Vastakkainasettelun aika ei ole ohi

Ei liene monta vuotta siitä, kun markkinoitiin uusi slogan, ”vastakkainasettelun aika on ohi”.

En muista miten miesmuisti määritellään mutta ihmisen, taikka miksi näitä kahdella jalalla käveleviä olioita saakaan nykyisin sanoa, muisti lienee hyvin lyhyt. Vastakkainasettelulla tarkoitettiin aseiden kalistelua ja sotia maailman eri kolkissa ja paikallisesti oltiin joko työnantajien leirissä taikka työntekijöiden leirissä, oikeistolaisia taikka vasemmistolaisia, maalta taikka kaupungista, kuuluttiin kirkkon taikka ei jne.

Nykyisin on suvaitsevaisia ja vähemmän suvaitsevaisia, heitä kutsutaan rasisteiksi ja vihapuhujiksi. Kukaan ei tiedä mitä nämä määreet pitävät sisällään mutta valtakunnansyyttäjän mielestä niistä joka tapauksessa voi syyttää. Eli täytyy olla jotain erityisen pahaa.

Kun kansankirkkomme alkoi hajota ja sinne muodostui monenmoisia porukoita omistamaan Jumala ja hänelle annettiin merkityksiä kuten rakastelun siunaaminen ja seksin ylistys.

Suomalaiset tykkäävät hallinoida. Kirkossa kirkolliskokous tekee julkilausumia ja piispainkokous joko juo kahvia ja syö kampaviinereitä ja kirkossa omat oikeassa olevat porukat keskenään läträävät kirkkoviinillä.

Piispainkokous antaa ohjeita joita on noudatettava. Taikka rangaistaan. Siis ainakin pitäisi rangaista tottelemattomia. Ja pitäisi noudattaa.

Kirkko, siis evl-kirkko ei vihi avioliittoon samaa sukupuolta olevia. Taikka siis vihkii. Viimeiset uutiset tulevat Reisjärveltä jonne riensi Sievin kappalainen Anita Leppälä vihkimään homoparin kun niin kovasti rakastavat toisiaan. Varmasti rakastavatkin mutta että avioliitossa olisivat niin mitä tuohon sanoisi. No pariskunta nyt ainakin.

No tilanne taitaa olla vähän samanlainen kuin maahanmuuttopolitiikassa. Kun ei ole pakolainen vaikka sellaisella statuksella tänne tullaan, niin täällä saa hengailla kielteisen päätöksen jälkeen valtion eli meidän veronmaksajien piikkiin kuin mitään päätöstä ei olisikaan. Tarjotaan toimeentulo veronmaksajien piikkiin.

Ihmettelen miksi kirkko ei muka vihi ja muka meillä on maahanmuuttopolitiikka, jonka yksi on turvapaikkastatus ja sen myöntäminen ja tutkiminen. Kun määrätään poistettavaksi maasta niin ei poistetakaan.

Maailma ei kaikille ihmisille ole tasa-arvoinen. Kristikunnan yksi merkillisin maa on Israel, jolle pyydetään rukoilemaan siunausta sen harjoittamalle väkivallalle ja tappamiselle. Maa on yksi rasistisimmista mitä tiedän. Meillä aikanaan Etelä-Afrikkaa pidettiin rasismin mallimaana. Israelin väkivalta ja valloituspolitiikka ei kaukaa vie tätä samaa. Nyt Israel on tekemässä päätöstä suurten palestiinalaisalueiden liittämisestä Israeliin. Palestiinalaiset ajetaan pois. Kun palestiinalaiset puolustavat kotejaan niin sitä kutsutaan väkivallaksi mutta Israelin väkivaltaa siunatuksi väkivallaksi.

Yksi eniten arvostamistani kristityistä on hyvin tuntemani piispa Munib Younan. Hänen sanansa ovat todellista kristillisyyttä, hän kutsuu rauhaan ja sovintoon.

Ihan oikeasti kristinuskossa ei ole koston oikeutta eikä ketään saa tappaa. Jos näin ei olisi niin minä en olekaan kristitty tässä suhteessa. Palestiinalainen on minulle yhtälailla Jumalan lapsi kuin minäkin. Kun otan Kristuksen omaksi elämässäni niin siinä tulee myös palestiinalainen minun veljeksi ja sisareksi.

Vastakkainasettelun aika ei ole ohi.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
33 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Juha Hyrsky

Tykkään tuosta Tuomon tyylistä kaivaa verta nenästään, vaikka yleisesti ottaen en jaa hänen ihmettelynsä kauhukabinetin maisemia. Mutta tuosta Israel-kannasta pidän ja olen siinä täysin samaa mieltä. Tässä asiassa Tuomo näkee kirkkaasti asian ytimeen. Olen aiheesta kirjoittanut niin paljon, etten enää jaksa mutta kiitän ja kannustan sinua Tuomo palamaan kirkkaasti molemmista päistä. Tulee siinä prosessissa varmaan jotain hyvääkin pintaan.

Yki Räikkälä

Kyllä. Netanyahu on ajamassa maataan kohti hylkyvaltion asemaa. On ollut kyllä varsin mielenkiintoista kuinka länsimaat ovat olleet vaiti ja käyneet kauppaa Israelin kanssa kaikesta sen harjoittamasta palestiinalaisten ihmisarvon lokaan polkemisesta huolimatta. Suomikin käy edelleen kauppaa tämän maan kanssa. Etelä-Afrikkaa kyllä moralisoitiin aikoinaan.

Jos Netanyahu toteuttaa aikeensa eli liittää miehittämänsä alueet Israeliin, on erityisen mielenkiintoista seurata kansainvälisen yhteisön reaktioita. Käykö samoin kuin Krimin niemimaan kanssa… Epäilen.

Kari Kukkanen

Koska olen tottunut sylkykupin asemaan, tarjoudun auliisti.

Israel on saanut apartheid-valtion aseman, syystä tai syyttä. On itsestään selvää että juutalaiset eivät käännä toista poskea (enää) kun heitä lyödään, saatuaan vihdoin oman valtion 1948. He eivät suostu paljastamaan kaulaansa islamistien kurkunleikkaajille vaan asettuvat vastarintaan, josta heitä tuomitaan YKn EUn, Venäjän ja nimenomaisesti islamistisen maailman taholta (ainoa joka antaa tukensa on toinen hylkyvaltio, USA).

Israel tarjosi itsenäistyttyään 1948 rauhaa naapureilleen, mutta heti seuraavana aamuna ne hyökkäsivät ylivoimaisin joukoin, mutta kärsivät tappion. Seuraavat yritykset Israelin tuhoamiseksi 1967 ja 1973 eivät nekään tuottaneet tulosta, maailman suureksi harmiksi, sillä samana vuonna arabimaat pistivät öljyhanat kiinni pakottaakseen muut maat jättämään Israelin yksin.

Sen jälkeen Israel on luovuttanut alueita rauhaa vastaan (Siinai, Gaza) ja tarjosi erittäin edullisen sopimuksen Arafatille Oslossa 1994, mutta A. kieltäytyi ja aloitti terrorikampanjan jossa satoja juutalaisia räjäytettiin busseissa ja kahviloissa. Seurauksena oli muurin rakentaminen, jonka maailma tietysti tuomitsi jyrkästi apartheidina, koska terroristit eivät enää voineet vapaasti kulkea edestakaisin.

Abbas on kieltäytynyt (Hamas vielä jyrkemmin) kaikista neuvotteluista ja viimeksi Trumpin ehdotus torjuttiin lukematta sitä.

Ongelman ydin ei ole politiikka tai edes siirtokunnat, vaan uskonto. Koska juutalaiset ovat tulleet islamin hallitsemalle alueelle (Dar as-Salaam; muu maailma on sodan alue, Dar al-Harb) se on törkeä loukkaus Allahia kohtaan ja pakottaa kaikki muslimit pyhään sotaan juutalaisia vastaan. Iran on vannonut tuhoavansa ydinpommeillaan (kunhan saavat ne aikaiseksi) Tel-Avivin ja Hamas on vannonut ajavansa juutalaiset mereen itsenäisestä Palestiinan valtiosta (mitä ei todellisuudessa ole koskaan ollut tuolla alueella).

Että silleen.

Juha Hyrsky

Kari Kukkanen on läpäissyt Netanyahu-opiston kurssit. Harmi, että sillä oppimäärällä ei rauhaa rakenneta. Sen vain sanon, että uskonto ei todellakaan ole ongelma. Ongelma on vanha tuttu: kuka omistaa maan, kuka omistaa luonnonvarat, kuka määrää liikkumisesta

Kalevi Kauppinen

Uskonto on nimenomaan se ongelma, koska vääräuskoiset pitää tappaa. Me täällä suomessakin kuulutaan vääräuskoisiin, että sillein.

Kalevi Kauppinen

Valtakunnan syyttäjällä ja tasa-arvo valtuutetulla olisi Lähi-idässä töitä, koska siellä vihapuhetta riittää ja sukupuolten tasa-arvo on kaukana.

Yki Räikkälä

Pari yhdys sana vihrettä, mutta mitäs niistä.

Kalevi, vihapuhe siellä ei ole vain palsujen yksinoikeus. Sukupuolten tasa-arvoisuus on sekin vähän hankala juttu. Kaikki me tiedämme, ettei islaminuskoisissa kulttuureissa tasa-arvo tosiaan toteudu, mutta suuri osa islamin uskoisista ovat ihan kunnollisia sen asian suhteen. Toisaalta Israelin ortodoksijuutalaiset kammoksuvat naisten tasa-arvoisuutta miehiin nähden. He ovat yhtä jyrkkiä kuin islamistit tässä asiassa. Kai tiedät senkin, että synagoogissa naiset ovat eristetty omaan osastoonsa samoin kuin moskeijoissa. Puhtaassa juutalaisuudessa sukupuolten tasa-arvo on yhtä kaukana kuin puhtaassa kristillisyydessä ja tiukassa islamissa.

Tasa-arvovaltuutettua ei liene Israelissa olevankaan. Vai olenko väärässä? Joku vuosi sitten Netanjahu julisti, että ”Israel on vain yhden kansan kansallisvaltio – juutalaisten, eikä kenenkään muun”. Heinäkuussa 2018 hyväksyttiin laki, joka määrittelee Israelin valtion juutalaisten kansallisvaltioksi. Arabian kieli menetti virallisen kielen aseman heprean rinnalla. Israelin sisällä asustaa edelleen noin 1,8 miljoonaa arabia. Edelleen, vain juutalaisilla on takaisinpaluuoikeus. Ei arabeilla, vaikka sukujuuret olisivat alueella. Tasa-arvo?

Miksei Suomessa muuten ole kielletty ruotsia virallisena kielenä? Pitäisikö saamen kielikin kieltää separatismina?

Kalevi Kauppinen

”Pari yhdys sana vihrettä, mutta mitäs niistä.”

Missä sanoissa virhe on.

Juha Hyrsky

Kalevi Kauppinen: ikävä sanoa asioita, jotka eivät ole mielipiteitä vaan faktoja. Asia nyt vaan on niin, että ylivoimainen, murskaava enemmistö muslimeista ei halua tappaa vääräuskoisia. Se nyt vaan on niin mutta järkivapaa mylly pyörii siitä huolimatta. Ei tunneta taustoja, ei tunneta retoriikkaa, ei tunneta ihmisiä mutta järjettömimmät ajatukset tarttuvat internetistä kyllä. Että se siitä vääräuskoisten tappamisista. Vainoharhaisuus on yksi sairaus sekin.

Kalevi Kauppinen

”Kalevi Kauppinen: ikävä sanoa asioita, jotka eivät ole mielipiteitä vaan faktoja.”

Ei tarvitse sanoa mielipiteitä, vaan voi katsoa uutisia, joissa Lähi-idän valtioiden johtajat antavat lausuntoja, niin faktat voi kuulla omin korvin ilman mielipiteitä. He eivät anna vain lausuntoja, vaan toteuttavat aikomuksiaan myös käytännössä.

Vaikka suurin osa kansasta olisi rauhanomaisia, mutta he eivät voi muuta kuin seurata sivusta, kuinka väkivaltaan viranomaiset kansalaisiaan kehottavat. Jopa lapset koulutetaan sotimaan vääräuskoisia vastaan. Tässä ei mielipiteet auta, vaan on katsottava totuutta silmiin ja tunnustettava se, kuinka asiat ovat.

Uutiskanavia on muitakin kuin mitä Suomessa kuulemme.

Kari Kukkanen

Juha ”Kari Kukkanen on läpäissyt Netanyahu-opiston kurssit. ” Onko tämä ymmärrettävä, että hyväksyt kommenttini asiasisällön, mutta et Netanyahua? Onko tämä ”ad hominem”?

”Sen vain sanon, että uskonto ei todellakaan ole ongelma.”

Se on nimenomaan ongelma. Ateisti ei tietenkään voi tunnustaa että uskonto vaikuttaisi mitenkään, mutta menepä kysymään joltakin muslimilta pitääkö Jerusalemin olla minkään muun kuin islamin hallussa?

Yki Räikkälä

Kalevi, ei sen väliä ole. Olin hieman ärsyyntyneellä tuulella ja siksi tartuin. Mutta: ”Valtakunnan syyttäjällä” ja ”tasa-arvo valtuutetulla”. Nuo molemmat ovat yhdyssanoja.

Lähi-idän valtioiden johtajat muuten ovat yksi asia. Toinen on näiden maiden kansalaiset, joista suurin osa haluaa elää rauhallisesti ja sovussa. Johtajat eivät edusta kansaa missään maassa.

Kalevi Kauppinen

Annan aina ensin oikolukuohjelman tarkistaa tekstin, ennen kuin sen julkaisen. Jos se tekee virheitä, niin sille en voi mitään. Tämäkin kirjoitus on käynyt oikolukuohjelman kautta.

”Lähi-idän valtioiden johtajat muuten ovat yksi asia. Toinen on näiden maiden kansalaiset, joista suurin osa haluaa elää rauhallisesti ja sovussa. Johtajat eivät edusta kansaa missään maassa.”

Kun seuraa Lähi-idän kansojen mielenosoituksia ja kansalaisten haastatteluja, niin ainakin minä saan toisenlaisen käsityksen. Ei täällä lännessä huudella, että kuolema jollekin kansalle.

Kari Kukkanen

”Ja se on Kari Kukkanen silkkaa paska puhetta, jos tähän Allahin sotket. Jumalat eivät maailman rajoja piirtele olkoonpa toteemipaalu minkänäköinen tahansa.”

Kuten jo aikaisemmin totesin, ateisti ei tietenkään usko mihinkään materialismin ulkopuoliseen. Se, kenenkä puhe on ulosteperäistä, tullaan arvioimaan viimeisellä tuomiolla, johon minut kutsutaan ensimmäisenä.

Kalevi Kauppinen

Olen seurannut jo pitkään Lähi-idän tilannetta, kuinka se kehittyy. Rauhaa siellä ei koskaan tule olemaan, sen verran uskon Raamattuun, että pidän sitä totena.

Kuka uskoo siihen, että rauha saavutettaisiin täyttämällä kaikki vihollisvaltioiden vaatimukset. Jos niin tehtäisiin, niin se olisi Israelin kansan loppu, mutta kun Raamattu sanoo, ettei sellaista enää koskaan tule, niin uskottava se on.

Iran pyrkii valmistamaan pitkän matkan ohjuksia jotka kantavat ydinkärkiä, jos tätä ei pystytä hillitsemään, niin se tietää sotaa, joka olisi Iranin tuho. Israelin rajoilla on satojatuhansia ohjuksia valmiina iskemään, kun vain sopiva hetki tulee. Sen takia Israel joutuu tuhoamaan asevarastoja Syyriassa, jotka Iran sinne toimittaa, tämän takia Gazan merialueella on saarto, ettei sinne rahdata sotamateriaalia.

Israeliin ammutaan suuri määrä raketteja siviilikohteisiin, palapommia lennätetään leijojen avulla tuhoten viljelyksiä, rajan läpi pyritään väkivalloin tekemään tuhoja siviiliväestön keskuuteen. Rakettisateessa on asukkaiden hälytyksen sattuessa aikaa vain muutama kymmen sekuntia päästä suojaan talojen alle rakennettuihin suojiin.

Tätä luetteloa voisi jatkaa vielä pitkäänkin, mutta kaikkien vähänkin asioita seuraavien sen pitäisi tietää, mitä siellä tapahtuu. Voisiko joku sanoa sen, miten pitäisi toimia, että rauha syntyisi, ja vääräuskoisia ei enää vainottaisi.

Antakaa ihmeesä käytännön ohjeet, jotka lopettaisivat sotatilan. Minusta ei ole muita vaihtoehtoja kuin hylän maansa, tai antaa kansan tuhoutua, ellei sitä puolustettaisi. Tässäkin tapauksesa löytyy tähän Raamatusta vastaus. Raamatun kaikki ennustuksen käyvät joka tapauksessa toteen, jos siihen ei usko, niin on turhaa uskoa koko Raamattuun.

Kari Kukkanen

Tuomo ”MInä en ole ateisti.”

Sanoinko, että sinä olet ateisti? Jos joku ei usko Jumalaan, ymmärtääkseni sellainen on ateisti.
Hämmästyin, koska väitteesi mukaan Jumalalla tai Allahilla tai millään epäjumalalla ei muka olisi mitään tekemistä ihmisten toimien kanssa.

Minun Jumalani vaikuttaa minussa tekemistä ja tahtomista, jos en synneilläni Häntä estä. Allah ja mikä tahansa muu vaikuttaa taas niihin uskoviin, esim. tappamalla vääräuskoisia, kuten kristittyjä ja juutalaisia eri puolilla maailmaa.

Se, että uskonto naamioidaan politiikaksi, ei muuta asiaa.

Kari Kukkanen

Tuomo. En puhunut kristinuskosta ja politiikasta, vaan siitä että islam määritelmän mukaan ei voi sietää niillä alueilla, jotka joskus ovat olleet islamin hallussa, että sinne muodostuisi muuta hallintoa. Sen takia Israel valtiona on hävitettävä uskonnon määräämänä.
Se, että uskonto ja yhteiskunta ovat islamissa sama, osoittaa vain analyysini oikeaksi.
Miten taas minun Jumalani (isolla kirjaimella!) toimii, on minulle henkilökohtaista, mutta vaikuttaa siihen miten toimin yhteiskunnassa.

Kalevi Kauppinen

Mitä Israelin pitäisi tehdä, että pysyvä rauha tulisi, siihen ei näytä vastausta tulevan. Pitäisikö avata rajat, poistaa muuri rajalta, antaa tappaa siviilejä, antaa Iranin tuoda ydinkärkiä rajalle. Olisiko tämä sitä kunnioitusta, joista Tuomo puhuu, minusta kunnioitus pitää molemminpuolista, niin silloin se onnistuu, ei muuten. Jos juutalaisia nimitetään sikojen jälkeläisiksi, niin onko se kunnioitusta.

Raamatun mukaan Jumala pitää Israelia omaisuuskansanaan, jota se on kurittanut kovin ottein mutta ei koskaan hylkää, jos tätä ei usko, niin turha on vedota toisen kunnioittamiseen, jos ei pysty sanomaan, miten erimielisyydet ratkaistaan.

Islamin oppia ei voi koskaan sovittaa juutalaisten Jumalaan, koska ne ovat kaukana toisistaan. Tilanne ei ratkea muuten kuin lopettamalla väkivalta puolin ja toisin, mutta näillä eväillä se ei ole mahdollista.

Kari Kukkanen

En ole väittänyt juutalaisista yhtään mitään, paitsi että he ovat rasisteja samalla tavoin kuin esim. perusssuomalainen.
En vieläkään ymmärrä: onko islamin poliittisen aatteen takana uskonto vai ei? He itse perustavat vaatimuksensa juutalaisten karkoittamisesta alueelta nimenomaan uskontoon ja se on vain naamioitu poliittiseksi vaatimukseksi. Jerusalem on kolmen uskonnon pyhä kaupunki (tosin islamissa se on vasta kolmanneksi pyhin, perustuen Muhammedin näkemään uneen, jossa olisi ihmehevosella ratsastanut ilman halki kaukaisimpaan moskeijaan [al-Aqsa] ja sieltä taivaaseen. Tosin al-Aqsa moskeija rakennettiin vasta 60 vuotta M:n kuoleman jälkeen). Silti muslimit kieltävät muiden rukoukset temppelivuorella.
1948 Israelin päämisteri David Ben-Gurion tarjosi rauhaa mutta se ei kelvannut. Suurin osa palestiinalaisista pakolaisista lähtivät kun arabihallitukset käskivät heidät pois tietä kunnes juutalaiset olisi tuhottu. Osan pakottivat juutalaiset pois. Vastaavasti 1940-1950-luvulla muslimivaltiot karkoittivat noin 700 000 juutalaista pois maistaan ja suurin osa muutti Israeliin.
Että siinä sitä tasapuolisuutta.

Kari Kukkanen

Onhan itsestään selvää, että ainoastaan kristityt ja juutalaiset ovat rasisteja kun taas ateistit ja islamistit eivät.

Tuo vaatimus juutalaisten karkoituksesta koko alueelta on humanismin (lue islamismin) kaunein kukkanen.

Kari Kukkanen

Mielenkiintoista kuinka Jeesuksen sana Matt. 24:18 ”Missä on raato, sinne kokoontuvat korppikotkat” on toteutumassa: Israel on tuomittu kuolemaan ja raadonrepijät ovat valmiina ympärillä.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial