Vihollisen modernisoimana osa 97

Moderni Jeesus

Uusi on aina parempi kuin vanha, vai mitä? Niinpä modernin käsityksen Jeesuksesta täytyy olla parempi kuin vanha, antiikin aikainen. Tuo vanhahan perustui vanhentuneeseen taikauskoiseen maailmankuvaan, jossa Jumala istuu taivaassa ja henget kansoittavat taivasta ja ihmiset palvovat jumaliaan erilaisilla uhreilla ja rituaaleilla. Nykyään ateistit ovat todistaneet että tieteen kehityttyä tiedämme että mitään jumalia ei voi olla, koska on olemassa vain materia, josta evoluutio on kehittänyt kasvit ja eläimet, joista kehitynein on ihminen.

Tokihan Jeesus on elänyt aikoinaan maan päällä, sitä ei käy kiistäminen (vaikka ateistit ovat sitäkin yrittäneet), mutta modernien teologien ja ateistien mielestä se, mitä Raamatussa hänestä puhutaan ei voi pitää paikkansa, vaan että moderni tutkimus ja ihmisen järki tietää paremmin mikä hänen merkityksensä on. Liberaaliteologit ovat ymmärtäneet, että klassinen käsitys Jeesuksesta Jumalan Poikana ei voi tietenkään pitää paikkansa, koska tuo oli evolutiotumattomien alkeellisen ymmärryksen omaavien paimentolaisten nuotiojuttuja, jotka moderni, valistunut ihminen tietää lapsellisiksi taruiksi.

Oikea, moderni teologia tietää että: (verrataan vanhaa, siis vanhentunutta ja uutta, siis nykyään todeksi todettua ja ateistien sertifioimaa)
Raamattu on Jumalan sana – Raamatussa on Jumalan sanoja
Raamattu arvioi ihmisen – Ihminen arvioi Raamatun
Jeesus Kristus on Jumalan Poika, mitä kukaan muu ei voi olla – Jeesus Kristus on Jumalan Poika samalla tavoin kuin kaikki muut ihmiset
Jeesuksen syntymä oli yliluonnollinen – Jeesuksen syntymä oli luonnollinen
Jeesuksen kuolema oli sovittava – Jeesuksen kuolema oli esimerkillinen
Jeesus nousi kuolleista – Jeesuksen sanoma jäi elämään oppilaiden mielessä
Ihminen on erikoisen luomisen tuote – Ihminen on evoluution tulos
Ihminen on synnintekijä – Ihminen on olosuhteiden uhri
Ihminen on langennut pois Jumalasta – Ihminen etsii omin voimin Jumalaa
Ihminen on kadotettu ilman Jumalan antamaa pelastusta – Ihminen voi itseään kasvattamalla saavuttaa onnen
Ihminen vapautuu syyllisyydestä uskon kautta Kristuksen vereen – Ihminen tuomitaan tekojensa mukaan, miten on seurannut Jeesuksen esimerkkiä jne.

Näin moderni teologinen ajattelu on vapauttanut ihmisen etsimään pelastusta itsestään aikuisena, täysin oppineena, ilman riippuvuutta vanhoista käsityksistä parannuksesta ja armosta. Kunhan vain ihminen löytää omasta itsestään hengellisyyden, jota kehittämällä yhä suurempaan täydellisyyteen saavuttaa onnellisuuden ja jumalayhteyden. Toinen tapa on erilaisin okkultisin keinoin jumalallistaa itsensä jolloin mitään muuta itsensä yläpuolella olevaa jumaluutta ei tarvita.

Vanha, klassinen käsitys ihmisestä ja Jeesuksesta on toinen: Ihminen on langennut syntiin ja on kapinassa Jumalaa vastaan eikä pysty pelastamaan itseään kuolemasta. Sen vuoksi jo ennen kaiken luomista Jumala oli päättänyt pelastaa ihmisen takaisin yhteyteensä Poikansa ristinkuoleman (jotta synti sovitettaisiin) ja ylösnousemisen kautta antaa elämän Jeesukseen uskoville.

Itse kukin voi miettiä omalla kohdallaan kumpi, vanha vai uusi, on totta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
2 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Kalevi Kauppinen

”Materialismi eli aineellinen todellisuuskäsitys on ontologinen käsitys, jonka mukaan todellisuus on aineellinen, ja kaikki tosiasiat, mukaan lukien tietoisuutta ja mielentiloja koskevat, voidaan selittää yksinomaan materiaalisista tosiasioista lähtien. Materialismin mukaan kaikki olemassa oleva koostuu tai on palautettavissa aineeseen, aineellisiin voimiin tai fysikaalisiin tapahtumiin.”
Wikipedia

Materialistin kanssa keskustelu on aika hankalaa, koska ei ole sitä, mistä keskustellaan. Kaikki lähtee jo siitä, miten kaikki on syntynyt ja miten elämä on yleensä mahdollista.

Kaikki on sattuman tulosta, näin ainakin metarealisti ajattelee. Hän itse määrittelee, mikä on oikein ja mikä väärin. Tämä määrittely on tuonut mukanaan hirvittävän määrän kärsimystä, sotia, vainoja, pelkoa, jonka keskellä on vaikea saavuttaa sitä, mihin ihminen pyrkii.

Ajan mukana oikean ja väärän kohdalla tapahtuu jatkuvasti muutosta. Se, mikä ennen oli oikein, onkin tänä päivän väärin, eikä se tähän lopu. Seuraavalla sukupolvella on taas erilaiset säännöt, tähän pitää varautua. Tätä kaikkea sanotaan kehitykseksi, mutta onko se sitä.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial