13 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Yki Räikkälä

Oikea Media, TV7, AlfaTV vaiko mikä? Vaikka sama se.

Tauno J. Jokinen

Eilen tuli Yleltä A-tolk. Sielläkin oli mukana pari keskustelijaa, joilla oli selkeästi sympatioita Trumpin suuntaan. Samaan aikaan Ulkopoliittisen Instituutin Mika Aaltonen oli kuin nenässä olisi pussillinen herneitä. Aika tavalla tuntuu menevän tunteisiin koko tämä asia.

Onhan tätä levottomuutta ollut ilmassa viime aikoina. Ukraina, Valko-Venäjä ja Ranska nyt vain esimerkkeinä. Ei Yhdysvallat mikään kummajainen ole, kun huomioi, että siellä on vain kahdenlaista porrukkaa – valkoista roskaväkeä ja roskaväkeä.

Merkillepantavaa tässä jutussa on se, että tuon A-tolkin pohjalta arvioituna jopa neljännes amerikkalaisista sympatiseeraa tätä akuankka-liikettä. Tuo neljännes on nimenomaisesti sitä valkoista roskaväkeä, jonka hyvinvointi on aidosti uhattuna Yhdysvaltojen menettäessä kilpailukykyään.

Tilanne on hyvin paljon samansuuntainen kuin Saksassa sata vuotta sitten. Sepon lausuma syvä paheksunta ”todella etovaa” särähtää tässä suhteessa pahasti korvaan. Itse sanoisin, että asiasta pitäisi olla huolissaan.

Viimeksi muokattu 9 kuukausia sitten by Tauno J. Jokinen
Anne Mikkola

Mihin Tauno viittaat tuolla neljäsosalla? Minulta taisi mennä jotain ohi. Ilmeisesti Ruotsala on oikeassa, että tunkeutujat ovat jotain äärioikeistolaisia, joita varmastikaan ei ole 25% jenkeistä. Toki kun Newsmaxia katson siellä näkyi jopa mainos lastenkirjasta, jossa opastetaan Trumpin suuriin tekoihin.

Tauno J. Jokinen

Puolet amerikkalaisista on republikaaneja ja näistä puolet trumppilaisia. Trumppilaiset edustavat samaa valkoista roskaväkeä, kuin me persut täällä Suomessa. Kyse on ajatuksena samasta kuin, jos suomessa Persut ja Kokoomus olisivat samassa puolueessa. Republikaanit eivät voi heittää trumppilaisia uloskaan, joten aika solmussa ovat.

Eivät kaikki trumpilaiset tietenkään sinne capitolille kiivenneet. Keulilla meni varmaankin muutama Jeesuksen kaltainen temppelipöytien kaataja ja kourallinen lampaan kaltaisia opetuslapsia seurasi perässä. Näin ne vallankumouskset aina alkavat ja aina se aloittajajoukko on sitä samaa valkoista roskaväkeä, jota vituttaa tulla kohdelluksi roskaväkenä.

Se ei minulle aukene, mitä tarkoittaa termi äärioikeistolainen. Oikeistolainen ihminen on yleensä hyvätuloinen konservatiivi, eivätkä hyväosaiset koskaan kapinoi tai aloita vallankumousta. Heillä on liikaa menetettävää. Nämä ”äärioikeistolaiset” ovat lähinnä jalkapallohuligaanien kaltaista roskaväkeä, joita löytyy poliittisesti ja uskonnollisesti vähän joka lähtöön.

Yhdistävänä tekijänä kaikilla huligaaneilla on, etteivät voi yhteiskunnassa toteuttaa itseään positiivisella tavalla, joten he toteuttavat itseään negatiivisella tavalla.

Anne Mikkola

Aha joo. En oikein ole hahmottanut noita voimasuhteita, mutta noin se varmaan voi mennä. Nyt kun tappio on tappio tietysti uppoavasta laivasta hyppivät ulos entiset trumppilaiset. Tässä nyt näkee kenellä on mitään integriteettiä ja kenellä ei.

Seuraavaksi sitten nähdään, mitä totalitaristit saavat aikaan. Nyt jo jonkun ison uutiskanavan politiikantoimitus haluaa ”puhdistaa trumppilaiset”. Cleanse. Täytyisi varmaan tutustua Hitlerin kirjoituksiin, kun on jäänyt sivistyksessä väliin, mutta eikös tuo retoriikka ole sieltä peräisin. Puhdistetaan kansa likaisesta roskaväestä, erotetaan muusta puhtaasta väestä sosiaalisesti ja ammatillisesti.

Anne Mikkola

Niin niistä ”äärioikeistolaisista”. Toimittaja olisi voinut Ruotsalalta kysyä miten ne tutkimuksessaan kategorisoi. Itse tulkitsin varmaan, että kyseessä on liikkeet, jotka pyrkivät muuttamaan yhteiskunnan epädemokraattisesti, eli tuhota vain kaikki järjestelmät. Huligaaneista kait erottaisin ne sikäli, että niillä on joku aate, uskomusjärjestelmä, käsitys omasta ylemmyydestään. Tyyliin PVLläiset, jotka omilla naamoilla marssivat Helsingin keskustassa. Tosin Capitolin valtaajilla oli pilailuvaatteet. En tiedä oikein mikä tuo QAnon on, mutta se biisoni-imitaattori oli kai niitä? Aate kuitenkin hulinoinnin taustalla. En tiedä, onko tuo mitään ”äärioikeistoa” sitten. Luulisi, että Ruotsalalla asiaa tutkineena oli joku peruste sanomiselleen.
Hyvin loogista että soluttautuisivat trumppilaisiin mukaan.

Lisäys: näkyy ainakin iltajournaalien mukaan paikalla olleen hyvin monenlaista porukkaa jopa poliitiikkoihin asti. Että sillä lailla.

Viimeksi muokattu 9 kuukausia sitten by Anne Mikkola
Tapio Tuomaala

Kirjoitin kymmenen päivää sitten blogissa:
 
https://www.blogimetsa.fi/wp/perussuomalaiset-muslimit-ja-kansojen-tuomio/

”Trump antaa esimakua suuresta ahdistuksesta. Monet pelkäävät, mitä hän tekee viimeisinä vallan päivinään. Painaako punaista nappia, kohteena esim. Iran?”

Nyt:
 
”Pelosi puhui sotilasjohtajille miten Trumpia voidaan estää määräämästä ydiniskua”
 
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6b095bd5-cff5-40b3-8737-737c6a207cc2
 
Eiköhän Trumpin piuhat ole katkaistu, mutta Pelosi kuvaa hyvin sitä kauhua, jonka mustaksi aukoksi omasta painovoimastaan kutistunut jättiläistähti levittää. Nieleekö musta aukko lopulta sisäänsä koko sivilisaation?

Tosiasiallisesti trumpismi on osa laajempaa uskonnollista liikettä, jossa ei katsota puolueen jäsenkirjaa eikä naamataulua eikä ideologiaa. Roviolle kelpaa kaikki se, mikä vain palaa ja kun palo roihuaa, niin tuli nielee palamattomankin materiaalin, ateisteja ja uskovaisia, mitä ryhmää edustavatkaan.

Ville Rannan pilapiirros Kansankiihotus -viinapullosta, Halla-ahosta ja Trumpista:

https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/505b623b-ad70-46d2-b54d-433ba480f2b7

Raamatun kielikuvien mukaisesti voi kysyä, nauttiiko Halla-aho porukoineen Babylonian paloviinalla terästettyä viiniä. Halla-aho tarjoaa kaikille jäsenkirjasta riippumatta. Kun tarpeeksi on saanut päänsä sekaisin, niin aihetodisteiden perusteella voinee päätellä, ettei paluuta todellisuuteen enää ole. Sen näkee Suomessakin, mihin Seppo viittaa. Viinahöryjen määrä huoneessa sakenee sakenemistaan ja todistelut ovat sen mukaisia. Tervejärkistä heikottaa ja pitää päästä ulos raittiiseen ilmaan.

Viimeksi muokattu 9 kuukausia sitten by Tapio Tuomaala
Kalevi Kauppinen

Nyt on herännyt pelottava ajatus siitä, mitä vaarallisia päätöksiä Trump 
ehtii vielä tehdä vajaassa kahdessa viikossa. 

Trumpilla on aina mukana salkku, jonka napin painalluksella voisi aloittaa ydin 
hyökkäyksen valittua kohdetta kohtaan. Tämän voisi estää, jos Trump
lähetettäisiin sairas lomalle ja lopun aikana varapresidentti hoitaisi 
juoksevat asiat. Tämä taitaa kumminkin olla vaikeaa, koska se vaatisi 
Trumpin oman puolueen tuen. 

Erottaminen ei tunnu etenevän virkaurossyytteellä tarpeeksi nopeasti, se 
ei ratkaise mitään. Trumpin sairasloma pesisi jollain tavalla hänen 
puolueensa kasvot.

Viimeksi muokattu 9 kuukausia sitten by Kalevi Kauppinen
Yki Räikkälä

Olen käsittänyt niin, että se salkku jossa se laukaisunappi tiettävästi on, ei ole oikeasti mitään muuta kuin visuaalinen juttu. Presidentti yksinään voi laukaista ensimmäistäkään ohjusta. Eikä hänen käskyjään heti edes toteltaisi, ellei kyseessä olisi vastaisku todellisessa ydinohjushyökkäyksessä. Sekin on nyt lähinnä pelkkää spekulointia.

Mutta levottomuuksia Trump kenties vielä voi saada aikaan. Tai sitten ei.

Kalevi Kauppinen

Laukaisunappi toimii niin, että kun sitä on painettu, niin se menee 
toimeenpanijalle, joka tekee toimeenpanon, hän ei kuitenkaan päätä siitä, että onko se oikein.

Neuvostoliitossa tapahtui, että laukaisunappi meni toimeenpanijalle, 
mutta hän teki onneksi omavaltaisen ratkaisut, ja ei sitä pannut
toimeen. Tästä ei Neuvostoliitto tiedottanut mitään, vaan se salattiin. 
En tiedä sitten, kuinka Amerikassa kävisi, mutta sekin riski on olemassa.

Viimeksi muokattu 9 kuukausia sitten by Kalevi Kauppinen
Yki Räikkälä

Muistaakseni tuota salkkua kuljetettiin näyttävästi jo ennen kuin langaton netti oikein kunnollla edes toimi…

Kalevi Kauppinen

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6b095bd5-cff5-40b3-8737-737c6a207cc2

Olisiko tuo huoli ihan turha, enemmän uskon asiantuntijoita.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial