Tsingis Kaanin pitkä varjo Venäjällä

Netissä kiertää seuraava entisen tiedustelueverstin Matti J. Karin luento vuodelta 2018, jossa selitetään venäläisten ajattelutapaa. Puhujan mukaan venäläisiä ajaa pelko kun he sotivat, amerikkalaisia taas halu saada jotain.

Minusta puhe tekee tilannetta noin psykologisesti ymmärrettävämmäksi. Selittää taustoja venäläiselle yksinvaltiudelle. Mietin suhdettanani Natoon edelleen. Jos tätä taustaa vasten tuodaan Naton aseet Pietarin nurkille, ei se varmaan ainakaan pelkoon auta. Toisaalta kuten opimme, voima on ainoa mikä puhuttelee itäisessä naapurissamme.

Mitäpä mieltä tästä? Onko mielestänne tasapainoinen kuva venäläisistä?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
8 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Sinikka Hammari

Mielenkiintoinen luento. ”Taktista totuutta” käyttävät monet muutkin valtaa pitävät, mm. islamilaisissa maissa. Sano yhtä, tee toista.

En viitsi kommentoida kovin paljon, kun näyttää siltä, että toimittajat lukevat blogeja ja ottavat näistä jutun juurta. Keksikööt ihan omat juttunsa minun puolesta.

Sinikka Hammari

En tiedä mutta tuntuu oudolta lukea juuri sama fraasi uutisotsikossa, jota käytin täällä kommentissa. Ehkä sattuma. Mutta taisi Lavrov heittää taktisen totuuden väittäessään juuri katsomassani videopätkässä, ettei Venäjä aio hyökätä muihin maihin ja suorastaan valehdella, ettei Venäjä hyökännyt Ukrainaan.

Sinikka Hammari

https://m.youtube.com/watch?v=P3r11iHq1DI tuossa Lavrov.

En ole kuunnellut ainakaan vielä. Näytti olevan aika pitkä.

Näyttää siltä, että varsinkin vanhemmille venäläisille propaganda on uponnut täysin. Katsoin videon, jossa nuori venäläinen kaveri, joka asuu Ukrainassa, oli soittanut isälleen Venäjälle ja kertonut hyökkäyksestä, sodasta ym. Isä ei ollut uskonut häntä. Väittänyt vain, mitä oli uutisista Venäjällä kuullut.

Tauno J. Jokinen

Varsin hyvä puheenvuoro Karilta, joskin hieman yksiulotteinen. Venäläiset osaavat varastaa ja elää valheessa, mutta se ei synnytä kansainvälistä kilpailukykyä. Pelkoon on siis aidosti aihetta.

Jos kulttuurin kollektiivinen valhe jonain päivänä paljastetaan. Sillä on hyvin rankat seuraukset. Näin kävi Neuvostoliitolle ja näin on käymässä Venäjälle.

Joskus 90-luvun alussa sanoin englantilaisille, että Nevostoliiton on hajottava kaupunkivaltioiksi ennenkuin se voi nousta. Sama ennustus on voimassa nytkin.

Miksi leningradilaiset haluaisivat olla osa kurjuutta, kun heillä voisi olla myös tulevaisuus? Venäjän jakautuminen itään ja länteen on vain ajan kysymys. Oikeastaan Ukraina jo avasi pelin ja valitsi lännen.

Eli kyllä – Putinin pelko on täysin aiheellinen, mutta pelko ei koskaan voita ahneutta.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial