Pappi, homo, kommari

Communards oli 80-luvun syntikkapoppibändi. Laulaja oli julkihomo Jimmy Somerville käsittämättömän korkealta ja taidokkaasti laulamaan kykenevänä. Kosketinsoittaja oli niinikään julkihomo Richard Coles. Bändi hajosi jo -88 ja Coles ryhtyi opiskelemaan teologiaa ja toimii nykyään Englannin valtionkirkon duunissa erään pikkukaupungin Pyhän Marian seurakunnan pappina. Hän rekisteröi parisuhteen toisen homoseksuaalisen papin kanssa. Tämä vieläpä otti sukunimekseen Colesin. Englannissa hyväksyttiin jo yli kymmenen vuotta sitten pappien homoseksuaalisuus ja näiden rekisteröidyt liitot. Nämä muuten ovat kyllä sitten ilmoittaneet seurakunnalle – varmuuden vuoksi – elävänsä selibaatissa. Hmm. Mielenkiintoista kaiken kaikkiaan tämä.

Tämä juttu tuli juuri tietooni kuunneltuani Kuuntelijan lista -ohjelmaa, jota toimittaa aivan kerrassaan mainio Josper Knutas. Käsittämättömän tietävä ja asioista kuin asioista tehokkaasti selvää ottava toimittaja. Monet Ylen toimittajat ovat.

Tämä juttu oli nyt tässä tuotava esiin, kun näitä on täällä meillä veulattu vuosia ja meneillään oleva arkkipiispan valintaprosessi on kipuillut tämänkin dilemman kanssa.

Kuvassa olevat Richard Coles (vas.) ja Jimmy Somerville eivät juuri peitelleet poliittisia suuntauksiaankaan. Se ei haitannut levymyyntiä. En muista, että näistä, sekä homoseksuaalisuudesta että poliittisesta suuntauksesta, olisi juuri kohistu eikä kuhistu. Coles on varsin erikoinen tapaus: julkihomo, entinen kommunardi tai mitä liekään – ja pappi. Itselläni on Communardsin molemmat levyt vieläkin hyllyssä, jotka siis ostin niiden ilmestyttyä. Musiikillisista syistä… Tässä alla Richard Coles nykyään.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Tilaa
Ilmoita
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial