Pride – ylpeys olla ylpeä

Pride-viikko on jälleen täällä. Lauantaina 3.7. on meidän kristittyjen mieliharmi, LGBT-porukoiden riemunkirjava ja ylpeä kulkue pitkin Helsingin katuja kuin myös järjestetään puistojuhla.

Kuten tiedämme, on ylpeys yksi kuolemansynneistä. Eikä meillä Suomessa ole ollut juuri kunniaksi pröystäillä eikä ylpeillä. Pröystäily onkin eräänlaista luonteen heikkoutta. Ylpeilyä ei katsota hyvällä, ainakaan jos ylpeilijä on tavallinen virtanen. A.I. Virtanen sai ylpeillä Nobelistaan, mikäli sillä ylpeili. Ja sitä nyt ei todellakaan katsota hyvällä, jos homot ilmoittavat olevansa ylpeitä. Uskova kristitty katsoo, että tämä harhautunut ihmisparka syyllistyy ikävästi kahteenkin syntiin samalla iskulla.

Suomeen on perustettu uusi ihmisoikeusjärjestö, nimeltään Sanan- ja uskonnonvapaus ry. Sen tarkoitus ilmoittamansa mukaan on puolustaa sanan- ja uskonnonvapautta. Käytännössä tässä tarkoitettaneen vapautta uskoa. Mutta mihin ja miksi tällaista järjestöä tarvitaan? Suomessa on voimassa sananvapaus ja perustuslakiinkin kirjattu uskonnonvapaus. Kukaan ei ole täällä kieltämässä uskomista oman uskontokuntansa ja omatuntonsa mukaan. On selvää, että tämä järjestö on perustettu tukemaan Päivi Räsästä ja tulevia mahdollisia muita uskonvapauden marttyyreja. Eli toimimaan silloin, kun Raamatulla on läimäytetty rajusti sopivuuden rajojen ulkopuolella ja läimäyttäjäparkaa vainotaan. Läimäytyshän se Päivi Räsäsen kahden vuoden takainen kuuluisa twiitti oli. Tarkemmin siis se kuva Raamatunlauseista, joka twiitin mukana oli. Ja se juuri on se, mistä Räsänen on syytteen saanut. Räsäsellä oli ja on täysi oikeus arvostella kirkkoa, jos se on mukana Pridessa. Sitä ei kukaan kiellä. Ilman sitä kuvaa ei olisi mitään jupakkaa syntynyt. Vain ehkä debattia siitä, mihin kirkko voi osallistua ja mihin ei. No harm at all. Tuon uuden Järjestön hallituksessa muuten istuvat tunnetut vaikuttajat, Tapio Puolimatka (ev.lut) sekä Timo Soini (kat).

Päivi Räsänen julkaisi tviittinsä nyt 26.6. uudelleen Twitterissä saatteella ”Tämän päivityksen julkaisusta kaksi vuotta sitten lähti liikkeelle prosessi, jossa valmistaudun ensi syksyn käräjille. Kysymys oli mielestäni aiheellinen ja sen takana edelleen seison”. Tulee mieleen uhmaikäinen lapsi. Totta maar hän saa seistä sanomansa takana vaikka päällään. Mutta jos hän kansanedustajana ja tunnettuna vaikuttajana edelleen seisoo seksuaalivähemmistöjä loukkaavan kuvansa takana, on syytä vähintään miettiä, onko tämä tehtäviensä ja vastuunsa tasalla.

Sitten tuo uusintatwiitti hänen mukaansa oli hävinnyt, mutta sitten muutaman tunnin kuluttua palautunut. Mystistä. Tai sitten ei. Twitter tietääkseni ilmoittaa, mikäli joku postaus on poistettu tai piilotettu. Ja kun se siis yhtä ”selittämättömästi” oli tullut takaisin, epäilen, että se olikin ollut siellä koko ajan, mutta jäänyt näkymättä selailussa. Twitter ei ole aina kovin selkeä. Olen sen itse huomannut monta kertaa. Joskus jotakin juttua täytyy etsimällä etsiä. Kun Räsänen ei sitä heti löytänyt, hän kai veti salaliittovaihteen välittömästi päälle.

Pride-viikko siis alkoi jälleen nyt sunnuntaina. Helsinki on pian ilmeisesti taas Hellsinki tai Gomorra. Tällä viikolla, ainakin Pride-marssin aikaan, odotettavissa: tulta, tulikiveä ja Herran vihaa.

Pelotuksen uskontopeli:

1. syytä itseäsi, ryve synnissäsi
2. pelkää rangaistusta
3. rukoile pelastusta ja anteeksiantoa
4. ole kevein mielin, kun synnit on anteeksiannettu
5. jatka syntistä elämääsi
6. palaa kohtaan 1.

Pride-viikon tuomion uskontopeli:

1. syytä homoja, kylve kristillisyydessäsi
2. julista Jumalan rangaistusta
3. rukoile anteeksiantoa ja eheytystä hairahtuneille
4. ole kevein mielin paheksuttuasi ja oikaistuasi syntisiä
5. ole huoletta, häpeällisyys ja homostelu kyllä jatkuu
6. palaa kohtaan 1.

(lainattu ja sovellettu ”Thank God I´m Atheist” -sivulta)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
10 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tauno J. Jokinen

Suomeen on perustettu uusi ihmisoikeusjärjestö, nimeltään Sanan- ja uskonnonvapaus ry. Sen tarkoitus ilmoittamansa mukaan on puolustaa sanan- ja uskonnonvapautta.

Minusta tällaiselle järjestölle on tarvetta.

Toki olisi omasta näkökulmastani hupaisaa, jos Raamattu ja kristinuskon kiellettäisiin niihin liittyvän vihapuhe-elementin johdosta. Tai ainakin Raamatusta pitäisi sensuroida vihapuhe, luterilaisen kirkon tunnustus (Augsburgin tunnustus) tulisi julistaa laittomaksi ja Nikean tunnustuksen julkinen esittäminen tulisi kriminalisoida.

Siltikin uskon sellaiseen porttiteoriaan, ettei tyhmyydestä pidä tehdä rangaistavaa. Jos nimittäin tyhmyys olisi rangaistavaa, ei kukaan olisi suojassa yleisen syyttäjän mielivaltaiselta vainolta – jos vaikkapa poliittisin perustein valituksi yleiseksi syyttäjäksi voisi päätyä vaikkapa Ranskassa valmistunut estetiikan maisteri, jonka ammatilliset ansiot perustuvat isän tai äidin taiteelliseen menestykseen.

Seppo Heinola

Suomessa sananvapaus perustuu lakiin ja lakia valvovat Suomen viranomaiset joten uutta kansalaisten perustamaa valvontaelintä ei tarvita. Sama jos joku perustaisi yhdistyksen valvomaan vaikkapa kunnianloukkauksia koskevan lain toteutumista!!! Minusta tuntuu että ko. yhdistys on perustettu vain pitämään asiaa kuumana ja ottaman aiheesta kaikki mahdollinen irti uskontobisneksen hyväksi. Sillä yhdistys alkanee lukemattomien muiden usk. yhdistysten tavoin kerjätä rahaa aiheella kiihdytetyiltä Peräkylän Paavoilta

Viimeksi muokattu 3 kuukausia sitten by Seppo Heinola
Anne Mikkola

Aika paljon juttelimme tuon järjestön perustajan kanssa teologian ekan vuoden opintojen pienryhmissä tai jossain sen suuntaisissa tilanteissa. Oli muistaakseni opiskellut kansantaloustiedettäkin jossain vaiheessa, vai liekö muistan väärin, joten ajattelimme aika lailla samoilla termeillä, vaikka hän ja varsinkin isänsä oli tunnettu naispappeuden vastustaja. Silti hänen kanssaan oli helppoa keskustella, vaikka en silloin ollut kovinkaan suvaitsevainen noita ”änkyröitä” kohtaan noin yleissääntöisesti. Täydet peukut vaan järjestölle.

Seppo Heinola

Otin eräässä keskustelussa Lapin radiossa ankarasti yhteen Kemijärven silloisen kirkkoherra Marjokorpi seniorin kanssa.
Änkyryys tuntuu periytyvän. Myös Juhani Marjokorpi tuli tutuksi Tampereen seurakuntanuorten ajoilta, hän oli humaani, mutta olikin myös muusikko.

Kalevi Kauppinen

Raamattu ei tuomitse homoa tai lesboa sen takia, että he ovat syntyneet homoiksi, vaan heidän tekojensa takia niin kuin kaikki muutkin ihmiset. Jos tekojen esille tuominen loukkaa tasavertaisuutta, niin silloin voisivat loukkaantua kaikki, jotka tekevät Jumalan tahdon vastaisia tekoja.

Seppo Heinola

Katso Yki kun äärettömän suuressa maailmankaikkeudessa
k a i k k i poikkeamat ja rappeumat ja raakuudet johtuvat tuosta yhden kuuluisan omenan Aatamille syöttämisestä. Siksi miljardit supernovat räjähtelevät kappaleiksi tuhoten kaiken ympärillään ja siksi eläimet syövät toisiaan, ja banaanikärpäset homostelevat.

Seppo Heinola

Että sama kun kun vihreäsilmäiset tuomittiin aikanaan noidiksi ei synnynnäinen väri ollut sinänsä synti mutta moisilla saatanallisilla silmillä katseleminen oli, joten noidalta puhkottiin silmät. Ja veisattiin Gloria Deo päälle…

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial