Tieto siru ihon alle.

Tämän päivän tieto määrällä voitaisiin soveltaa käytännön elämään hyvinkin paljon. Esimerkiksi pieneen ihon alle laitettavaan sisuun voitaisiin tallentaa ihmisen koko historia, terveystiedot kaikkine sairauksineen, kaikki tarvittavat lääkkeet jotka lääkäri on määrännyt niin ettei apteekissa enää tarvita kelakorttia vaan robotti hakee hyllystä tarvittavan lääkeannoksen. Farmaseuttia ei tarvita vaan kone suorittaa kaiken tarvittavan, maksu lähtee tililtä kun asiakas poistuu lääkkeet kainalossaan.

Ihmisen terveyden tilasta sairaalayksikkö ottaa vastaan muuttuneen terveyden tilan ja siellä kone määrittelee sairauden sekä määrää lääkkeet asiakkaalle. Leikkauksissa jo nyt käytetään robottia apuna joka tekee tarkempaa työtä kuin mihin ihminen pystyy.

Kaupassa ei olisi enää myyjiä vaan asiakas ottaa hyllystä tavaran ja siru lukee tavaran koodin ja siirtää siitä maksettavan hinnan kaupan tilille, jos tilillä ei ole rahaa niin ovet sulkeutuvat eikä asiakas pääse pois ennen kuin palauttaa tavaran sen omalle paikalle. Tämä estää kaupasta varastetun tavaran maksamatta vaikka vaatteisiin piilotettuna viemisen ulos.

Matkustaminen junassa ja linja autoissa ei tarvitsisi ostaa lippua, vaan tieto siirtyisi välittömästi kuljetusyhtiölle ja maksu määräytyisi matkan pituuden mukaan, ja tililtä lähtisi määrätty summa. Jos tilillä ei olisi rahaa niin kulkuneuvo ei lähtisi liikkeelle ennen kuin rahaton matkustaja poistuisi kulkuneuvosta. Junissa eikä linja autoissa ei olisi kuljettajaa.

Tämä asia tuli mieleeni kun tulin Espanjasta toissa päivänä ja jouduin silmän takia käymään lääkärissä. Onneksi oli matkavakuutus joka korvaa kulut, joten tein vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöön. Keskustelin Joel-robotin kanssa joka neuvoi kuinka korvausta haetaan, hyvin robotti ymmärsi kysymykseni ja minä ymmärsin robotin vastauksen. Robotti korvasi hyvin yhden henkilön ajan minun kohdallani.

Ongelmana on vain se että ihmiset eivät ole valmiita tieto yhteiskuntaan, vain tulevat sukupolvet oppivat käyttämään sitä vähitellen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
38 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Toivo Vihmakoski

Kalevi, en malttanut olla laittamatta tätä, koska se koskee nimenomaan meitä SUOMALAISIA: ”Esimerkiksi pieneen ihon alle laitettavaan
sisuun
voitaisiin tallentaa ihmisen koko historia,” …he, he, he!

Toivo Vihmakoski

Kalevi, olet kyllä tuossa siru-asiassa ihan oikeassa minunkin mielestäni! Tuohan sirun laittohan on ymmärrettävissä vasta nyt, kun se on teknisesti mahdollista ja kohta puoliin varmaan jo pakollistakin!

Seppo Heinola

Tämän viestin lopussa on selvitys tuosta ’ostamisesta ja myymisestä’ (Vrt kansakoululaskennon: ”…ei voi ottaa täytyy ’lainata’)

Newton kirjoitti pedon luvusta mm. teoksessaan Observations ja hän yhtyi käsityksen, että luku 666 viitta ireneuksenkin päätelemään sanan lateinios eli latinalainen so. paaviin.
Newton katsoi että koska Jumalan palvelijoiden luku 144000 on luvun 12 kerrannainen niin Jumalan vastustajankin luku on sen pienimmän tekijän eli luvun 3 kerrannainen eli 3 x 222.

Newton oli oikeilla jäljillä, mutta ei tajunnut miten 666 ja 144000 (joh. Ilm. 13:14) liittyvät toisiinsa Ja mitä luku 222 tarkoittaa, (222 vastaa J e e s u s epiteettiä nazarene = 222!) hän ei huomannaut tehdä jakoa 144000:666,jolloin osamäärä 216,216 216 216 viittaa petoon eli Jalopeuraan eli leijonaan (hepr. Aryeh=216), jonka lukuarvo on siis 216 ja joka oli yksi Jeesus-epiteetti! . Jeesushan oli juurikin Juudan Jalopeura! (Jalopeura on Agricolan leijonalle keksimä suomalainen nimi) Ympyrä sulkeutuu kun havaitsemme vielä, että 144000:216 on takaisin peto eli 666,666 666 667.
S e että 666 viitta Jeesukseen eli petoon joka karisti Babylonian porton selästään,
varmetuu siitä tosiasiasta että ko jakeen 13:18 viimeisen virkkeen ’kai ho arithmos es 666’ lukuarvo 2368 on täsmälleen s a m a kuin nimen Jeesus Kristus (Iesous Christhos) arvo eli 2368!
Merkki jota ilman ei voi ostaa ja myydä on kaupanteossa tarvitut + ja x merkit
eli r i s t i t ! Huomattakoon että 6+6+6 =18 eli Haj eli Elämä! ja 6x6x6 = 216 ja 216 on Aryeh eli Jalopeura eli Jeesus!

Heikki Yrttiaho

Kalevi, kirjoitat, että ”Peto on yleisesti tulkittu vastustajaksi ei Jeesukseksi.” Tietysti, jos Raamattua voidaan tulkita näin monimuotoisesti, niin silloin jokainen löytää sieltä totuuden.

Senlisäksi Kalevi siteeraat Johanneksen ilmestys 13 lukua; ”panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa.”

Kauppalehden artikkeli toteaa: ”Yksi sirun ottaneista on Arvid Vikman. Siru on hänen VASEMASSA kädessään.” Artikelissa ei ole otsasta minkäänlaista mainintaa.
Eikö olisi silloin loogista, ettei näillä kahdella asialla ole toistensa kanssa mitään tekemistä. Väitän, ettei kukaan kaksituhatta vuotta sitten ole voinut kuvitella tätä valtavaa teknologian kehitystä!

Minusta paljon loogisempaa olisi, että Raamatun kirjoittajat ovat voineet kohdata esimerkiksi hinduja, joiden kastijärjestelmä ulottuu 1300 – 1000-luvuille ennen ajanlaskunalkua. Otsamerkki eli bindi on saattanut herättää identiteettiään etsivissä kristityissä kauhistusta ja pelkoa!

Seppo Heinola

”Peto on yleisesti tulkittu vastustajaksi ei Jeesukseksi, ”

Yleensä tuntuu unohtuvan,että ’petoja’ on k a k s i, ja toinen peto ei ole täysin paha. Kuten Jeesus ei pitänyt itseään täysin hyvänä- koska vain Jumala oli hyvä. Lisäksi ’pedoksi’ käännetty kreikan sana therion tarkoittaa myös vain yleensä eläintä. Therion sanan oma lukaurvokin on elämää edustava numerosarja 666 joka on myös kuutio,jonka sivu on 6. Luku 666 edusta HYVÄÄ Vt:ssa,kuningas Salomo sai kultaa palkaksen 666 talenttia yhden aurinovuoden aikana ja ’Ylösnousseen Herran’ eli A doniqamin kanssa palasi vankeudesta 666 jälkeläistään.
Luvun 666 symboliikassa on kristikunta pahasti erehtynyt.
Toistan: Merkki jota ilman ei voi ostaa ja myydä on kaupanteossa tarvitut + ja x merkit
eli r i s t i t ! Huomattakoon että 6+6+6 =18 eli Haj eli Elämä! ja 6x6x6 = 216 ja 216 on Aryeh eli Jalopeura eli Jeesus!

Seppo Heinola

Kyllä minä Kalevi tiedän mitä Raamattu ja konservatiivien tulkinta Jeesuksesta sanovat. Itse asiassa minulla on kotimaista ja kansainvälistä Jeesus-kirjallisuutta monta hyllymetriä.
Unohdit edelleen, että Ut kertoo k a h d e s t a eri elikosta, joista toinen edusta Kristusta ja toinen antikrititusta nämä pedot ovat siis vastakaisia voimia. (päivän ja yön polaarisuus)

Mietipä miksi sanonnan ’pedon kuva’ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου lukuarvo 2260 on täsmälleen s a m a kuin sanonnan ’ihmisen poika’ ὁ Υἱὸς ἀνθρώπου 2260 !!!

Eksegetiikka on muuten tiennyt muutaman sata vuotta, että on käsikirjoitus, jossa esiintyy myös luku 616. No lukuja 616 ja 666 on käytetty rinnakkain. On siis monia käsikirjoituksia, useimmissa on luku 666. Mutta 616 on sekin käytetty, mutta
kun siihen lisätään ’kala’ eli heprean kirjain NUN lukuarvoltaan 50 saadaan 666. Kala symboloi Kristusta, jonka esikuva oli mm. kuningas Salomo, joka sai siis temppeliinsä KULTAA yhden AURINKOVUODEN aikana juuri 666 talenttia. Myös YLÖSNOUSSEEN HERRANI eli ADONIQAMIN mukana Baabelin vankeudesta palasi 666 jälkeläistään. Kaikki Kristus, Salomo, kulta, kuningas, ylösnoussut, ovat kevään herätessä ylösnousevan Auringon symboleja, joita hepreassa edustaa vielä sana
SORAT, senkin arvo 666, joka on merkitykseltään AURINKOVOIMA.
Lukuja 616 ja 666 käytettiin molempia edustamaan samaa auringon ja maan liikkeiden ideaa. Ha-torah’n (Vt hepreaksi) eli rotaation luku on 616 samoin kuin godaali gematrian mukaisen sanan Yom eli päivä. Päivä nousee ja laskee
rotaation mukaisesti. Kun tähän sanaan päivä tai rotaatio lisätään maan kiertorataa symboloiva ’kalan’ eli vesica-pisciksen luku 50 saadaan siis 666 merkitykseltään aurinkovoima. Eli auringon voima vaikuttaa maan joka osaan sen pyörähtäessä kerran vuorokaudessa täyden ympyrän (Tora’n, Rota’n) auringon eli ’maailman Valon’ edessä. Ei tälleen.

Heikki Yrttiaho

Seppo: ”Toistan: Merkki jota ilman ei voi ostaa ja myydä on kaupanteossa tarvitut + ja x merkit eli r i s t i t !”

Kiitos Seppo tarkennuksesta. Edelleen minua kuitenkin kummastuttaa, että nämä merkithän pitäisi löytyä Raamatun mukaan meidänkin oikeasta kädestä ja otsasta. Uteliaisuuttani katsoin, mitä saksankielinen Wiki sanoo esimerkiksi plus merkistä. Merkki tunnetaan sen mukaan kivikaudelta saakka. Matemaattisena merkkinä sitä on käytetty vasta 1500-luvulta lähtien eli sangen lyhyen aikaa. Kaksituhatta vuotta sitten sillä ei siis olisi ollut sitä merkitystä, niinkuin me se tänäpäivänä tunnetaan yhteenlaskussa. Jos näillä merkeillä (+) ja (x) halutaan asiaa edelleen selittää niin, mitä tarkoittavat sitten tässä yhteydessä (-) ja (=) merkit, nehän kuuluvat kaupantekoon yhtä erottamattomina?

Kalevi, pienenä tarkennuksena, minähän en kyseenalaistanut, etteikö Johanneksen ilmestys 13 luku olisi noin kirjoitettu, niinkuin sinä sitä siteerasit. Kalevi: „Raamattu on siitä ihmeellinen kirja että se enuustaa tai paremmikin tietää tulevat.“

Sain sen käsityksen kirjoituksestasi, että Kauppalehden artikkelissa mainittussa sirussa toteutuu tämä ennustus. Itse puolestani uskon, ettei näillä kahdella asialla ole toistensa kanssa mitään tekemistä.

Seppo Heinola

Ihan terävä havainto Heikiltä tuo ajoituksiin puuttuminen. No + heprealaisena ynnäys merkkinä on toiminut hieman toisin kuin uudemmassa matematiikassa. Siinä neljän sakaran kärkiin pantu numeromerkkeinä 4 ekaa heprean kirjainta ABG ja D eli numerot 1 2 3 4,nämä on sitten ynnätty yhteen ensin yksilöinä 1 1 1 1 ja saatu 4 tai sitten 1 ynnä 2 ynnä 3 ynnä 4 ja saatu 10. Nelisakarainen risti siis kätkee idean koko kymmenjärjestelmän perusnumeroista. Kymmenen on nyt kirjain Jod, jolla JHVH eli Jahven nimi alkaa.
Otsamerkki oli aikoina painettu juutalaisten pappien otsaan ja merkki oli kirjainTAV joka ammoin piirettiin vinoristinä X. Tämä Tav kirjain saa arvon 400 ja ns. täytetyn lukuarvon 406, joka vastaa edellen sanaa OT eli merkki. (Tämä viittaa myös astrologisiin merkkeihin ja papit olivat myös aikansa astronomeja) Tämä merkki oli sangen monikerroksellinen esoteerinen symboli, jonka avaan ao. linkin ketjussa tarkemmin, vieritä alaspäin ja törmäät kolmeen asiaa valaisevaan viestiini.
https://www.blogimetsa.fi/paavalin-elama-ja-kirjeet-kysely/
Oikea käsi (jamin יָמִין) oli tärkeä siksi. että se oli juutalaisuudessa oikein tehdyn ja siunauksen vertauskuva. Tietyt rituaalit tehtiin oikealla kädellä. (Mala jad/täyttää käsi/initiaatio) Vasen oli saastainen, koska sillä mm. pidettiin takalisto puhtaana…
Miinus ja ’on’ merkeillä ei ilmeisesti ole ollut yhtä suurta monikerroksellista mekityksellisyyttä ja asiallisesti ne lienee kuvattu toisin. Pitänee kaivaa jostain heprealaisen matematiikan historiasta.

Heikki Yrttiaho

Kalevi kirjoittaa: ”…, mutta miksi tarvitsee selitysteoksia koska Raamattu on kirjoitettu selkokielellä niin että sen lapsikin ymmärtää, on vain kysymys siitä uskooko lukemansa.”

Tuohon edellä mainittuun repliikkiin viitaten, voitko Kalevi auttaa minua ja kertoa, missä kohtaan Raamatussa on kirjoitettu kolmiyhteisestä Jumalasta?

”Ja sen kirkkauden, jonka sinä minulle annoit, minä olen antanut heille, että he olisivat yhtä, niinkuin me olemme yhtä”. (Johannes 17:22)

Minusta Jeesuksen suhde on Raamatun mukaan selkeästi alisteinen Jumalalle? Onko Maria Jumalan äiti, joka on ollut aikojen alusta? Miten tämä Kalevi on ymmärrettävä?

Seppo Heinola

”…miksi tarvitsee selitysteoksia koska Raamattu on kirjoitettu selkokielellä niin että sen lapsikin ymmärtää, on vain kysymys siitä uskooko lukemansa.”

Jospa se olisikin noin helppoa mutta kun ei valitettavasti ole! Raamatun Vt on kirjoitettu yhdellä maailman vaikeimmista kielistä ja kun se alunperin oli kirjoitettu pelkin konsonattimerkein ja ilman sanavälejäkin, vain Luoja enää tietää tekstin lähtökohtaiset varmat merkitykset kirjoittajien tarkjoituksista ja pyrkimyksistä puhumattakaan. Eikä Pyhästä Hengestäkään ole paljon asiassa apua,koskapa myös ’pyhähenkiset’ tulkitsevat eri tavoin… Vt.ssä on esim. noin 3000 vain kerran esiintyvää sanaa, joiden varmaa käännöstä eivät tiedä edes juutalaiset oman kielensä kielitieteilijät,kosak sanoja ei esiinny muuallakaan Raamatun ulkopuolella.
Ut:n Paavalin kreikka on niin vaikeaa ja sanonnat niin monitulkinnallsia ettei niidenkään tulkinnoista kukaan vakavasti otettava tutkija voi olla varma.

Seppo Heinola

Peter Vaughan Derek Prince on helluntalainen fundamentalistinen teologi ja pappi, joka luennoi pappisvalan takaa lähinnä omilleen sitä mitä he haluavat kuulla eikä tienkään oman leipäpuunsa oksia sahaten päästä suustan ulos mitään krit. uskolle kriittistä ja seurakuntalaisia hämmentävää vaikka tietäisikin.
Jos todella haluaa tietää Raamatun käännösongelmista voi aloittaa vaikkapa suomalaisen uskovan Kaarlo Syvännön kirjasta ’Raamatun käännösvirheistä’ ja siirtyä sitten kansainvälisten objektiivisten kielitieteilijöitten johtopäätöksiin, ja juutalaisten rabbien selityksiin.

Heikki Yrttiaho

Kalevi: ”Tätä taustaa vasten sekä oman ymmärrykseni mukaan yrittänyt muodostaa omaa maailman käsitys kuvaani, ja olen tullut siihen tulokseen että Derek Prince on oikeassa.”

Derek Prince: ”Yksi erityinen muoto kiusauksesta, joka nykyään leviää tehokkaasti sekä maailmassa että kirkossa, on humanismi.”

D.P: ”Humanismi on kaikkien niiden voimien kieltämistä tai kaikkien moraalisten arvojen, jotka ovat annettu ihmiselle luomisen yhteydessä; uskonnon hylkäämistä siinä uskossa, että ihmiset (luominen) voivat kehittyä edelleen omasta aloitteestaan.”

Henkilökohtaisesti pidän Derek Princen keskeisiä näkemyksiä yhteiskunnan kehitystä jarruttavina, vaikkakaan ne eivät pysty sitä estämään. Taslima Nasrinin lausui puolestaan: ”Pidän vanhanaikaisina Koraania, Vedoja, Raamattua ja kaikkia uskonnollisia tekstejä, jotka määräävät niiden seuraajien elämää. Meidän on ylitettävä nämä muinaiset kirjoitukset, mikäli haluamme edistyä. Vastataksemme henkisiin tarpeisiimme, tulkoon humanismista uusi elämänkatsomuksemme.”

Humanismin keskeinen sanoma on, että kaikki ihmiset ovat syntyneet tasa-arvoisiksi. Se on vastuun kantamista koko ihmiskunnasta, se on pelastusrengas, jota ilman ihmiskunta on tuhon oma. Kun sensijaa Derek Prince piti humanismia demonisten voimien aikaansaamana ja kehoitti samanaikaisesti uskovia keskittymään kielilläpuhumisen taidossa, missä itsekukin sopertaa hurmoksessa tolkuttomuuksia sekä tavoittelemaan henkilkohtaista pelastumista!

Seppo Heinola

Niinpä, lisäksi nämä saarnaajat ovat usein kovia bisnesmiehiä, he tekevät uskovillaan raa’asti rahaa. Prince teki kirjakauppaa (45 oma kirjaa) ja keräs rahaa mm. radio-ohjelmin.
Ilman humanismia minutkin olisi jo aikaa poltettu roviolla Wanhan Kirkon edessä torilla. Valistuksen humanismi pesi kirkon veriset kasvot kidutetujen kyynelillä.

Heikki Yrttiaho

Haluan heti aluksi Kalevi sanoa sen, ettei humanismi ole mikään uskonto. Eikä humanismi voi olla jotakin pois sulkevaa, niinkuin useasti vastustajien piireissä väitetään, jos tämä „joku“ perustuu tietoon.

Humanismin jäljet johtavat Antiikin Kreikkaan ja tiivistyvät osittain Protagoraan (485-410 eaa.) lausahdukseen „Ihminen on kaiken mitta“.

Humanismi korostaa suvaitsevaisuutta ja kaikille yhtäläisiä ihmisoikeuksia – ihminen on arvokas ja jokaisella ihmisellä on yhtäläinen ihmisarvo. Humanismi katsoo, että maailman hyvinvointi on periaatteessa ihmisen käsissä. Tekojaan tai näkemyksiään ei voi siis perustella vetoamalla esim. jumallisiin käskyihin tai pyhien kirjojen ohjeisiin.

Näinollen esimerkiksi homoseksuaalisuutta ei voida tuomita, koska sillä on ollut „jumalalle, luojalle tai evoluutiolle“ jokin tarkoitus, muuten sitä ei esiintyisi lainkaan.

Humanisti arvostaa taiteiden lisäksi myös tieteitä. Tieteissähän etsitään maailmalle järkeviä selityksiä, jotta me ymmärtäisimme paremmin maailmankaikeutta. Myöskin Seppo saa rauhassa tutkia lukujen arvoituksia ilman roviolle joutumisen pelkoa. Vaihtoehtoisesti jokaiselle pitää sallia myös uskonnonvapaus, joka tulisi humanistien mielestä olla kuitenkin yksityisasia vrt. valtionkirkko.

Tärkeä vaihe humanismin kehityksessä oli renesanssin aika. Renessanssihan tarkoittaa kirjaimellisesti uudelleensyntymistä, joka johti kokonaisvaltaiseen vapautumiseen katolisen kirkon hallitsemasta keskiajan uskonnollisesta maailmankuvasta. „Se pyörii sittenkin!“

Haluan korostaa Kalevi edelleen, että humanismi ei muodosta mitään yhtenäistä oppirakennelmaa. Moni kutsuu itseään humanistiksi tarkoittaen vain olevansa ihmisystävällinen. Esimerkiksi sodat ja muut vainot eivät ole ihmisystävällistä toimintaa. Myöskään luonnon tuhoaminen ja saastuttaminen ei ole hyväksyttävää, vaan elämää tulee kunnioittaa kaikissa muodoissa.

Seppo Heinola

Kalevi, humanismi on ihmisen itseisarvollista kunnioittamista, jota tässä ja nyt toteutetaan myös käytännön teoin eikä vain puhein. Humanismin ansiosta meillä ovat mm. kaikki ne kansalaisvapaudet joista sinäkin Kalevi ihan mielelläsi tällä ajassa eläessäsi nauttinet.
Ihminen täällä ajassa on tosiasia, jonka tiedämme, mutta tuonpuoleisesta ei kukaan
t i e d ä mitään. Emme tiedä edes onko Jumala olemassa. Mutta edessämme olevan ihmisen näemme ja tiedämme ja siksi eettinen ja moraalinen velvollisuutemme on tarvittaessa toimia hänen hyväkseen tässä ja nyt. Tuo toiminta sammutti mm. polttoroviot. Tämä oli ja on konkretiaa eikä hengellistä haihattelua.

Heikki Yrttiaho

Kalevi: ”Ihmisen elämä ei lopu kuolemaan, elämä on kokonaisuus jonka osana on ikuisuus, sitä ei humanismi käsittele vaan se keskittyy vain tähän näkyvään elämään jonka jälkeen ei ole mitään.”

Aivan Kalevi, mutta kyllä humanistikin tiedostaa syntyvänsä ja kuolevansa. Se väliin jäävä aika kun elämme, kutsuttakoon sitä vaikka ”tämänpuoleiseksi” on aikaa, jolloin voimme toteuttaa koko ihmisyyttä täydessä laajuudessaan, niinkuin Seppo kirjoitti. Ihminen ei säily kuoleman jälkeen humanismin määrittelemässä muodossa ihmisenä, tästä johtuen humanismi ei käsittele ”tuonpuoleista”, mutta ei se toisaalta estä uskontoja paneutumasta siihen ajassa.

Humanismi halutaan useasti sekoittaa tahallaan materialismiin, vaikka se kattaa koko sen kirjon, mitä ihmisyyteen kuuluu ja erityisesti ei materiaaliset arvot, kuten taiteissa ja tieteessä on kysymys, unohtamatta moraalisia ja eettisiä arvoja.

Kalevi: ”Sallivuudessaan humanismi sallii sellaista joka on Raamatun mukaan kiellettyä, tämä on se suurin asia joka erottaa humanismin kannattajan Raamatun opista.”

Humanistinen näkemys Kalevi perustuu sisäiseen vakuuttuneisuuteen siitä, että ihmisten tasavertaisen kohtelun esteenä eivät voi olla auktoriteettien kuten Raamatun synnyttämät pelkotilat. Lisäksi kirkon omassa piirissä on kiistelty kautta vuosisatojen siitä, mitkä ovat Raamatun oikeita ja vääriä tulkintoja, minkä seurauksena Martin Luther erotetiin katolisesta kirkosta vuonna 1521.

Seppo Heinola

Kalevi,et kai tarkoita että jos tasa-arvoa ei ole saatu täydelliseksi sitä ei tarvitse tavoitella? Ja tämä sanomasi: ”Aina joku hallitsee mutta jos hallitsija noudattaisi Raamatun ohjetta, ”rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi”, niin silloin yhteiskunta voisi paremmin koska valtaa käytettäisiin tarkoittaen aina ihmisten parhaaksi.” on katsottavisa sitä taustaa vasten, että kristinuskolla oli ollut mahdollisuus 1500 vuotta saada tuo rakkauskäsky toimivaksi ja yhteiskunta siten paremmaksi, mutta elämä oli Euroopassa mennyt vain kaameammaksi. Ääretön julmuus vallitsi. Vasta humanismin käynistämät edistysliikkeet alkoivat vaatia tuon rakkauskäskyn noudattamista myös käytännössä ja sillä laajuudella että monien uudistusvaatimusten mentyä viimein läpi asialla alkoi olla todellista yhteiskunnallista merkitystä, mitä kristillisellä lähinnä kosmeettisella ns. hyväntekeväisydellä ei ollut ollut.

Heikki Yrttiaho

Aloitit Kalevi tämän blogin otsikolla, ”Tieto siru ihon alle” ja viittasit moniin toimintoihin, mihin sitä voitaisiin käyttää. Monia niistä toimminoista hoidetaan nykyään älypuhelimilla. Tätä voitaisiin laajentaa koskemaan myös äänestämistä, jos kaikilla henkilöillä olisi rekisteröity puhelinliittymä. Otan tämän vain yhtenä esimerkkinä siitä, kuinka suoraa kansanvaltaa olisi teknisesti helppo kehittää. Tämä siksi, koska olet Kalevi oikeassa, että me huomaamme jokapäivä edustuksellisen demokratian puutteet. Eduskunnassa tehdään päätöksiä, jotka näyttäisivät olevan vastoin kansalaisten näkemyksiä. Tämä ”rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi”, ei näytä olevan helposti toteutettavissa. Seppo kirjoittaa: ”Kalevi, et kai tarkoita että jos tasa-arvoa ei ole saatu täydelliseksi sitä ei tarvitse tavoitella?”

Tietysti tästä on tullut vieläkin vaikeampaa, kun Suomi ei ole enää itsenäinen valtio, vaan EU:n osavaltio ja Euroopan unioni antaa määräyksiä, joilla se ohjaa ja säätelee meidän lainsäädäntöä. Mitä paremmin edustajat noudattavat ”liittovaltion” määräyksiä, sitä parempia tehtäviä he saavat järjestelmässä. Nyt on kysymys siitä, että ovatko EU:n tavoitteet, jäsenmaiden kansalaisten tavotteita? Jos ne eivät ole, silloin edustajat käyttävät väärin kansalaisilta saamaansa luottamusta.

Nyt me astutaan alueelle, missä alkaa henkilökohtainen vastuu, niin edustajien kuin kansalaistenkin. Kristinuskoa opetetaan kansalaisille ”tämänpuoleisessa” ja jos sanoma on tämän sisältöinen, kuin Kalevi kirjoitat. Niin suomalaisten on todella syytä olla huolissaan tulevaisuudestaan, koska niin paljon kristittyjä Suomessa on.

Kalevi: ”Kristinusko pitää tärkeimpänä sitä mitä tapahtuu kuoleman jälkeen, kun hän kohtaa ajattomuuden, mikä hänen kohtalonsa on. Ei se ihmistä auta yhtään, eli hän miten hyvän elämän tahansa jos hän kohtaa ikuisen kärsimyksen, tämä on kristinuskon perimmäinen sanoma.”

Seppo Heinola

Kalevi: ”Seppo, onko niissä maissa joissa kristinusko puuttuu, paremmat ihmisoikeudet kuin meillä täällä Suomessa. Suomessahan asuu maailman onnellisin kansa tutkimusten mukaan, jos meillä ei olisi kristinuskoa, kuinkahan onnellisia olisimme.”

Ihmisoikeudet ovat hyviä ja ihmiset suht. onnellisia niissä kristillisissä maissa joissa ateistis-deistinen Valistus uudisti lainsäädännön ja ihmisoikeudet. Miten on laita onnellisuuden niisä kristillisissä maissa, joissa Valistus Ei ole vaikuttanut, Etelä- Amerikka, Filippiinit jne jne. Katsos kun tuberkuloosiakin ja syöpää on nykyään vähiten siellä, missä sitä ensin oli eniten, sillä nämä sairaudet panivat lääketieten kehittymiseen vauhtia aivan kuten kristillisen Euroopan vakava sairaus pani Valistukseen vauhtia .
Jos ihan oikeasti haluat tietään Valistuksesta yli kristillisen propakandan, niin kuunnella kannatta tämä: https://areena.yle.fi/1-3475866
ja tämä:
https://areena.yle.fi/1-4158371

Seppo Heinola

Vai ei tieto lisää ihmisen henkistä hyvinvointia…mietihän nyt vähän mitä tulit sanoneeksi. Tiedon lisääntymine sitten keskiajan on lisännyt valtavasti ihmisen myös henkistä hyvinvointia.

Ja niinhä se on,että opettaja kansakoulussakin valistaa niitä ekaluokalaisia, mutta en minä siinä mitään paha näe…

Ja totta: Valistus puhui ääliöille järkeä ja niin esim. eläinten oikeudenkäynnit ja niin esim. sikojen polttaminen rovioilla – ihmisistä puhumattakaan – loppui… Luepa tämä:
https://teknokekko.vuodatus.net/lue/2005/04/1370-1547-elaimet-tuomiolla

Vielä kerran: Hyvinvointivaltio ei ole tulos kritillisestä h oivatyöstä, jonka tarve on lähinnä ollut seurausta siitä, että kritillinen yhteisö ei ole voinut hyvin. Jos vakavasti sairaalle kehitetään hoito, emme voi sanoa että tuo hoito luo hyvinvoivan ihmisen ja yhteisön. Hyvinvointiyhteiskunta on siis laajempi käsite kuin sinänsä titenkin arvostettavan hyväntekeväisyyden kohteiden summa. Hyvinvointiyhteiskuntamme/valtiomme ovat synnytäneet ensikädessä Raamatun ja Aristoteleen vallan nujertanut renessanssi ja sitä seurannut ateistis-deistinen Valistus, teollinen vallankumous ja sitä säätelemään noussut työväenliike ja naisasialiike. Hyvinvointivaltiome perustuksia rakensivat paljolti myös lakiuudistus 1734, uusi hallitusmuoto 1772, yhdisys- ja vakuuskirja 1789 ja autonomian ajan 1800-luvun useat valtiopäivät. Sisällisodan opetukset ja viimein ns. tammikuun kihlaus 1940.

Seppo Heinola

”ettei tieto välttämättä automaattisesti paranna ihmisen henkistä hyvinvointia.”

Yritit pelastaa juttujasi tällä olkinukkesanalla ’automaattisesti’ sillä en minä eikä Heikki ole puhunut mistään automaatiosta mitään.
Luettelemasi yhteisömme ongelmat johtuvat lähinnä markkinakapitalismista, jota kirkko ja kristinusko ovat aina voimakkasti tukeneet ja voidaan vain sanoa, että nuo ongelmat olisivat ilman valistusta vielä paljon kaameammat. Valistuksen avulla sydänkuolemat saatiin Pohjois-Karjalasssa vähenemään ja samoin tupakointi on valituksen johdosta voimakkasti vähentynyt. Viinaa litkitään liikaa, koska viinabisneksen lobbareita ei ole kyetty valistamaan eli he eivät ahneuksissaan ottanet valistusta vastaan mutta eipä heihin ole liikaa purrut kristillinenkään opetus, minkä mukan ahneus on kuolemansynti…

Heikki Yrttiaho

Seppo johdatti keskustelua minun lempiaiheeseen – markkinatalouteen. Jos se paholainen jossain on, niin se kätkeytyy tähän järjestelmään ja se elää todellakin sulassa sovussa kristinuskon kanssa.

Tälle järjestelmälle ei muka ole vaihtoehtoja. Markkinataloudessa hinnanmuodostus määräytyy siis vapaan kysynnän ja tarjonnan säätelemänä. Jos rahanarvo olisi edes sidottuna kultaan, jotta markkinoilla liikkuva raha olisi reaaliomaisuuten verrattavissa, mutta ei. Länsimaitten pankit painavat rahaa tyhjästä, ainoa vakuus on, että joku maksaa otetun lainan takaisin. Käytännössä reaaliomaisuus siirtyy keinottelijoille arvotonta rahaa vastaan ympäri maailmaa. Tältä eivät ole turvassa valtioidenkaan omaisuudet, koska yhtiöittämällä valtioiden toimintoja, ne siirtyvät keinnottelijoiden käden ulottuville. Miksi Venäjää mustamaalataan läntisessä mediassa? Koska keinnottelijoita ei päästetä vapaasti Venäjän markkinoille!

Venäjän julkinen velka on vain noin 17% bruttokansantuotteesta, jolloin läntinen pankkijärjestelmä ei pysty painostamaan sitä.
Venäjä on maailman johtavin kullan ostaja ja kolmanneksi suurin tuottaja.
Venäjä nousi vuonna 2016 maailman suurimmaksi viljan viejäksi. (kiitos pakotteiden)
BRICS-maat eli Brasilia, Venäjä, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikka tulevat syrjäyttämään länsimaiden taloudet lähi vuosikymmenien aikana.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial