SYYSTERÄTEOLOGISIA MIETTEITÄ 27. ”Pelastussuunnitelma”

Jumala vietti ikuisuuden tekemättä oikein juuri mitään (ellei sitten ollut jossain muualla universumissa, Linnunradassa tai muussa galaksissa luomassa muita maailmoja). Sitten eräänä universaalina hetkenä Hän päätti luoda auringon, tähdet ja maan, jonka päälle monen monituista elämää, kuten myös ihmisen. Ihminen osoittautui heti epäluotettavaksi. Tai siis heti sen jälkeen, kun Hän oli luonut ihmiselle seuralaisen, naisen. Tietysti tässä oli osansa eräällä Jumalan luomalla olennolla, paholaisella, joka aiemmin oli ollut enkeli. Tämä paholainen tiesi Jumalan luomistyön heikon kohdan – sen naisen. Niin ihminen tuli siis houkuteltua ja langetettua kiusaukseen. Siitä lähti synti valtaamaan koko maailmaa. Ja saamaan ihmiset helvetin kitaan, koska Jumalalle ei käy yksikään syntinen. Se häiritsee tämän Hänen Korkeutensa kirkkautta.

Kului muutamia vuosisatoja ja synti sen kun lisääntyi. Jumala tuskaantui ja päätti hukuttaa koko paskan, paitsi yhtä vanhusta, tämän perhettä ja eläimiä kutakin lajia pari yksilöä. Niin kävi. Tuli uudet sukupolvet, mutta ei meno paljon parantunut. Sodoma ja Gomorra olivat hirvittäviä synnin pesiä, joten Jumala päätti tuhota nekin tulella ja tulikivellä. Eikä yksikään pelastunut, paitsi Loot ja hänen tyttärensä, jotka tämä oli vähän aiemmin antanut väkijoukon raiskattaviksi ja joiden kanssa hän vielä harjoittaa insestiä.

Näin se maailma jatkui ja vei luotuja mukanaan ja näistä monia syntiin ja tuhoon Jumalan silmäteräkansan Israelin verenhimoisissa käsissä vielä joku 4000 vuotta, kunnes Jumala sitten päätti toteuttaa jo ammoin tietämänsä pelastussuunnitelmansa. Hän tekaisi yhden neitsyen raskaaksi, syntyi ihmisenä ja antoi sittemmin tappaa itsensä luotujensa toimesta. Että nämä luotunsa pelastuisivat. Pelastuisivat siltä pätsiltä, minkä Hän oli valmistanut perkeleelle ja tämän apuripiruille. Ja tietysti näille kunnottomille syntisille. Hän tiesi kaiken etukäteen. Jo ikuisuuden ennen kuin loi ihmisen. Tiesi ja kauan etukäteen, että Lucifer lempataan ulos taivaasta maahan, tämä ottaa käärmeen hahmon ja kuiskuttelee sille ihmiselle (siis naiselle, joka kuiskutteli ihmiselle), tämä lisääntyy, kun tuli Jumalan tahallaan Edeniin istuttaman hyvän ja pahan tiedon puun hedelmää haukattuaan tietoiseksi, mitä niillä alapään vehkeillä voi tehdä. Ja luotunsa lisääntyessä tämän syntitaakka lisääntyy ja tätä ihmislajia täytyy vähän karsia välillä, mutta ei kun syntisyys vain pysyy. Tiesi senkin, että kun tulee tekemään näytösluonteisen pelastusoperaation, synti jatkuu jatkumistaan.

On laskettu, että ihmisiä on elänyt alusta tähän saakka noin 100 miljardia. Epäselvää meille maan matosille on vielä, että missä kaikki kuolleet sielut nyt ovat. Ovatko jossain jemmassa, onko jako vuohiin ja lampaisiin on-line eli jatkuvaa, vai tapahtuuko se kahtiajako vasta sinä viimeisenä päivänä, kun Jesse tulee pasuunat soiden tekemään viimeisen poroerottelun. Ristillä roikkuessaan kyllä tämä sanoi sille toiselle teloitettavalle roistolle, että tämä tulisi olemaan samana päivänä vielä hänen kanssaan taivaassa. Tiedä sitten, oliko tuo vain erikoistapaus.

Ei tuo mikään pelastussuunnitelma ole. Pelkkää Jumalan kissa ja hiiri -leikkiä. Eihän kaikkivaltias ja kaikkitietävä tarvitse mitään suunnitelmia. Joko kaikki menee parhain päin tai sitten päin helvettiä. Kaikkivaltiaan oman tahdon mukaisesti, sikäli kuin kaikkitietävällä voi olla edes sitä tahtoa.

Ja miksi kummassa se ”pelastussuunnitelma” toteutetaan vasta tuhansia vuosia sen jälkeen, kun silloinen ihmiskunta naisineen, vauvoineen, lapsineen, vanhuksineen kaikkineen hukutetaan syntisiä pois? Kaikkivoipaiseksi jumalaksi aika kädetön tapaus.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial