Trump – teloittaja Jumalan armosta

Lisa Montgomery teloitettiin juuri USA:n liittovaltion toimesta. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun maan korkein oikeus antoi teloitukselle hyväksyntänsä. Vielä edellisenä päivänä, tiistaina 12. päivä, täällä Suomessa uutisoitiin, että Montgomeryn teloitusta lykätään, että oikeus voisi järjestää kuulemisen määrittääkseen Montgomeryn teloittamiskelpoisuuden. Kelpoisuuden teloitettavaksi? Ketkä ovat kelvollisia teloitettaviksi? Ketkä eivät?

Presidentti Trumpin mielestä kaikki rikolliset ovat kelvollisia teloitettaviksi. Liittovaltio ei ollut teloittanut kansalaisiaan 17 vuoteen, kunnes Trump aloitti teloitukset jälleen viime kesänä. Ja hän haluaa saada kaikki teloitetuksi vielä ennen kuin hän itse on ”fired”. Montgomery oli ensimmäinen nainen

Montgomery piti teloittaa jo joulukuussa, mutta se siirtyi tiistaille ja siitä vain tunteja ennen myrkyn ruiskuttamista vielä seuraavalle päivälle. Nyt hänet on sitten poistettu elävien kirjoista. Korkeimman oikeuden päätöksellä.

Lisa Montgomery teki tietysti kauhean rikoksen. Mutta niin kauhean ja käsittämättömän, ettei kyseessä voi olla kuin mielenvikaisen teko. Kuristaa 8. kuulla raskaana oleva nainen ja leikata syntymätön lapsi kohdusta ja varastaa tämä itselleen. Mielenhäiriöinen Montgomery olikin ja sikäli syyntakeeton. Hänellä oli lapsena rajusta kohtelusta saatu aivovamma. Mutta se ei vaikuttanut mitenkään. Hammurabin tai Mooseksen laki, miten vain, otettiin käyttöön. Kuolema kuolemasta, oli syyntakeellinen tai ei. Amen!

Montgomery ei ole ainoa syyntakeeton Trumpin aloittamassa teloitusten sarjassa. Myös kehitysvammainen teloitettiin. Tämä todennäköisesti oli myös syytön tekoon, josta tuomion sai. Hänen vain katsottiin olevan syyllinen oman 2-vuotiaan lapsensa kiduttamiseen ja murhaan. Alfred Bourgeois kielsi viimeiseen asti tehneensä teon. Valamiehistö, joka kuolemantuomion langetti, ei saanut tietää Bourgeoisin kehitysvammasta. Edes tämän asianajajat eivät esittäneet kaikkia todisteita oikeudenkäynnissä. Tämä  Bourgeoisin edustajan mukaan.

Bourgeois oli musta. Ei siinä sitten muita todisteita tarvita. Tällaisia syyttömien teloituksia USA:ssa on tapahtunut runsaasti. Liittovaltion suorittama syyttömän teloitus puutteellisin tai pimitetyin todistein on suunnilleen sama kuin lynkkaus. Vuosikymmenien mittaan on ollut tapauksia, joissa todisteita on pimitetty, jotta on saatu sopiva syntipukiksi saatu köyhä musta sähkötuoliin tai kaasukammioon.

Brandon Bernardin liittovaltio likvidoi 40-vuotiaana 21 vuoden kuolemansellissä virumisen jälkeen. Hän ei ollut tappanut ketään, vaan oli nuoruudessaan ja tyhmyydessään porukassa, jossa eräs pariskunta tapettiin ja ryöstettiin. Järjettömästi, kuten aina. Heikoista lähtökohdista, kurjuudesta ja kehnosta sosioekonomisesta asemasta lähtee usein järjettömiin tekoihin ja väkivaltaan sortuvia onnettomia tapauksia. Bernard oli 19-vuotiaana mukana viiden syrjäytyneen porukassa. Yksi näistä ampui pariskunnan. Bernardin tehtävä oli vain sytyttää auto tuleen. Siitä hän sai siis 18-vuotiaana kuolemantuomion. Hän katui koko loppuikänsä teossa mukana oloaan ja teki valistustyötä saadakseen syrjäytyneitä nuoria jättämään huonoille teille vievät tiet.

Mutta hän oli musta. Ei muuta kuin deletointiin. Samoin oli se pariskunnan autoon ampunut Christopher Vialva, joka teloitettiin syyskuussa. Kolme muuta, jotka olivat teossa mukana, vapautettiin, koska olivat alaikäisiä. Siis vain se, että Bernard sattui olemaan 18-vuotias, saneli tämän joutumisen liittovaltion murhaamaksi. Christopher Vialva oli 19-vuotias. Oliko hän paatunut kylmä murhaaja vaiko onnettomien olosuhteiden tuote, vaiko pelkkä ymmärtämätön typerys? Selvästi syyntakellinen?

Clint Eastwood loistavassa elokuvassaan Armoton William Munnyä esittäessään eräässä kohtauksessa sanoi nuorelle palkkatappajan alulle, että on ” It’s a hell of a thing, killing a man. You take away all he’s got and all he’s ever gonna have”. Hyvä repliikki ja se kertoo paljon. Valtion suorittama teloitus on murha. Virallinen kostomurha. Jos tappaja on vienyt uhriltaan kaiken, vie valtio tältä kostona kaiken. Tämä Eastwoodin repliikki edellyttää tietty, että kuoleman jälkeen ei oleteta olevan enää mitään. Tuskin lienee yllättävää, että kuolemantuomioita nykyisin jaellaan Kiinaa ja Pohjois-Koreaa lukuun ottamatta uskonnollisissa maissa. Euroopan sivistysvaltioissa kuolemantuomio ainakin rauhan ajalta on poistettu.

Trump ei ole mikään rauhan enkeli. Jos hän ei virkakautensa aikana aloittanut yhtään sotaa, jatkoi hän edellisiä. Läheskään kaikki USA:n presidentit eivät ole aloittaneet uutta sotaa, vaan jatkaneet edeltäjiensä sotia. Tekeekö tämä Trumpista rauhan miehen? Rauhan miehen elkeet tuli hyvin tuta hänen jatkuvissa riitaa ja vihaa lietsovissa viesteissään sekä kehotuksessaan fanittajiaan marssimaan 6.1. kongressitalolle ja olemaan ”villejä”. Kiinan kanssa aloitettu kauppasota ei ollut rauhan miehen teko. Päinvastoin, se oli levottomuutta lisäävä päätös. Rauhanmies ei presidenttikautensa lopussa allekirjoita liukuhihnalta teloitusmääräyksiä. Rauhanmies tuntee armon.

Sarjateloitukset USA:ssa lakkaavat 20. päivä, jolloin uusi presidentti astuu virkaansa. Trump on tai oli presidentti Jumalan tahdosta, hänen faniensa ja kristillisen oikeiston, niin USA:n kuin omankin maamme, mielestä. Ja teloittaja Jumalan armosta. Tai armottomuudesta. Eihän kristinuskon Jumala tunne sanaa armo.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
43 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tuomo Hirvi

”Eihän kristinuskon Jumala tunne sanaa armo.”

Voisin kuvitella Yki että sinä kykenet tämän helposti selittämään oikeaksi taikka ainakin perustelluksi väitteeksi.

Juha Hyrsky

Yki ei ole sisäistänyt kristinuskon ydintä. Siksi hän hakkaa ovea rystyset veressä. Kolkuttavalle kuitenkin avataan, näin on luvattu.

Juha Hyrsky

Juuri tuota tarkoitan. Noin se ei mene. Olet ymmärtänyt puutteellisesti

Tauno J. Jokinen

Kalevassa on aika uskomaton kirjoitus kristinuskon olemuksesta:

”Oulun rauhanyhdistyksen pitkäaikaisen puheenjohtajan Timo Ahon mukaan hoitokokoukset ovat sielunhoidollisia keskusteluja, joilla on aina hoivaava ja pyhyyteen pyrkivä tavoite. Hänen mukaansa hoitaminen kuuluu olennaisena osana uskovaisten ihmisten elämään.”
Nämä kristityt uskovat, että heissä on jokin ”Pyhä Henki” jonka ohjastamana he voivat amatöörisielunhoitajina kyykyttää kanssaveljiään ja lähettää toisinuskovat tulimereen. Kyllä tässä Timo Aho kuvaa kristinuskon olemuksen todella kirkkaasti.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Tauno J. Jokinen
Juha Hyrsky

Jaa? Minusta Aho kuvaa todella kirkkaasti kristinuskon vääristymistä

Seppo Heinola

Kristinusko on ollut aikansa Jeesus-liikeen luonteeeseen ja tavoitteisiin nähden kierossa kuin korkkiruuvi jo Agustinuksesta lähtien.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Juha Hyrsky

Palaan asiaan varmasti. Pidän todella tärkeänä sitä, että pyydät tarkennusta. Ja sitähän kuule kyllä löytyy

Tauno J. Jokinen

”Bourgeois oli musta. Ei siinä sitten muita todisteita tarvita.”

Tämä on kyllä aika värittynyt ajatus. Tyypillinen intersektionaalinen ajatusharha. Ehkäpä kuitenkin tämä nainen tuomittiin kuolemaan ihan sen takia, että hän teki hyvin iljettävän rikoksen.

En oikein ymmärrä ihmisiä, jotka puolustavat sadistimurhaajaa, mutta tuomitsevat jonkun Sipilään kohdistuvasta pienestä nyrkiniskusta. Ikään kuin rikollisen syyllisyys olisi enemmän poliittinen kuin juridinen asia.

Itseäni tämä uutinen ilahdutti suuresti, koska se hieman lievittää miehiin kohdistuvaa syrjintää kuolemantuomiota toimeenpantaessa. Miehiä kyllä saa tappaa, mutta naiset on muka syyntakeettomia.

Sama pätee näiden AlHolin terroristinaisten roudaamiseen tänne Suomeen. Miksi niitä naisia haettiin ja miehet jätettiin vankileirille? Terroristeja tulisi kohdella tasapuolisesti sukupuoleen katsomatta.

Tauno J. Jokinen

Se kyllä pitää paikkansa, että miehiä tuomitaan enemmän kuin naisia, mutta se johtunee pitkälti evolutionaarista ja sukupuoliin liittyvistä seikoista. Miehissä esiintyy aggressiivista käyttäytymistä selvästi enemmän.”

Joo,…

Tottakai olen Persu.

Perussuomalaiset on ainoa puolue, jota nykyoloissa voisin edes kuvitella äänestäväni. Perussuomalaiset ovat Hakkaraisen kaltaisia oikeita suomalaisia ihmisiä kaikkine vikoineen, eivätkä Ohisalon ja Marinin kaltaisia elämälle vieraita Photoshop-persoonia.

Tuo ylläoleva mainita miesten aggressiivisuudesta on jälleen hieno esimerkki ajatusmaailmaasi tuhoavasta intersektionalistisesta harhasta.

Viimeisen 50 vuoden aikana on teloitettu 1400 miestä. Tämä Lisa Montgomery oli ensimmäinen USA:ssa teloitettu nainen 70 vuoteen. Miehet voivat olla naisia agressiivisempia, mutta se ei selitä miesten sortamista noin räikeässä epäsuhdassa.

Olen myös muutamaan kertaan nostanut esille kotimaisia väkivaltatilastoja, joissa naiset ovat todella hyvin esillä. Kotiväkivaltatilastoissa, joita seurataan lääkärikäyntejä vaativien väkivaltatapausten kautta, naiset ovat jopa miehiä väkivaltaisempia. Kotonaan omaa puolisoaan pelkäämään joutuvia miehiä on Suomessa kaksi kertaa sama määrä kuin naisia.

Tämä intersektionalistisessa rasismissa syyllistettyjen penkille asetettu valkoihoinen heteromies on se todellinen uhri, jonka elinvuosikin on vain kymmenen kuukautta. Tämä tarkoittaa, että miehet joutuvat maksamaan naisten eläkkeetkin.

En ole kostoa janoava ihminen. Ajattelen ehkä enemmän linkolalaisittain, ettei ihmisellä ole mitään erityisarvo suhteessa muihin luontokappaleisiin. Nämä sarjamurhaajat ovat samalla tavalla epäonnistuneita luontokappaleita kuin helpon ruuan makuun päässeet lampaita tappavat sudetkin.

Luontoihmisenä en isommin sure metsästäjien suden surmaamia koiria, mutta hulluista asutuksia kiertelevistä lampaantappajasusista on päästävä eroon. Toki ne voitaisiin täältä pohjoisesta toimittaa vaikka Esplanadille viherpiipertäjien lemmikeiksi, jos ne vihreät olisivat luontoihmisiä muuallakin kuin juhlapuheissa.

Saman tien voisivat hakea tuulivoimalansakin vaikkapa kansalaistorille tätä Pohjoisen kaunista maisemaa pilaamasta. Samalla vesivoimalaitoksetkin voitaisiin täältä pohjoisesta purkaa, niin saataisiin nämä meidän komeat kosketkin takaisin niiltä etelänvariksilta.

Kalevi Kauppinen

”Me ihmiset jaanaamme tällaisista moraliteeteista vain siksi, että miljoona vuotta sitten aloimme saalistaa eläimiä ettoseksemme. Aloimme popsia eläinproteiinia ja aivomme alkoivat kasvaa. Ja meistä tuli tämmöisiä ihmisiä.”

Onko löytynyt todisteita sille, että miljoona vuotta sitten ihminen alkoi saalistaa eläimiä? Jos todisteita ei ole, niin se uskomus toisten uskomusten joukossa.

Juha Hyrsky

Siis häh mitä? Oliko tuo sarkasmia vai mitä? Siis ihmisen alun metsästyskulttuuriko on jotenkin kyseenalaistettua?

Kalevi Kauppinen

Ei kyseenalaistettu, vaan aikataulu on väärä. Metsästyksellä ja kalastuksella suomessakin on eletty, ja siihen sitten myöhemmin on tullut maanviljely (nauris).

Miljoonia vuosia vanhoja ihmisen luurankoja ei ole löydetty, eikä ihmisen ja apinan välimuotoa. Joten historia on siltä osin kyseenalainen.

Juha Hyrsky

jaaha

Markku Hirn

Olet surullisen oikeassa. Kuolemanrangaistukset kuuluvat tuohon populisti syndroomaan oleellisen osana.

Toisaalta, kun olen nähnyt noita vankila dokumentäärejä USAsta joissa kuolemaantuomitut viettävät aikaansa pienissä selleissä vuosikymmeniä, niin suoraa kidutusta heidän elämänsä on. Joillekin kuolemantuomion täytäntöönpano on helpotus , mutta ei tietenkään kaikilla.

Eräässä kveekarien kansainvälisessä kokouksessa tutustuin pariskuntaan joka kävi tervehtimässä kuolemaantuomittuja jossain osavaltiossa jossa vielä telotettiin ihmisiä. Sitä voi ruvet kummiksi jollekin tietylle tuomitulle ja siten sitoutuu säännöllisiin tapaamisiin jotta vankilassa olisi kuri ja järjestys. He jaksoivat sellaista viitisen vuotta mutta lopulta se tuli liian raskaaksi . He lopettivat kun heidän viimeisin suojattinsa telotettiin eivätkä enää sitoutuneet tapaamaa uusia.Saattohoitoa.

Vuosien mittaan on saatu lukea noista alaikäisten, kehitysvammaisten ja mielisairaiden telotuksista .Kauan sitten vielä viisikymmentäluvulla tehtiin filmejä jotka päättyivät konnan telotuksiin. Aluksi niissä oli jotain kutkuttavaa , joten ymmärrän että telotukset ovat olleet kansanhuvia. Mutta jollainkohtaa eläytyy liikaa uhrin mahdollisiin tuntemuksiin ja lopettaa niiden katsomisin.

Hyvin monessa poliisisarjoissa roisto ammutaan lopuksi ja pollarit ovat tyytyväisiä ja mukamas täysin vaikutuksesta vapaita. Massapsykopatiaa. Olen lopettanut niidenkin katsomisen.

Seppo Heinola

Minuun teki nuorena harrastajanäyttelijänä erittäin voimakkaan vaikutuksen tämä hienon hieno kuolemanrangaistusta Amerikassa jo varsin varhain kritisoinut leffa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Antakaa_minun_el%C3%A4%C3%A4!
Susan Hayward oli järisyttävän hyvä roolissaan sähkötuolissa syyttömänä telotettuna prostituoituna. Leffa oli yksi suuri syy, miksi halusin tulla ammattinäyttelijäksi.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Seppo Heinola

Mahtavaa, ei maailmassa ole sattumia,on vain eriasteisia synkronisaatioita,on nähtävästi tarkoitus että näät sen. Kerro mitä pidit.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Seppo Heinola

Mulle noita ’sattumia’ tulee eteen suht.usein. Lähetin postissa näytelmää LEA ohjaavalle kaverilleni harvinaisen vanhan painoksen/Helmi Krohn H:ki -23 näyttelijätär H.C. Raan elämäkerrasta nimellä LEA. Tulin postista ja ovikelloni soi ja takana oli eräs vanhoja kirjoja välitävä toinen sama Timo etuniminen kaverini kädessään sama painos ko kirjasta Lea. ”Musta tuntui että taidat tarvita tätä”,hän sanoi ojentaessaan kirjan minulle.

Markku Hirn

Onko se se filmi jossa nainen haluaa silmänsä sidotuiksi ja sitten hänet ohjataan kädestäpitäen kaasukammioon? Kertoja on jossain ulkona ja polttaa savukkeen toimituksen aikana.Näin sellaisen filmin teini-iässä ja se herätti minussa sellaista myötäeläytymistä että en tiennyt sellaista itsessäni olevan. Ahdistuksen muisto nousee vieläkin sitä muistellessa.

Seppo Heinola

Muistaakseni noin ja mainoskuvassakin hänellä on tuolissa silmät sidottuina. Hänen viimeinen repliikkinsä papille järkytti:”Isä minä ole syytön” tai oliko ”isä,minä en tehnyt sitä”.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Seppo Heinola

Kiitos Yki, mukava että katsoit ja että olet kokenut leffan samoin kuin 14-15 v. minä murkku-iässäni. Mustavalkoisuus on eduksi tämäntyyppisille elokuville. Kehitin aikanani lähinnä itselleni ammattieettisen aforismin: ”Vain teatteri on totta, elämä on pelkkää teatteria”.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Seppo Heinola

Jep,yhdyn täysin tuohon sanomaasi. Suomalaisen vast. ajan elokuvien ongelma oli useimmiten naivi käsikirjoitus ja se, että näyttelijät siirtyivät filmiin suoran teatterilavoilta, joilla vallitsi vielä vanha paatos/kankea esitystyyli, josta oli tietysti monia loistavia irtiotojakin kuten Aku Korhosella ja Tauno Palolla, Sasu Haapasella, Emmi Jurkalla, Elsa Turkaisella, Rauni Luomalla,Rauha Rentolalla jne. Kuvaajat olivat yleensä erittäin hyviä ja siksi kankeitakin kuvia katselee yhä ihan mielellään.
Noihin amerikkalaisiin vielä: tiesitkö että hyvin suuri osa tuon ja myöhemmänkin ajan amer. huippuohjaajista ja käsikirjoittajista oli vapaamuurareita?
Ja monia järkyttäisi, jos tietäisivät että loistavat Gary Grant ja Katherine Heppurn joutuivat elämään ns. kaapissa…kuten minunkin nuoruuden ihastukseni Doris Daykin.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Seppo Heinola

Etenkin Paramount-yhtiön leivissä oli paljon rapareita ja yhtiön tunnuskin eli vuori tähtien ympäröimänä kuvaa ns. vihkimyksen vuorta. Tunnetuimpia rappariohjaajia oli Billy Wilder, joka parodioi hienosti mutta positiivisesti rappariaatetta Piukoissa Paikoissa ja länkkäriohjaaja John Huston, näyttelijöistä tunnetuin lienee ollut John Wayne. Leffakansaa järkytti aikanaan varsinaisen miesten miehen eli Rock Hudsonin astuminen kaapista.

Seppo Heinola

Tiesin Porin Odd Fellow’sta kun olin Turun kesäteatterissa ja kerroin siellä illatsuilla kavereille salaseuroista, yhden avustajan isä oli Porin Odd Fellow-loosista. Näille ’oudoille kumppaneille’ on keskeistä Salomomin temppeli ja sen ylipappeus. Kyllä vapaamuurarius on ollut ja on etenkin korkeimmissa asteissa jo paljon enemmän kuin jotain herrojen klubiviihdettä. Huomaa kun katsoo vaikkapa Royal Societyn jäsenluetteloita ja vertaa niitä tunnettuihin rapparinimiin. Mulla on neljällä kielellä noin 3 hyllymetriä pelkkää vm. kirjallisuutta, jota ostin mm.Queen
Streetiltä Lontoosta, ja vaikka en itse rappari olekaan,tunnen sen historian ja symboliikan ja monet aikaansaannokset niin hyvin kuin nyt maallikko ylipäätään vain voi.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Seppo Heinola
Tapio Tuomaala

Tuota, yksi Annen viestiketju on hävinnyt. Joku profeetta on ehkä taikonut sen näkymättömäksi. Täytyy olla suomen kieltä osaava, tai ei välttämättä, jos on profeetta 🙂

Anne Mikkola

Joo. Pistin sen pois näkyviltä, kun meni keskustelu kovasti henkilöön. Tuomio tulee ilman Blogimetsänkin tuomiota. Itsehän linkkasin, niin tietty se kiinnosti enemmän kuin tuo Victory -channel ja ilmiö yleensä. Eiköhän se jo nähty. Mulla on tietysti jonkin verran myötätuntoa suuria profeettoja kohtaan, erityisesti sellaisia jotka kannattivat Paavoa presidentiksi.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Anne Mikkola
Tapio Tuomaala

Ok, poistit jopa roskalaatikosta, ettei saa palautettua. Eipä Blogimetsä juurikaan foorumina eroa Kotimaa24:stä. Jatkuvaa kitinää ja sensurointia. Ja sitten puhutaan sananvapaudesta, jonka varjolla oikea käsi ei ole tietääkseen, mitä vasen käsi tekee.

Kalevi Kauppinen

On hyvä, että ei sallita henkilöön kohdistuvia arvosteluja, asioista kyllä täällä voi vapaasti keskustella, ja se riittää.

Tapio Tuomaala

Ok.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Tapio Tuomaala
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial