Uskonnollinen ja kansallismielinen arroganssi

Kuvakaappaus Ylen sivulta 22.7. Ali Khamenei ilmoitti, että Koraanin ”pyhyyttä” loukanneet ihmiset ansaitsevat ankarimman mahdollisen rangaistuksen. Eli ei armoa, teloitetaan.

Tällä palstalla olen kirjoitellut suunnilleen poikkeuksetta uskontoihin liittyviä ajatuksiani – blogialustan teeman mukaisesti. Aikoinaan hällävälistisyyteni loputtua ryhdyin pitämään blogia Kotimaa24-palstalla, jossa kirjoitin ajatuksiani uskonnoista, uskomisesta ja kirkosta yhtenä vallan linnakkeena. Ja kommentoin muiden kirjoituksia. Tätä kesti kaksi ja puoli vuotta. Sitten blogistolle tuli ns. uudistus ja useat blogistit heivattiin sivuun. Kahdesta uskonnottomasta minä sain kenkää. Monet muut uudistuksen jälkeiseen blogistoon sopimattomat änkyräuskovaiset tai muuten uskontopoliittisesti epäkorrektit kirjoittelijat saivat lähteä.

Ulos heivatut perustivat erään keskustelufoorumin, johon minutkin kelpuutettiin mukaan. Facebookiin perustettiin myös ryhmä, jossa Kotimaa24 -blogistolta ulosheitetyt jatkoivat Kotimaa24 -blogistoon sopimattomia päästöjään. Minäkin olin siinä mukana jonkun aikaa, kunnes yksi ryhmän funkuista, Päiviö Latvus, yksi kiistelykumppanini, heitti minut sieltäkin ulos. Pääsin sitten uudelleen, mutta ryhmä on kuivahtanut kasaan. Enää yksi jakaa siellä umpiuskovan tekstejään. Tähän blogimetsään olen osallistunut alusta saakka. Kirjoituksiani täällä on nyt joku kolmisen sataa. Kommentteja omissa sekä muiden bloggauksissa on moninkertainen määrä.

Kun siis olen täällä ollut uskontokritiikkiorientoitunut, olen kuitenkin kommentoinut useita poliittisia mielipiteitä sisältäviä blogitekstejä. Ja kun näin olen tehnyt, olen tullut lähes pois heivatuksi siksi. Poliittiset kannanottoni eivät olleet sopivia. Nyt, kun Norjan Utøyan saaren hirmutöistä on kulunut 12 vuotta ja maassamme on ollut tiettyjä tapahtumia, teen poikkeuksen linjastani pitäytyä vain uskontoaiheissa.

Äärioikeistolainen Anders Behring Breivik murhasi 77 henkilöä Norjassa. 69 oli Utøyan saarella sosialidemokraattisen nuorisojärjestön kesäleirillä ollutta nuorta ja heidän ohjaajiaan. Tämä joukkosurma on pahin Pohjoismaissa rauhan aikana tehty terroriteko. Ja se kumpusi äärioikeistolaisesta ideologiasta.

Kansallismielinen ja uskonnollinen arroganssi eivät kumpikaan ole hävinneet. Aina kumpaakin on esiintynyt, mutta viime vuosina molemmat ovat taas nostaneet rumaa päätään enemmän esille. Uskonnot ovat ideologioita ja ne ovat poliittisia. Ja mitä tiukempi ote yhteiskuntaan uskonnollisilla johtajilla on, sitä poliittisempia ne ovat. Suomessakin näin oli, ja kirkon kritisoiminen saattoi johtaa jalkapuuhun istuskeluun kirkon porstuaan, mutta yhteiskunnan sekularisoituminen on siirtänyt kirkon vähän syrjemmälle politiikan kentällä. Toki kirkko yrittää pitää kiinni valtansa rippeistä, mutta kirkon jäsenmäärän väheneminen vie kirkolta sen vähäisenkin poliittisen vaikutusvallan.

Ruotsissa on alkanut Koraaninpolttosesonki. Vaikka olenkin tyyten uskonnoton ja uskontoja erittäin vieroksuva, en ymmärrä ns. pyhien kirjojen polttamista, repimistä, saveen polkemista ym. Sekin saa harmia aikaan siinä kuin ne pyhät kirjat. Mitään hyötyä tuollaisella typeryydellä ei saada aikaan. Uskontojen harjoittama arroganssi ei tuollaisilla banaaleilla mielenosoituksilla häviä. Pikemminkin käy päinvastoin. Iranin uskonnollinen johtaja Ali Khamenei on julmistuneena ilmoittanut, että Ruotsi valmistautuu sotaan koko muslimimaailmaa vastaan. Tällaista retoriikkaa on aina harjoitettu ennen kuin alkaa sotiminen tai muu väkivallanteko. Näin alkoi viimeksi Venäjän järjetön hyökkäyssota Ukrainaan.

Kun Breivikin hirmutöistä on nyt kulunut 12 vuotta, on juuri näinä aikoina uutisoitu kahdesta eri äärioikeistolaisesta ryhmästä, jotka molemmat ovat valmistelleet väkivaltaisia terroritekoja. Pohjois-Satakunnassa ja Päijät-Hämeessä. Meillä Suomessa. Jälkimmäinen porukka valmisti 3D-tulostuksella konetuliaseita. Yksi pohjoissatakuntalaiseen jengiin kuulunut tuhopoltti Niinisalossa puukerrostalon, joka oli suunniteltu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi. Eduskunnassamme istuu henkilö, joka tuolloin julisti julkisesti rukouksensa kuullun. Ei liene tarpeen epäillä hänen tarkoittaneen, että Jumala oli kuullut ja ohjannut tuon nuoren tyypin tuhotekoon. Tuo kansanedustaja vertasi eduskuntasalissa turvapaikanhakijoita vieraslajeihin.

Saman puolueen edustaja joutui eroamaan ministerin paikalta syystä, että oli flirttaillut natsismin ja äärioikeistolaisten kanssa. Laskenut leikkiä asioista, joiden kanssa leikkimisestä Saksassa saisi rikostuomion. Sisäministerinä on nyt saman puolueen edustaja, joka taas on puhunut väestönvaihdosta eli salaliittoteoriasta. Tämä muuten poisti urakalla postauksiaan somesta heti, kun puolueen puheenjohtajan, nykyisen valtiovarainministerin, vanhat kirjoitukset tulivat esiin. Tämä kirjoitteli 31-vuotiaana maisterina ja tohtorikoulutettavana sadoittain uskomattoman raakoja, rasistisia ja ihmisiä epäinhimillistäviä viestejä Halla-ahon Scripta-blogin vieraskirjaan. Halla-aho ei sanoudu irti omista syvästi muukalaisvihamielisistä, homontappo- ja raiskausfantasioita sisältäneistä Scriptan kirjoituksistaan. Yksikään puolueen jäsenistä ei ole ottanut etäisyyttä kirjoitustensa ja puheidensa rasismiin. Puheenjohtaja on sen jälkeen, kun maan presidentti puuttui asiaan, ainoastaan pakon edessä pyytänyt anteeksi epäonnistuneita muotoilujaan. Niin, siis muotoilut olivat hänestä epäonnistuneita. Ei sisältö. Ja seuraavana päivänä hän sitten Twitterissä käytännössä teki tyhjäksi anteeksipyyntönsä.

Yleensä on niin, että retoriikka ilmentää eetosta ja toisinaan, ellei usein, on käynyt ja edelleenkin käy niin, että se eetos, joka retoriikan taustalla on, konkretisoituu teoiksi. Maassamme on aivan todennäköisesti noiden kiinni saatujen ryhmien lisäksi runsaasti väkivaltaiskuista haaveilevia ja natsahtavia henkilöitä. Ei yhtään helpota eloa ja oloa se, että tiettyjen ideologioiden komppaajia on siis myös maamme päättävissä elimissä. Tosin hallitus näiden tapahtumien seurauksena joko hajoaa tai ministerit vaihtuvat heti syyskuun alkupuolella.

Hallituksemme joutui vain parin viikon olemassaolonsa jälkeen mielenkiintoisesti tekemään julkilausuman, jossa sanoudutaan irti rasismista, vaikka se on jo selvästi perustuslaissa ilmaistu ja sen pitäisi olla itsestään selvää.

Edit: poistettu Norjan pääministerin tviittaus. Lienee olevan disinformaatiota, jonka jätin itse tarkistamatta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
27 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anne Mikkola

Jos toimittajat onnistuvat kaatamaan hallituksen, se merkitsee seuraavissa vaaleissa entistä suurempaa voittoa persuille. Saksassakin totalitarististen ykkösvihollinen AfD on viimeisimpien kyselyiden mukaan jo suurin puolue. Siellä media on saanut aikaan tilanteen, jossa AfD kannattajia aidosti jo kohdellaan kuin juutalaisia aikanaan. Ja suosio siitä kasvaa.

Tauno J. Jokinen

Joo Anne …

Tampereen kurssit ja Sirola-opiston käyneet toimittajat maalittavat ja feministi-woke-vasemmistolainen rahvas kiljuu naama vihreänä. Ei siinä mitään. Hallituksen pitää osata tonnin seteli naamalla vastata, kuten Sanna Marin – ’Jäitä Hattuun Boomerit, Get Over It! Jos jollain on herne nenässä ja naama punainen, kannattaa työntää hernettä toiseenkin sieraimeen. Kyllä se siitä hiljenee, kun happi loppuu. Tosin psykologi Ben Furman aikanaan opetti ihan päinvastaista ajattelutapaa.

RKP on hallituksen heikoin lenkki ja minusta tuntuu, että siitä se repeää. Kun hiukankin tuntee RKP:n historiaa, tietää kyllä, että RKP on maan rasistisin puolue – kaikilla mittareilla. Axel Olof Freudenthalin kunniaksi vuoteen 2013 asti jaettu fasistimuistomerkki ei ole puolueen äärirasistisesta arvomaailmasta ainoa todiste:

Freudenthal näki suomenkielisen enemmistön uhkana, ja esitti siltä suojautumiseksi aktiivista vastarintaa ja jopa radikaaleja toimia, kuten separatismia, vastoin Axel Lillen maltillisempia kantoja. Freudenthalin teorioissa kieli, kansallisuus ja rotu oli yhdistetty. Näiden pohjalta hän väitti ruotsinkielisten olevan rodullisesti ylivertaisia tavalla, joka voidaan rinnastaa sen aikaisiin arjalaisiin rotuoppeihin Euroopassa. (Wikipedia).

Ei ole oikeastaan sattumaa, että RKP haluaa kieltää mustan ytimensä. Äärimmäisen pahuuden näkeminen itsessään on niin pelottavaa, että siitä pitää syyttää muita. Vähän sama ongelma on Ruotsissa, joka ei vieläkään oikein ole sinut natsiaatteen keksimisen kanssa – alunperinhän Mälaren-järven rannoilla asuneet korkeaotsaiset ruotsalaiset olivat ainoa puhdas arjalainen rotu. Tämä ei tietenkään koskenut pohjoisen matalaotsaista lappalaisväestöä, joista olisi varmaankin tehty lisääntymiskyvyttömiä, jos Ruotsin kuningas KustaaV olisi saanut asiasta päättää.

Kahtiajakautuminen liberaaleihin ja konservatiiveihin on todellinen ongelma, jota ei pidä vähätellä. Toisaalta Suomessa ja monessa muussakin maassa arvoperustaiset taisteluhaudat ovat jo niin syviä, että niissä kuulee vain samanmielisiä mielipiteitä.

Punakapina nousi aikanaan sen pohjalta, että sosiaalidemokraattien vaalivoitto mitätöitiin uusilla vaaleilla – ruotsinkielinen vallasväki ei oikein voinut uskoa, että sellainen demokratia, jossa rahvaskin sai äänestää, voisi mitenkään toimia. Sata vuotta tätä demokratiaa on nyt Suomessakin koeteltu, mutta hiljalleen ilmeisesti tyhmyys taas tiivistyy.

Viimeksi muokattu 10 kuukausia sitten by Tauno J. Jokinen
Seppo Heinola

Enkä ihan vertaisi tanssimista rasismiin.

Kalevi Kauppinen

Islamin uskoon kuuluu valloittaa koko maailma, Se tekee heistä hyökkääviä vääräuskoisia kohtaan. Sisäinen kuri on kova luopioita kohtaan, heitä rangaistaan armottomasti. Tämän takia koraanin poltto on heille punainen vaate.

Länsimaissa ei ymmärretä islamin olemusta. Kaikki ovat tottuneet siihen, että kristinuskoa saa pilkata kuinka paljon tahansa, eikä siitä seuraa mitään, päinvastoin pilkkaaja saa kunniaa.

Mitä enemmän islami leviää sitä enemmän sitä seuraa vieraissa maissa levottomuuksia, se on todistettu käytännössä.

Kalevi Kauppinen

Oletko lukenut koraania?

Tauno J. Jokinen

Kun asuin Irakissa, huomasin kyllä, että uskonto on siellä aivan eri tavalla läsnä, kuin länsimaissa. Saman huomasin Saudi-Arabiassa, jossa esimerkiksi tietoliikenneministeriössä työntekijöillä oli jalanpesupaikat rukoushuoneessa. Rukoilemassa käytiin aina kun kutsu kävi ja kävihän se.

Anne Mikkola

Islamiin kuuluu, että se on poliittista, teokraattista. Ei sitä voi sikäli verrata kristinuskoon. Muhammed ja Jeesus tai Paavali eivät olleet tekemässä yhteiskunnallista vallankumousta, ihan päin vastoin. Tämä olisi hyvä ymmärtää – eikä olla ns. sinisilmäisiä.

Seppo Heinola

Poimimpa tämä tähän: ” Janne Saarikkivi viittaa kolumnissaan (HS 25.7.) Jeesuksen vuorisaarnaan, jossa varoitetaan tuomitsemasta toista ihmistä. Ajaton neuvo, jota kannattaakin pitää esillä.Ongelmallista sen sijaan on se, miten Saarikivi soveltaa vuorisaarnaa perussuomalaisten ympärillä vellovaan rasismikeskusteluun. Lopputuloksena on, ettei ketään tulisi tuomita natsiksi.Kolumnissa jää huomaamatta, että valtaa hamuavien poliittisten voimien kritisoiminen on tyystin eri asia kuin yksittäisen ihmisen tuomitseminen. Siksi Matteuksen evankeliumista voikin löytää vuorisaarnan ohessa ankaraakin Herodekseen ja fariseuksiin kohdistuvaa kritiikkiä.
Jos Uutta testamenttia lukee laajemmin, kirja osoittautuu hyvinkin poliittiseksi. Jeesuksen julistuksen keskuksessa oli Jumalan valtakunta, joka murtautuu esiin köyhistä ja vähäväkisistä, muukalaisistakin. Uusi testamentti asettuu heprealaisten profeettojen jatkumoon, eikä siinä kavahdeta kritikoimasta vallanpitäjiä, jos nämä eivät edistä oikeudenmukaisuutta. Vastarinnan etiikasta kertoo myös varhaisten kristittyjen historia aina siihen asti, kun Rooman keisari kääntyi kristityksi ja kirkko liittoutui maallisen vallan kanssa.
Viime aikoina on löydetty uudelleen kristinuskon poliittinen ulottuvuus. Tätä löytöä ei saa vesittää lukemalla Uutta testamenttia yksipuolisesti jonkinlaisena yksilöhurskauden virikekirjana.”
Jyri Komulainen
dogmatiikan dosentti

Tää minäkinosaltani olen yrittänyt tolkuttaa jo kymmenet vuodet.Jeesus oli myös ja vahvasti poliittinen toimija ja selkeästi vasemmalta laidalta!

Anne Mikkola

Saarikiven juttu oli tärkeä. Joitain harvoja näyttää olevan jotka uskaltavat yrittää estää kansan ajamisen kahtia ja hajottamisen. Noteerattu on. En ymmärrä miten kukaan voi kannattaa tätä totalitarismia, ihmisten ilmiantamista, urkkimista, ajatuspoliisin toimintaa kansan alistamiseksi. Suoraan kuin jostain Neuvostoliiton synkiltä ajoilta. Kristinusko on tästä maasta kadotettu, ja tilalle on tullut joku tuollainen ykin tai Sepon edustama ajatusmaailma, joka on näköjään jo kovin luonnollinen olomuoto.
Saa minut todella surulliseksi. Ette edes yritä ymmärtää ja ajatella laajemmin. Oma agenda ja oma agenda – sokeasti – aikuiset ihmiset. Aika toivoton olo tulee.

Seppo Heinola
  • Vai että kapeakatseinen…. Omaksuttuani n 30 vuotiaana tesofisen maailmankatsomuksen hyväksyin myös Teosfisen seuran 1. ohjelmakohdan,joka jo 1870-luvulla määriteli seuran tarkoituksen olevan
  • Muodostaa ihmiskunnan yleisen veljeyden ydin huolimatta rodunuskontunnustuksensukupuolenyhteiskuntaluokan taikka ihonvärin eroavaisuudesta.
  • Yk:n ihmisoikeusjulistus, joka sai ko kohdasta vaikutteita, pääsi samaan noin 70 vuotta myöhemmin ja tasa-arvoisuutta ei esim. monet fanaatikot niin uskonnoissa kuin politiikassa hyväksy vieläkään.
Seppo Heinola

On tutkijoita (mm. Eisenman, Erle, Azlan) jotka perustellusti ovat nähneet Jeesuksessa myös makkabelais-mallisen poliittisen toimijan.

Seppo Heinola

” Muhammed ja Jeesus tai Paavali eivät olleet tekemässä yhteiskunnallista vallankumousta,” 
 

Mikäli

vallankumouksella tarkoitamme poliittisen johdon vaihtamista väkivaltaisesti niin kyllä Jeesuksen tarkoitus oli moninekin tutkijoiden mielestä syrjäyttää Herodes Agrippa, päästä irti Rooman ikeestä ja saada daavidilainen prinssi valtaistuimelle eli itsensä tai Jeesus Barabbas.Tapa toteuttaa asia oli kylläkin varsin erikoinen ja tarkkaa aikatauluun sidottu ja Jumalan ratkaisevan hetken apuun turvautuva. (Mars oikean asemaan 23 March eli Mars-kuuta 3×224 vuotta jälkeen Sanheribin) ja kapinajohtajan taktista antautumisenkin edellyttävä. Malli oli otettu Sanheribin armeijan tuhosta ja näkijä Theiraan kertomasta ja Daavidilaisista aikalaskelmista.”Theiraan

mukaaan eräs prinssi uskoi pelastavansa kansansa uhraamalla itsensä viholliselle:Näin koska Kaifas oli todennut, että “Parempi, että yksi mies hukkuu kuin koko kansa.” Isä

(mahdollisesti Joseph Arimatialainen alias Ari Mattheus) uhrasi siis oman prinssi-poikansa olemalla mukana suuressa neuvostossa antamassa ko. kuolemantuomiota.

Jaakobin protoevankeliumista mitä ilmenee Jeesuksen isän Joosefin olleen näet suuren neuvoston jäsen.

Saamme myös tietää juutalaisilta Viisailta:

”Jos on olemassa ryhmä ihmisiä ja pakanat sanoisivat heille: Luovuttakaa yksi teistä meille ja me tulemme lyömään hänet kuoliaaksi; jos te ette luovuta, me tulemme  lyömään teidät kaikki kuoliaaksi; (sääntönä on) antakaa lyödä kaikki kuoliaaksi älkääkä luovuttako heille yhtä ainutta sielua Israelissa; mutta jos he erottavat hänet joukosta…antakaa heidän luovuttaa

hänet heille, ettei teitä kaikkia lyödä kuoliaaksi.” (32. Tos.Terumot 7:20 jaJ.Terumot VI II 46b, . Qumranin zelootti-munkit odottivat

Messiasta yhdistämään Israelin eriuskoiset ja aloittaman valon lasten sodanpimeyden lapsia (Roomaa ja roomalaismielisiä heprealaisia) vastaan. Sodan piti alkaa astrologis-astronomiesti oikealla hetkellä, jolloin kalenterit olisivat kuun ja auringon suhteen ’tasan’ ja sodan Jumala Mars oikeassa asemassa. Tällöin he uskoivat myös Jumalan puuttuvan kansansa hyödyksi sotaan ja auttavan tuhoamaan Rooman sotajoukot. Olihan näinkäynyt usein aikaisemminkin

ja erityisen hyvin kansanjohtajien muistissa oli Assyrian kuninkaan Sanheribin kohtaama katastrofi, kun Herran enkeli iski taivaasta ja tuhosi hänen 185000 miehen Jerusalemia 23.4.  687 eKr. piirittänet joukot. Tässä tapauksessa myös sodan Jumala Marsilla oli ollut merkittävä rooli eikä vain astrologisesti vaan astronomisesti, Siksi Jeesukseenkin liittyy

Mars-teema monin tavoin.Mm. Marsin vrk:n tunnit x minuutit eli 24×37 antaa luvun 888 eli nimen JEESUS lukuarvon!

Seppo Heinola

Islamin uskoon kuuluu valloittaa koko maailma, Se tekee heistä hyökkääviä vääräuskoisia kohtaan.

Eikös se ole kristinuskonkin tarkoitus? Vuonna 1617 Ruotsi-Suomessa säädettiin laki, jonka mukaan vääränuskon harjoittamisesta seuraa kuolemantuomio. Näin oli siis aina siihen asti kunnes ateistis-deistinen valistus sai tuonkin typeryydenloppumaan. Kuolemantuomio tuli myös väärästä valasta, jumalanpilkasta, huoruudesta, taposta, sukurutsasta ja eläimeen sekaantumisesta. Myös rahanväärennös ja sotilaskarkuruus johtivat samaan lopputulokseen.
Mestauksen jälkeen uhrin pää, irti ranteesta hakattu käsi ja ruumis asetettiin kolmeen korkeaan teiliin.

Kalevi Kauppinen

Elämme nyt tätä päivää jonka takia menneisyys ei ole tämän päivän politiikkaa.

Kristinusko ei ole väkivaltainen uskonto niin että uskonnosta luopuneita rangaistaisiin kuolemalla.

Seppo Heinola

No onneksi ei ole -enää-kiitos siis ateistien ja valistusfilosofien. Kurin asiassa pitää maallinen lakimme… Mutta mitä tapahtuisi jo kristityt fanaatikot saisivat päätäntävallan? Pelkäänpä että enemmin tai myöhemmin palattaisiin entiseen.
Ja no haluavathan kristityt edelleen valloittaa koko maailman eli kristillistää kaikki kansat. Kuolemantuomioita muuten kannatetaan Amerikassa eniten ns raamattuvyöhykkeellä.

Anne Mikkola

Suomi taisi olla vähinten rasististen maiden joukossa maailmassa, ellei peräti kaikkein vähiten. Persut siis ovat jälleen oikeassa. Muita asioista olisi, joista olisi syytä olla paljon enemmän huolissaan. Mokomat (rumempi sana korjattu pois, jos lapsia sattuu foorumille) toimittaja-apinat ja muut sodan lietsojat. Näin ilmeisesti totalitaristinen maailmankuva ottaa vallan. Tämä on niin putinin idean mukainen tilanne, että mietin mitä se on tehnyt tämän trikkeröidäkseen. Julkaistaan jo ihmisten täysin yksityisiä viestejä. Häpeäisivät niiden lukijat.

Viimeksi muokattu 9 kuukausia sitten by Anne Mikkola
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial