Vetoomus Markku Hirnille

Huomenta. Olin juuri alkamassa lukea viimeisintä Markun blogia ja Taunon kommenttia siihen, kun huomaan kauhukseni että se kaikki on hävinnyt. Saisiko takaisin edes päiväksi?

On todella mielenkiintoista keskustelua ollut Blogimetsässä. Marvin Harrisia eilen etsiskelin, mutta Ulla mikä niistä kirjoista olisi se ”ainut oikea”? Jotain marxilaista darwinismia näkyy olevan, mutta kulttuurievoluutio sinällään olisi kyllä nyt se kysymys.

No. Menen sitten pistämään päivän pöllin palasiksi, mutta vetoan nyt kuitenkin.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
8 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Yki Räikkälä

No hitto. Minultakin jäi näkemättä.

Ulla Tuominen

Anne, Varmaan se on ”Kulttuurien synty”, kulttuurien ja uskontojen historiallinen kehitys luonnonolojen ja väestöpaineen vaikutuksesta. – kivikaudesta ”Teollisuuden saippuakuplaan” No, onhan ne ihan materialistisia perusteita. Siinä kai se marxilainen hapatus??

Joskus sitä miettii, miten uskonnon maailma on täynnä arvoituksia, joita erilaiset ihmiset yrittävät raottaa. Toinen antropologi oli Joseph Cambell, joka kirjoitti ”Sankarin tuhannet kasvot” ja mietiskeli miksi eri kansojen myytit muistuttavat niin paljon toisiaan. Jeesuksenkin talval voidaan monilta osin hyvällä tahdolla sovittaa samaan rakenteeseen.

Joku luovuttaa kisan ja julistaa, että ihminen on kaiken mitta ja luonnontieteet korvaavat kyllä uskonnon.

Ulla Tuominen

Minusta se oli ihan mielenkiintoinen, ei mitenkään tylsää luettavaa, mutta niin paljon siinä on asiaa, ettei sitä ihan kerralla hotki. Siinä minulle ihan uusia tietoja ja erilaisia näkökulmia, joita ei ole tullut ajatelleeksi.

Markku Hirn

Hitto vie! Piti painaa nappulaa kirjoita uusi blogi niin kun samalla ajattelin jotain muuta, niin painoinkin poistonappulaa. En usko että menetys oli kovin suuri niille jotka eivät olleet lukeneet juuri sitä tekstiä.Itsekään en juuri muista mitä siinä tuumailin.

Markku Hirn

Löytyi roskakorista mutta kun yritän julkaista sitä niin tulee punainen kyltti joka sanoo että se ei kelpaa JSON jotakin.

Markku Hirn

Onnistuipa. Mutta niin kuin näette niin ei siinä mitään merkillistä ole.

Yki Räikkälä

Hyvähän se on. Ei mitään roskiskamaa.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial