Pentti Tepsa: Poliittinen korrektius kuin antiikin tarujen monipäinen hirviö

Kemijärven kirkkoherra Pentti Tepsa kirjoittaa Uudessa Suomessa poliittisesta korrektiudesta aikamme totalitarismina tiiviisti ja ytimiin otsikolla ”Entäpä jos tämän päivän totalitarismia onkin loputon poliiittinen korrektius”.

Hän kirjoittaa: ”Tähän jälkikristilliseen, postmarxilaiseen ja postmoderniin totalitarismiin kuuluu ajatusrikosten sekä vihapuheen siivilöiminen, joka etenee jokaisella yhteiskunnan saralla. Tämä on ajan henki, jota moni kirkonkin piirissä pitää tehokkaana ja edistyksellisenä, jälkikristillisenä uskonnon korvikkeena, lähes aitona. Toki se on omien sanojensa mukaan moniarvoinen ja monikulttuurinen, mutta antiikin tarujen hirviöilläkin oli monta päätä, vaikka ahne pedon ruumis oli sama.”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
5 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Tauno J. Jokinen

Joo, …

Hyvinvointi johtaa henkiseen velttouteen.

Aletaan elää jonkinlaisessa nukkekotikuvitelmassa maailmasta, jota ei olekaan. Näin kävi aikanaan suurelle ja mahtavalle Kiinalle, jonka lopulta jokseenkin mitätön mongolialainen heimopäällikkö Kublai Khan valloitti.

Näitä omaan ylemmyyteensä käpertyneitä ja kukistuneita suurvaltoja voisi luetella pitkän listan. Jos intoa riittää, listaa voi jatkaa suuryrityksillä ja ureheilujoukkueilla.

Toisaalta on turha haikailla tietä ylöspäin, kun vielä ei olla edes montun pohjalla. Englannissa pääministeri haluaa johdattaa kansansa pois EU:sta ja kansa vaahtoaa, kuin muinainen Israelin kansa Moosekselle. Lopputulos on, ettei kukaan tiedä ovatko tulossa vai menossa. Pyörivät ympyrää ja kaakattaavat kuin kanalauma.

Siis sitä minä vaan, että miksipä sitä asioista turhaa murhetta ottamaan. Sateen jälkeen tulee pouta ja sitten sataa taas.

Tauno J. Jokinen

Ei se ole ihmisen päätettävissä, milloi sataa ja milloin paistaa. Toi on juuri sitä tämän päivän hömppää. Alamäkeä mennään kunnes ylämäki alkaa. Se on justiinsa näin yksinkertaista.

Sitäpaitsi – Miksi ylämäki olisi alamäkeä parempi juttu?

Tai minkälainen tulisi olla sen ilmaston, jonka Jumala on säätänyt. Jumala nauraa näille ilmastouskovaisille, jotka luulevat tietävänsä, minkälainen ilmasto on Jumalalle mieleen.

Toteutukoon Sinun tahtosi sanoo Jeesus, eikä viittaa ilmastouskovaisiin, eikä feministeihin. Ja kuinka ollakaan, Jumalan tahto toteutuu.

Tuomo Hirvi

Hyvin valaisevaa keskustelua ja Pentti Tepsan ajatuksiin on helppo samaistua.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial