Pedofiili

Järkyttäviä uutisia kuuluu Katolisesta kirkosta. On kyllä aikaisemminkin tiedetty pappien sekaantuneen lapsiin, mutta se mittakaava, joka nyt on paljastanut on käsittämätön laajuudessaan. Kuka voi enää uskoa pappien puheisiin, kun tällaista esiintyy. Paavi on varmasti tiennyt jo pitkältä ajalta, mitä siellä tapahtuu, mutta asia on varmaan pyritty hoitamaan omassa piirissä, vaikka rikokset kuuluvat maallisen lain piiriin.

Käsittävätkö rikoksen tekijät, että he pilaavat nuorten elämän, puuttumalla lasten koskemattomuuteen. Katolinen kirkko uskoo enemmän Paavia, kuin raamattua. Saa nähdä, mitä tästä seuraa, ei ainakaan sitä voi painaa villaisella, vankila olisi oikea paikka hyväksikäyttäjille.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
17 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Yki Räikkälä

Kas, kun Suomen tunnetuin katolinen ei ole juuri kommentoinut tätä asiaa, vaikka on ollut esillä jo vuosikaudet. Siis tätä katolisessa maailmassa vuosikymmeniä esiintynyttä ilmiötä.

Tuomo Hirvi

No tästä voisi jo lausua yhtä ja toista mutta järkyttäviähän uutiset ovat olleet jo vuosia. Ja mitään ei osata tehdä asialle. Taitaa tilanne jatkua ennallaan. Juuri tulin Oulun hiippakunnan piispan messusta ja hän muistutti kuinka uskovat ovat pöljää porukkaa kun likaavat omaa pesäänsä ja uskottavuus menee. Antikristus toimii tehokkaasti nimenomaan uskoviksi kuvittelevien ihmisten keskuudessa.

Seppo Heinola

Minua mietityttää näissä kaameuksissa usein esiin huudettu ’Sallimus’, sillä ’hiussuortuvakaan ei putoa kenenkään päästä Jumalan sitä sallimatta’.

Anne Mikkola

Ei mitään uutta katolisen kirkon menossa. SLS on mittakaavaltaan pienempää.

Markku Hirn

Olet oikeilla jäljillä. Tutkimusten mukaan pedofiilien ja pedorastien uhrit vastaavat heidän kehitystasoaan. Heidän halunsa kohde vastaa iältään sitä kiihtymystä minkä halun objekti herätti kun he olivat nykyisten uhrien iässä. Hyvin pieniin lapsiin , siis alle 9 vuotiaisiin tapahtuneet kiinnikäymiset ovat todella harvinaisia. Yleensä uhrit ovat esipuberteetissä tai puberteetissä olevia.

Yki Räikkälä

Kuten Seppo tuossa jo ehtikin mainita saman, mitin minäkin, miksi ihmeessä Hyvä, kaikkitietävä ja kaikkivaltias Jumala antaa tuollaisten kauheuksien tapahtua ja vieläpä Hänen valtakuntansa lähettiläiden ja oppinsa opettajien toimesta.

Niin, miksi ihmeessä? Miksei Hän tee ihmeitä nyt ja lopeta kestaheitolla – tai vielä paremmin, olisi estänyt joka ikisen teon?

Tuomo Hirvi

Tämä onkin se asia jonka selittäminen ei ole kovin helppoa. Miksi Jumala sallii on väärä kysymys. Ei Jumala mitään salli vaan ihminen tekee ja miksi tekee niin siksi että antikristus ihmisessä on vahvempi kuin Kristus.

Jumalan sallimus päätyy joko Hänen antamaansa tuomioon jonka ankaruutta ei voi edes kuvitella kun synti sana on Timo Soinin tapaan ”harjattu” melkoisen mitättömäksi. Katumuksen temppelissä pitäisi istua useammin niin Jumalan Rakkaus voittaa. Mitä on sallimus niin se on Jumalan lanhja ihmiselle jota ihminen käyttää vääriin tarkoituksiin.

Seppo ja Yki, Raamatun lukemisessa kannattaa otta kaikki ennakkoluulon lasit pois ja mielellään ottaa järki sieltä uskon näkökulmasta käyttöön.

En ole mikään teologisen tiedekunnan ylin kannattaja tienä pappeuteen mutta siksi ja juuri siksi pappeja ja uskonnon opetusta kaivataan. Kouluissamme pitäisi oikeasti opettaa mitä on usko ja kristinusko eikä kertoa satuja joita vihervasemmistolainen järjettömyys tuottaa.

Kun ihmisten unelmayhteiskunnat ajautuvat aina diktatuurin kaltaisiin oloihin niin Jumalan valtakunnassa valta pysyy pysyy aina ”diktaattorilla” mutta sen omakseen ottaneille ei ole epäselvää miten siinä porukassa pitää elää.

Siitä olen kyllä samaa mieltä taikka ylipäätään mieltä, että uskovaisiksi kiivaimmin itsensä nimenneistä hyvin monet ovat pirun riivaamia ja valta on merkittävin syy olla ns ”uskossa”. Aitin Teresan kaltaisia aatteen ihmisiä uskovissa on kovin vähän.

Viimeksi muokattu 18 päivää sitten by Tuomo Hirvi
Markku Hirn

Miksi Jumala sallii yhtään mitään? Halpa argumentti. Kyllä ongelma ja sen hoitaminen on ihmisten oma asia. Jumalalla on vain epäsuorat mahdollisuudet puuttua maailman menoon. Ihmiset ovat hänen työkalunsa maailman muokkaamisessa sekä hyvässä että pahassa ainakin luomiskertomukseen nojaten. Sen mukaan meidät karkoitettiin paratiisista ja työtehtäväksi tuli sen uudelleen luominen omalla työllämme.Kyseessä ei ollut vain puutarhojen luominen vaan tietenkin myös sellaisen yhteiskunnan luominen missä veljesmurhaa ei enää tapahtuisi.

Markku Hirn

Vaikka jokainen viettelys on yksi liikaa, niin on hyvä ajatella että tutkimus johon uutiset perustuvat koskee 70- vuotiskautta 1950 ja tähän päivään asti. Syyllisiksi on todettu n 3000 katolisen kirkon työntekijää mikä vastaa 3% sen kaikista työntekijöistä tuolta ajalta.

Samalla on hyvä muistaa, että kirkko ei ole vain kasvualusta pedofiileille, vaan vuosisatojen aikana varsinkin luostarilaitos on toiminut suojapaikkana homoseksuaaleille yhteiskunnassa jossa se oli kuolemanrangaistuksen alainen rikos.

Nykyinen paavi on muuttanut kirkollista lainsäädäntöä joka suojeli pappeja. Nyt sen sijan velvoitetaan tekemään poliisi-ilmoitus esiin tulleista tapauksista sen sijan että asia painettaisiin villaisella.

Yki Räikkälä

Peukku. Muuten minulta on jäänyt huomioimatta tuo, että vuosisatojen aikana luostarit ovat toimineet suojapaikkana homoseksuaaleille. Näin siis todella on?

Markku Hirn

Ei siitä tietenkään julistettu toreilla ja saarnatuoleista vaan se oli hiljaisesti ymmärretty . Säätökunnt eroavat kuitenkin toinen toisistaan , samoin paikallisten luostarien oma sisäinen kulttuuri. Jotkut olivat tosi ankaria ja kun ripittäytyminen oli viikottainen pakko ,niin joka luostari ei voinut toimia suojapaikkana. Kaikki riippui paikallisesta apotista jota paavin tapaan pidettiin Kristuksen sijaisena valtapiirissään.

Markku Hirn

Vielä vähän jatkoa. Vaarallisin paikka lapsille on oma koti. Ylivoimaisesti suurin osa väärinkäytöksistä tapahtuu lasten ja nuorten lähiympäristössä.

Seppo Heinola

”Ei Jumala mitään salli vaan ihminen tekee ja miksi tekee niin siksi että antikristus ihmisessä on vahvempi kuin Kristus.”

Maukkaasti muotoiltu, mutta ei minusta kestä loogista tarkastelua. Miksi Jumala salli siis antikristuksen olla Kristusta eli itseään vahvempi? Ja kyllähän Jumala nimenomaan sallii kaiken sen minkä kaikkivaltiaana vois estää, jos haluasi. Ilmeisesti ei halua.

Tuomo Hirvi

Niin uskon logiikalla ei ole Jumalalle tilaa jos ei sallita antikristusta ihmisessä. Miksi pitää olla tällainen uskon logiikka niin siinä se iso kysymys. Mitä jos ihminen olisikin vain ihminen eikä sille annettaisi mitään toivoa mistään paremmasta. Mutta kun ateistinkin pitää keksiä aina joku mihin tästä ollaan menossa. Miksi ei sitten uskovalle. Raamattu kirjana lienee kuitenkin tunnustettu lähes joka paikassa mutta sen sisältö ei liene kovin selkeä kaikille. Tuskin kenellekään.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial