Sananvapaudesta alkaen pe 8.1.2021

Totalitaristien toimet alkoivat heti kun uusi presidentti oli vahvistettu.

CNN: FoxNews pitäisi sulkea tv-aalloilta

Twitter: Sulkee valtakunnan presidentin pysyvästi ulos somesta, mutta myös ilmeisesti kaikkia jotka ovat väärää mieltä, sillä konservatiivisten mediahenkilöiden kuten esimerkiksi Dave Rubinin kanavalta poistui kymmeniä tuhansia seuraajia.

Kongressitalossa virallisesti ollut ja tilanteita luvallisesti sieltä meille kuvannut toimittaja, joka kannatti Trumpia on suljettu kaikesta sosiaalisesta mediasta ulos.

Big tech yrittää tuhota kaikki kilpailijansa somessa. Parler joka on vaihtoehto Twitterille, suljettiin Google Play -kaupasta ja painostusta on sulkea ulos alustalta, jota käyttävät.

Kirjailijoiden sopimuksia lopetetaan, jos kannattivat Trumpia jne.

Niitä, jotka olivat rauhanomaisessa mielenosoituksessa, edes tietämättä, mitä Capitolilla tapahtui, suljettiin somesta.

Yhden pääuutiskanava vastaava henkilö on huolissaan siitä, miten trumpistit voidaan puhdistaa (”cleanse”).

Miten käynee Blogimetsän…

Toivotaan, että Suomessa vielä saa keskustella. Blogimetsä on monen mielipiteen metsä, ja toivottavasti pysyy sellaisena.

Minusta tämä on oikeasti pelottavaa…. hyvin pelottavaa. Ymmärrän, että Trump nähdään uhkana, mutta kun lähdetään puhdistamaan kaikkia väärin ajattelevia sosiaalilta foorumeilta, työpaikosta, mediasta, julkaisuista, ja näitä väärin ajattelevia on 70 miljoonaa pelkästään jenkeissä. Mediamonopoleilla (Twitter, Fb, Google, youtube) on yksinvalta näköjään myös estää kilpailijoitaan toimimasta. En tiedä, onko tällaista nähty edes Venäjällä. Sielläkin on vastarinnan kanavat, joiden kautta eri mieliset saavat äänensä kuuluviin.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
42 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tuomo Hirvi

Tätä sananvapauden alasajoa olemme osanneet odottaa. Kaikki me jotka näemme tosiasiat tosiasioina. Mihin tämä johtaa niin Suomessa jo nyt on hyvin lähellä tilanne, että aletaan kieltää poliittisia liikkeitä ja puolueita.

Sitten alennutaan sille tasolle että jahdataan ihmisiä eli henkilöitä.

Tämä on pelottava tulevaisuus.

Seppo Heinola

Jahas, että nyt suurimmat konnat Amerikassa ovatkin väkivaltaan ja rikolliseen toimitaan yllyttämiseksi tulkittavat tekstit omistamillaan saiteilla bloganneet Twitter ja Facebook. Näin se muuttuu valkoinen mustaksi ja näin demagokista tulee puhdas pulmunen…

Seppo Heinola

En ymmärrä mistä puhut. Minä otin kantaa Tuomon tekstiin.

Viimeksi muokattu 4 kuukausia sitten by Seppo Heinola
Tuomo Hirvi

Seppo, en pese mustaa vakoiseksi, en tee papista lukkaria. Kirjoitan sananvapaudesta ja sen tilasta. Naapurin Erkki on pirun hyvä sanomaan mutta ei se ketään kiinnosta. Mutta joillakin on asema yhteiskunnassa, se asemoi sananvapauden määrän. Ei pitäisi olla henkilökohtainen mitta jokaiselle lainkaan.

Seppo Heinola

Tuomo, tuon valistuksen ateistien ja deistien yhteiskuntaan hankkiman sananvapauden väärinkäyttö johti 5 ihmisen kuolemaan. Sananvapauteen kuuluu myös vastuu, ja henkilö, joka ei vastuuta tunne, on yleisen edun nimessä pannattava. Liikenteessä vastuuttomat kaaharit ja rattijuopot aiheuttivat aikanaan valtavasti kuolemanjohtavia onnettomuuksia,siksikin tuli liikennesäännöt ja ajamista rajoittavat liikennevalot. En koe liikennevaloja kansalaisvapauksieni rajoitamisena. Edelleen jos tarpeeksi rikon sääntöjä minulta otetaan kortti ja ajo-oikeus pois. Somessa tarvittaisiin näköjään myös ’ajokortti’.

Viimeksi muokattu 4 kuukausia sitten by Seppo Heinola
Tuomo Hirvi

Niin, mitenkähän tämän nyt nätisti sanoisi. Joku tappoi mutta kuka niin en tiedä. En ole koskaan kuullut minkään mielipiteen tappaneen ketään. Onko mielipiteellä vaikutettu niin mielestäni yhtä paljon kuin sillä mielipiteellä ettei USA:ssa ole ollut vallassa oikea presidentti.
Suomalaiset journalismin haltijat, joita toimittajiksikin sanotaan ovat tässä maassa tuolla logiikalla mitä Seppo harrastat aiheuttaneet useita kuolemi tässä maassa. Vai oletko kuullut hesarin taikka Ylen uutisissa mitään asiapohjaista tietoa USA:sta. Minä en.

Seppo Heinola

Tuomo,tiedät hyvin ettei kysymys ollut vain mielipiteistä vaan selvästä yllytyksestä. Mielipiteet oli salittu koko kautensa ajan. Sitten vasta reagoitiin kun hän ampui raskaasti yli ja näin aiheutti osaltaan porukansa hulinoinnin.

Viimeksi muokattu 4 kuukausia sitten by Seppo Heinola
Tuomo Hirvi

En ole kuullut kenenkään yllyttäneen tappamaan ketään. Mielenilmauksiin olen kuullut kehotuksia.

Enkä viitsi edes kaivaa niitä satoja mielipiteitä ja rettelöintejä uutisista missä Trump on kehotettu syöksemään vallasta…jopa suomalaisessa legdistlssä.

Seppo Heinola

Tuomo, turvaudut kuten moni muukin epämieluisten viestien ylilukemiseen.En siis puhunut tappamiskehotuksista,puhuin viestinnästä, jonka seuraukset AIHEUTTIVAT monen kuoleman. Minkälainen möly olisi noussut ,jos esim. Suomessa vaikkapa vihreät olisivat masinoineet eduskuntalon eteen joukkonsa,jotka sitten olisivat vallanneet eduskunnan ja 5 ihmistä olisi kuollut? En usko että löytäisit ko kokoontumisen masinoineillekaan ymmärrystä. (Muuten: pelkästä vanhan ylioppilastalon täysin harmittomasta valtauksesta 60-luvulla jauhetaan vieläkin…)

Viimeksi muokattu 4 kuukausia sitten by Seppo Heinola
Tuomo Hirvi

En minä tiedä missä kohtaa meni ylilukemiseksi mutta hyväksyn käsityksesi. Saatoin vetää asiaan liian suoran linjan. Minulla ei ole mitään teoriaa jolla tässä saisin syytteen kuolemien ja mielenosoitusten välille muilta osin kuin että tämä rynnäköinti aiheutti kuolemia. Trumpin syyksi en laskisi mitään muuta kuin muutamat harkitsemattomat ulostulot.

Mitä tulee vihreiden ulostuloihin taikka masinoinneille niin voihan niistäkin tietenkin keskustella siinä sävyssä että montakot uhria vihreiden mielipiteet ovat aiheuttaneet. En syytä enkä osoita mutta jotenkin ontuu tämänkaltainen yhtäläisyysmerkkien vetäminen asioiden ja asioiden alkuun ja loppuun ei ole kovin viisasta. Jos edes mahdollista.

Ulla Tuominen

”valistuksen ateistien ja deistien yhteiskuntaan hankkiman sananvapauden väärinkäyttö johti 5 ihmisen kuolemaan.”

Kyse ilmeisesti Natsisaksasta. Kolmannessa valtakunnassa EI vallinnut sananvapaus, ei oikein eikä väärin käytettynä. Jo 1930-luvulta alkaen toisinajattelijat vaiennettiin ja lopulta maassa vallitsi ankara sensuuri. (sanaovat historian kirjat) ja löytyipä wikistäkin.

https://fi.qaz.wiki/wiki/Censorship_in_Nazi_Germany

Seppo Heinola

Red herring Ulla…

Ulla Tuominen

Myönnetään. Kaikenlaista tulee häriintyneessä tilassa tehtyä. Trump ei minussa herätä kovin suuria tunteita, mutta muuta söhellystä on tässä ollut tarpeellinen määrä, jotta hyvää talvea Sinulle.

Seppo Heinola

Samoin sinulle Ulla 🙂

Kalevi Kauppinen

Tämä Trumpin tilin poiston on tehnyt Twitter. En, tiedä onko sitä 
painostettu joltakin taholta, jos on, niin silloin sanan vapaus kapenee, 
mutta jos ei, niin silloin Twitter ei ole sananvapautta kaventunut, vaan
palvelun tarjolla on oikeus tehdä omat päätöksensä. Tämän tapaista
toimintaa tapahtuu paljon muillakin palvelun tarjoajilla. 

Jos tänne plogimetsään estetään jonkin pääsy estämällä hänen 
sopimattoman käytöksen takia, niin ei se ole sananvapauden kaventamista.

Seppo Heinola

Samaa mieletä Kalevi muuten,mutta kyllä nimenomaan oikeusviranomaisilla (kin) on oikeus puuttua mediassa tapahtuvaan mahdollisesti laittomaan toimintaan ilman että se sananvapautta loukkaa.

Viimeksi muokattu 4 kuukausia sitten by Seppo Heinola
Juha Hyrsky

Sananvapautta voi rajoittaa myös henkilökohtaisesti, esimerkiksi blokkaamalla pois ihmisiä, joiden mielipiteet eivät miellytä. Vai mitä, Tuomo?

Kun sananvapautta käytetään valheiden ja kiihotuksen välineenä, mitä tehdä? Englannissa on hyvä verbi,jota Trumpin puheesta on laajasti käytetty : hän ”spews lies” . Spew on verbi, joka tarkoittaa sitä, että ”sylkee” suustaan suuria määriä jotain, slangissa se tarkoittaa myös oksentamista. Trumpia ja hänen tiedottajiaan on kuvattu niin, että he valehtelevat samalla tavalla kuin muut hengittävät. Ja hedelmistään puu tunnetaan: trumpilaisten puheet johtavat poliisien murhaamiseen ja osanottajien kuolemaan, vihaan ja tuhoon.

Jos bisnestä pyörittävät kunnialliset kustantamot peruvat tällaisten puheiden kannattajien kustannussopimuksia, onko se mielipiteen rajoittamista?

Trumpilla on edelleen tiedottajansa, hän voi kutsua tvkanavat tiedon jakamiseen vaikka joka tunti, jos haluaisi. Nyt juuri hän ei kenties halua, koska hän tietää valheiden ja salaliittoteorioihin perustuvien järjettömyyksien paljastuneen. Ja ihmiset reagoivat tähän, bisnes edellä, kuten USAssa ymmärrettävää on.

Tuomo Hirvi

Pitää paikkaansa. Minua ei tule arvoida koskaan mutta mielipiteitäni saat arvioida ihan miten haluat.

Juha Hyrsky

Siis mielipiteesi eivät ole sinua… mielenkiintoinen astelma. Puhunkin tästä mahdollisuudesta oman lääkärini kanssa. Sehän olisi valtavan vapauttavaa.

Tuomo Hirvi

Juuri näin Anne.

Tuomo Hirvi

Et sitten ymmärtänyt kommentin sisältöä lainkaan. Minun persoonaani ei kajota mutta mielipiteet saat lytätä mennen tullen jos kykenet omasi edes jotenkin perustelemaan.

Juha Hyrsky

Semmoista pientä huumorintajuttomuutta ilmassa. Mikä tietenkin selittää monta juttua.

Juha Hyrsky

Meillä on kyllä kuule hauskat palaverit ja henkilöön puututaan aikas suorasukaisesti. Puolin ja toisin. Senverran on vapautunut tunnelma, kun trumpilainen hulluus, vaarallisuus ja demokratianvastaisuus on paljastunut. Aivan varmana henkiöistä ja heidän mielenterveydestään puhutaan. Huumorintajun puute on meitä kumpaakin huolestuttanut.

Tuomo Hirvi

 ”Huumorintajun puute on meitä kumpaakin huolestuttanut.”

Tämä on niin mielenkiintoinen lause tässä yhteydessä että voisin kuvitella Juha Hyrskun melkoiseen argumentaatioon että tästä huumoripläjäyksen saisi aikaiseksi.

Juha Hyrsky

Anteeksi, mitä tuo lause tarkoitti? T. Tyhmä turkulainen

Meri Vesanto

Twitterin puolustajat ovat sitä mieltä, että Trump saa vielä enemmän vahinkoa aikaiseksi, jos hänen annetaan jatkaa siellä – mutta kuinka ollakaan, Trump sai Twitterissä puolustajan yllättävältä taholta: https://twitter.com/navalny/status/1347969772177264644?s=20 Vai onko se yllättävää?

Viimeksi muokattu 4 kuukausia sitten by Meri Vesanto
Yki Räikkälä

Tästä tuli mieleeni varmaan tähän sopiva sananlasku: lapsi meni pesuveden mukana…

Meri Vesanto

Anne, ehditkö nähdä, mitä Stubb sanoi Trumpin tilin poistamisesta? Olisit varmaan pitänyt siitä.

Meri Vesanto

Ranskan finanssiministeri Bruno Le Maire käyttää hyvää sanaa ”digitaalinen oligarkia”: Merkel among EU leaders questioning Twitter’s Trump ban – POLITICO

Viimeksi muokattu 3 kuukausia sitten by Meri Vesanto
Markku Hirn

Trumpille Twitter & co on ase. Jos pikkupoika saa ladatun aseen käsiinsä ja alkaa ammuskelemaan ympärilleen niin kyllä se on yleisen turvallisuuden nimissä otettava siltä pois. Ei sananvapaus ole kaskaan ollut ehdoton. Kaikissa demokraattisissa maissa puhumattakaan epä-demokraatisista maista sananvapautta rajoitetaan.

Twitter ja Facebook ja jopa Google ovat yksityisiä, yrityksiä siinä missä laivatelakat ja autotehtaat. Jos he katsovat että jonkun Trumpin sensuroiminen on heidän etujensa mukaista niin se vastaa jonkun vanhan automerkin vetämistä pois tuotannosta. Mikään ei estä Trumpia perustamasta omaa foorumia. Sellaista ei voida kieltää, laki suojaa sellaista.Niin hän mahdollisesti tulee tekemäänkin.

Markku Hirn

Ai niin . Yhden analyysin mukaan Trumpin houkutuslaulun sanat ovat : ”Minä rakastan teitä ja te rakastatte minua ja me vihaamme samoja henkilöitä”

Juha Hyrsky

”Tähän mennessä näyttää kommunismia olevan ainakin laki ja järjestys, käytöstavat, demokratia ja yksityisten yritysten oikeus bannia sääntöjä rikkovat käyttäjät”. 

Juha Hyrsky

A-studiossa kommunisti Anna Kontula on Annen kanssa samoilla linjoilla.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial