Sallimus ja korona

Voiko pandemiaa hengellistää? Pitäisikö se? Eikö pidä? Ja miksi ei?

Oliko Hannu Vuorinen Kotimaa24:n blogissaan oikeassa vai väärässä, kun hän ilmoitti, että ”kristityt ovat ymmärtäneet, että Jumala kutsuu luokseen myös katastrofien kautta”?

Onko korona Jumalan puhuttelua?

Voiko pandemia lähteä liikkeelle globaalisti ja tehdä tuhojaan, jos me olemme Jumalan kämmenellä? Vai onko kyseessä sen kuuluisan ”vihollisen” katala teko?

Jos se oli tuon vihollisen teko, niin onko niin, että kaikkivaltias antoi sen tapahtua? Kuten kaikki historian pandemiat? Sivilisaation historiassa pelkästään epidemioissa ja pandemioissa on kuollut satoja miljoonia ihmisiä. Miehiä, naisia, lapsia, vanhuksia, vammaisia, köyhiä, rikkaita (vaikka näitä vähemmän).

Espanjantaudin kourissa menehtyi 50 – 100 miljoonaa ihmistä ja suurin osa näistä köyhiä. Miksi juuri köyhät ja kurjat ovat aina joutuneet kärsimään hirmutaudeista eniten, JOS on hyvä ja kaikkivoipa Jumala?

Joutuuko kristitty uskova painimaan teodekian ongelman kanssa pandemian jyllätessä? Itsellänihän ei ole olemassa mitään teodekian ongelmaa, luonnollisestikaan. Mutta jos yritän jotenkin ymmärtää tuota ongelmaa, niin voisin esittää yhden vastauksen: deismi (onpas omaperäistä). Kun en kykene, eikä minulla mitään tarvetta olekaan, todistamaan Jumalan tai jumalien olemassaolemattomuutta, en voi deististä ajatusta kokonaan syrjään sysätäkään.

Jos korona on Jumalan puhuttelua, niin eikö silloin korona pidäkin hengellistää ja Kotimaa24:n ylläpito väärässä? Vai eikö se ole Jumalan puhuttelua?

Tässä pieni rypäs kysymyksiä. Voisi muutkin vastata kuin ne tietyt vakiokommentoijat…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
107 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Kari Kukkanen

Yki, jos minä tietäisin miten Jumala toimii, olisin itse Jumala ja sinun (ja kaikkien ihmisten) tulisi kumartua eteeni palvomaan minua.

Evoluutio on juuri tuollainen epäjumala, jonka eteen evolutionistit lankeavat palvomaan sitä. Tietenkään evoluutio ei tehnyt yhtään mitään, mutta sitä palvotaan kaiken aikaansaattajana.

Se, että tiede saa vähitellen selville miten maailmankaikkeus toimii, ei tarkoita, että sillä suljettaisiin Jumala pois. Päinvastoin: evolutionismin aukot vain laajenevat, mitä enemmän Jumalan luomistekoja päästään ihmettelemään.

Kari Kukkanen

Yki, et taaskaan ole lukenut vastaustani: Se, että tiede saa vähitellen selville miten maailmankaikkeus toimii, ei tarkoita, että sillä suljettaisiin Jumala pois. Päinvastoin: evolutionismin aukot vain laajenevat, mitä enemmän Jumalan luomistekoja päästään ihmettelemään.

Kari Kukkanen

Viruksista on sinulle selitetty vaikka kuinka paljon, mutta kuten tavallista, suljet silmäsi sinulle epämieluisita selityksiltä.

Kuten jo edellä sanoin, jos tietäisin miten Jumala toimii, olisin Jumala. Mutta onneksi evoluutio selittää kaiken.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial