Vihollisen vääristämänä osa 81

Rakkauden vääristäminen

Jumala on rakkaus. Tämä on iankaikkisuuden sisältö. Kaikki, mikä on ollut olemassa sisältyy Jumalan olemukseen, joka on rakkaus. Tämä pitää sisällään Isän, Pojan ja Pyhän Hengen sisäisen suhteen: he rakastavat toinen toistaan iankaikkisuudessa.

Jotta rakkaus voisi kasvaa, Jumala päätti luoda itsensä ulkopuolelle henkivallat, enkelit ja sitten fyysisen maailmankaikkeuden, mukaan lukien eläimet ja lopulta ihmisen rakkautensa kohteeksi. Vain ihmiselle on annettu mahdollisuus rakastaa samalla tavoin kuin Jumala (enkelit toimivat toisella tavalla). Ongelmana on kuitenkin vapaus.

Vihollinen kadehti Jumalaa ja ryhtyi kapinaan. Kun se epäonnistui, hän alkoi kadehtia ihmistä ja halusi tuhota ihmiset, Jumalan erityisrakkauden kohteet. Hän onnistui vain osaksi, mutta sen jälkeen keskittyi vääristämään ja tuhoamaan rakkauden.

Rakkaus on ihmisen kaikkein kaunein ja väärinkäytetyin sana. Oikeassa käytössä se heijastaa Jumalaa maan päällä. Suomen kielessä (niin kuin useimmissa muissakin kielissä on vain yksi sana), mutta Uudessa Testamentissa on useampia rakkaus-sanoja: eros = fyysinen rakkaus, storkhee = vaistorakkaus (äidinrakkaus jne.), filia = veljesrakkaus. Jumalan osoittama rakkaus on agape = epäitsekäs rakkaus, ja tähän Hän kutsuu ihmistä.

Vihollinen vihaa rakkautta ja tekee kaikkensa vääristääksen sen. Agape-rakkautta halveksitaan ja sanotaan sen olevan naiiviutta: ihminen on ihmiselle susi ym. Valitettavasti synti (johon vihollinen ja ihmisen vääristynyt tahto yllyttää) vahvistaa tätä käsitystä. Filia vääristyy ryhmäitsekkydeksi ja pahimmillaan muukalaisvihamielisyydeksi. Storkhee voi myös vääristyä niin pitkälle, että lapset tehdään riippuvaisiksi. Eros vääristetään pelkäksi himoksi ja perversioiksi, pornoksi, LBGTQ:ksi, uskottomuudeksi jne.

Vielä 1950-luvulla kristillinen kulttuuri oli voimissaan länsimaissa, mutta 1960-luvulla vapaa seksi ja huumeet; Rock, Rauha, Rakkaus; auktoriteetien vastustaminen ja kommunismin ihannointi johtivat kristillisyyden halveksimiseen. Evolutionismin propagointi johti ateismiin ja nykyajan nihilismi ovat johtaneet äärimmäiseen individualismiin ja rakkauden häviämiseen: itsekkyys on johtoaate länsimaissa.

Oikea rakkaus löytyy ainoastaan Jeesuksen ristiltä: Jumala joutui kuolemaan ihmisen takia, koska Hän rakasti ihmistä niin paljon, että halusi palauttaa hänet takaisin yhteyteensä. Koska Jumala on Pyhä, hän ei voi katsella syntiä läpi sormien, vaan ainoa tapa ratkaista synnin ongelma oli, että Hän itse otti synnin itseensä ja kärsi sen vaatiman rangaistuksen: kuoleman. Vain näin on oikeudenmukaisuus ja rakkaus tyydytetty. Koska Jumalan Poika ei ole itse tehnyt syntiä, hän nousi kuolleista ja elää ihmisenä ikuisesti. Tähän Jumala kutsuu jokaista ihmistä: hyväksymään tämä rakkauden tarjouksen eli elämään kuoleman (synnin) sijaan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
5 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Yki Räikkälä

Mielenkiintoista. 576 klikkausta tähän mennessä, mutta ei ainuttakaan kommenttia. Syvä hiljaisuus. Lukijoita monta mutta vähän mielipiteitä.

Kommentoin: rakkaus on vähän semmoinen kimurantti juttu.

Tai: no comment.

Meri Vesanto

Pidättäydyin pitkään kommentoimasta, mutta Yki houkutteli kiusaukseen. Mulle tuli nimittäin toiseksi viimeisestä kappaleesta mieleen Nazim Hikmetin runo. En kommentoi sitä enempää kuin että se on minusta hieno.

Olen kommunisti.
Olen rakkautta kiireestä kantapäähän.
Rakkautta syntyvään lapseen.
Etenevään valoon.

Rakkaus on näkemistä, ajattelemista, ymmärtämistä.
Rakkaus on kehdon ripustamista tähtiin.
Rakkaus on teräksen valamisen vaivannäköä.
Olen kommunisti.

Olen rakkautta kiireestä kantapäähän.
Rakkautta syntyvään lapseen.
Etenevään valoon.
Olen kommunisti.

Yki Räikkälä

Onhan tuo, ainakin erikoinen.

—-
”Itsekkyys on johtoaate länsimaissa”… Kyllä ei näin aivan ole. Itsekkyys on meillä ihmisillä geeneissä. Se liittyy evoluution rakentamaan lajin säilymismekanismiin. Ja se on kaikilla lajeilla. Ihminen on ainoa, joka on sen tunnistanut ja nimennyt.

Mitä tulee länsimaihin ja niiden itsekkyyteen, on todettava, että juuri länsimaissa on saatu absoluuttista köyhyyttä vähennettyä, saatu elinolosuhteita kehitettyä runsaasti, saatu lääketiedettä kehitettyä niin, että ennen fataalit sairaudet ovat helposti parannettavissa ja sosiaaliapujärjestelmät nekin saatu varsin kattaviksi. Poikkeuksena tietysti Yhdysvallat, jossa itsekkyys on kansallinen hyve…

Siis, että Itsekkyys olisi johtoaate länsimaissa, on epätosi.

Yki Räikkälä

hahaha! Priceless!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial