Perussuomalaiset ovat unohtaneet Kristuksen opit

Perussuomalaisissa lienee paljon kristittyjä uskovia. Kuten tiedettyä, myös kreationisteja. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei ole uskossa. Hän on ateisti. Ateisti, joka arvostaa kristillistä pasifismia ja lukee lapsilleen iltarukouksen. Ja hän on todennut Perussuomalaisten edustavan kristillissosiaalista arvokonservatismia. Pasifistiksi mielenkiintoisesti J. Halla-aho harrastaa ampumista rynnäkkökiväärillä ja toisen maailmansodan aikaisilla sotilasaseilla. Mielenkiintoisesti hän myös fantasioi väkivallalla, kuten homon ampumisesta pohtien, ”olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen”. Tämä vuodelta 2003, ja sen hän jälkikäteen poisti, kun siitä tuli hieman painolastia hänelle. Mutta Halla-ahosta ”väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino”.

Puheenjohtaja, joka on ilmoittanut Perussuomalaisten olevan suurin duunaripuolue, on ilmoittanut, ettei sille ole yleissitovuus mikään pyhä lehmä. Taannoin puoluevaltuustolle pitämässään puheessa Halla-aho ilmoitti, että palkkoja voidaan leikata, irtisanomissuoja voidaan poistaa, työttömyyskorvauksia tulisi heikentää ja tänne tulisi saada lisää halpatyövoimaa. Pienten ihmisten asialla puolue ei selvästi ole. Eikä nuorten. He nimittäin saavat ensimmäisinä potkut siinä helpotettavassa irtisanomisessa. Tämän mukaan Perussuomalaiset nähtävästi haluavat työpaikoille duunareita, jotka pelkäävät työpaikkansa puolesta. Ja silti yrittävät haalia juuri näistä äänestäjiä. Merkillistä. Työperäisessä maahanmuutossa sitten pitäisi olla heti työpaikka vähintään 3000 euron palkalla. Perin merkillistä sekin, että mamut saisivat sen 3000 euroa, kun taas kantisten palkkoja saa leikata jopa niin, että ilman sossua ei tulisi toimeen. Sossu on kai sitten ok, kunhan se vain on kantasuomalainen, joka sinne Kelan luukulle jonottaa.

Perussuomalaiset oli Timo Soinin aikaan oikeistolainen populistipuolue. Halla-ahon aikana siitä on tullut äärioikeistopuolue, jolla ei ole enää mitään tekemistä Kristuksen oppien kanssa. Lienee kaikilla tiedossa se, että Jeesus on mainittu olleen ensimmäinen kommunisti. Ainakin hänen monet oppinsa olivat varsin vasemmistolaisia. Tosin hänen muiden nurkissa siipeilevä elämäntapansa oli enemmänkin hippeilyä kuin reaalisosialistista.

Soini piti puolueensa visusti erillään EU-parlamentin Identiteetti ja demokraatti -ryhmästä. Halla-ahon johdolla puolue meni sukkana tähän äärioikeistolaiseen ryhmään, jossa äärioikeistoveteraani Marine Le Pen erittää äärimmäistä maailmankuvaansa. Jussi Halla-aho on esittänyt omassa Scripta-blogissaan samalaista häröilyä. Hänellä on kytkökset Suomen Sisu -ryhmään. ”Siinäpä oikea SS-ryhmä, nimi on tuskin silkkaa sattumaa. Sen pohjana ollut Thule-seura otti nimensä suoraan saksalaisten Thule-seuralta, jonka perusajatuksia oli arjalaisen rodun ylivertaisuus. Juuri thulelaiset perustivat Saksan kansallissosialistisen työväenliikkeen, Hitlerin ponnahduslaudan tunnetuin seurauksin.” -Helena Petäistö

Noin 30-vuotiaana väitöskirjatutkijana Halla-aho julisti, ettei juutalaisten kansanmurha kiinnostanut häntä ja kutsui sitä historialliseksi kuriositeetiksi. Auschwitzin vapautumisen 60-vuotisjuhlien aikaan hän puhui holohölöttäjistä. Nuorempana hän totesi olevansa arjalainen ja ylpeä siitä. Kaikista näistä lausumistaan ja Scripta-kirjoituksistaan hän ei ole edelleenkään sanoutunut irti. Hän seisoo niiden takana kuin Päivi Räsänen homoja halveksivissa lausunnoissaan. Mielenkiintoista, ettei Halla-ahoa juuri ole haastettu suhtautumisestaan juutalaisiin. Tai siitä, että hän kuuluu Suomen Sisuun, jonka jäsenet käyttää avoimesti uusnatsitunnuksia ja ovat antisemitistisiä.

Tuon EU-parlamenttiryhmän nimi on mielenkiintoinen. ”Demokratia” esiintyy siinä, vaikka ryhmään kuuluvien kansallisten puolueitten eetos on kaikkea muuta kuin demokratia. Demokratiaan ei kuulu suora toiminta. Kotimaisittain nähtävästi monien Trumpia ihailleiden perussuomalaisten mukaan, ainakin retoriikan mukaan, Yhdysvaltain edustajainhuoneeseen loppiaisena tapahtunut offensiivi eli hyökkäys oli ”demokratian puolustamista”. – Tosin tässä toteutui kristillinen suora toimintatapa sikäli, että Jeesushan tiettävästi hyökkäsi väkivaltaisesti temppelialueella talousammatinharjoittajien kimppuun. Halla-aho muuten mietti kauan, ennen kuin tuomitsi nuo Capitolin tapahtumat, hyökkäyksen demokratian pyhättöön. Hänestä tapahtumia ”ei pitänyt suurennella”.

Perussuomalaiset -puolueessa esiintyy kautta linjan aivan koulukiusaamiseen rinnastettavaa veetuilua ja iholle käymistä. Konkreettisesti koulukiusaamiseen syyllistyi viimeksi ps-valtuutettu Piia Kattelus-Kilpeläinen Seinäjoelta. Hän juhli Twitterissä Seinäjoen lukion vegaanien ruoan lautaselta poistoa, jonka hän oli saanut valtuustossa aikaan: ”Kaadettiin vegaaniruoka. Tein esityksen ja voitettiin!” Näin siis koulun ulkopuolinen aikuinen kiusaa lukio-opiskelijoita. Miksi? Mikä syy hänellä moiseen oli? Eihän se kouluruoka hänelle kuulu. Mutta kyseessä onkin ”taistelu vihervasemmistolaista mädätystä vastaan”, kuten hän Twitterissä on maininnut. Näin. Mutta hän siis vei ruoan 15-18-vuotiaiden nuorten lautaselta. Selvää koulukiusaamista. Hänen seuraajansa taputtivat käsiään, ne muut persut. Kristillistä? Sittemmin hän puolusteli tekoaan vertaamalla vegaaniutta pilven pössyttelyyn. Ja lällätteli, että ”Vegaanit taisivat vetää sen kuuluisan herneen nenään. Voi voi”. Hän ilmoittaa Twitterissä olevansa ”Perussuomalainen isänmaallis-uskonnollinen Seinäjoen kaupunginvaltuutettu ja Lapuan hiippakuntavaltuutettu”.

Kansanedustajien Jani Mäkelän, Ville Tavion, Juha Mäkelän ym. tviittailuja ja useiden kuntavaaliehdokkaiden somekäyttäytymistä ei ole syytä tässä käydä läpi. Niitä on runsaasti. Samoin kuin ei edustaja Mauri Peltokankaan itse videoimiaan vihan purskahduksia. Näistä kaikista on kristillisyys kaukana kuin Teuvo Hakkarainen raittiudesta, vaikka ilmeisesti kaikki lienevät tunnustavia kristittyjä.

”Je suis persu”. Näin Jussi Halla-aho uhriutui käyttäen Charlie Hebdon iskun, jossa islamistit tappoivat 12 ihmistä, silloista tukilausetta hyväkseen. Kyse oli siis siitä Helsingissä levitetystä persujen vaalimainoksesta, jossa annettiin ymmärtää Helsingin vuokra-asuntojen jaossa ”mamujen” menevän kantisten ohi heittäen. Todellisuudessa asunnot jaetaan eniten tarvitseville, ei etnisyyden perusteella. Mutta Perussuomalaiset käyttävät aina kun mahdollista ”näin asia koetaan” -ilmiötä hyväkseen. Annetaan viite jostain, vaikka mitään faktaa ei olisikaan, ja näin perätön väite muuttuu monille todellisuudeksi. Eikö Kristus tai Jumala (sama se, ovathan nämä sama) käskenyt olemaan kertomatta väärää todistusta lähimmäisestään?

Jussi ilmoitti Kirkko ja kaupunki -lehden haastattelussa, että ”mitä vanhemmaksi hän tulee, sitä vakuuttuneempi hän on siitä, että kaikkien ihmisten sisällä on lokero, joka täyttyy joko uskonnolla tai uskonnon kaltaisilla aineksilla”. En tiedä. Olen noin 10 vuotta häntä vanhempi, eikä mitään lokeroa ole ilmaantunut tajuntaani. Ehkäpä Jussi teki prognoosin omasta aikaa myötäisestä uskonnollisesta kehittymisestään, kuka ties.

Vaikka meistä kukaan ei ole synnitön (paitsi tietysti minä), lienee Perussuomalainen puolue otollisin kaikista puolueista Herramme Jeesuksen Kristuksen sovitustyölle, mikäli puolueen syntisyyden mittana pitäisi nykyisten kuntavaaliehdokkaiden rikoksista tuomittujen osuutta ehdokkaista, mikä persuilla on peräti 27 %.

Papeissa lienee paljon Kokoomuksen, Keskustan ja Kristillisdemokraattien edustajia. Ehdottomasti enemmistö papeista edustaa maailmankuvaa, joka on kaukana siitä kovuudesta, mitä nykyperussuomalaiset edustavat. Onkin outoa, että sen kannattajakunnassa on niin paljon uskovia kristittyjä. Vai onko? Itse asiassa, kun tarkastelee kristinopin syvintä eetosta, niin selviää, että kristinuskon syvin eetos on mitä julmin. Se on pelotuksen ja kiristyksen uskonto. Ehdottomuudessaan ehdottomampi kuin minkään puolueen ohjelma. Perussuomalaiset mukaan lukien.

Video, jossa Halla-ahon puhe puoluevaltuustolle analysoidaan. Ei ole pakko katsoa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
25 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Anne Mikkola

”Taannoin puoluevaltuustolle pitämässään puheessa Halla-aho ilmoitti, että palkkoja voidaan leikata, irtisanomissuoja voidaan poistaa, työttömyyskorvauksia tulisi heikentää ja tänne tulisi saada lisää halpatyövoimaa.”
Ei todellakaan sanonut noin. Joillakin on mahdottomia vaikeuksia ymmärtää sanottua.

Tästä minuutin 13 kohdalta alkaen voi kuunnella mitä Halla-aho oikeasti sanoi, jonkin remuavan vihapuhujan mekastuksen sijaan. Puhe on täyttä asiaa mitä taloustieteellisiin realiteetteihin tulee. Kaikkea ei voi saada, ja kaikki ei Suomessa mitä ilmeisemmin ole ok. Siitä on aika iso yksimielisyys ekonomistien parissa kaiketi. Reilun 10 vuoden kuoleman viiva ei lupaa hyvää. Velalla ongelmat voi peittää vain niin kauan.

Viimeksi muokattu 4 kuukausia sitten by Anne Mikkola
Juha Hyrsky

Olen aina ihaillut Ykin perusteellisuutta ja kykyä vaatia perusteluja. On harmillista, ett hänellä on kristinuskon ytimen suhteen niin paljon sokeita pisteitä, koska tässä jutussa hän todellakin on kristillisempi kuin persukristityt, jotka ovat irronneet Jeesuksen opetuksesta omiin valtahaaveisiinsa.

Persut ovat Suomea jäytävä syöpä, jonka valhemaailma ulottuu syvemmälle kuin vaalimainosten ällötykseen. Näin väitän, koska persuilun käyttövoima on kiukku, inho, yhteistyön ja vähemmistöjen halveksinta sekä silkka valhe. Tämän ajattelun käyttövoimalle kristillisyydessä on hyvä määritelty lähde. Voin hyvin sanoa, että vasemmistolaiset, vihreät, vapaa-ajattelijat, intersektiaalisuuden ylipapittaret ja muut edistykselliset ovat eksyneet kauas totuudesta mutta he eivät ole antautuneet sen Herran palvelijaksi, jota palvoi esim. USAn entinen valhekiihottajapresidentti.

Tauno J. Jokinen

Sitä minä vain, että eikö Ykin olisi syytä riemuita, kun kristilliset opit on unohdettu?

Ei niistä muutenkaan oikein elämänohjeiksi ole, vai kuinka? Viattomien vastasyntyneiden tuomitseminen ikuiseen piinaan vain koska näitä ei ole kastettu on lähinnä hirviömainen uhkaus, johon valtakunnansyyttäjän pitäisi puuttua välittömästi. Varsinkin, kun se on kirjattu oikein Suomen lainsäädäntöön.

Vieläkö muuten Raamattua, eli kaikkien vihakirjoitusten äitiä pidetään esillä oikeussaleissa, vai joko se on poistettu ja viety syntinä ja häpeänä piiloon? Missä niitä Raamattuja säilytetään ja pitäisikö Suomen Valtio haastaa oikeuteen, mikäli se pitää hallussaan tällaista saatanallista aineistoa?

Anne Mikkola

Valtio voi mennä konkurssiin silloin kun sillä ei ole omaa valuuttaa, jolla velkoja maksella. Kreikan kohtalo ei ollut kaunis köyhille.

Halla-aho ei sorru helppoheikki politikointiin. Ehkä sitä on liian vaikea vihollisen lukea. Tämä mitä siteeraat on aivan totta, ja se teksti jatkuu vielä:

”Ay-liike vastustaa heikennyksiä työttömyysturvaan ja irtisanomissuojaan, paikallisen sopimisen lisäämistä ja työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista sekä lakko-oikeuden rajoittamista. Samoin se vastustaa sisäistä devalvaatiota eli palkkojen tosiasiallista leikkaamista, josta viime kauden kilpailukykysopimus oli esimerkki. Tämä on täysin ymmärrettävää. Me emme kuitenkaan enää elä siinä maailmassa, jossa nykyiset, työntekijää suojaavat mekanismit rakennettiin.” ”Sisäinen devalvaatio on kilpailukyvyn kannalta välttämätön.”

Sisäinen devalvaatio on Halla-ahon ja luullakseni ihan jokaisen ekonomistin mukaan välttämätön – koulukuntaan katsomatta – JOS meillä ei ole omaa valuuttaa (ja palkat ja hinnan nousevat nopeammin kuin muilla.) Halla-aho sanoi tuon jälkeen myös tämän valuutta-asian, mutta päätit jättää sen pois. Hän ei listannut tässä omaa ohjelmaa, vaan listasi kaikki asiat mitkä eivät jousta (mukaan lukien puuttuva oma valuutta), ja siitä todellakin seuraa silloin tuhon tie.
Ikäviä asioita, mutta Halla-aholla näkyy olevan vaalienkin alla pokearia puhua totta.
Helpoin ratkaisu tähän olisi oma valuutta, paitsi että se on poliittisesti ikävä asia, jos kerran turvallisuuspolitiikka lepää sen varassa. Sitä Halla-aho ei sanonut minkä asian tuossa listassa hänen mukaansa pitäisi joustaa. Vaihtoehtona joustoille hän suositteli luottamuksen lisäämistä osapuolten välillä. SE todellakin olisi kaikkien etu.

Erittäin täyttä asiaa tässä kohtaa Halla-aholta. Mitä muuta sanoi sitten on toinen asia, mutta tässä kohtaa hän on täysin oikeassa. Noita valuuttakurssipariteetteja olen muuten muinaisen akateemisen urani aikana juuri tutkinut myös.

Persujen talouskonsulteista varmaankaan Malinen ei ole ykkönen, vaan kyllä siellä on Matti Vireniä, 30 vuotta Turun yliopiston proffana, ja Heikki Koskenkylä näkyy pyörivän kuvioissa. Hän on Suomen Pankin eläköitynyt toimistopäällikkö. Etäisesti tuttu ajoilta jolloin siellä olin nuorena kesäharjoittelijana. Ja samoilla linjoilla taitaa olla noissa joukoissa myös Valtiovarainministeriön rahoitusosaston tai jonkun sen suuntainen entinen johtaja. Ja on niitä monia muitakin, mutta eivät ne toki ole mitään persulobbareita, rohkenevat vain puhua asioista niin kuin ne ovat. Hyvin Halla-aho tuon selitti, ollakseen kielitieteilijä.

Viimeksi muokattu 4 kuukausia sitten by Anne Mikkola
Anne Mikkola

” Suomessa on enemmän varallisuutta kuin koskaan, mutta se on kasaantunut harvoille.”
Nyt jos koskaan se kasaantuu entistä harvemmille. Syykin on vallan selvä. Keskuspankkien ja valtioiden valtavan velkaantumisen ja rahan kylvämisen johdosta raha menee jonnekin, eli kirjaimellisesti pörssiin. Osakkeiden arvot nousevat kun minnekään muualle raha ei oikein voi mennä. Osakkeita omistaneet ovat nyt rikastuneet aivan vallattomasti suhteessa muihin ja ihan suhteettomasti suhteessa yhtään mihinkään. Köyhän raha pankkitilillä tai jossain ”varmassa korkorahastossa” sen kun hupenee, ja hupenee entistä enemmän kun inflaatio alkaa jylläämään. Tätä velkaantumispolitiikkaa köyhien nimissä ovat ajaneet nimenomaan vasemmistopuolueet eli heidän politiikan todellinen hedelmä on varallisuuden kertyminen massiivisesti niille joilla sitä oli alunalkaenkin.

Sen köyhän rahapussi sen kun hupenee, kun töihin matkaaminen köyhällä maaseudulla maksaa entistä enemmän ja lämmityskulut sen kun nousevat – kiitos vasemmiston. Vasemmisto vouhkaa tuloeroista, mutta unohtuu mitä velkaantuminen tekee varallisuuseroille. Velat maksaa köyhä kansa, tavalla tai toisella.

Varmasti Kokoomus hykertelee käsiään. Orpo vetää jotain näytelmää. Oikeasti lienee salaisesti tyytyväinen kun näkee hyvinvointivaltion aivan perusteiden romahtavan. Eipähän tule syyte tilanteesta heidän niskaansa, ja lopputulos on parempi arvon herroille ja rouville kuin mitä itse olisivat saaneet aikaan. Tämä ei toki koske kaikkia kokoomuslaisia. On siellä järkevääkin porukkaa, joka ajaa muutakin kuin omaa etuaan.

Viimeksi muokattu 4 kuukausia sitten by Anne Mikkola
Seppo Heinola

Halla-aho käytti Marinin ns. ateriakohun yhteydessä mielenkiitoista sanontaa: ”…kiinni jäätyään Marin..” Ikään kuin Marin olisi jäänyt kiinni jostain rikoksesta. Marinhan ei ole tehnyt asiassa mitään rikosta, josta olisi jäänyt kiinni ja saanut syytteen. Halla-aho siis loi valheellista mielikuvaa.

Tuomo Hirvi

Erinomaista Seppo, että huomaat käyttää kommentissasi sanoja hyvin. ”Ikään kuin” tarkoittaa kytännössä että tulkitset Halla-ahon sanojen sisältöä halamallasi tavalla.

Politiikassa jossa on laajennettu syytetuoja kansanedustajalla on hyvin epätodennäköistä että tuomitaan mistään mutta moraalinen kiinnijääminen johtaa aina poliittiseen tuomioon. Olkoonkin että on säädetty ja kuuluu mutta silti pitäisi käyttää sitä poliittisen elämän totuutta ajattelussaan, että mikä on oikein ja kohtuullista. Nyt ei ole oikein ja kohtuullista että valtion piikkiin syödään enemmällä kuin minulla on käteenjäävä eläke valtion minulle määräämien lisäverojen (kohta 30.000 euroa) jälkeen. Johan niillä veroilla yksi Marinin perheen aamupala jonkinaikaa irtoaa.

Ja tämäkin on Seppo sitten mielipide. Ei sen enempää.

Tauno J. Jokinen

Veropetoksesta säädetään rikoslain 29 luvun 1 pykälässä. Veropetoksesta voidaan tuomita tekijä, Joka antamalla viranomaiselle verotusta varten väärän tiedon veron määräämiseen vaikuttavasta seikasta, salaamalla verotusta varten annetussa ilmoituksessa veron määräämiseen vaikuttavan seikan, veron välttämistarkoituksessa laiminlyömällä verotusta varten säädetyn velvollisuuden, jolla on merkitystä veron määräämiselle, tai muuten petollisesti aiheuttaa tai yrittää aiheuttaa veron määräämättä jättämisen, tai sen määräämisen liian alhaiseksi, tai veron aiheettoman palauttamisen.

Kyllä tässä Sanna Marinin verovälttelytapauksessa syyttelykynnys ylittyy, vaikka Marin kiinni jäätyään onkin paniikissa täydentänyt veroilmoitustaan. Laitonta ateriaetua Marin on ilmeisesti nauttinut jo vuonna 2019.

Jokaiselle suomalaiselle pitäisi olla selviö, että työantajan tarjoama ateriaetuus on verotettavaa tuloa, joten tietämättömyyden taakse ei tässä asiassa voi mennä. Marinin tekemä rikoksen arvo on lähes kaksikymmentä tuhatta euroa, joten veropetoksen maksimirangaistus, eli kaksi vuotta vankeutta olisi minun mielestäni Marinille sopiva tuomio – ainakin, jos laintulkinnoissa seurataan valtakunnansyyttäjän asettamaa syyttelykynnystä.

Ehkä Marin selviää vähemmällä, koska ei ole persu, eikä kristillisdemokraatti.

Viimeksi muokattu 4 kuukausia sitten by Tauno J. Jokinen
Juha Hyrsky

Tulin just iltauimasta , minulla on onni ja etuoikeus asua ihan Turun Ispoisten uimarannan vieressä. Rannalla iltaauringossa oli vielä paljon tyytyväisen näköisiä ihmisiä. Veden rajassa seisoi maahanmuuttajaperhe, kenties 25vuotiaita. Toinen lapsi istui vedessä ja vanhemmat pitivät nuorempaa, vauvaa, vuorotellen sylissään ja ottivat valokuvia lapsistaan ja toisistaan. Koko asetelma huokui hyvää elämää, onnellista ja vaatimatonta elämän iloa. Mietin kaikkea ällöttävää ja sairasta ajattelua, joka näkisi tuossakin maahanmuuttajaperheessä vain rumuutta ja epäoikeudenmukaisuutta, uhkaa suomalaisuudelle. Sellaisesta saasta-ajattelusta haluan sanoutua irti kaiken mahdollisin tavoin. Niin tulisi jokaisen kristityn tehdä ja avata suunsa silloin kun saastunut ajattelu nostaa päätään. On olemassa syntiä, Yki.

Anne Mikkola

Teitä omavanhurskaita lukiessa jotenkin herää pieni epäilys, että onkohan se perusluterilainen dogma sittenkin oikeassa. Omavanhurskaus on synneistä suurin. Omavanhurskaat menee helvettiin, eivätkä ylpeät peri taivaan valtakuntaa. Näin kait se dogma suurinpiirtein menee.

Joku tässä vaalikeskustelua katsellessamme sanoi, että ”parempia ihmisiä” puoluekentässä edustavat kokoomuslaiset, vihreät ja KD. Muilla – paitsi ehdä rkp:llä – on jotenkin vähemmän ”omahyväinen/omavanhurskas” asenne. Aika hyvä pointti.

Viimeksi muokattu 4 kuukausia sitten by Anne Mikkola
Juha Hyrsky

Anne Mikkolalla on kristillisyyden suhteen niin jauhot ja vellit sekaisin, että Ykikin nousee kristillisyytensä (siis sen aidon lähimmäistä arvostavan eetoksensa) takia helvettiin menevien omavanhurskaiden joukkoon. On se sellainen jauhovelli: Mestari jauhaa, Junes Lokka hämmentää, Anne maustaa, Trump on hämmennyskannustusjoukoissa… No Annelta on paukut loppu, jos puolivillaisella dogmatiikalla halutaan kuvailla sitä, että n. 20% suomalaisista kannattaa ajattelua, jossa maahanmuuttajaperhe rannalla on uhkakuvan symboli, vastustettava asia, loukkaus suomalaisuutta kohtaan. Syökää vellinne, persut. Toki istun samaan pöytään kanssanne aterioimaan mutta saanen tuoda omat eväät mukaan. Tai mieluummin Kristuksen nimessä yhteisen aterian eväät mutta eiväthän nekään kelpaa epä-omavanhurskaille, autuaille ja rehellisille persuille.

Anne Mikkola

Tosiaan Juha Hyrsky. Yki ja Juha on ihan samaa ihmisyyttä.

Maahanmuuttajaperhe rannalla on ihan oma symbolisi. Persuthan eivät tunnetusti maahanmuuttajia karta. Jos eivät itse ole heitä, usein ovat naimisissa sellaisen kanssa tai tehneet töitä heidän parissaan. Ei kyse ole vain jostain ulkoapäin rannalta ihailemisesta. Juha Hyrsky ei nyt ole ollenkaan tajunnut mistä on kyse. Tai ehkä on, mutta hurskastelu on ainoa vastine.

Itse en myöskään ole rannalta katsellut afrikkalaisia ja heidän tarpeitaan ja antiaan maailmalle, vaan melkein päivittäin olen heidän kanssaan yhteydessä – edelleen. Tästä ei kuitenkaan seuraa, että millään muotoa yrittäisin heitä tuoda Suomeen asumaan. Eivätpä ole sellaista ehdotelleetkaan. Nämä afrikkalaiset haluavat rakentaa omaa maataan. Siinä yritämme heitä auttaa, silloin kun apua pyytävät. Liekö hyvä taikka huono, en tiedä, mutta niin nyt teemme.

Anne Mikkola

Aha, tämä valkoisen miehen taakkako sinua vaivaa? Tuollaisesta syyllisyydestä käsin toimiminen on tuhon tie. Toisista välittämisen sijaan yritetään vapautua jostain syntitaakasta, johon ei itse edes ole syyllinen. Tuon hedelmä on kertakaikkisen huono, koska motiivi on huono ja väärä. Tuosta on kirjoitettu kirjojakin muistaakseni. Taisin jotain muinoin kaivaa jostain UM:n kirjastosta.

Tuomo Hirvi

Tässä käydään keskustelua tavalla johon en ole koskaan törmännyt. Avaajan kirjoitus on puhdas mielipide ja erinomainen vielä sellainen. Osoittaa kuinka helppoa on elää mielikuvitusmaailmassa todellisuutta jota ei ole olemassa.

Siinä maailmassa ovat mörköjä ne jotka näyttävät oikeasti sellaisilta joita kirjoittaja ymmärtää. Eli perussuomalaiset ja Jussi Halla-aho on sellainen joukkio jota Yksi Räikkälä selkeästi oikeasti sympatiseeraa ja jota hän täydellisesti ymmärtää.

Mitä tulee suvakkeihin ja vihervasemmistolaisuuteen niin aatteellisesti on oltava mukana ja perusteltava sellaista jota ei ole olemassakaan. Kun Neuvostoliitto romahti niin se johtui vain siitä että ideologia joka oli maailman paras, ihan oikeasti, oli epätosi eikä sitä ollut olemassa. Yksi elää tässä mutakuopassa.

Minä ihailen Ykin tapaa ymmärtää asioita. Hän ymmärtää täydellisesti perussuomalaisen tekstin ja Jussi Halla-ahon sanomiset mutta tulkitsee ne tavalla jota vain mutakuopasta käsin voi nähdä noin kieroutuneesti.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial