Vihollisen normaalissa osa 90

90. Uusi normaali?

Tänä keväänä olemme päätyneet sellaiseen tilanteeseen, että se johon olemme aikaisemmin tottuneet, onkin muuttunut uuteen, johon nyt on vain suostuttava. Jos ei halua jättää vanhaa normaalia, syyllistyy ’vihollisuuteen ihmiskuntaa vastaan’, koska asettuu uutta normaalia vastaan.

No mikä sitten on vanha normaali ja mikä uusi? Ainahan ajatellaan, että uusi on parempi kuin vanha, sillä vanhahan vanhentuu, siis joutaa katoamaan ja tilalle tulee uusi, siis parempi. Vanhaa on kaikki, mikä estää ihmistä toteuttamasta itseään vapaasti, esim. ajatus auktoriteetista, järjestyksestä, synnistä ja syyllisyydestä. Black lives matter, naisen pitää saada määrätä kehostaan, ei saa syyllistää jne. osoittavat että nyt entiset valtarakenteet pitää murskata ryöstämällä kauppoja ja hakkaamalla poliiseja, on oltava vapaa seksi ja abortti, ja että puhe synnistä ja vastuusta pitää lopettaa. Kun poliisit saadaan pois kaduilta, niin sorto päättyy. ”Alas lyökää koko vanha maailma ja valta teidän silloin on. Tää on viimeinen taisto…” Luodaan uusi maailma, jossa kaikki vain rakastavat toisiaan ja paratiisi luodaan maan päälle.

Ne, jotka vastustavat tuota kaikkea, ovat rasisteja ja sovinisteja, jämähtäneet vanhoihin ennakkoluuloihin. Heidän ajattelunsa on väärää ja heidät pitää vaientaa (suvaitsevaisuuden nimessä) etteivät saa levittää vihapuhetta ja kiihottamista eri ryhmiä vastaan.

Raamattu on erikoinen kirja. Siellä on ennustettu tuon kaiken tapahtuvan, koska ihminen ei suostu näkemään itseään sellaisena kuin on. Historia on uuden normaalin kannalta kiusallinen, koska se vääjäämättä osoittaa, mitkä seuraukset tuolla uudella normaalilla on. Kaikki kulttuurit, jotka omaksuivat tuon uuden normaalin, ovat rappeutuneet ja lopulta tuhoutuneet, koska ei ole suostuttu tunnustamaan, että ulkoiset tekijät eivät ole syynä yhteiskunnallisiin ja ihmisten välisiin epäkohtiin, vaan ihmisen itsensä sisällä asuva pahuus, eli tuo vanhentunut ilmaisu: synti.

Vanha normaali palaa aina, koska ihminen ei ole muuttunut. Vasta kun ihminen tunnustaa olevansa paha ja syntinen ja pyytää armoa, saa hän Jumalalta syntinsä anteeksi Jeesuksen ristintyön kautta ja voi elää vanhassa normaalissa armon varassa ja rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistään niin kuin itseään Pyhän Hengen antamassa voimassa. Uusi normaali ei siihen pysty. Vanha normaali vallitsi ensimmäisten ihmisten kohdalla, mutta uusi normaali alkoi erään puun juurella. Vanha normaali palaa kokonaaan vasta kun Jeesus tulee takaisin perustamaan oman (normaalin) valtakuntansa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
1 Kommentti
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Meri Vesanto

Vanha normaali Kari 😀
Minä taas tykkään Saarnaajan näkemyksestä, että ”aika on istuttaa ja aika repiä maasta”. Ei sen tarvitse tarkoittaa, että kehitys sahaisi edestakaisin, vaan uusi normaali voi olla vanhan sovittamista uusiin olosuhteisiin. Eespäin on elävän mieli.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial