Sananvapaus ei kelpaa

Ei ensimmäistäkään blogia viikkoon.  Mitähän tästä pitäisi päätellä?

Ilmeisesti sananvapaus ei suomalaisille kelpaa.

Tässä olisi foorumi kirjoitella vapaasti ja rauhassa, mutta ilmeisesti sellaiseen ei ole kiinnostusta. Kovasti olen ihmisiä mukaan pyytänyt, mutta ei.

Osaisiko joku viisas kertoa, mistä tämä kiikastaa. Minunko vika tämä on jotain kautta?

En minäkään yksikseni oikein viitsi kirjoittaa. Nyt mielessä on jopa teologiaa, joten teemaakin voisi vaihtaa, mutta minulle homman suola on kyllä ollut keskustelu.

Katsotaan nyt vielä.  Joku muu saa luvan olla aloitteellinen. Surullistahan tämä on.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
14 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
kalevi kauppinen

Samaa minäkin olen ajatellut että mikä olisi sellainen aihe joka olisi useimpien mieleen ja kiinnostaisi plokeja kirjoittamaan, onko jo kaikki aiheet käsitelty, tuskinpa vain näin on.

Onhan niitä viimeaikaisia tapahtumia joita on tullut seurattua (Hakkarainen ja kumppanit) ovat kirjoitelleet sellaista tekstiä joista on joutunut raastupaan ja saaneet myös tuomion, ihmettelen sitä koskeeko laki vain oman maan kansalaisia vai koskeeko se samalla tavalla maahan muuttaneita. Vihapuhetta on vihapuhe esitti sen kuka maamme rajojen sisäpuolella oleva tahansa, nyt ei vain tunnu näin olevan.

Israelin tilanne on myös sellainen josta voisi ajatuksiaan esittää. Minusta Israelin leimaaminen yksin syylliseksi ei tee oikeutta juutalaisille. Voi hyvin kuvitella millaista on asua vihamielisten valtioiden keskellä joiden ainoa tavoite on hävittää koko kansa.

Me voimme elää suhteellisen vakaissa oloista mutta jos jatkuvasti meitä uhattaisiin rajojen ulkopuolelta niin elämämme olisi jatkuvaa jännitystä kun ei tietäisi koska saa puukosta tai koska ohjus iskee, silloin ymmärtäisimme paremmin koko tilannetta.

Ulla Tuominen

Älä Anne huolestu. Kaikki ovat vain vielä vähän joulutauolla. Kyllä se siitä. Tuo sananvapaustilannekin on nyt juuri kovin merkillinen. Minä en ainakaan saa siitä selkoa, niin, että tässä liikkuu vähän niinkuin yksiöisellä jäällä. Jos sanoo, että tämän päivän terroristit ovat muslimeita, saa putkaa linnaa ja vankeutta. Mutta, kun ilmoittaa, että juhannnussalot pitäisi koristella kristittyjen ja shiiojen päillä, ei ns. koira perään hauku..

https://jamesgonzo.wordpress.com/2014/06/20/itahelsinkilainen-imaami-fatwa-juhannnusta-vastaan/

Tauno J. Jokinen

Joo, …

Minustakin tässä lainkäytössä on meneillään aika ihmeellinen tilanne. On syntynyt aika erikoista tulkintaa sellaisista mielipiteistä, jotka ovat kutakuinkin sinällään rangaistavia. Ei oikein millään mene jakeluun. Viranomaiset tuntuvat panikoivan pahemman kerran. Ilmeisesti poliittisella kermalla on jonkilainen pelko perseessä sen suhteen, että valtiovlta menettää kokonaan yhteiskunnallisen tilanteen halinnan. Saattaa tietenkin olla, että tällainen pelkotila on jopa täysin paiheellinen.

Tuomo Hirvi

Olen urakalla sairastanut. Paljon olisi mielessä niin yhteiskunnallista kuin kirkosta ja sen liepeiltäkin. Ja maailmanpoliittisesti näyttää olevan erittäin hankala menettää jo melkein saatu valta kansalle. Siinä sitä on ällistelemistä ja kun meilläkin tämä lehdistö näyttää olevan samassa kuorossa. Olen ihmetellyt mitä junaa tässä nyt ajetaan…Venäjä on pahis, Trump on väärä presidentti, häntä saa pilkata ja ivata mennen tullen mutta auta armias…no jääköön sanomatta. Meillä on kultturellinen kriisi se kohta tämä valtio on kirkkoa myöten miehitetty kaikella muulla mutta ei kristillisen Suomen perusperiaatteilla, kaikki on lainattua ja nuoleskeltua…kyllä tästä kirjoittamista riittää.

Unto Räsänen

Anne Mikkola suree ja ihmettelee, kun tänne ei kirjoiteta blogeja.
Koskapa on sananvapaus, niin sanonpa oman käsitykseni siitä, mistä kiikastaa: täällä vallitsee mielestäni tunkkainen ilmapiiri, joka karkoittaa ihmisiä pois. Olkoon puhe mistä vaan, niin aina palataan pää teemaan eli maahanmuuttajiin, ja kaikkea muuta kuin laupiaan samarialaisen hengessä! (se, joka auttoi vääräuskoista…) Syyn tähän näen sivuston ylläpitäjissä. Tuomo Hirvi on laatinut oivallisen aforismin. Haluaisin vain nähdä ja kuulla, milloin Tuomo sanoo ”kyllä”, kun joku on eri mieltä hänen kanssaan..

Unto Räsänen

Kiitos Anne vastauksesta! Tottelin kehoitustasi lukea uudestaan se runollinen kulmamiete ja huomasin lainausmerkit.Tuomo Hirvi on siis ajatusten allekirjoittaja, ei luoja, mutta tulkinnan kannalta sillä ei liene merkitystä. Ehtona ”ajatuksen, mietteen ja ihanteen” synnylle on, että kunnioittaa poikkeavia (perusteltuja!) mielipiteitä hiiltymättä.. Se mielestäni on eri asia kuin pelkkä sananvapauden salliminen?

Ideaali kai lienee, että kiristityksi tunnustautuva perustelee asiansa Raamatulla, kun on kysymys syvällisemmistä asioista, kuten vaikka suhtautumisestamme pakolaisiin. Itse en kelpaa ollenkaan esimerkiksi tässä asiassa: En osaa rakastaa vihollisia, hyvä jos kaikkein läheisimpiäni. Silti ihailen suunnattomasti laupiaan samarialaisen eettisyyttä: siinä meillä on vasta IHANNE 🙂

Unto Räsänen

Kiitos Anne taloustieteen tunnista, onkin minulle tarpeen, kun en aiheesta mitään tiedä. Selvisi, että puolustat pakoais-vastaisuuttasi ko. tieteellä, jota seuraava lainaus osoittaa:

”Minun nähdäkseni mitä äärimmilleen jotain yhtä maksimoidaan (vaikkapa muukailaisten hyvinkohtelua hinnalla millä hyvänsä) sitä suuremmaksi kohoaa kustannus jonkun toisen arvon suhteen. Jos sitä kustannusta ei huomioida, ei minusta ole kysymys minkäänlaisesta lähimmäisen rakkaudesta, vaan mieluummin päädytään suureen epäoikeudenmukaisuuteen ja pahimmillaan tuhoon.”

Ei ehkä ole viisasta ryhtyä syynäämään tuota lainausta, kun kuten sanottu, en ole taloustieteilijä. Toteaisin vain, että pikkuisen Anne, on mielikuvituksesi lähtenyt siinä laukkaamaan.. Koska näytät haluavan, että suhtautuminen pakolaiskysymykseen pitää ratkaista euroilla (joka minusta on absurdia), niin katsotaan sitten sitä vaihtoehtoa:
Annan sinulle futurologisen tehtävän. Kauppatieteessäkin kai puhutaan erilaisista trendeistä, joiden vaikutuksia sitten laskennallisesti hahmotetaan.
Oletko tullut ajatelleeksi, mitä taloudellisia seuraamuksia Suomelle pitkässä juoksussa olisi koitunut, jos puolitoista vuotta sitten olisi Torniojoelle pystytetty muuri (niinkuin ehdotit jossain kirjoituksessa), eikä ketään olisi tänne päästetty? Kaikki Länsi-Euroopan maat ymmärsivät humanitaarisen velvollisuutensa auttaa, mutta meidänkö olisi pitänyt suhtautua toisin?? Siis laskepa mitä todennäköinen kauppasuhteiden kärsiminen sekä maamme saama iso PR-kolaus olisi maksanut? Jokin sisälläni sanoo, että se vasta kalliiksi olisi tullut!

Siitä linkistä: P. Risikon, J. Huttusen ja M. Poutiaisen tyylilaji on sivistynyt ja hyväksyttävä. Rouva Laihia ehkä kiihkoilee liikaa, – niin kuin täälläkin jotkut, tosin toisen suuntaisesti.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial