuin pienellä lapsella, joka koko ajan elää ihmeen keskellä.

Seppo Heinola

”Olenhan Tsehoq-kabbalismin tutkimuksissani aina osunut oikeaan, kun olen asettanut vastauksen valmiiksi ja kas kummaa, joka kerta olen laskenut oikein kun asetan kysymyksen vasta jälkeen päin.”

Jaa, että sinäkö teet noin epärehellisesti, no esim. minä ja Ginsburgh emme noin tee.

Kalevi Kauppinen

Tuijottamine vähemmän tärkeisiin kysymyksiin johtaa sivupoluille, jonka takia Raamatun sanoma ei aukea.

Miten pitäisi Jumalan ilmoittaa itsestään, että ihminen sen uskoisi? Eipä taida olla oikeaa tapaa, koska kaikki eivät halua koko Jumalan olemassa oloa.

Paavali sai sen kokea kouriin tuntuvasti, kuka Jeesus on. Pitäisikö meidän tuntea Paavalin kohtalo, ennen kuin uskoo, tuskin sekään auttaisi.

Seppo Heinola

Kari: ”Itsestäänkö ja omista kabbalisti-, matemaatikko-, okkultisti- ym. kyvyistään,”

Tässä on tyyppiesimerkki Kukkasen runsaasti harjoitamasta olkinukke- ja red herring keskustleutaktiikasta. Kun kukaen esim. kabbalisti ei titenkään hae mitään totuutta mistään ’omista kyvyistään’. Kukkasellakin on esim. kyky lukea (luetun ymmärtäminen on toinen asia) mutta tuksin hän Raamatun totuutta tuosta lukukyvystään hakee…
Ko kyky on siis väline, ei objekti. Vaikka taisi mennä taas harakoille.

Seppo Heinola

”Tuijottaminen vähemmän tärkeisiin kysymyksiin johtaa sivupoluille, jonka takia Raamatun sanoma ei aukea.”

No allakuunneltavalle TV-saarnaajalleko Raamattu on sitten oikein auennut, kun hän päästelee kronaa koskien seuraavia uskomattomia ja todella vaarallisia koronamielipiteitä suustaan:

https://www.tv7.fi/vod/player/73673/

Kalevi Kauppinen

Miksi minä saarnaa kuuntelisin, koska siinä puhuu ihminen oman uskonsa mukaan. Luen mieluummin Raamattua, jossa ei ole tulkitsijoiden omia oivalluksia.

Mitä vähemmän välikäsiä, sitä paremmin löytyy se sanoma, joka Raamatussa on.

Kalevi Kauppinen

Kyllä minä monia saarnoja kuuntelen, mutta jos havaitsen siinä puhujan omia ajatuksia, niin en kuuntele toista kertaa.

Seppo Heinola

SELVÄKIELINEN UUSINTA:
Kari: ”Itsestäänkö ja omista kabbalisti-, matemaatikko-, okkultisti- ym. kyvyistään,”

Tässä on tyyppiesimerkki Kukkasen runsaasti harjoittamasta olkinukke- ja red herring keskustelutaktiikasta. Kun kukaan esim. kabbalisti ei tietenkään hae mitään totuutta mistään ’omista kyvyistään’. Kukkasellakin on esim. kyky lukea (luetun ymmärtäminen on toinen asia) mutta tuskin hänkään Raamatun totuutta tuosta lukukyvystään hakee…
Ko kyky on siis väline, ei objekti. Vaikka taisi mennä taas harakoille.

Tauno J. Jokinen

”Ne, jotka haistattavat pitkät Jumalalle, Jumala jättää omilleen.”

Joo, …

Blogistin ansiokkaasta avauksesta puuttuivatkin manaukset ja kirousten langettaminen. Tässä on varsin hyvä esimerkki kiroamisesta. Onneksi on olemassa hengen hedelmät, joiden perusteella voi erotella toisistaan Hyvän Hengen ja Pahan Hengen palvelijat.

Seppo Heinola

Kari ”Seppo, mihin okkultismi on väline? Ymmärtäisin sen olevan oman itsensä jumalallistamista.”

Huoh,minä en puhunut okkultismista välineenä vaan ihmisen henkilökohtaisista kyvyistä (esim lukutaito), jotka ovat välineitä eri tarkoituksiin. Kanssasi on toivoton keskutella kun vääristelet (Mistä Ykikin on huomautanut monta kertaa) joka viestin tai sitten sinulla on suomenkielen suhteen lukuhäirö.

No mitä okkultismiin tulee niin voit kysyä tuosta Paavalilta, joka kertoo puhuvansa ’Jumalan kätkettyä teosofiaa täydellisten seurassa’. Tai miettiä miksi Pietari käskee ihmisen varjella Jumalaa ruumiiSSAan…

Seppo Heinola

Kari ”Syynä on että kabbalismi toimii oman tahdon mukaisesti.”

No ei toimi, miten minä voisin saada juutalaisen perimätiedon mukautumaan omaan tahtooni. Sanan kabbala (kab al=voimamitta) lukuarvo on ihan minusta riippumatta 137 ja 137 on aineen hienorakennevakion (elektronin voimamitan) luku vaikka minä mitenkä tahtoisin sen olevan jotain muuta…

Seppo Heinola

Turun Mikalin kirkon yläikkunoiden vieressä on kymmenkunta okkultisista symbolia, (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mikaelinkirkko_interior_05.jpg)
jotka muistuttavat sadankomitean merkkiä l. ns. noidanjalkaa tai objektiivisimmin kolmijalkaa. Minulta kysyttiin symbolin merkitystä,koska kirkon oli suunnitellut esoteerikko Lars Sonck. No tässä tällekin palstalle selitys:

Ko symboleja on siis alttarin yläpuolella ikkunoiden ympärillä ainakin kymmenen. Symboli on itse asiassa suhteellisen helppo avata kun huomaa Sonckin työlleen antaman nimen sisältämän sanaleikin: Soli Deo gloria aeterna (Yksin Jumalalle kunnia ikuinen), sillä s o l i eli ‘yksin’ sisältää samalla sanan s o l eli auringon(!) ja nyt sol i voidaan lukea myös ’aurinkoni ja soli Deo (Aurinko on Jumala) Nyt ko kolmijalka on ympyrässä, josta lähtee juurikin auringonsäteitä niin, että kussakin kolmijalan segmentissä on 8 sädettä eli 3 x 8= 24, mikä viittaa selvästi vuorokauden 24 tuntiin, joissa aamupäivässä on 8, iltapäivässä 8 ja yössä 8 tuntia. Kun Jeesuksen nimi Ieosus on lukuarvoltaan kreikan gematrissa samat 888 näyttää Sonck vihjaavan Jeesukseen aurinkoallegoriana ja erään veljeskunnan eräässä tärkeässä työkalussa on myös luku 24, mikä tarkoittaa että itseään kehittävän ihmisen tulee jakaa vuorikausi kolmeen 8 tuntisen jaksoon, yksi työtä, yksi kanssaihmisiä ja kolmas lepoa varten. Temppeli, templum tuleekin ajan mittaamista tarkoittaneesta sanasta tempus. Antiikin temppelit olivatkin usein observatorioita ja planeetat ja muut taivaankappaleet theoksia.(liikkuvia ’jumalia’) Psalmi 19:4(5) לַשֶּׁמֶשׁ שָׂם-אֹהֶל בָּהֶם voidaankin kääntää : “niiden kautta olet asettanut asumuksen aurinkoon.” Sillä ko. prepositio voidaan kääntää myös johonkin eikä vain jollekin tai jotakin varten. Myös Vt sanoo suoraan että Herra on aurinko JHVH shamash: psalmi 84:11 כִּ֤י שֶׁ֨מֶשׁ ׀ וּמָגֵן֮ יְהוָ֪ה אֱלֹ֫הִ֥ים Herra Jumala on aurinko ja kilpi. Huomattakoon että שֶׁ֨מֶשׁ יְהוָ֪ה aurinko jahve saa lukuarvon 26 640 eli 666 joka vastaa mm. heprean sanaa Sorat (musta aurinko)

Seppo Heinola

Tapa jolla säälittävästi yrität Kukkanen panna Raamatun tosiasiallisia kabbalistisia sisältöjä ja niitä symboleihinsa siirtäneitä esim. kirkkoarkkitehteja monista heprealaista korkeastioppineista rabeista puhumattakaan alkeellisella tyylilläsi pilaksi kertoo vain Kukkanen Sinusta itsestäsi ja kyvyttömyydestäsi kohdata Raamatusta nousevia tosiasioita. Kuulut mitä ilmeisimmin niihin jotka eivät olisi uskaltaneet katsoa Galileon kaukoputkeen koska se olisi ollut ’pirun silmä’. Sinulle monissa asioissa -metaforistisesti sanoen- aurinko kiertää näköjään yhä maata.

Tauno J. Jokinen

Jeesuksen naulaamisesta en juurikaan tiedä mitään, mutta Jumalaa ei voi naulata ristille.

Tässä on esimerkki kiroamisesta: ”Ne, jotka haistattavat pitkät Jumalalle, Jumala jättää omilleen.”

Epämääräinen vihjaileva uhkaus Jumalan tuomiosta niille, jotka julkeavat kristisoida kristillistä heresiaa.

Seppo Heinola

Kari: ”Oikea symbolismi korottaa ainoastaan Jumalan Poikaa.”

Jahas, että Jumalan Poika on Sinusta ainoastaan korotettu symboli. No sitähän minäkin.
Muuten ’halventaminesi’ esitit vain tunneperäisen mielipiteen, etkä aitoa argumenttia. Tuskinpa esim. kirkkoarkkitehdit haluavat Raamattua halventaa.
Ja lisäksi kabbalalla ei ole sitten niin mitään tekemistä okkultismin kanssa siinä mielessä, missä sinä ja muut kristillisen propakandan aivopesemät sanan käytön väärinymmärrätte. Kabbalan antama auringon halkaisija 316800 megaliittimailia on esim. astronomista metronomiaa eikä mitään okkultismia.

Tauno J. Jokinen

”Ne, jotka haistattavat pitkät Jumalalle, Jumala jättää omilleen.”

Kyllä tämä on kiroamista. Julistat Jumalan jättävän omilleen ihmisiä, jotka haistattavat pitkät Jumalalle. Tässä siis SINÄ manaat Jumalan rangaistusta toisille ihmisille ikäänkuin SINULLA olisi valta päättää, ketkä Jumala jättää omilleen ja ketkä ei – no ei ole. Ei Jumala ole sinulle sellaista valtaa antanut, se on ihan joku muu henki, joka tuollaisia harhoja on päähäsi laittanut. Olet niin sokea tälle omalla kristilliselle vihapuheellesi, ettet edes tajua mitä julistat.

Seppo Heinola

”Kuten yleensäkin, Seppo, vika on ilmeisesti lukemisessa tai lukemisen ymmärtämisessä.”

Hehheh, annnoin sinun vain maistaa oma lääkettäsi lukiessani tahallani väärin tekstisi kuten sinä teet muiden tekstien suhteen yleensä aina . No hyvä kun huomaisit, voit siten jatkossa parantaa omat tapasi.

Raamattu esittää monesti ja kiistatta Jahven aurinkona ja sille sinä et voi mitään. Toinen asia on sitte se, että Jahve ei ole Raamatunkaan mukaan Korkein Jumala vaan EL ELYON oli Jahven yläpuolella Jahven olessa vain juutaisten heimojumala, minkä näyttää selvästi V Ms. 32: 8-9

Seppo Heinola

1) Antiikissa taivaankappaleita pidettiin jumalina ja niin myös aurinko oli alkuun Jumala, jolle annettiin sitä myöhemmin personifikoitaessa nimikirjaimet JHVH, joiden numerologia jätti yhteyden aurinkoon, sillä samat kirjaimet JHV 1056 on mittayksikkö, jonka avulla ilmoitetaan etäisyys mm. maasta aurinkoon eli
12^2×1056 =1520 640 00,mikä on oikea ko. etäisyysluku abhelissä ja missä numerot 640 vastavat heprean sana aurinko eli shamas.

2)Käännösten seurakuntateologinen ja liturginen käyttö ei aina salli kääntää tekstejä niiden alkuperäisessä kansanomaisissa, usein jopa brutaaleissa muodoissaan. Ei uskalleta esim. kertoa, millainen oli se Daavidin Herran edessä suorittama tanssi , jonka vuoksi vaimonsa Miihkali, Saulin tytär, kääntyi inhoten Davidista pois. (2 Sam 14: 16) Kirkkoraamattuja parannellaan ja kaunistellaan.
Tarkoitetuksenmukaisuus ja päämäärähakuisuus ohjaa siis valintoja ja näin on ollut alusta alkaen. Septuagintakaan ei aina ole kelvannut sellaisenaan, sillä mikäli siinä on ollut sopimattomia, myöhemmin oikeaksi havaittuja, sanamuotoja, on ne puolestaan syrjäytetty ja korvattu opille mahdollisimman pientä kiusaa tuottavin termein. Hyvä esimerkki on Deuteronomissa (V Moos.) oleva kertomus Korkeimman (El Elyon) suorittamasta perinnönjaosta, missä Hän antaa Herralle perinnöksi Jaakobin, ja missä tämä perinnönjako Septuagintassa on tapahtuva ”Jumalan poikien luvun mukaan”, mutta myöhemmissä käännöksissä enkelien tai Israelin poikien luvun mukaan. Uusi suomennos on sotkenut kohdan täysin käsittämättömäksi ilmeisenä tarkoituksenaan estää lukijaa havaitsemasta, että meidän Herramme (JHVH) kohdan mukaa on yksi Korkeimman pojista. Näin pyrkimys vahvistaa monoteistista oppia nousee oikeata käännöstä tärkeämmäksi:
Nykykäännös
8 Kun Korkein jakoi kansoille maat, kun hän levitti ihmiset yli maan piirin, hän määräsi kansojen asuinsijat ja kullekin oman jumalan]
Käännös 1933
8 Kun Korkein jakoi perinnöt kansoille, kun hän erotteli ihmisten lapset, silloin hän määräsi kansojen rajat israelilaisten luvun mukaan.
9 Herran osuus on hänen kansansa Israel, ja Jaakob hänen perintömaansa. [2. Moos. 19:5,6]

Oikea käännös
8)Jakaessaan kansat perinnöiksi
erotellessaan ihmisten lapset
ja määrätessään kansojen rajat
Korkein teki sen Israelin
poikien luvun mukaan,

9)sillä Jahven osa on hänen
kansansa Jakob hänen
perintöosansa.”

Ei ole mitään epäselvää siinä, että Korkein on tässä perintöjen jakaja ja Jahve yhden jako-osuuden eli Jaakob-Israelin saaja. Eli Jahve oli vain Israelilaisten Jumala ja Korkein ei ollut epäjumala vaan Kaiken Yläpuolella oleva Lausumaton Jumaluus.

Seppo Heinola

9) sillä Jahven antama osa
kansalleen on Jakobin saama
perintöosa.

Ja höpöhöpö, alkutekstissä JHVH saa Jaakobin perintöosakseen.
9) sillä כִּי osa חֵלֶק Jahven יְהוָה kansansa עַמּוֹ, Jakob יַעֲקֹב
linja perintönsä נַחֲלָתוֹ
Kohdassa on heprealle (Ja Kalevalalle) tyypillinen saman ajatuksen toisto, kansa ja Jaakob ovat sama-asia. Herran osa eli Herran kansa on siis Jaakob,joka on siis Herran saama perintö.
Korkein on siis jakomies ja Jahve yhden 12. jako-osan saaja. Noita ’jumalia’ oli siis 12 viitaten eläinradan12 merkkiin ja Jahve oli niistä Juudan ’hallitsija’ eli tässä yhteydessä Kalat.
”PhD Rick Bonnie esittelee bysanttilaisten synagogien lattiamosaiikkeja, joissa esiintyy horoskooppiaiheita kuvattuna kehään, jonka keskellä on yleensä auringonjumala Helios. Miksi näitä symboleja kuvattiin synagogissa ja mihin horoskooppimerkit liittyivät?”
https://www.google.com/search?q=Pisces+-+Israel,+Hammath+synagogue&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwibg8_ylObqAhWttIsKHYNLBWsQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1013&bih=415#imgrc=zxqb7_E6JfWBOM

Seppo Heinola

Siis toistan heprea/ englanti יַעֲקֹ ב Jacob חֶ בֶ ל line-of נַחֲ לָ ת-
allotment-of·him

Tauno J. Jokinen

”Ne, jotka haistattavat pitkät Jumalalle, Jumala jättää omilleen.”

Sinun kannattaisi itsekin lueskella noita tekstejäsi ja miettiä, minkälaisen hengen tuotoksia ne ovat. Tuo yllä lainausmerkeissä oleva teksti on sinun kirjoittamaasi, ei Jumalan. Siinä juuri SINÄ, eikä suinkaan JUMALA, manaat kirousta niiden ylle, jotka haistattavat pitkät Jumalalle.

Totta on, etten ole kristitty – Luoja minua siitä varjelkoon. En käännä poskeani, jos minua lyödään ja vihapuheeseen vastaan vihapuheella. Siistyneesti käyttäytyvien ihmisten kanssa osaan myös keskustella sivistyneesti.

Ei sillä, minusta on hienoa, että kaltaisesi kristittyt toimivat varoittavina esimerkkeinä keskustelupalstoilla. Sääliksi tosin käy niitä kristittyjä, joiden Hengen Hedelmä on kypsää ja maukasta, mutta näinhän sitä sanotaan: ”Yksi mätä omena pilaa koko sadon.”

Anne Mikkola

Niin. Kari ei näe tuossa mitään kirousta. Ehkä Karin näkökulmasta tämmöinen lempeä Jumala joka ei pistä heti tulipätsiin vaan ”jättää omilleen”?

Mietin liittyykö tämäkin jotenkin siihen maailmanlopun maailmankuvaan, että kaikki vaan menee pahemmaksi ja pahemmaksi, geenitkin rappeutuvat, ennen jotain jumalallista tempausta. Itse en tuohon usko. Mieluummin ajattelen N.T. Wrightin tyylisen toivon näkökulmasta. Jumala luo uutta tavallaan. Ja on ylivertaisempi kaikkia ”haistattelijoita”. En oikein usko, että Jumala vetää ketään puoleensa manailuilla tai pelotteluilla. Tai no…. onhan näitä uskovaisia, jotka uskovat, koska ”pelko”.

Yki Räikkälä

Tuo kristittyjen ”pelastuminen” on silkkaa huttua ja uskon suurimpia paradokseja. JOS todellakin olisi joku tuollainen ”pelastuminen”, en suurin surminkaan haluaisi pelastua paikkaan, missä on hikarikristittyjä tai muita vastaavia. Kaikesta päätellen helvetissä tai kadotuksessa on selvästi rennompi ilmapiiri.

Tauno J. Jokinen

”Tauno, en vieläkään löydä mitään kirousta tuosta sitaatista (paitsi että ihminen jää omilleen; eikö ateisti haluakin ettei halua tietää mitään Jumalasta?).”

Väärän Hengen valaisema on sokea sanoilleen ja teoilleen. Ei tämä ole minulle uutinen. 😉 Väärän hengen valaisemat tunnistaa seuraavan kaltaisista asioista: Vihamielisyys, riidat, kiihkoilu, kiukku, juonittelu, eripuraisuus ja lahkolaisuus.

Seppo Heinola

Trollaatko Kari jälleen vain onko lukutaitosi todella noin olematon.
Sillä Herra saa Jaakobin perintöosakseen ts. Jaakob on Herran perintöosa, kuten aiemmassa viestissäni tarkoitin. Ei tuossa ajatuksessa allatiivia tarvita! Genetiivi ilmaisee myös tarkoituksen:
Herran osa on Jaakob…

Väännetään nyt rautalanka vielä kerran:
כִּי חֵלֶק יְהוָה, עַמּוֹ
Sillä osa Herran (on) kansansa
יַעֲקֹב, חֶבֶל נַחֲלָתוֹ
Jakob (on) linja perintönsä

Jaakob/Isael on siis se kansa, jonka Korkein jakaa Jahvelle perinnöksi. Korkein on jakaja, Herra yksi jako-osan saaja.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial