Pelleilyn paluu vaihtoehdoksi yhteistyölle

Minusta yhteistyön edistäminen on kristillisyyttä syvimmillään. Ei tarvitse riidellä opinkappaleista, jos uskomme, että jokainen ihminen ansaitsee elämän, jossa voi luottaa oman yhteisön tukeen. Suomi on ollut tässä hyvä. Euroopan tasolla EU puutteineen ja uhkineen edustaa vaihtoehtoa sille, mitä Eurooppa oli ennen: sotiin johtavien oman edun jahtaajien taistelukenttä, missä kuviteltiin oman reviirin hyötyvän vain oman reviirin puolustamisesta tai sen laajentamisesta. Tästä kumpusi natsismi, tästä kumpusi itsekkyys.

Viime viikolla nähtiin ainutlaatuinen ja opettava eduskunnan BB-talon tasolle kiskova reality show. Kaiken runonlausunnan ja iltasatuilun sinetöi upeaan finaaliin BB-tähti Tynkkynen kahdeksan tunnin yksinäisyyden ylistyksellään ja puhemiehen titteliä pilkkaava huumehöyryisen bandin liinatukka Juho Eerola. Yhteistyötä tulevaisuudessa näiden kanssa? Sopia toivoo, koska tällaiset tyypit eivät yhteistyötä halua. Heille riittää oma ääni ja omat muiden elämää vaikeuttavat suunnitelmat (siis Eerolan tyhjäksi tehty demokratian torpedoinnin yritys puhemiehen tehtävää hyväksi käyttäen)

Onneksi Suomi on edelleen demokratia, jossa yritykset 20%:n diktatuuriin kilpistyvät suuren enemmistön järkevyyteen ja haluun kunnioittaa yhteisiä sääntöjä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
11 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Yki Räikkälä

Tuo oli harvinaisen arvotonta toimintaa maan korkeimmassa päättävässä elimessä, eritoten varapuhemieheltä, jonka pitäisi olla puolueiden yläpuolella. Ei tuo jarrutus sinänsä ole uutta, mutta BB-Tynkkynen vei tuon häiritsemisen aivan uusille leveleille. Ketkähän kaikki olivat sepustamassa tarinaa siihen? Puheenjohtaja ehkä ei, mutta eipä hän juuri ole ottanut kantaakaan tuohon älyttömyyteen eikä varsinkaan siihen, että periaatteessa valtakunnan korkeimman asemaa yritettiin käyttää häikäilemättä yhden asian liikkeen hyväksi.

Tauno J. Jokinen

Jaahas, …

Täällä homofoobikot näköjään kokoontuvat tekemään pilkkaa Sebastian Tynkkysestä. Kaikin mokomin – mitä enemmän meitä Persuja pilkataan, sitä mahtavammiksi me tulemme.

Tuhlaajatyttöhallitus yritti viedä suomalaisten rahat salakähmäisesti Italiaan, jossa valtionvelan suhde bruttokansantuotteeseen on 160% ja kasvussa. Italia tarvitsee uutta lainaa voidakseen maksaa vanhojen lainojensa korot. Pääoman lyhentämisestä ei edes puhuta. Tämä ei ole seurausta koronasta, vaan Italian omasta politiikasta. Asiaa yritettiin uittaa ensin vähin äänin läpi hallituksen päätöksellä ja eduskunnan yksinkertaisella enemmistöllä.

Onneksi perustuslakivaliokunta tuli hätiin ja totesi asian vaativan perustuslain säätämisjärjestyksen. Tästäkin itsestäänselvyydestä perustuslakivaliokunnan vasemmistosiipi yritti luistella irti niin, ettei perustuslakivaliokunta kyennyt muodostamaan yhteistä kantaa – ikään kuin perustuslaki olisi ”oikeusvaltiossa” poliittista kauppataaraa.

Ongelma tässä Perussuomalaisten keskenään käymässä keskustelussa ei suinkaan ollut Sebastian Tynkkynen, vaikka Sebastian onkin homo. Tynkkynen luki eduskunnassa ääneen kansalaisilta saamaansa palautetta elvytyspaketista – tärkeästä asiasta kansalla oli paljon ja painavaa sanottavaa. Ongelmana on muut puolueet, jotka eivät edes vaivautuneet keskustelemaan näin olennaisesta asiasta – valtakunnan edun vastaiset päätökset yritettiin uittaa läpi kaikessa hiljaisuudessa.

Toisin kuin Kreikka, Italiaa ei voida ulkopuolelta pelastaa, eikä sisäpuolella ole edes halua tervehdyttää taloutta. Talouden päälle jotain tietävät osaavat kertoa, että lähiaikoina Italia tulee luopumaan eurosta. Vaihtoehtona olisi talouden tervehdyttäminen EU:n ja Maailmanpankin valvonnassa – ei tule tapahtumaan, koska se on Italiassa poliittinen mahdottomuus.

Sen verran toteaisin tähän, että elvytyspaketti on kaksi vuotta myöhässä, joten sen talousvaikutukset osuvat keskelle noususuhdannetta, eli ylikuumentavat talouden. Jos joku vielä muistaa kolmekymmentäluvun pörssiromahduksen tai 80-luvun lopun rahoitusmarkkinoiden vapautuksen seurauksia, niin sanoisin elvytyspaketin olevan vastuuton ja vaarallinen sekä aiheuttavan suunnatonta kärsimystä eurooppalaisille ihmisille – kysy on ylikuumenemassa olevan talouden liekkien sammuttamista bensalla.

Lainankorkojen nouseminen muutamalla prosenttiyksiköllä on jo vahvasti näköpiirissä, mistä seuraa todella suuria vaikeuksia asuntovelallisille. Täysin harkitsemattomalla päätöksellään eduskunta on käynnistämässä roskalainakriisi kakkosta, joka mittakaavalta on edelliseen suhteutettuna monikertainen. Harmi, ettei edes Kokoomus ole oivaltanut, mitä on tekemässä – mutta milloinpa se penaalin terävin kynä on piirongin laatikkoon päätynyt.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Tauno J. Jokinen
Tauno J. Jokinen

Juha tarkoittanee yhteistyökyvyllä samaa kuin Carolakin aikanaan:

Laa-laa-la-laa-la-la-laa-la
Laa-laa-la-la-laa-la

Sellaista yhteistyötä, jossa rahaa ja muuta tavaraa jaetaan holtittomasti joka suuntaan kaikille halukkaille emme todellakaan tarvitse.

Yki Räikkälä

Eipä ole minuakaan homofoobikoksi vielä tähän ikääni kutsuttu. Homotteluja kyllä on tullut kuultua. Miten Tynkkysen kritisointi tässä nyt homofobiaksi kääntyi..?

Mitä tulee tuohon elvytyspakettiin, on siitä esitetty ja metrin levein pensselein maalattu kauhukuvia. Tosiasiassa talous on kutenkin sellianen häkkyrä, ettei sitä pysty kukaan ennustamaan. Ei tähän asti ole kyetty, vain se on todettu että laskusuhdannetta seuraa noususuhdanne. Ja sitä seuraa laskusuhdanne. Ja että lama toistuu toistumistaan ja aina tiettyjen ahneuden vuoksi. Mutta maailma on muuttunut, kuten myös rahakin bittivirroiksi, joita hallitukset ja valtioiden pankit ovat kykenemättömiä hallitsemaan tai juuri edes seuraamaan.

Todennäköistä on, että me tavalliset kansalaiset emme tule huomaamaan tulevaisuudessamme mitään järin eriskummallista. -Muuten, kun me 31 vuotta sitten hankimme talomme ja jouduimme ottamaan suurehkon lainan, huiteli korko silloin 15 %:ssa. Kaikki hoki, että ostakaa nyt ja heti tai kadutte. No, korot lähtivätkin aika pian sitten laskemaan ja talojen hinnat myös. Ei olla rikkaita eikä ihan köyhiä, mutta hyvin ollaan kuitenkin pärjätty.

Työ, hyödykkeiden valmistus, palvelujen tarjoaminen, kauppa, osto ja myynti yms. eivät lakkaa. Asiat muuttuvat aina jonkun verran kerrallaan ja me totumme aina nopeasti muutoksiin. Mitään katastrofia ei ole tulossa. Katastrofin aineksia kyllä on nyt esim. Lähi-Idässä ja Venäjän ja lännen aseiden kalistelussa.

Tauno J. Jokinen

Tosiasiassa talous on kutenkin sellainen häkkyrä, ettei sitä pysty kukaan ennustamaan.

Joo Yki, …

Olet aika lailla oikeilla jäljillä kuvatessasi taloustieteen nykytilaa. Sen verran tätä näkemystäsi oikaisen, että ennustaminen juuri ja juuri onnistuu, mutta säätely menee yleensä pieleen.

Systeemiajattelu ja Forrester-ilmiön sisäistäminen auttaa talouden ennustamisessa aika tavalla. Esimerkiksi juuria väärin ajoitettu elvytyspaketti vahvistaa talouden häiriöitä radikaalilla tavalla. Juuri tämä on Keynesiläisen talousajattelun ydinongelma.

Ihmisten ja erityisesti politiikkojen kyky tarkastella asioita systeemiteoreettisesti on hyvin heikko. Esimerkiksi Kondratieffin sykli on täysin luonnonlakiin rinnastettava ilmiö, jota ei voi elvytyspaketin kaltaisin poliittisin toimin ehkäistä. Päin vastoin – virheelliset poliittiset toimet ovat olennainen osa tätä ilmiötä.

Varsin hyvin näköjään itsekin muistat, mitä keskinkertainen inflaatio ja 15% korkotaso merkitsee. Hyperinflaatio on vielä erikseen. Lainakorkojen ei tarvitse nousta kuin viiteen prosenttiin, niin ylihintaisia ensiasuntoja hankkineet nuoret ihmiset ovat todellisissa vaikeuksissa. Seuraavana vaikeuksissa ovat pankit ja sen jälkeen teollisuus. Tässä vaiheessa rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyvät ja apuun kutsutaan tosi-populisteja.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Tauno J. Jokinen
Anne Mikkola

En pariin päivään katsellut keskustelua eduskunnassa kun ajattelin että se on juuri jotain satuilua, mutta kun sitten lopulta lestadiolaisten naapureiden kehotuksesta sen tein, piti ihan nauhoituksiakin kuunnella – kehotuksesta.

Persut puhuivat asiaa. Kävivät läpi kaiken oleellisen mitä media ei erityisemmin kertonut.
Esimerkiksi Tynkkynen luki lausuman, jonka Kokoomuksen nuorisojärjestöt ympäri maata olivat kirjoittaneet, kuten myös Kepun nuorisojärjestön pj.:n lausunnon, Rydmanin, Korholan blogit jne. Erityisen hyvin mediassa näkyy vaietun se, että koko Kokoomusnuoriso näkyy olevan Orpon temppuja vastaan, eikä kyse ollut vain äänestyskiellosta.
Hyvin asiantuntevasti puhuivat, jopa henkilöt, joilla ei siviilityönsä puolesta ole talousasioiden kanssa tekemistä.

Ehkä tiedon jakaminen onnistuikin kun aika moni kokoomuslainen vielä käänsi kelkkansa. Tunnetuin varmaan Paula Risikko.

Demokratian tilasta kertoo se, että kysymyksiin vastaamisen ja keskustelun sijasta moraalikatopakettiin osallistujat pakottivat keskustelun yöksi – ikään kuin ei päivisin olisi aikaan tämän tason päätöksestä keskustella. On aika loogista, että yrittivät käyttää syöttiä ”verbaalisesti hyväkseen”. Jos Eerola olisi oikeasti hallunnut hyödyntää tilannetta, ei kai olisi tunnustanut aikeitaan etukäteen.

Homofobiikko on intersektionaalisen feminismin käytänteiden mukaan jokainen joka puhuu halveksivasti homoista. Tynkkysen uskovaisidentiteetti tosin vaikuttaa toiseen suuntaan. Ilmeisesti uskovaa saa halveksia vaikka olisi homo.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by Anne Mikkola
Tauno J. Jokinen

Homofobiikko on intersektionaalisen feminismin käytänteiden mukaan jokainen joka puhuu halveksivasti homoista. 

Ehkäpä persufobia oirehtii samalla tavalla kuin homofobia, jos persu sattuu olemaan homo. 😉

Yki Räikkälä

En muista koksaan puhuneeni halveksivasti uskovasta, jollei tämä ole antanut erityistä aihetta siihen. Ja koko sen 12 vuoden aikana kun olen ollut ei-hällävälisti uskon suhteen, en ole ketään henkilökohtaisesti uskon vuoksi halveksinut, vaikka uskontoa ilmiönä olenkin ruotinut ja kritisoinut. Samoin en ketään halveksi VAIN siksi, että tämä on persu. Miksi ihmeessä niin tekisin? Jos jotain persua halveksin, niin tämän täytyy antaa siihen aihetta. Sebastian Tynkkystä EN halveksi. Mutta en hyväksy hänen toimintaansa ainakaan tässä asiassa. Persujen politiikkaa nyt tietty en kannata. Persut on oikeistopuolue. En ole koskaan katsonut minkään oikeistopuolueen ajavan asioita ja arvoja, joita itse kannatan.

Se, joka puhuu halveksivasti homoista, on tietysti homofobian vaivaama. Tähän ryhmään kuuluu myös ne kristityt, jotka ottavat todesta Raamatun ikivanhat ja typerät käsitykset homoista.

Anne Mikkola

En minä kait sinusta puhunutkaan. Katselin taas Ylen aamu-tv:tä, ja kyllä se nyt on niin vaikeata, kun pitää solvata ”valkoisen ylivallan kannattajaksi”, jos ei halua tuoda maahan halpatyövoimaa, ja eilenkin toimittajan oli pakko irvistelemällä irvistellä. Ilmeisesti oli kielletty solvaamasta, kun oli käytössä vaan ”järkyttynyt ilme”-rituaali. Heh…

Yki Räikkälä

Aamu-tv:tä en katsellut, ilmeisesti siis sitä vaaliraatia. En jaksa niitä. Nuo nyt meneillään olevat vaalitentit ovat laimeita ja surkeita. Sen kuulin kyllä aamulla sivumennen, että Riikka Purra mainitsi Halla-ahon esiintymisen olleen ihan parasta. No, nuo onnettomat, laimeat ja huonosti valmistautuneet tentaattorit tekivät Jussille homman helpoksi. Petteri Orpoa olisi ollut helppo hiillostaa, mutta lienevät nuo itsekin varmaan kokkareita. Alkoi haukotuttaa jo parin minuutin aikana. Essayahin tenttiä jaksoin puoliin väliin. Ehkä katson Räsäsosuuden myöhemmin.

Nuo alun höpinät ovat tyyten turhia. Mitä siellä kommentaattorit etukäteen mitään kuvailevat puolueita ja puheenjohtajia? Ja ne alkupuheet. Äh, vaivaannuttavia. Pitäisi mennä suoraan asiaan ja thats it. – Mennyt aivan amerikkalaiseksi showksi koko homma. Kaipaan kasarin kunnon vaalihiillostuksia á la Salmen & Oksala.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial