Ukrainan sodan ennuste

Valehtelee, varastaa ja tappaa on pahuutta, joka on tätä päivää. Ei ole vaikea päätellä, missä näin nyt tehdään mitä räikeämmässä muodossa ja kenenkä toimesta.

Sotia on käyty koko maailman historian ajan, mutta nyt aseet kehittyneet niin pitkälle, että jälki on kammottavaa. Ne ihmiset, jotka ovat sodan takana, eivät näytä tuntevan minkäänlaista inhimillisyyttä toista ihmistä kohtaan.

Mietitäämpä sitä, mitä vaihtoehtoja Ukrinan sodan lopputuloksena voisi olla, niin ainakin kolme tulee mieleen. Ensimmäinen on se, että Venäjä tulee valtaamaan koko Ukrainan. Toinen on, että Venäjä valtaa vain osan Ukrainaa. Kolmas on, että Ukraina voittaa sodan ja ottaa Venäjän valtaamat alueet takaisin itselleen.

Jos Venäjä valtaisi koko Ukrainan, niin se olisi Suomen kannalta kaikista ikävin vaihtoehto. Vaikuttaa siltä, että Putin on sopinut Turkin kanssa niin, että Turkki jarruttaa Suomen ja Ruotsin nato jäsenyyttä niin pitkälle, että Suomen itäraja olisi seuraava painostuksen kohde. Venäjä luottaa siihen, ettei länsi vielä siinä vaiheessa aloittaisi sotaa Venäjää vastaan, vaan se uhraisi Suomen, jotta kolmatta maailman sotaa syttyisi.

Baltian maita, jotka ovat naton jäseniä, ei Venäjä halua vallata, koska se tietää jo kolmatta maailman sotaa. Sen sijaan Suomen alueita valtaamalla Venäjä vahvistaisi otettaan Pohjois-Euoopassa.

Jos Venäjä valtaa pysyvästi Ukrainan ne osat, jotka ovat jo sen hallussa, niin se vähitellen vahvistaisi asevoimiaan Ukrainan valtaamillaan alueilla, ja kun aika olisi, niin sieltä käsin sitten kävisi taisteluun koko Ukrainan alueesta.

Jos Ukraina voittaisi kaikki miehitetyt alueensa takaisin, niin siitä seuraisi vaikeasti arvattava tilanne. Syntyi ennennäkemätön valtataistelu, jossa olisi jopa atomiaseden käyttö lähellä. Ennen kuin Putin luopuu vallasta, niin hän sairaana miehehenä ajattelisi, ettei hänellä ole enää mitään menetettävää, sen kun antaa aseiden puhua.

Uskon, että meistä jokainen on näitä asioita miettinyt omassa mielessään. Näin minä olen tätä asiaa mielessäni pohtinut. Loppujen lopuksi tullut siihen tulokseen, että meidän Isämme taivaissa antaa rajat sille, mitä hän antaa tapahtua. Israelin kansan kohdalla voidaan lukea Raamatusta historiaa, joka todistaa korkeimman käden puuttumisen kansan kohtaloon. Missä kohtaa nyt mennään, sen tulee näkemään hän, jolle elon päiviä suodaan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
22 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Seppo Heinola

Vietämme juhannusta kesäpäivän seisauksen vuoksi, on vuoden hetki, jolloin päivä alkaa jälleen lyhetä. Kristikunta kähvelsi juhlan nimiinsä kuten kaikki muutkin vuoden ns. kulminaatiopäivät kuten joulun ja pääsiäisen eli talvipäivän seisauksen ja kevätpäiväntasauksen. Hyvää kesäpäivänseisausta siis !!

Viimeksi muokattu 9 kuukausia sitten by Seppo Heinola
Seppo Heinola

Se on ihan se ja sama millä nimellä kirkko pihistämäänsä juhlapäivää viettää, ja jos et tiedä, niin kyllä jo muinaisuomalaiset kesäpäivänseisausta juhlivat ja kyllä sitä juhlittaisiin edelleen ilman kirkkoakin. Mutta kun nyt tuon Johanneksen vedit esiin, niin nimi on kreikaksi IOannes ja nimi tarkoitti Oanneksen salaisuuteen vihittyä miestä tai naista. eli Wiki: ” Oannes on mesopotamialainen jumala, puoliksi ihminen, puoliksi kala. Nimi Oannes on jumalan kreikankielinen nimi, mahdollisesti se on rappeutunut muoto akkadinkielisestä sanasta ummânu, ”mestari”. Oannes mainitaan babylonialaisen papin Berossoksen kirjoituksissa. Oannes kuvataan kulttuuriheerokseksi, joka opetti ihmiskunnalle käsityön, rakennustaidon, tieteet ja tekniikan.
Berossoksen kuvauksen mukaan Oanneksella oli ihmisen pää kalan pään alla ja ihmisen jalat kalan pyrstön alla. Hän nousi päivisin rantaan Persianlahdella ja opasti ihmiskuntaa kirjoittamisessa, taiteissa ja tieteissä.” (Siis myös astronomiassa)

Seppo Heinola

Otatko tai otitko Sinä Kalevi vastaan ja vietit työstäsi vapaat lauantait, jotka työväenliike on ihmisille ihan epäkristillisesti hankkinut? Jumalahan vaati 6 päiväistä työviikkoa?

Viimeksi muokattu 9 kuukausia sitten by Seppo Heinola
Seppo Heinola

Olitko tahallasi ymmärtämättä vai etkö tiedä, että meillä on nykyään työväenliikkeen ansiosta 5 päiväinen työviikko eli pääsääntöisesti myös vapaat lauantait? Uskovaisten pitäisi kieltäytyä näistä vapaista, sillä Jumalahan edellyttää 6 päiväistä työviikkoa ja salli vain yhden lepopäivän per viikko.

Seppo Heinola

Kalevi, hieman irvistelit sillä, että kristillisinä juhlapyhinä pitävät myös ateistit vapaata. Minä annoin takaisin, että ’ateistisina’ vapaapäivinä, joita on vuodessa monia kymmeniä, pitävät myös uskovat vapaata…

Seppo Heinola

WIKI:JuhannusMonet juhannuksen perinteistä juontavat juurensa vanhaan eurooppalaiseen valon ja hedelmällisyyden juhlaan kesäpäivänseisauksen aikana. Esikristillisenä aikana juhannusta vietettiin Suomessa Ukon juhlana. Etelä-Karjalassa juhannusta kutsuttiin Ukon juhlaksi vielä 1800-luvulla.
Juhannukseen liittyi erilaisia uskomuksia ja taikoja, joilla pyrittiin varmistamaan tuleva sato ja naimaonni.Tunnetuimpia ovat erilaiset lemmentaiat. Taioilla pyrittiin takaamaan naimaonni, näkemään tuleva puoliso tai saamaan haluttu henkilö puolisoksi. Juhannuspäivä oli suotuisa enteiden katsomiselle. Silloin katsottiin säitä, satovuotta ja karjaonnea. Kaikenlaiset oudot tapahtumat olivat luonteenomaisia juhannusyölle. Muun muassa aaveiden ajateltiin vaeltavan.
Ulko-oven molemmille puolille on pystytetty juhannuskoivuja. Koivunoksista myös sidottiin tuoreita vihtoja. Sisään taloon kannettiin kukkia ja tuoreita puunlehviä.

Yki Räikkälä

Näitä juhlia on vietetty ikiaikaisesti ja siis jo kauan ennen kristinuskon niiden omimista. Minä vietän ne vapaapäivinä silloin kun ne keskelle viikkoa sijoittuvat ja niin on sovittu vapaapäivinä pidettäviksi. Mutta ei se minua haittaisi, vaikka ne muutettaisiin normaaleiksi työpäiviksi. Tosin kyllä ne tulisivat säilymään vapaina, vaikka niiden juhlien merkitys muuttuisikin sekulaareiksi. -Osoittaa muuten kirkon erioikeutettua asemaa yhteiskunnassamme, miten sen omat ”pyhäpäivät” on saatu vapaapäiviksi.

Yki Räikkälä

Joo, minä vietän jussia tyyten sekulaaristi. Mittumaaria tai keskikesän juhlaa. Keskikesän juhla muuttui aikoinaan juhannukseksi kristinuskon tänne tunkeutumisen myötä. Ja se oli väkivaltaista tunkeutumista. Kulttuurista omimista. Vuodenkierron juhlat varastettiin uuden uskonnon käyttöön.

Planetaarisesti kesäpäivänseisaus ajoittuu aina 20.– 22.6. välille. Kirkkoisät määräsivät juhannuspäiväksi 24. kesäkuuta, koska se sopi näiden narratiiviin siitä, että Johannes Kastaja syntyi sopivasti puoli vuotta eri aikaan kuin Jesse. Jos ei näin tehnyt, sai rangaistuksen. Vielä muutama sata vuotta sitten sai sakkoja, jos joi Ukon maljoja keskikesän kunniaksi. Jeesuksen verta kyllä sai tai oikein piti juoda kirkoissa. Merkillistä.

Tauno J. Jokinen

Blogin aiheeseen liittyen, …

Molemmat sodan osapuolet ovat kristittyjä maita. Jumalalla on tässä hankala rooli valita suosikkiaan. Osapuolilla tarkoitan länsimaita ja Venäjää. Ukrainan osa on haluta vaihtaa leiriä idästä länteen. Sodassa on kyse siitä onko tällaiseen loikkaukseen oikeutusta.

Jossain määrin voi myös nähdä kyseessä olevan patriarkaalisen kristillisen konservatismin ja arvoliberaalin kristillisen feminismin yhteentörmäys. Putin haluaa asettaa feminismin leviämiselle rajat – ei tuumakaan enempää itään.

Kristillistä feminismiä edustaa konfliktissa lähinnä kehittyneet länsimaat. Moskovan menestystä seuraa suurella mielenkiinnolla koko patriarkaalinen muu maailma – Kiina, Afrikka ja islaminuskoiset maat. Sodan lopputuloksella on todella suuri merkitys.

Länsi on saavuttanut vahvan yhtenäisyyden – ainakin sodan alussa. Sodan pitkittyessä on alkanut ilmetä myös merkkejä antipatriarkaatin heikkouksista. Varsinkin Unkari ja Turkki kokevat olevansa kokonaan rintaman väärällä puolella.

Isompi merkitys on tällä evankeliumi ilman lakia ajattelulla, Ranskan Macron on jo avoimesti ilmaissut rakkauden kaksoiskäskyn nimissä, että Putinille pitäisi antaa, mitä Putin haluaa. Näin rakkaus saisi rauhan aikaan. Jopa Sauli Niinistö puolusti Macronin feminististä julkituloa. Kaiken kaikkiaan Euroopan Unioni on tämän sodan heikko lenkki.

Suuri osa Eurooppaa on huomannut, että sota aiheuttaa taloudellista vahinkoa. Meilläkin on jo ehdotettu, että verot laitettaisiin valtion maksettavaksi. Ehdotuksen teki alun perin Kokoomus, mutta myös pääministeri innostui ehdotuksesta – kunhan valtio maksaisi vain pieni- ja keskituloisten verot.

Jos arvoliberaalin kristillisen feminismin taistelujoukot uupuvat sotaväsymykseen, lopputulos on, että Venäjä saavuttaa mahtavan sotavoiton ja palauttaa Venäjän kunnian Mustanmeren rannikolla. Sen jälkeen sotatoimia voidaan laajentaa Moldovaan, Romaniaan ja Bulgariaan. Näin saadaan patriarkaalisen blogin voimat yhdistettyä Serbian ja Unkarin suuntaan.

Ilman meriyhteyttä jäävä Ukraina on tässä skenaariossa kypsä hedelmä, jonka voi lopulta nostaa rannalle paljain käsin, kun keväthauen pelto-ojasta.

Hyvää Juhannusta.

Viimeksi muokattu 8 kuukausia sitten by Tauno J. Jokinen
Anne Mikkola

Jaa… Jos Jumalan on vaikea valita puolta, niin onko Taunon helppo?
Mitäpä aattelet tästä Nato-kuviosta? Onko vaarallinen tilanne Suomelle, kuten Kalevi blogissaan uumoilee ainakin rivien välissä?

Miksipä Moldovaan, Romaniaan ja Bulgariaan, eikä vaikkapa Liettuaan? Meinaatko että tuolla etelämpänä ovat ihmiset valmiimpia patriarkaalisen ”Jumalan”/”Kirillin” vallan alle?
Aika kivasti tuo Kirill Pyhään Veteen kaatui. Liekö ihan Jumalan tekosia.

Tauno J. Jokinen

Jaa, …

En varmaankaan ole ainoa, joka toivoo Venäjän saavaa sodassa ansionsa mukaan. Nuo etelän valtiot ovat luonnoltaan varsin slaavilaisia ja sotilaallisesti Mustameri on hyvin arvokas. Sekin pitää paikkansa, että mitä kauemmas Ruotsista mennään, sen patriarkaalisempia ovat yhteiskunnat. Ehkäpä Euroopan toivo on siinä, että USA ja Britannia tukevat Ukrainaa riittävästi. EU-maista on herunut lähinnä myötätuntoa.

Pietari Suuri piti aikanaan tärkeänä pääsyä sekä Atlantille, että Tyynelle Valtamerelle. Pietari Suuri halusi myös länsimaistaa Venäjää. Hän hankki Venäjälle paljon saksalaisia ammattimiehiä, minkä seurauksena venäjän kielessä on paljon saksalaisperäisiä sanoja – erityisesti kuvaamassa teknisiä ammatteja.

Nato suo Suomelle vahvan turvan jo hakemusvaiheessa, joten en ole tällä hetkellä asiasta huolissani. Oma lukunsa sitten on, jos sotatoimet laajenevat. Britannia ja USA ilmeisesti ymmärtävät, ettei Venäjä saa päästä Ukrainassa niskan päälle. Jossain vaiheessa voi syntyä sekin tilanne, jossa USA vahvistaa Ukrainan ilmavoimia omilla joukoillaan.

Reilu parikymmentä vuotta sitten länsi lopulta kyllästyi Serbien julmuuksiin ja pommitti Belgradin hiljaiseksi 72 päivässä. Sama voi vielä olla edessä myös Mustallamerellä ja Kalingradissa. Eiköhän silloinkin Venäjä joudu katselemaan itku kurkussa vierestä, kun ikkunoita särkyy – kunhan nyt ensin sen verran väsyvät sotimiseen, etteivät lopulta jaksa laittaa kaikkia korttejaan likoon.

PS.

Suomalaiset laittoivat kurdien pizza-mafioson linnaan viikko ennen Naton kokousta. Olisiko kyseessä ollut sovintoele Erdoganin suuntaan. Voi käydä niinkin, että lopulta Suomi kelpaa Turkille ja Ruotsi jää odottamaan ministerikierrätystä. Siinä olisi Ruotsilla sitten edessä varsinaiset Nato-vaalit.

Anne Mikkola

Vau.. ei ole kurdimafiososta tainnut olla valtakunnan mediassa. Olisi ehkä vähän noloa…

Niin.. feministejä oomme kaikki kun oikein silmin katsotaan..
Mielenkiintoista, että tässä on nyt vielä tämä aborttihässäkkä menossa.

Minun feminismini on saanut hiukan uusia muotoja sodan myötä. Lähemmäs parikymmentä vuotta yhdistyksemme on maksanut Ugandan ”kristityille ns feministeille” radioaikaa. Viimeisimmässä radiotyön raportissa kerrottiin positiiviseen sävyyn kuinka olivat onnistuneet nostamaan isänsä raiskaaman ja raskaaksi tulleen tyttölapsen itsetuntoa niin, että tyttö kutsui syntyvää lasta nimellä ”Miracle”. Tässä näiden näkemys oikeudenmukaisuuden edistämisestä. Ovat vahvasti ”pro-life”.Totesin, että ei kiitos tällä missiolle.

Itse äänestän tämän ohjelman lopettamisen puolesta, kun eihän tuollaista raporttia voi edes nettisivulle panna. Muut tuntuivat olevan sitä mieltä että kehityskeskusteluja on käytävä vielä. Minä tiedän, että sellaisella ei ole mitään vaikutusta. En siis enää edes hengessä – saatika enää pitkään aikaan taloudellisesti tue näitä ennen niin tärkeitä asioita.

Sen sijaan käännyttyäni Tauno sinun herätyskellojen myötä Nato-uskoon, siitä seurasi sitten myös se, että pistin pikkasia ropoja liettualaiselle journalistille, joka keräsi rahaa Bayraktanin ostamiseen Ukrainalle, jonka tavoitteena on siis ampua patriarkaatin sotakonetta/sotilaita hengiltä. Herra ”feministin” youtube/twitter nenäpäivä tuotti kolmessa päivässä 6 miljoonaa euroa, kun tarvittiin 5. Turkkilainen Bayraktania valmistava firma lahjoitti dronen, ja säästyneillä rahoilla ostettiin sitten lisää ammuksia (slava feminism) ja vielä jäi 1.5 miljoonaa, jolla ostettiin jotain virolaisia droneja. Liekö näillä enää käyttöä, kun tarvittaisiin tykkejä/F-16/18-koneita.
Joka tapauksessa tässä on ystäväni mielestä (joka tiedotti minulle asiasta) jotain todella paradoksaalista, että siis lahjoittaa rahaa Euroopan korruptoituneimmille tahoille. Liettualaiset rosvoaa Suomessa, turkkilaiset tukee terroristeja ja ukrainalaiset nyt on kaikkein korruptoituneimpia. Mutta mitäpä ihminen ei tekisi feminismin eteen. No. Pääministerin vetoomuksista huolimatta, en aio osallistua pride-kulkueisiin.

Onko nyt siis niin, että maat joissa on naisvalta eivät Putinia enää kiinnosta, koska ne maat on jo menetetty..Tanska, Norja, Ruotsi, Suomi, Viro..

Muuten miksi Mustameri on niin tärkeä? Eiväthän turkkilaiset edes päästä venäläisiä sieltä pois.

Viimeksi muokattu 8 kuukausia sitten by Anne Mikkola
Tauno J. Jokinen

Kyllä tämän Gökhan Simsekin touhuista on uutisoitu mennen tullen ja palatessa. Uutisissa puhutaan turkkilaisesta, vaikka kyseessä on kurdimafioso. Googlettamalla hakusanalla ”pizzamafia” löytyy lisäinfoa. Jos kilpaileva pizzeria on liian lähellä, kurdijengi tulee paikalle aseiden kanssa.

Lue täältä lisää!

Anne Mikkola

Seppo: pari kommenttiasi oli jäänyt odottamaan hyväksyntää, koska näkyi asetuksissa olevan rajoite linkeille, enkä ollut käynyt lueskelemassa vähään aikaan.

Tauno: En löytänyt mitään sodan alkamisen jälkeistä linkkiä pizzamafiaan. Putin taitaa pelastaa Euroopan oikeasti kuten sanoo.

Tauno J. Jokinen
Anne Mikkola

Katsoitteko kenties Areenasta live-lähetystä, jossa selvisi, että sopimus oli syntynyt Turkin kanssa? Voi sentään, miten maansa myyneen ja murheellisen näköinen oli UPI:n tutkija. Enemmän huolehti kurdeista selvästikin kuin iloitsi Suomen Natotien aukeamisesta eteenpäin.

Nyt taisi olla Haavisto paikallaan Niinistön kanssa neuvottelemassa. On tottunut varmaankin Sudanissa soveltamaan neuvotteluissa niin, että toksinen maskuliinisuus saa säilyttää hauraan kunniansa. Toksisella feminismillä saattaapi olla tässä sitten hiukan nielemistä.

Tauno J. Jokinen

Turkki pelaa isoa peliä lähi-idässä ja haluaa palauttaa muinaisen suurvalta-asemansa. Yksi osa peliä on kurdien alistaminen. Nyt saatiin kuitenkin ruotsalaisten kanssa sovittua, ettei Ruotsi aktiivisesti tue kurdeja.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial