Turvapaikka on ylivoimainen käsite

Tässä Iltalehden haastattelussa sisäministeri Maria Ohisalo ei sano mitään uutta, vaan pyörittelee erittäin huonoa politiikkaa ja käsittämätöntä suvaitsevaisuuden käsitettä tavalla, jota ei voi olla hämmästelemättä. Turvapaikan hakeminen ei ole mikään primääri perusoikeus, ei ikinä. Ohisalo ei millään näköjään ymmärrä, että tämänkaltaisella epä-älyllisellä puhumisella hän vesittää kaikki pyrkimykset estää väkivallan syntyä tässä maassa ja maailmassa.

Turvapaikan hakemeninen ja sen oikeus on rehellisyydessä, oikeassa asenteessa hakijassa ja tulijassa. Hätä on tunnistettavissa monella tavalla kuten väärinkäytöksetkin ja toisten hädän hyväksikäyttö sekä edistäminen.

Siinäkään välttämättömässä suojelu- ja turvapaikkatapauksessa se ei saa olla, eikä sille pidä antaa mitään ylevämpiä merkityksiä vaan sen pitää olla viimeinen hätähuuto saada elää. Hakijan on tämä omalla toiminnallaan ja tekemisellään osoitettava, jos ei itse siihen kykene niin toisten rehellisten avustamana. Ohisalon kaltaisten ”kaikki pääsevät taivaaseen” viesti loukkaa kaikkia rehellistä hätää kärsiviä.

Ohisalo ja suvaitsevainen älymystö on muka ”hyvyyden voiman ihmeellisestä suojasta” murtamassa koko käsitteen järjestäytyneestä yhteiskunnasta, jossa pyritään tarjoamaan hyvää ihmisille ja kansalaisille. Suvaitsevaiston kaltaisille on tärkeintä nostaa itseään jalustalle. Ei suojella lähimmäisiä, ei luoda kenellekään turvaa vaan olla itsensä ylentäjänä muiden silmissä parempi ihminen ja kansalainen taikka vielä ylevämpää kansainvälinen.

Meillä jopa kansankirkossamme luetaan raamatulliseksi muukalaisten suojeluksi se, että piilotetaan pahuus. Lakaistaan maan alle pelot ja ihmisten tunteet.

Vuorokauden takaiset virkavaltaan kohdistuneet väkivallan teot ovat vain jäävuoren huippu mitä tämä suvaitsevainen päättämättömyys tulee saamaan aikaan. Se luo polun väkivaltaiselle islamistiselle ajattelulle, joka toki on ääriajattelua kuten väkivalta aina. Oikeutettua sotaa ja tappamista ei tule mistään uskonnosta taikka uskomuksista taikka aatteesta.

Mikäli hyvää haluamme niin ns ”paperittomuus” eli tuntemattomuus maassamme on ehdottomasti tehtävä rikolliseksi. Jos ihminen ei kykene osoittamaan omaa henkilöllisyyttään taikka taustaansa niin on sekä kansallinen että isänmaallinen teko todeta tämä laittomasti maassa olevaksi ja poistaa maasta välittömästi.

Toinen kysymys ja paljon merkittävämpi on se että tarjoamme oikeasti turvaa sitä tarvitseville. Suvaitsevaiston aatteellinen perusta ei sitä tee vaan luo ääriajattelijoille kasvualustan väkivaltaiselle vallankäytölle maailmassa ja Suomessa. Kun tiedottaminen on näin vaikeaa näissä asioissa niin jo se luo voittajafiiliksen tekijöille. Kun poliitikot ja päättäjät rakentavat parempia panssariaitoja ympärilleen ja betoniporsasaitoja suvivirren laulajien turvaksi niin se on voitto väkivallalle. Yhteiskunta rakentuu heidän haluamallaan tavalla.

Suomessa on meneillään suuren yhteiskunnallisen muutoksen ensiaskeleet. Meidän tulevaisuutemme maana ja kansana on selvästi uhattuna. Mikä pahinta se uhka ei tule valtioista vaan sen annamme rakentua kelvottomalla politiikalla yhteiskuntaamme sisälle.

Luokittelemme toisemme uskottaviin ja epäuskottaviin. Tutkimme rikoksina mielipiteitä ja sanomisia. Nimeämme populistit ja rakennamme sopulismia, vääristelemme sananvapautta ja teemme vihollisia niistä, jotka lukevat taikka lainaavat itsenäisen Suomen ja isänmaan peruspilaireiksi luettavia totuuksia. Meillä hyve on olla välinpitämätön ja aina oikeassa.

Olemme yhteikutarauhan tuhon tiellä.

tuomo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
5 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Kari Kukkanen

Suvaitsevaisuus on nostettu yleiskäsitteeksi kaikelle hyvälle ja kauniille, jolla Suomi ja maailma pelastuu.

Anne Mikkola

Ja ismin nimi on? Fasismi, stalinismi? tai niiden kombinaatio? Parhaat päältä.

Seppo Heinola

Biblisismi?

Yki Räikkälä

On kommentoitava tätä nyt sen verran, että Ohisalo EI sanonut turvapaikan hakemisen olevan ”perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle”. Otsikko oli vääristelevä ja Iltalehden ilmeisen asenteellisen toimittajan vääntämä.

Ohisalo totesi vain turvapaikan hakemisen olevan perusoikeus kuten se onkin.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial