TALVITERÄTEOLOGISIA PÄIVITTELYJÄ. Osa 20. Jeesuskryptologiaa

Syysteräteologisissa mietteissäni ”viisaasta taloudenhoitajasta” Kalevi kommentoi, että ”tämä vertaus oli tarkoitettu farisealaisille, jotka olivat rahanahneita. Kaikille eivät vertaukset avaudu, ei myöskään opetuslapsille aina avautunut.” Minä siihen, että ”jospa ne vertaukset ovat liian kryptisiä tai peräti absurdeja?” Ei tarvitse paljonkaan tutkia Isoa Kirjaa nähdäkseen, etteivät Jeesuksen vertaukset ja puheet aina avautuneet edes opetuslapsille, saati ylipäätään suurelle yleisölle. Tässä pari poimintaa:

”Ja kun hän oli jäänyt yksin, niin ne, jotka olivat hänen ympärillään, ynnä ne kaksitoista kysyivät häneltä näitä vertauksia. Niin hän sanoi heille: ”Teille on annettu Jumalan valtakunnan salaisuus, mutta noille ulkopuolella oleville kaikki tulee vertauksissa, että he näkemällä näkisivät, eivätkä huomaisi, ja kuulemalla kuulisivat, eivätkä ymmärtäisi, niin etteivät kääntyisi ja saisi anteeksi”. ” -Mark. 4:10-12

”Miksi ette ymmärrä tätä minun puhettani? Ette taida kuulla sitä minun sanaani.” -Joh. 8:43

”Opetuslapset eivät ymmärtäneet Jeesuksen sanoista mitään. Asia pysyi heiltä salassa, eivätkä he käsittäneet, mitä Jeesus tarkoitti.” Luuk. 18:34

”Joka itsensä ylentää, se alennetaan, ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.” -Matt. 23:12

Esimerkkejä olisi leegio, mutta ei ole tarpeen niitä tähän kaivaa. Jeesuksen puheet siis ovat kyllä paikoin varsin kryptisiä, epäjohdonmukaisia ja keskenään ristiriitaisia.Milloin Jumala on kertakaikkisen hyvä ja armollinen, milloin armoton kostonjumala, joka tulee jakamaan kaikki kansat vuohiin ja lampaisiin. Armotta. Ja tuo Matt. 23:12 on aika merkillinen: eikö se, että itsensä alentaa, olekin itse asiassa tahallista itsensä ylentämistä..?

Johanneksen ilosanomassa muuten Jeesus kertoo aivan kaikkea muuta kuin mitä kristinusko opettaa, siis että me kaikki olisimme Jumalan luomia. Mutta eipä sitten nähtävästi ole, mikäli Jeesuksen sanomaan on luottaminen. Vai puhuiko hän ihan omiaan tai muuten lasketteli palturia?

Joh.8:44 ”Te olette isästä perkeleestä, ja teidän isänne himoja te tahdotte tehdä. Hän on ollut murhaaja alusta, ja ei pysynyt totuudessa; sillä ei totuus ole hänessä. Kuin hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omastansa; sillä hän on valehtelija ja valheen isä.

Tästä voin hyvin päätellä, etten ole Jumalan luoma, vaan perkeleen aikaansaannos. Kuten vanhempani ja toiset isovanhempanikin. Kun olen nimittäin jo kolmannessa polvessa jumalaan uskomaton.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
16 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anne Mikkola

Vale ja totuus. Valehtelijoista Jeesus tuossa puhuu. Et kai sinä kuitenkaan ole valehtelijoista ihan suurinkaan 🙂

Seppo Heinola

Tuosta lauseesta voi päätellä, ettei Jeesus pitänyt Jahvea isänään, hänelle Jahve oli näköjään demiurginen perkele, sillä Jahvehan oli juuri tuo Abrahamin isä jota Jeesus kutsuu isäksi Perkeleeksi.

Kalevi Kauppinen

Vasta Helluntain jälkeen opetuslapset ymmärsivät Jeesuksen opetukset. Syyn tähän kaikki Raamattua lukeneet sen tietävät. Ilman tätä ymmärrystä ei kristinusko olisi lähtenyt leviämään, sillä se olisi jäänyt juutalaisten tunnustamaan uskontoon, joka perustuu Vanhaan Testamenttiin. .

Anne Mikkola

Eihän kukaan voinut etukäteen ymmärtää, että joku oikeasti nousisi kuolleista. Vasta myöhemmin puheet kävivät ymmärrettäviksi. Semmoista sattuu.

Seppo Heinola

Todennäköisesti ei. Se että Jeesuksen aidosti uskottiin nousseen kuolleista on totta. Kun ei ymmärretty että kyseessä oli ollut tajuttomuudesta herääminen. L ä ä k ä r i Luukas käytti oikea verbiä egeire= herätä.
Toiseksi ylösnousemuksella kuvattiin rituaaleissa tapahtuvaa symbolista kuolleista heräämistä, hengellisesti/opillisesti kuolleille oli annettu opetusta ja uusi elämä.

Kalevi Kauppinen

Yki, lue Raamatusta helluntain tapahtumat, niin tiedät miksi apostolit ymmärsivät Jeesuksen puheet ja teot. Jos apostolit eivät olisi uskoneet ja ymmärtäneet, niin ei kristinuskokaan olisi levinnyt, vaan elettäisiin Vanhan Testamentin aikaa, niin kuin juutalaiset tekevät.

Kalevi Kauppinen

Jumala on on luonut kaksi ensimmäistä ihmistä, joista ihmiskunta lähtenyt.

Osa ihmisistä noudattaa Jumalan tahtoa ja osa saatanan tahtoa. Tämän Jeesus toi esille, sopii miettiä sitä, kumpaa tahtoa itse kukin noudattaa.

Kalevi Kauppinen

Kun kerran ihminen on luotu, niin ei joka yksilöä tarvitse luoda erikseen. Evoluutioon uskovat ajattelevat nämäkin asiat eri tavalla.

Evoluutio on on noussut Jumalan paikalle. Kun Jumala loi maailman ja siihen ihmisen, niin hän sanoi, että kaikki oli sangen hyvää. Se tarkoittaa, että kaikki oli valmista, eikä uudelleen luomista tarvinnut.

Kun Raamattua lainataan, niin olisi hyvä kertoa, missä yhteydessä Jeesus on mitäkin sanonut. Olisi helppo käydä lukemassa kyseiset paikat.

Kalevi Kauppinen

Jeesus puhui juutalaisille, jotka yrittivät tappaa hänet. Murhanhimo on saatanan tahdon mukaista. Ei opetuslapset halunneet tappaa Jeesusta, vaikka eivät aina ymmärtäneet hänen puheitaan.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial