TV7 – PELOTUKSEN TV-KANAVA

Kun olen ollut käytännössä koko ikäni uskonnoton, en lapsenakaan osannut pelätä uskonnon varjolla harjoitettua henkistä väkivaltaa synnin palkan pelotuksilla, vaikka niistä sain osani. Uskonnon tarinat olivat minulle yhtä todellisia kuin sadut tai historialliset tarinat ja legendat. Ne olivat olemassa, osin mielenkiintoisia ja kenties jotkut tapahtuneet, mutta niiden todellisuus ei juuri kiinnostanut. Ne eivät koskettaneet minua. Mielenkiintoisesti ufot ja humanoidit olivat minulle vähän päälle kymmenvuotiaalle paljon todellisempia. Niistä oli sentään silminnäkijätodistuksia ja oikein kuviakin. Minuun ne menivät täydestä, kuten kuvat Roswelliin pudonneen ufon humanoidivainajistakin. Selailin Erich von Dänikenin ja Tapani Kuninkaan kirjoja, joita jostain syystä aikoinaan kotonamme oli. Olin tuolloin lähes valmis salaliittoteoreetikko – hallitukset eivät kerro meille kaikkea. Valitettavasti monet ovat juuttuneet aikuisinakin sellaiseen ajatusmaailmaan. Salaliittoteoriat eivät ole aina harmittomia. Siitä osoituksena USA:n kongressin valtaus.

Rippileirin kahden viikon uskontokeskityksessä rivien välissä meitä kypsymättömiä ja aivoistamme keskeneräisiä peloteltiin tyyliin ”missä vietät ikuisuutesi”. Käännytys oli salavihkaista, mutta määrätietoista. Sittemmin aikuiseksi tultuani uskontoon liittyvä pelottelu ja uhkailu tuntui vain vaivaannuttavalta ja vastenmieliseltä. Eikä voinut vähempää kiinnostaa. Kirkostakin erosin vasta parikymppisenä, kun tajusin niinkin voitavan tehdä.

Käytän Youtubea varsin paljon musiikinkuunteluun, etsimiseen ja lyhytdokumenttien katseluun. Päivänä muutamana tuli etsimättä eteen syötteeseen TV7:n toimitusjohtajan Martti Ojareksen uudenvuodenpuhe. Vilkaisin mielenkiinnosta. Asetelma siinä oli yhtä kankea ja juhlallisuuteen pyrkivä kuin tasavallan presidentin vastaava. Tämän TV7 -ohjelman oli jakanut joku Cirrata567 -nimimerkki. Läpeensä tankeaa uskonkamaa kaikki mitä nimimerkki siellä jakaa. Mutta kumma kyllä anonyyminä. Itse esiinnyn omalla youtube-kanavallani omalla nimelläni.

Martti Ojares siis katsoo asiakseen pitää uudenvuodenpuheen Suomen kansalle. Eikä ollenkaan vitsillä. Hän kertoi rukoilleensa puheeseensa otsikkoa ja sisältöä. Henki puhui hänelle, että pitää puhua samasta kuin Jesaja ensimmäisen kirjansa alussa puhuu, mutta pitää vain vaihtaa Israelin tilalle Suomi. Puheen hän siis oikeasti piti Suomen kansalle kuin presidentti ikään.

Ja tällaista: Suomi on luopunut uskosta. Vaikka Suomessa on vielä piskuinen joukko kristittyjä, jotka etsivät Herran kasvoja ja kulkevat rukoillen, on valtaosa kansasta luopunut Herrasta. -Jos parannusta syntielämästä ei tehdä, ei Jumalan siunaava käsi ole enää Suomen päällä. Ja jos siunaus poistuu, tulee tilalle kirous. Sen seuraukset voivat olla todella kohtalokkaita… Sitten hän puhui talvisodasta. Että Suomi joutui hätään, mutta kun kansa presidentti Kallion johdolla kääntyi Jumalan puoleen ja polvistui rukoilemaan, joten Jumala siunasi kansaamme ja turvasi itsenäisyyden. Sitä hän ei ihmetellyt, miksi tuo jumala salli Suomen joutuvan sotiin, eikä sitä, että molemmissa sodissa hävittiin ja itsenäisyyden menetys oli siinä ja siinä.

Eihän tuollaista jaanausta jaksa, joten oli selailtava sieltä täältä. Kuinkas ollakaan, kerran Ojares siteerasi psalmia, jossa sanotaan, että ”Herra mieltyy niihin, jotka häntä pelkäävät”. Näin juuri. Kristinusko, kuten kirjanuskonnot yleensä, on pelotuksen uskonto. Se tarjoaa lohtua ja rauhaa ehdollisesti. Sinun on parempi uskoa, taikka… Ja näin hän vielä loppupuolella totesi, että Jumala antaa katuvalle anteeksi. Anteeksi saaminen on ehdollista. jos et usko, turha toivo.

Ojares mainitsi myös, että ”maailma on täynnä vihollisuuksia”. Näin sitä helposti ajattelee, kun katselee uutisia. Uutiset ovatkin oiva lähde perspektiivi- ja yleistysharhoille. Maailmamme ei suinkaan ole täynnä vihollisuuksia tai pahuutta. Päinvastoin. Suurin osa maailmasta elää rauhassa ja sopuisasti. Vihollisuudet ovat peräisin vain muutamilta luonnehäiriöisiltä ja egoistisilta psykopaateilta, jotka valtaa ovat hamunneet ja valtaan päässeet ja sitten tietysti uskonnollisilta johtajilta, jotka johtavat tai pakottavat seuraajiaan harhaan ja väkivaltaan. Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan Ojares tietysti mainitsi – ja pyysi Herraa ”armahtamaan” Ukrainan. Ukrainassa lienee olevan suhteellisestikin enemmän uskovia, mutta niin vain ei Herran siunaus ollut maan päällä, vaan salli kirouksen lankeavan.

Lopussa tietysti oli sitten planssi ”tue uudenvuodenpuhe-ohjelmaa”. Ristin Tuki ry ja tilitiedot. Ja niin se TV7:n pelotuksen sanoma hyvin uppoaa. Keräys eli kadotusta pelkäävien kolehti on runsas, vuosittain muutama miljoona euroa. Siitä Ojareksen oma firma, Kuten  Lighthouse Network, saa osansa. Ojares itse onkin todennut: ”Lahjoittajat ottavat itse yhteyttä ja haluavat tulla osakkaiksi. Jumalaan kannattaa luottaa”. Näin se menee. Ja kelpaa Ojareksenkin sitten hankkia tyköistuvia pukuja. Vaikka kai hän niitä hankkiikin joillain noin 100.000 euron eläke- ym. vuosituloillaan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
2 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Seppo Heinola

Täytyy myöntää että minua etovat nämä sssh (silkkisolmiosielunhoitajat)eetterikerjäläiset, jotka sinänsä’ hyvien avustuskohteiden ja verottajan hyväntahtoisuuden ja perin monostatosmaisen kannattajajoukkonsa siivellä pitävät samalla huolta omasta korkeasta elintasostaan. Tv brändiin kuuluu usein myös vanhoilla miehilläkin voimakas pohjameikki ja värjätyt hiukset+ sanan- ja käyttöä määräävät tietyt fraasit ja äänenvärin äitelä imelyys. Rahanruinaus lähtee eetteriin joiltain kanavailta noin puolen tunnin välein lähes 24/7.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial