Vaikeaa on

Ei tunnu syntyvän tarpeellisia päätöksiä koronan leviämisen estämiseksi. Jauhetaan päivästä toiseen samoja asioita, ja aika kuluu, mutta mitään ei tapahdu.

Nyt olisi korkea aika saada rajat sillä tavoin hoidettua, ettei ulkomailta tulisi koronaa. Pohjoismaissa asia on hoidettu, mutta mikä siinä on niin vaikeaa suomessa.

Maski pakko olisi tarpeellinen, ja alueellinen liikkumiskielto pahimmilla alueilla pitäisi olla jo käytössä.

Kun asiaan sotketaan puoluepolitiikkaa, niin tulos on tämän näköinen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
5 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Seppo Heinola

Miten niin mitään ei tapahdu? Tosiasiassa on tapahtunut ja tapahtuu paljonkin. Minutkin on jo esim. rokotettu ja ohjeistettu muutenkin käyttämään hyvää maskia, välttämään väkijoukkoja ja turhia tapaamisia ja pesemään riittävästi käsiäni. Mutta tekee Marinin hallitus niin tai näin se on aina Mariinille kateellisista sovinisteista ja kokomustista väärinpäin. Onko esim. Ruotsissa muka asiat paremmin. Kuolleisuus on Suomeen nähden moninkertainen!

Markku Hirn

Suomessa ei kannattaisi valitella siihen nähden miten hyvin asiat ovat tähän mennessä menneet. Ruotsi ei ole koskaan toipunut alkuhankaluuksista kun täällä vedottiin ihmisten ymmärrykseen ja hyvään tahtoon ilman pakkotoimenpiteitä. Täällä on kuollut kymmenkertainen määrä verrattuna Suomeen ja suhteessa väestöön. Norja , Tanska ja Suomi ovat esimerkillisiä. Nyt surettaa että Virossa on tilanne paha. Siellä on koronan lisäksi valtava huumekuolleisuus , fentanyl on drogi joka tappaa siellä ja USAssa. .

Tauno J. Jokinen

Ruotsi ei oikein ole kovin hyvä vertailukohta Suomelle. Vanhainkotien ja sairaaloiden henkilökunta Ruotsissa on heikosti koulutettua. Lisäksi Ruotsissa on paljon lähiöitä, joissa asutaan tiiviisti ja kaulaillaan paljon. Vastaavalla tavalla Suomessakin sairastuvuusluvut ovat suuria Itä-Helsingin alueella.

Suomessa korona-aikana ei ole ollut yhtään ”ylimääräistä” kuolleisuutta. Ruotsissa ”ylimääräisiä” kuolleita on 6’000. Kun tavallisena vuotena kuolee liki 100’000 ruotsalaista, tämä koronakuolleisuus on Ruotsissakin ollut varsin varsin maltillisella tasolla.

Pitkän päälle nousee merkitykselliseksi erilaiset traumakokemukset ja niiden taloudelliset ja terveydelliset seuraamukset. Tässä suhteessa ruotsalaisten rauhallinen suhtautuminen koronaan voi jatkossa osoittautua merkitykselliseksi.

Itse olen tekemisissä nuorten ihmisten kanssa ja sillä suunnalla opiskelijaterveyspalvelut ovat jo pitkään myyneet eioota. Myös opettajapuolella on porukkaa, jota taisteluväsymys on pahasti uuvuttanut. Samaan aikaan pakko ihmetellä, miksi täällä meilläkin ruokapaikat ja kuntosalit ovat suljettuna.

Tautitapauksia on Oulussa yhden käden sormelliset päivässä ja monessa lähiympäristön kunnassa pyöreät nolla. Onneksi tulee kesä ja pääsee golf-kentälle. Polkaisin tänään pyörällä katsomassa ja siellä jo innokkaimmat hakkasivat palloa rangella.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial