Perustavasta arvosta tekoihin

Lehmäteologisessa ajattelussa tietenkin lehmien hyvinvointi on keskeisen tärkeää ja siksi on syytä heti valaistumisen jälkeen ryhtyä pienen ihmisen kokoisiin hyviin töihin.

Koska talitintit ovat lehmien vihollislistalla kolmantena heti natsien ja EU:n jälkeen, katsoin että asiaa voi auttaa antamalla talitinteille jotain muuta murkinaa, niin ettei niiden tarvitse käydä tappamaan lähistön lehmiä. En ole koskaan ruokkinut lintuja, eikä meillä kotonakaan niin tehty, mutta hätätila ei lue lakia. Niinpä kävin vierailulla Tokmannilla ja sieltä tuli ulos kolme erilaista ruokkimismetodia.

Siemenet ovat kuvausetäisyydellä, joten tässäpä kuvaa tintistä hyökkäysasemissa.

Kaikki meni yhdessä päivässä. Nälkä niillä taisi olla. Seuraavana päivänä meno oli huomattavasti hiljaisempaa. Toivottavasti eivät ylensyöneet.

Olen siis harhauttanut lehmien viholliset luokseni varsin onnistuneen oloisesti. Ihan kivan oloisia pieniä paholaisia nuo. Eivät ole vielä käyneet ruokintapaikalla murhaamaan muita, kuten tämän uutisen mukaan ovat tehneet.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
8 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Markku Hirn

Ei perkele. Tällaisia uutisia en tahdo vaikka kyseessä on tietenkin taistelu olemassaolosta. . Toisaalta ymmärrykseni mukaan tintit pitivät tuota ruokapaikkaa omana reviirinään ja kaikki muut olivat roistoja jotka tulivat syömään heidän ruokaansa. Kasvisruuan lisäksi vähän proteiinia pitää peremmin talvipakkasessa hengissä. Kun on tietty pakkasmäärä niin energiankulutus on hirveä ja siksi on syötävä melkein omapainonsa verran vuorokaudessa.

Niin kuin talitintit ,niin persut suhtauvat samalla motiivilla maahanmuuttajiin. Tulla nyt tänne syömään lasten ruuat.Tappaa ne pitäisi , eikö niin?

Tauno J. Jokinen

hmm, Markku, ..-

”Tappaa ne pitäisi , eikö niin?”

En ainakaan itse olisi erityisen innokas ryhtymään maahanmuuttajien tappotalkoisiin. En myöskään haluaisi Kari Kuulan lietsomana rynnätä navetoihin lehmiä joukkoteurastamaan. Olisi toki siinäkin maailman televisioyhtiöille uutisainesta, kun Kari Kuula kutsuttaisiin eduskuntaan virkarikosoikeudenkäyntiin kapinan lietsomisesta.

Sitäpaitsi maahanmuuttajiakin on monenlaisia. Toiset ovat oikein ahkeria ja toiset ovat niitä, jotka tulevat syömään suomalaisten valmiiseen ruokapöytään laittamatta tikkua ristiin oman ateriansa eteen.

Ehkäpä tämäkin asia lopulta kallistuu siihen suuntaan, johon Raamatussakin viitataan – ruokaa on tarjolla vain niille, jotka sen omalla työllään ansaitsevat. Tässä ei ilmeisesti voida erotella Suomen omia nälkäisiä muualta tulleista, vaan sama laki tulee koskemaan kaikkia – Se ei syö, joka ei työtä tee. Vähän samaan tapaan kuin John Bidenin Amerikassa, jota täälläkin monet kovasti tuntuvat ihailevan.

Tähän suuntaan myös Suomi lienee menossa viimeistään siinä vaiheessa, kun Etelä-Eurooppaan kärrättyjä lainarahoja pitää alkaa maksamaan takaisin ja samaan aikaan huoltosuhde heikkenee. Sääliksi käy niitä heikkoja ja vanhuksia, jotka tulevat turhaan odottamaan yksiössään, että joku toisi ruokaa.

Talitinteistä pidän kovasti. Ne ovat eläinmaailman kelpo kasakoita, jotka ottavat itselleen sen, minkä irti saavat. Ne tietävät, miten Jumala on maailman säätänyt – ahneet perivät maan.

Yki Räikkälä

Se ei kyllä täysin pidä paikkaansa, että toiset tulee valmiiseen ruokapöytään laittamatta tikkua ristiin oman ateriansa eteen, vaan yksinkertaisesti eivät saa töitä. On tehty kokeita, joissa sama hakija on laittanut työhakemuksen ulkomaalaisperäisellä nimellä tai suomalaisella nimellä – haastattelukutsut melkein järjestään ovat tulleet suomalaiselle nimelle. Täällä on nytkin monta korkeasti koulutettua muualta tulleita, jotka tekevät hesassa siivoustöitä tai ovat bussi- ja raitsikkakuskeina. Oman alansa töitä eivät ole saaneet. Mikään ei ole mustavalkoista eikä kansallisuus ilman muuta määrää, miten tänne tultuaan toimivat tai ovat toimimatta.

Ne Etelä-Eurooppaan kärrätyt lainarahat ovat kyllä merkillinen seikka nykytaloudessa. Ne eivät ole oikeaa rahaa, vaan hämärissä tietokonesaleissa taiottua bittirahaa, joilla pankit ja suursijoittajat keinottelevat. Pitäisikö niitä ollenkaan maksaa takaisin? Suurin osa eri maiden näistä bittirahaveloista jääkin maksamatta, eikä niiden lainajaat niistä juuri ole moksiskaan. Ovat kuitenkin saaneet hyvät korot ihan oikeassa valuutassa ja rikastuneet entisestään.

Niinpä niin, ahneet perivät maan. Niin pankit, pankkiirit, suursjoittajat, talitintit ja muut toisten hyväksikäytöllä elävät parasiitit. Näin on luomakunta järjestynyt.

Yki Räikkälä

Niinpä niin. Muistan tuon uutisen vuosien takaa. Näin se menee tässä Jumalan luomassa ihmeellisessä maailmassa. Syö ja tule syödyksi. Noiden tappajatinttien lisäksi on koko joukko muita ihmeellisiä otuksia, jotka kiduttavat hengiltä toisia lajeja. Tai sitten tappavat omiaan, kuten simpanssi- tai leijonauroot, jotka menevät ja purevat hengiltä poikasia, että saavat näiden emon taas otolliseksi paritteluun ja näin omia geenejään jatkoon. Ja sitten on ne mukavat loispistiäiset, jotka munivat muihin toukkiin tms. ja nämä toukiksi muututtuaan alkavat syödä isäntäotustaan elävältä. Ja niin edelleen. Hienosti säädetty maailma. Tai sitten se onkin niin, että koko maailma on syntiin langennut…

Ulla Tuominen

Olen monesti kummastelut miten ne, jotka pitävät eniten meteliä luonnosta ja sen arvoista, näyttävät sivuuttavan ne tosiasiat ja lainalaisuudet, jotka luonnossa ovat. Suuri osa luonnosta, ihminen mukaanlukien on niin sanotusti reviiriotuksia. Se on meilläkin sisäänkirjoitettu. Tuskin sitä mikään ylevä ideologia pystyy poispesemään. Omaa reviiriä suojellaan ulkopuolisilta, koska reviiri merkitsee viimekädessä sitä aluetta, jolta lauma saa ravintonsa.

Yksi suosikkiotukseni susi on fiksu otus. Sillä on reviirinsä lisäksi ulkokehä, jota tarkkaillaan ja vartioidaan. Tunkeutujan perimmäinen tarkoitus on aina vallata ja hyödyntää vallattu alue. Historiaa lukiessa huomaa, etteivät ihmiset ole olleet siinä suhteessa kovinkaan erilaisia.

Linnut muuten pääsääntöisesti elävät talvet parvissa. Ne ja kuuluttavat omaa reviiriään lauleskellen ja vartioivat sitä vain pesintäaikana, silloinkin lähinnä omalta lajiltaan, joka kilpailee samasta ravinnosta. Varis ja naakka hätyyttävät toisiaan pesintäaikana, mutta talvella niitä näkee samassa yöpymisparvessa.

Tuolla wwf:n ruokintalivessä on muuten ihmeen hyvä sopu. Siellä on oravat ja tiaisetkin ihan sovinnossa. Näkee välistä jopa korppeja. Jokin aika sitten siellä vieraili varpushaukka ja sen jälkeen oli pari päivää varsin hiljaista.

https://wwf.fi/luontolive/talvilintu/

Seppo Heinola

”Se on huono lintu, joka oman pesänsä paskoo!” sanoo wanha wiisas sananlasku. Ihmisen pesä ja reviiri on pieni ja rajallinen maapallo, mutta monilla sen asukeista on näköjään-ikävä kyllä-krooninen ripuli.

Viimeksi muokattu 5 kuukausia sitten by Seppo Heinola
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial