Uskokaa Jumalaan, mutta ei orjallisesti Raamatun jokaisen ilmauksen mukaan. Kaksi näkökohataa väittämäni, ainakin omasta mielestäni, tueksi.

  1. Ihmisen luominen.

 

Jos Jumala olisi luonut Adamin ja Eevan niin kuin se on Raamattuun kirjoitettu, niin se oli tapahtunut 1. Mooseksen kirjan 1. luvun mukaan näin ” Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.Ja Jumala sanoi: ”Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat.” Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.” (1. Moos. 1:25 – 26)

Siis ihminen viimeisenä, niin kuin nykytiedonkin mukaan on tapahtunut.

Mutta seuraavassa luvussa luomistapahtuma meni näin:

” Ja Herra Jumala sanoi: ”Ei ole ihmisen hyvä olla yksinänsä, minä teen hänelle avun, joka on hänelle sopiva.” Ja Herra Jumala teki maasta kaikki metsän eläimet ja kaikki taivaan linnut ja toi ne ihmisen eteen nähdäkseen, kuinka hän ne nimittäisi; ja niinkuin ihminen nimitti kunkin elävän olennon, niin oli sen nimi oleva. Ja ihminen antoi nimet kaikille karjaeläimille ja taivaan linnuille ja kaikille metsän eläimille. Mutta Aadamille ei löytynyt apua, joka olisi hänelle sopinut. Niin Herra Jumala vaivutti ihmisen raskaaseen uneen, ja kun hän nukkui, otti hän yhden hänen kylkiluistaan ja täytti sen paikan lihalla. Ja Herra Jumala rakensi vaimon siitä kylkiluusta, jonka hän oli ottanut miehestä, ja toi hänet miehen luo.  Ja mies sanoi: ”Tämä on nyt luu minun luistani ja liha minun lihastani; hän kutsuttakoon miehettäreksi, sillä hän on miehestä otettu.” (1. Moos. 2:18 – 23)

Tässä siis ihminen oli ensimmäinen.

Jos nyt Adam olisi ollut ensimmäinen ihminen, jolle apu löytyi vain Eevan luomisesta, niin mistä Adamille olisivat tulleet lisääntymiselimet, koska Jumala oli ne ”unohtanut”, koska Eeva oli tehtävä Adamin kylkiluusta.  Myöskään Adamilla ja Eevalla ei olisi ollut napaa!

  1. Arkkiin mahtuminen

Nooan arkin koko:

”Silloin Jumala sanoi Nooalle: ”Minä olen päättänyt tehdä lopun kaikesta lihasta, sillä maa on heidän tähtensä täynnä väkivaltaa; katso, minä hävitän heidät ynnä maan. Tee itsellesi arkki honkapuista, rakenna arkki täyteen kammioita, ja tervaa se sisältä ja ulkoa. Ja näin on sinun se rakennettava: kolmesataa kyynärää olkoon arkin pituus, viisikymmentä kyynärää sen leveys ja kolmekymmentä kyynärää sen korkeus.” (1. Moos. 6:13-15)

Johon olisi pitänyt mahtua suurin piirtein:

WebFacta, WSOY, 2005 antaa seuraavat lajilukumäärä tiedot:

Nisäkkäät: selkärankaisluokka, jossa on n. 5 000 lajia.

Linnut: lintulajeja on n. 8 600. Suomessa on tavattu n. 400 lajia, joista 225 pesii vakituisesti.
Matelijat: n. 6 550 lajia. Suomessa eläviä matelijoita ovat kyy, rantakäärme, kangaskäärme, sisilisko ja vaskitsa.

Kaikista maapallon eliölajeista
arvioidaan noin 90% olevan hyönteisiä (n. 30 miljoonaa lajia).

Kaikki nuo olisivat tarvinneet suojapaikan vedenpaisumuksen ajaksi, joka kylläkin on ollut, mutta ei maailmanlaajuisesti.

Koska silloin oli jo meret ja järvet, joten lisävesimäärän, jos kerran kaikki kuiva maanpinta korkeimpia vuorenhuippuja myöten olisi hukkunut:

” Ja satoi rankasti maan päälle neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä. Juuri sinä päivänä menivät Nooa sekä Seem, Haam ja Jaafet, Nooan pojat, ja Nooan vaimo ja hänen kolme miniäänsä heidän kanssaan arkkiin; he ja kaikki metsäeläimet lajiensa mukaan ja kaikki karjaeläimet lajiensa mukaan ja kaikki matelijat, jotka maan päällä matelevat, lajiensa mukaan ja kaikki linnut lajiensa mukaan, kaikki lintuset, kaikki, mikä siivekästä on. Ja ne menivät Nooan luo arkkiin kaksittain, kaikki liha, kaikki, jossa oli elämän henki. Ja ne, jotka menivät sisälle, olivat koiras ja naaras kaikesta lihasta, niinkuin Jumala oli hänelle käskyn antanut. Ja Herra sulki oven hänen jälkeensä. Silloin tuli vedenpaisumus maan päälle, tuli neljänäkymmenenä päivänä; ja vedet paisuivat ja nostivat arkin, niin että se kohosi korkealle maasta. Ja vedet saivat vallan ja paisuivat suuresti maan päällä, ja arkki ajelehti veden pinnalla. Ja vedet nousivat nousemistaan maan päällä, niin että kaikki korkeat vuoret kaiken taivaan alla peittyivät. Viisitoista kyynärää vesi nousi vuorten yli, niin että ne peittyivät” (1. Moos. 7:12-20)

Siis vesimääärä, joka olisi tarvittu, olisi ollut noin 510 100 000 km² x 7 km.

 

eli noin 3 570 700 000 km³, koska vesi ei tietenkään asetu vain kuivan maan vaan myös merien ja järvien päälle ja laskennallisesti maanpinnan kohoumat tietenkin vaikuttivat koko määrään sitä hieman pienentäen.

Neliömetriä kohti olisi sademäärä ollut 3 570,70 m³ vettä eli eli 40 vuorokauden aikana 3,72 m³ tunnissa!

Olisiko tuo vesimäärä nyt maapallon sisuksissa? Vettä siellä kyllä on, mutta kuinka paljon?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
10 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
kalevi kauppinen

Haluat sanoa ettei nämä Raamatunkohdat voi pitää paikkaansa, joten nyt täytyy kysyä että miten mielestäsi nämä kaikki sitten on tapahtunut, jos esität oman vaihtoehdon niin siitä on sitten hyvä jatkaa eteenpäin.

Anne Mikkola

Muinaisille ihmisille nämä kertomukset eivät olleet luonteeltaan sanatarkkoja biologisia kuvauksia, vaan niiden funktio oli toisenlainen.

kalevi kauppinen

”Neliömetriä kohti olisi sademäärä ollut 3 570,70 m³ vettä eli eli 40 vuorokauden aikana 3,72 m³ tunnissa!

Olisiko tuo vesimäärä nyt maapallon sisuksissa? Vettä siellä kyllä on, mutta kuinka paljon?”
Toivo

Viimeisimmät tutkimukset ovat osoittaneet sen että maan sisällä on hyvinkin suuret vesimassat ainakin kolme kertaa niin paljon kuin maan päällä, jotkut tutkijat puhuvat jopa kymmen kertaisesta määrästä.

Veden riittävyys ei ole mikään ongelma vedenpaisumuksella.
http://yle.fi/uutiset/3-7296397

kalevi kauppinen

Maapallon ikä on avainasemassa Raamatun kertomuksesta. Onko luomakunnan ikä satoja miljoonia vuosia tai vielä pitempiä aikoja, nyt kumminkin tieteelliset iänmääritykset asettavat tuon oletuksen kyseenalaiseksi. On osoittautunut että radiohiilen iänmääritys osoittaa luomakunnan iän paljon nuoremmaksi.

Tämä on sikäli vakava asia että se kumoaa evoluutioteorian kokonaan ja se tuo lähemmäksi Raamatussa esitettyä luomakunnan syntyhistoriaa.
http://www.tiede.fi/keskustelu/4001145/ketju/radiohiili_ianmaaritys_osoittaa_nuorta_ikaa

kalevi kauppinen

Klikkaamalla osoiteriviä tai sitten kopioimalla, itselläni kyllä aukeaa.

Seppo Heinola

Ei maan ja varsinkaan maailmankaikeuden ikä vain radiohiilimittauksiin perustu. Vaan mm. valonnopeuteen. Kaukaisimista tähdistä valo ei ikinä olisi ehtinyt tänne 6000 vuodessa kun monet etäisyydet ovat miljoonia valovuosia!

kalevi kauppinen

Tämän hetken maailmankuva perustuu teoriaan alkuräjähdyksestä, mutta on myös esitetty mahdollisuus ettei alkuräjähdystä olisi ollut.

On myös esitetty teoria että maailma olisi syntynyt ei yhdessä paikassa vaan lukemattomissa kohdissa samaan aikaan tai sitten pitkien ajanjaksojen kuluessa.Vielä löytyy olettamus että maailmankaikkeus olisi ollut ikuinen.

Totuuden löytämisen tekee tekee hankalaksi se, kun kaikki perustuu vain teorioihin, ainoastaan maan ikä määritykseen löytyy tutkittua tietoa.

http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/avaruus/2015-02-11/Uusi-tutkimus-v%C3%A4itt%C3%A4%C3%A4-Alkur%C3%A4j%C3%A4hdyst%C3%A4-ei-ollutkaan-3258800.html

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial