SYYSTERÄTEOLOGISIA MIETTEITÄ 39. Sinun puolestasi vuodatettu

Jeesus siis kuoli puolestani..? Voiko olla enää manipuloivampaa lähestymistapaa? Ei!

Et siis VOI olla vastahakoinen ja torjua, kun Hän sentään KUOLI sinun puolestasi ja verensä vuodatti. Minä kun luulin, että tuollainen manipulointikeino on ihan inhimillistä. Mutta näköjään se on myös jumalallinen ominaisuus.

Mutta ei tehoa. En minä sitä vaatinut, eikä minulla ollut sen jutun kanssa mitään tekemistä. So it goes.

Sitäpaitsi hän elää kuulemma. – Feikkikuoleminen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
11 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Kalevi Kauppinen

Kuolla toisten puolesta tapahtuu tänäkin päivänä, näemme Ukrainassa, miten sotilaat antavat henkensä siviiliväestön puolesta.

Aikanaan jouduin paljon kiertelemään eri kunnissa. Usein kävin katselemassa sotiemme sankarihautoja. Erityisesti jäi mieleeni Miehikkälän sankarihauta, jossa on kunnan väkilukuun suhteutettuna nuoria miehiä ehkä eniten on joutunut antamaan henkensä meidän kaikkien puolesta, myös Ykinkin, sen takia että saamme elää vapaassa maassa.

Miehikkälän tapauksessa päämaja antoi käskyn, että saman kunnan miehiä ei saa sijoittaa samoihin hyökkäyksiin, miehet täytyi hajaannuttaa eri joukkueisiin.

Seppo Heinola

Kalevi, ei sodissa henkeä ’anneta’. Henki menetetään tai se otetaan. Toki hengenvaaran asetutaan, usein pakosta mutta usein myös vapaehtoisesti.

Kalevi Kauppinen

”Oliko Raamatussa muuten väkivallalla puolustautumisen oppia..?”

Tämä kohta Raamatussa on vaikeasti tulkittavissa, mitä tässä tarkoitetaan. Olen tätäkin kohtaa miettinyt, miten väkivaltaan voi puolustautua.

Pietarin kohdalla, jos hän olisi turvautunut väkivaltaan, niin sen Jeesus tuomitsi. Miten sitten väkivaltaan pitäisi puolustautua, sitä jokainen varmaan miettii. Sen ainakin uskon, ettei vihalle pidä antaa sijaa, koska siitä seuraa koston ilmapiiri, joka on väärin.

Ukrainassa näemme sen kuinka Venäjä kostaa siviileille, kun sotilaille ei pärjää. Tämä on mielestä väärin, jonka historia tulee tuomitsemaan. Onko tämä sitten miekkaan hukkumista…

Kalevi Kauppinen

Kristittyjen vainot ovat arkipäivää, Jeesuksen nimen tähden ihmisiä tapetaan ja kirkkoja poltetaan. Vainot alkoivat jo apostolien aikaan, jotka kokivat väkivaltaisen kuoleman Johannesta lukuun ottamatta.

Kalevi Kauppinen

World Watch List 2022 -raportin mukaan vähintään vakavaa vainoa ja syrjintää uskonsa vuoksi kokee nyt 360 miljoonaa kristittyä. Tämä kertoo mihin suuntaan ollaan menossa.

Nämä kaikki tapahtuu Jeesuksen nimen tähden. Se, että on muitakin vainoja ollut ja on ei poista sitä tosiasiaa, että Jeesuksen sanat ovat totta.

Maailma on tällä hetkellä jonkunlaisessa syöksykierteessä, jota ihmisen historiassa ei ole ennen koettu. Tämä johtuu siitä, että on jo kehitetty sellaisia tuhovälineitä, jotka voivat tuhota koko ihmiskunnan.

Tämä kaikki on ennustettu Raamatun mukaan, silloin kun aika on kypsä, niin ihminen tuhoaa itsensä. Onko se nyt lähellä vai vielä vuosien päästä, sen aika näyttää. Ei tarvita, kuin yksi harhainen hirmuhallitsija saa päähänsä käyttää ydinasetta, niin siitä se kaikki alkaa, josta ei ole enää paluuta.

Seppo Heinola

Niin Kalevi, minkä taakseen jättää sen edestään löytää, kristinuskon edustajat vainosivat ja tappoivat toisinajattelijoita surutta yli 1500-vuoden ajan ja kidutettuja, sodissa tapettuja ja rovioilla poltettuja uhreja kertyi sadoin tuhansin. (esim: Pärttylin veriyö: 22 000 albigenssia tapettiin yhdessä yössä, kristitty paavi soitatti kiitosmessun hyvin onnistuneen tappamisen kunniaksi) Onneksi ateistis-deistinen valistus ja sen älykkäät moraalisesti korkeatasoiset johtohahmot saivat tämän järjettömyyden loppumaan.

Kalevi Kauppinen

Ei kai tämän päivän kristityt ole vastuussa siitä, mitä joskus aikaisemmin on tapahtunut. Jokainen joutuu henkilökohtaisesti vastuuseen siitä, mitä on tehnyt.

Uskontoa on käytetty hyväksi hirmutekojen siunaamiseksi, niin kuin tänäkin päivänä siunataan ja annetaan jo synnit anteeksi itänaapurissa sotilaiden lähtiessä kiduttamaan siviilejä, raiskaamaan lapsia, varastamaa omaisuutta vieraaseen maahan.

Seppo Heinola

En minä Kalevi puhunut mitään vastuista vaan syistä ja seurauksista. Siitä mistä Raamattukin, että mitä kylvää sitä niittää. On muuten jänismäistä aina paeta tuohon vain ”uskonnon nimissä’ tehtyyn väkivaltaan sillä kyllä monet kristityt väkivallantekijät tekivät sitä aivan aidossa uskossa ollen ja luullen toteuttavansa Jumalansa tahtoa ja Raamatun käskyjä!!! ( Esim. ”Velhonaisen älä’ anna elää!!!” Raamattu)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial