Tyhjät lupaukset ja tekemistensä kehuminen paljastaa aina totuuden

Olen viimeisen puolen vuoden ajan taistellut oikeudesta elämään. Haasteet ovat olleet enemmän taloudellisia mutta johtaneet sittemmin myös enemmän terveydellisiin ja sisäisiin sielullisiin vammoihin.

En aio keskittyä tässä lyhyessä päivityksessäni siihen vaan kerron miltä kuulostaa kuunnella tämän hallituksen tekemättömyyttä.

Jumalanpalveluksen tympein osa alkaa olla se kun pitäisi rukoilla esivallan puolesta niin että he tekisivät viisaita päätöksiä.

Jumala on joko kuuro taikka ymmärtänyt viisauden jotenkin väärin.

Sanna Marin on ansioitunut tyhjien tynnyreiden kolistelijana. Hän kertoo mm kuinka Suomi on onnistunut maailman parhaiten covid taudin hoitamisessa. Näinköhän vain on. Olemme pieni kansakunta joka olisi ripeillä päätöksillä ollut maailman helpoin pitää lähes tautivapaana.

Mutta mitä vielä. Rajoilta tullaan läpi ilman pienintäkään tarkastusta. Minulle ovat useat tuttavat kertoneet kuinka vaikeaa on ollut matkustaa Euroopassa. Jopa paikassa kysytään, pistetään ja estetään mutta Suomen rajalla loistaa yksilövapaus vihervasemmistolaisessa kehäpäätelmässään, jota RKP:läisellä hutulla höystetään, ja tietenkin Antti mikä se oli Kurvinen kehuu aina kun tietäisi vain missä on voittajan pesti tarjolla.

Tämä hallitus on välinpitätämätöömyydessään ja päättämättömyydessään Euroopan surkein. Ainut mihin ollaan valmiit niin myöntymään kaikkeen mitään eu:laisessa hullunmyllyssä on tarjolla.

Päätöksiä ei synny sitten millään ja aina törmätään yksilönvapauteen. Vasemmistohallitus on niin yksilövapaa että ei voi päättää ettei vain joku suutu.

Marin on oikeassa on tehty mutta valovuosia myöhässä kaikki. Ilman HUS:n tomeria lääkäreitä ja johtajia tämä maa olisi ollut aivan hukassa.

Ruotsissa tapettiin vanhukset vähän raakalaismaisesti asian ilmaisten. Suomessa hallitus jahkailee itsestäänselvyyksien kanssa. Koronapassiakaan ei saada aikaiseksi kun kuppilassa pitää saada koikkelehtia umpihumalassa mutta konserttiin ei päästetä kun sinne ei ole hallitusherroilla vetoa. On kiva istua kuppilassa päissään ja siellähän ei mikään tartu.

On tämä hölmöläisten maa. Me hyväksymme päättäjiltä kaiken.

Täälläpäin on tapana sanoa että laiska töillään kehuu. Sanna Marinin selittelyt ja omien tekemistensä luettelo on kamalan pitkä. Miksi. Siksi kun mitään ei oikeasti ole päätetty. Kaikki on auki.

No mitäpä siinä mennään näillä olemme tällaisen porukan ansainneet ”päättäjiksi”.

Sepi Kumpulainen laulaa että ”armotonta menoa, pannaan nyt vauhdilla. Eikä yhtään me…”…

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
22 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Yki Räikkälä

No eihän kunnon kristitty voi olla rukoilematta kenen tahansa lähimmäisensä hyväksi, oli tämä sitten kuinka kauhea tapaus tahansa, vai mitä? Ja totmaar hallituksen puolesta pitää aina rukoilla, oli se hallitus sitten mikä tahansa. Ja eikö surkea hallitus vasta tarvitsekin rukousta ja siunausta?

Tosin nyt on niin, että tuo teidän jumalanne on tyyten kuuro rukouksille ja varsinkin silloin kun kyse on hallituksesta. Kaikki hallitukset ovat vuorollaan tehneet huonoja päätöksiä. Ja vaikka kunnon kristitty haluaa puolustaa vähäväkisiä ja köyhiä, on aina rukoiltu niiden hallitusten puolesta, jotka kovimmin ovat köyhiä kurittaneet ja paksusti voiville ja suuryrityksille etuja suoneet.

Ei se muuten Marinin oma päätelmä ole, että Suomi on pärjännyt parhaiten koronan kanssa. THL:n Taneli Puumalainen viime vuoden puolella totesi näin ja muistelen monien muidenkin tätä mieltä olleen. Saksalaislehti Der Spiegel teki kattavan tutkimuksen koko maailman koronatilanteesta. Lehden mukaan parhaiten koronakriisistä on selviytynyt Suomi. Tämä heinäkuussa.

Kalevi Kauppinen

Kun kaikki menee pieleen, Yki syyttää siitä aina Jumalaa, koska hänellä on muut jumalat mielessä, tai ei maailman luojaa olekaan.

Marinin hallitus toteuttaa vasemmistolaisten politiikka, jossa kaikki tehdään köyhiksi, niin siitä se tasa-arvo syntyy. Tulee mieleen Lipposen aika, jolloin Viinanen ja Lipponen koettivat selviytyä vaikeista tilanteista yhdessä, nyt on kaiken aikaa sukset ristissä vihreiden ja keskustan välillä, Marin seuraa sitä sivusta, eikä osallistu suuremmin riitelyyn.

Tosiasia on että tämä nyt menneillään oleva maahanmuutto köyhdyttää maatamme, se aiheuttaa verojen korotuksia, eikä oman kansalaisista voi pitää huolta, koska rahaa ei ole. EU vie sitten loputkin varat, mutta siitä huolimatta suomi avustaa monia maita, joissa rahat menevät asehankintoihin esim. Lähi-Itään.

Yki Räikkälä

Aika huonon kuvan itsestään teki jumala, kun se ryssii vähän kaiken…

No joo, enhän minä syytä jumalaa, kun en voi syyttää mitään sellaista, mitä ei ole.

Aika vahvasti sanottu, että Marinin hallitus tekisi vasemmistolaista politiikkaa. Ei ole hallituksen valtuuksissa tehdä kaikista köyhiä. Sen sijaan hallitus – eduskunnan suostumuksella – kyllä voi tehdä sellaista politiikkaa, jossa köyhiä kurmuutetaan vielä lisää. Ja sellaista politiikkaa ovat oikeistolaisvetoiset hallitukset tehneet. Myös Lipposen hallitukset, jotka lasken myös oikeistolaisiksi hallituksiksi. Lipponen meni Kokoomuksestakin oikealta ohi.

Tasa-arvopyrkimyksissä nyt kai ei liene mitään pahaa?

Nyt ei ole meneillään mitään erityistä maahamuuttoa. Vai mitä sillä tarkoitat? Vuonna 2015 oli kyllä äkkiseltään maahanmuuton ryöpsäys, mutta se oli lyhytaikainen tapahtuma. Mitä sitten nyt on meneillään? Afganistanilaisetko? Ei ole vielä tiedossa mitään suurta tulvaa sieltäkään. Mutta niitä, jotka ovat länsimaitten kanssa yhteistyötä tehneet maan olojen parantamiseksi, on syytä ottaa vastaan, mikäli näiden omaan maahansa jääminen tarkoittaa kidutusta, kivitystä, kalashnikovia tai kaulankatkaisua.

Mikään maahanmuutto ei ole aiheuttanut verojen korotuksia. Jos toisin osoitetaan, niin uskon sitten. Maamme kansalaisista pidetään kaikesta huolimatta kansainvälisesti verraten varsin hyvin. Marinin hallitus on myös yrittänyt korjata Sipilän hallituksen köyhiin ja vähäväkisiin kohdistamia leikkauksia. Se on ihan kristillisen eetoksen mukaista, vai mitä? Sipilä, joka uskossa on, ei kylläkään ollut millään muotoa kristillinen lähimmäistensä eli tässä tapauksessa hallintoalamaisten, köyhän kansanosan, kohtelussa. Päinvastoin.

Kalevi Kauppinen

”Aika huonon kuvan itsestään teki jumala, kun se ryssii vähän kaiken…”

Ihmisethän ne päätökset tekevät, vai pitäisikö Jumalan ottaa ihmiseltä päätösvalta pois, jos näin olisi, niin ihminen ei enää olisikaan ihminen vaan muistuttaisi eläintä.

Yki Räikkälä

Edelleen, kaikkitietävä, siis kaiken ennalta jo tietävänä, loi kuitenkin omaksi kuvakseen olennon, joka päättää toisin kuin tämä itse haluaisi. Tässäkin piilee kuitenkin paradoksi: kaikkitietävä ja kaikkivoipahan tietysti luo pelkästään sellaisen olennon, joka tekee täsmälleen niin kuin tuo kaikkitietävä on jo aikojen alusta tiennyt. Itse tämä luoja on siis ohjelmoinut luotunsa kaikkia mikroskooppisia piirteitä ja syvimpiäkin ajatuksia myöten. Vai eikö näin ole?

Kalevi Kauppinen

Ihminen on luotu itsenäiseksi päättää tekemisestään, joten hänen pitää myös vastata teoistaan. Niin Yki, kuin minäkin teen joka sellaista, mitä Jumala ei hyväksy, sen takia vastuu on meillä eikä Luojalla.

Yki Räikkälä

Väität siis, että Jumala ei tiennyt, mitä seuraa kun tämä antoi luodulleen itsenäisen päätäntävallan? Todellakin? Eihän Jumala ole silloin kaikkitietävä, vai mitä? Voiko sellainen olla jumala?

Toisaalta, jos tämä tiesi antaessaan ihmiselle oman päätäntävallan, että tämä tulee tekemään ”luojansa tahdon vastaisia asioita”, on tämä jumala silkka julmuri, jos vielä palkkana tuosta ns. synnin tekemisestä on kadotus ikuisiksi ajoiksi. Olenko väärässä..?

Kalevi Kauppinen

Olisiko se oikein, jos sinun ja minun ei annettaisikaan päättä omista tekemisistä. Jos näin olisi, niin vastuu siirtyisi pahoista töistä pois.

Jeesus on ottanut vastuun pahoista töistämme, mutta tiedät hyvin mitä se edellyttää.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kalevi Kauppinen
Yki Räikkälä

Eli siis Jumala tiesi alunperin jo mitä luotunsa tulevat tekemään. Ja sitten panee poikansa roikkumaan ristillä, että nuo kurjat ”pelastuisivat” – mutta VAIN yhdellä ehdolla: USKO! KUMARRA! PALVO! Muuten painu helvettiin…

Ja sitten vielä Raamatussa kerrotaan, että tämä tietää ennalta, ketkä pääsevät ”karitsan häihin” ja ketkä ei. ”Monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut”.

Ja tottamaar Hän tietää, koska on kaikkitietävä, vai mitä?

On siinä hieno jumala. Enpä juuri kaipaa tuollaisen hirviön läheisyyteen…

Mutta siis, et vastannut siihen mitään, että jumalasiko ei tiennyt, mitä tulisi tapahtumaan kun antoi luodulleen itsenäisen päätäntävallan. Tiesikö vaiko ei?

Kalevi Kauppinen

Kyllä Jumala tietää kaiken, koska hänen voimallaan on kaikki luotu mitä luotu. Se, että en kaikkea ymmärrä johtuu minun rajallisuudestani.

Kysyn puolestani, että pitäisitkö oikeani sinua kohtaan, jos joku toinen päättäisi sinun tekemisesi, tai jopa ajattelusi?

Yki Räikkälä

Eli Jumala on alun alkaen säätänyt, keistä tulee rikollisia, raiskaajia, murhaajia ja keistä kultapossukerholaisia. Hienoa.

Mutta joo, minusta olisi nyt ihan kiva, jos joku päättäisi ainakin tuolloin tällöin tekemiseni. Mikäli ikää riittää, se tilanne tullee kyllä vielä eteen – hoivakodissa. Sitten se, kuka päättää ajatteluni, on hankalampi asia. En se minä itse välttämättä ole. Minä ajattelen siten kuin minun perimäni, kasvuympäristöni, koulutukseni, kokemani, lukemani, näkemäni ja kuulemani ovat ajattelemisen tapani ja muotoni määränneet. Tämä on pohja, jonka perusteella kuvittelen itsenäisesti ajattelevani.

Kalevi Kauppinen

Et vastannut kysymykseeni, olisiko oikein jos joku toinen määräisi mitä teet ja ajattelet. Tekemisistä ensin tulee ajatus ja sitten vasta teko.

Ja sitten vielä, että kaikki elämä on niin monimutkaista, ettei siitä, en ainakaan minä ymmärrä juuri mitään. Mikä pitää elämää yllä, siihen ei kukaan osaa vastata oikein, joten se jää uskonvaraiseksi, kuka sitten uskoo mihinkin. Ateisti luulee, että luonnon voima pitää elämää yksin käynnissä, mutta kuka tai mikä on saanut luonnonvoimat käyntiin, sitä ei ole vielä kukaan ratkaissut tieteen avulla.

Yki Räikkälä

Eikös se teidän kristittyjen mukaan ole niin, että Jumala tekee työtään ihmisten kautta? Näin siis olen ymmärtänyt. Ja hallitus on se valtion elin, jonka pitäisi puolustaa kansalaisiaan, ihmisiä ja lähimmäisiämme. Hallitus koostuu ihmisistä. Eli minun käsitykseni mukaan hallitus siis juuri tarvitsee jumalallista tukea.

Yki Räikkälä

Jos hallituksella näyttää olevan päättämättömyyttä, niin miten mahtaisi olla muilla, jos nämä samoissa tilanteissa olisivat? Kuten monien taiteilijoiden ”töherryksiä” jotkut tuomitsevat, että ”kyllä minäkin tuollaisen äkkiä sutaisen”, niin miten mahtaakaan käydä kun lyödään blankko paperi eteen? Sivusta ja oppositiosta on helppo huutaa, kun ei itse ole konkreettisesti ongelmien ratkaisujen ja päättämisten kanssa tekemisissä.

Perussuomalaisilla näyttää nyt olevan hankaluuksia tai kahtiajakautumista tiettyjen asioiden kanssa. Nykyinen pj. Purra on jyrkästi Afganistanin evakuointeja vastaan, kun ainakin Tavio ja Tom Packalen ovat niiden puolesta. Purra jättäisi kaikki afgaanit sinne talibanien teloitettaviksi, mutta hän onkin ateisti, eikä lähimmäisensä hädän tunnistava kristitty.

Yki Räikkälä

En tarkoittanutkaan että ”hallitus töhertäisi”. Tuolla vertauksella tarkoitin siis sitä, että jonkun tavan kansalaisen mieleen tulee jonkun nykytaiteilijan teosta katsoessa, että se on ”töherrys”, jonka itsekin pystyisi tekemään.

Sama asia on, kun ulkoapäin katsotaan Marinin hallituksen tekemisiä tässä korona-ajassa ja annetaan ymmärtää, että itse (tai oma puolue) hoitaisi hommat paremmin.

Anne Mikkola

Olen tuota jenkkien touhua ja EU:n olemattomuutta Afganistanissa seurannut lentokoneiden ihmeelliseen maailmaan tutustumalla. Kävi kyläilemässäkin yksi rokotettu lentokoneintoilija, joka katsoi touhujani kummallinen hämmästys kasvoillaan. Nämä lentämisasiat eivät ole olleet ykkösprioriteettejani. Mutta osasi vastata kaikkiin uteluihini Globemasterin ja Superherculeksen ominaisuuksista. Ja helikoptereiden.
Mutta siis piti sanomani, että olen hiukan huolissani Suomesta, koska lentokartalla Suomi näyttää Pohjois-Korealta. Joskus joku Japanese tai Korean (etelä) Airlines lentää jossain hyvin korkealta Suomen yli ja jotain yksityisvekottimia ilmassa leijuu, mutta noin useimmiten ilta-aikaan ilmatila on tyhjä, mikä on huomattava ero verrattuna melkein mihin muuhun maahan maailmassa tahansa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anne Mikkola
Tauno J. Jokinen

Ihminen on luotu itsenäiseksi päättää tekemisestään, joten hänen pitää myös vastata teoistaan. 

Joo, Kalevi …

Olet varmaankin oikeassa tässä asiassa. Jumala ei ole mikään mikromanageri, joka päättää kaikki asiat ihmisen puolesta. Ei tällä ole mitään tekemistä kaikkitietävyyden ja kaikkivoipaisuuden kanssa.

Maailma – sellaisena kuin se nyt on – on Jumalan näkökulman mukaan hyvä maailma. Yki haluaisi maailman olevan sellainen, kuin Ykin mielestä on hyvä. Ei Jumala ole koskaan sellaista luvannut.

Tuo ajatuksesi siitä, että on tuonpuoleinen elämä, jossa täällä tehdyt huonot ratkaisut nollataan – niiltä, jotka siihen uskovat – kertoo Jumalasta, joka on armollinen niille, jotka armoa halajavat.

Jumala on siis kaikkitietävä, kaikkivoipa ja armollinen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tauno J. Jokinen
Yki Räikkälä

Jos maailma sellaisena kuin se nyt on, on Jumalan näkökulmasta hyvä maailma, sallinette omasta ihmisen näkökulmasta olla eri mieltä. Mutta olenkin maailman mitassa pieni pölyhiukkanen, jolla ei ole mitään merkitystä maailman järjestyksessä…

Ja joo, kyllähän Yki tietysti haluaisi maailman olevan sellainen kuin se Ykin mielestä hyvä olisi. Mutta se halu on absurdia ja paradoksi. Se törmäisi monien muiden mielipiteisiin maailmasta ja sen järjestyksestä.

Tauno J. Jokinen

Jos maailma sellaisena kuin se nyt on, on Jumalan näkökulmasta hyvä maailma, sallinette omasta ihmisen näkökulmasta olla eri mieltä.

Joo Yki, …

Kaikin mokomin saat olla asiasta erimieltä. Et ole likikään ensimmäinen, joka on kyseenalaistanut Jumalan oikeuden olla oikeassa.

Yki Räikkälä

Sai nou moor! Onneksi näin on. Meitä on paljon, meitä on legioonittain! Ja lisää vain tulee. Se on hienoutta.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial